Bildirim
Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (200. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Merhaba,
2008 model aracıma aşağıdaki ürünü almıştım. Direkt olarak siteden seçip almıştım.
www.boschotomobilyedekparca.com
Sayfa bulunamadı | Olcayto Bosch Car Servicehttp://www.boschotomobilyedekparca.com/urun/bosch-on-cam-silecek-takimi---aerotwin----800/750-mm---3397007313-_3958.aspx?CatId=135
Kdv Dahil Fiyatı :61,53 TL
Yedek Parça Kodu: 3397007313
Sol : 800 mm (Sürücü tarafı)
Sağ :750 mm
Kullanıldığı Araçlar
CIT Grand C4 Picasso 1.6 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT C4 Picasso 1.6 HDi; Prod. Period: 02.2007 - | CIT Grand C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT Grand C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period:
Sn.synthesizer'in aracı ise 2009 model ve parça kodunun son 3 rakamı değişik ve aynı yerden alındı. Sitede parça kodu ile arattırınca aşağıdaki ürün çıkıyor.
www.boschotomobilyedekparca.com
Sayfa bulunamadı | Olcayto Bosch Car Servicehttp://www.boschotomobilyedekparca.com/urun/bosch-on-cam-silecek-takimi---aerotwin----800/750-mm---3397007428-_3969.aspx?CatId=135
Kdv Dahil Fiyatı :63,22 TL
Yedek Parça Kodu: 3397007428
Sol : 800 mm (Sürücü tarafı)
Sağ :750 mm
Kullanıldığı Araçlar
CIT Grand C4 Picasso 1.6 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT C4 Picasso 1.6 HDi; Prod. Period: 02.2007 - | CIT Grand C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT Grand C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period: 10.2006 - | CIT C4 Picasso 2.0 HDi; Prod. Period:
Kullanıldığı araçlar kısmında bir değişiklik yok gibi gözüksede ufak farklar olabilir. 2008-2009 modelde boy aynı. Sanırım tüm modellerde ölçü aynı. Silecek lastiğinin kola takıldığı aparat kısmı değişik olabilir.
İsterseniz birde aşağıdaki linkten inceleyiniz.
www.ebay.co.uk
Error page | eBayhttp://www.ebay.co.uk/itm/BOSCH-wiper-blade-CITROEN-3397007428-/390538600916
-
Dediginiz gibi sadece takıldığı yer farklı idi. Bu arada fiyat aynı imiş. Bana kazik atmislar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaslar mobilim bosch sitesine goz gezdiremedim o yuzden. Araca göre silecek seçimi yapılıyor mu. Yani benim altea xl göre nasıl bulacağım siteden. Teşekkürler.
Slm arkadaşlar riske girip 215 55 16 93 V petlas lastik almaya karar verdim Cumartesi taktırıp izlenimlerimi paylaşacağım maliyeti tanesi 170 tl tarihi Ekim son haftası olacak
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ben yarın teslim alıyorum inşallah. metalik boya+ Şerit takip sistemi+ cam yavan 75000 TL -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmeteyibilir
Slm arkadaşlar riske girip 215 55 16 93 V petlas lastik almaya karar verdim Cumartesi taktırıp izlenimlerimi paylaşacağım maliyeti tanesi 170 tl tarihi Ekim son haftası olacak
Bende petlas dusunuyorum risk olarak gormuyorum eskisi gibi teknoloji artik kısıtlı bir zumreye veya sirkete hizmet etmiyor, cok sıkıntı olacagini zannetmiyorum. Simdiden hayirli olsun paylasiminizi bekliyor olacagim.
Cepten bakmistim resim acildi ama malum resimdeki detaylar dikkatlice bakmadigim icin goremedim:) dizustu uzerinden baktigimda istedigimi bulmus olurum.bilgilendirme icin tesekkurler.
Akn Goodyear effection grip lastiğini çok övüyorlar ama Türkiye şartlarında çok balon yaptığını söylüyorlar ama tanesi 325 tl fark çok fazla
anadolu ajansının haberine göre grand picasso 7 kişilik olanı bayilerde yerini almış haberin linki -
oktay arkadaşım hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle...
5 kişilik yeni kasa intensive olanından sanırım aldığınız? -
cümleten hayırlı günler arkadaşlar bu gün itibarı ile aracımı sattım ve ilk olarak grand picasso almak istiyorum lütfen artı ve eksi yönleri hakkında bilgi verebilirmisiniz..
7 koltuk nasıl kullanışlımı yoksa 5 kişilikle arasında fark yok mu bagaj hacmi olarak 2 bebeğim var bebek aracı çok rahat sığar diye düşünüyorum.. ayrıca yakıt ve konfor durumu nedir biraz bozuk yolda durumu nedir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: öcüü..
cümleten hayırlı günler arkadaşlar bu gün itibarı ile aracımı sattım ve ilk olarak grand picasso almak istiyorum lütfen artı ve eksi yönleri hakkında bilgi verebilirmisiniz..
7 koltuk nasıl kullanışlımı yoksa 5 kişilikle arasında fark yok mu bagaj hacmi olarak 2 bebeğim var bebek aracı çok rahat sığar diye düşünüyorum.. ayrıca yakıt ve konfor durumu nedir biraz bozuk yolda durumu nedir..
Merhaba,
Sattığınız aracınızın ve yeni alacağınız aracın hayırlı olmasını dilerim.
Bende ilk olarak forumdaki arkadaşlardan bu şekilde önerilerde bulunmalarını istemiştim. Sonrasında gelen cevaplardan da anladımki 1.sayfadan itibaren okunmalı ve bu sırada ilanlar takip edilmeli.
Teknik veriler ve özellikler üretici sitesinde zaten mevcut. Yapılan testlerin sonuçları ve yorumlarına da farklı farklı sitelerden ulaşabilirsiniz.
İlk aracım Clio 3 Dizel: Çocuk yok. İlk çocuğumdan sonra sattım.
İkinci aracım Megane 2 Otomatik Dizel: 1 Çocuk var. 2. çocuğumdan sonra sattım.
Son aracım Grand Picasso: 2 Çocuk var.
Şu an UÇAK kullanıyor gibi hissediyorum. Eşimden bana fırsat kaldığında.Benim durumumda çok çocuklu bir aile için dizel otomatik ve birçok özelliğiyle fiyat/performans bakımından sınıfında 2.elde vazgeçemeyeceğim bir araç.
İyi akşamlar.
-
sattığım aracım yeni kıa rıo sporty otomatik ti b sınıfı eşim ve ben için çok çok idealdi yakıt oldukça düşük şık ve donanımlıydı ancak bagaj b sınıfı içinde en büyük olsada çocuk aracı için dar..
formu ilk sayfanad başladım okumaya 11 sayfa okudum nerdeyse 2 saat geçti okadar karmaşıkki çoğu kişi servisten şikayetçi olmuş perdeden yada klimadan ne biliyim kafam karışık işte picasso--5008---3008---grand senic -- c-max bunlar arasında yada bu gibi araçlar arasında geziyorum ve kısa sürede almam gerekiyor.. -
Forumlarda servislerle ilgili o kadar şikayet var ki... Ben de yeni araba değiştirmiş biri olarak size hak veriyorum ama bu şikayetler sadece citroen ile sınırlı degil. Zaten forumdaki şikayetlere göre karar almaya kalksam araç kalmıyor malesef
2 bebek de varmış, allah bağışlasın, alınabilecek en uygun aracı seçmişsiniz. Bagaja yataktan bisiklete kadar ne isterseniz atın, arka tarafta da iki cocuk koltugu + bir yetişkin ile rahatça seyahat edebilirsiniz. Diger alternatiflerde bu pek gecerli değil. -
amin cümlemizin..
araçla ilgili bi iki sorum olacak yanıt bulabilirsem memnun olurum bu siteden başka yerde aklı başında düzgün cevap veren insan bulmak zor..
1- araca usb takılıyormu malum müzik dinlemek için cd devri kapandı...
2-ben galeride bi kez aracı kullanmadan olduğu yerde inceleme fırsatım oldu oda yağmurdan detaylı olmadı
ortalaması aracın 13.6 lt/100km yazıyordu ve yanında ort.hz. 42km/h yazıyordu bu normalmi araç bu kadar yakıyor olamaz sanırım...
3- araçta asfald dışında fazla gacır gucur ses geldiği söylendi bu konuda ciddi şikayeti olan varmı özelden bile msj atsanız memnun olurum bulunduğum ilde yok olsa gidip incelerim ancak netten bi araba beğenip onca eziyet zahmet gidip incelemek sonunda hüsran olacaksa diye bir endişe..
4-bir çok arkadaş zenom far taktıramamışlar araç hata veriyormuş bu gibi sorunlar yaşayan varmı...
ama kişisel görüşüm bu piyasa şartlarında bunca özellikte bu fiyata başka araç yok.. 2. el durumu pek takmıyorum sonuçta galerici değilim alınca en az 2-3 yıl binmek derdindeyim tek isteğim aracın keyif vermesi..
-
quote:
amin cümlemizin..
araçla ilgili bi iki sorum olacak yanıt bulabilirsem memnun olurum bu siteden başka yerde aklı başında düzgün cevap veren insan bulmak zor..
2-ben galeride bi kez aracı kullanmadan olduğu yerde inceleme fırsatım oldu oda yağmurdan detaylı olmadı
ortalaması aracın 13.6 lt/100km yazıyordu ve yanında ort.hz. 42km/h yazıyordu bu normalmi araç bu kadar yakıyor olamaz sanırım...
3- araçta asfald dışında fazla gacır gucur ses geldiği söylendi bu konuda ciddi şikayeti olan varmı özelden bile msj atsanız memnun olurum bulunduğum ilde yok olsa gidip incelerim ancak netten bi araba beğenip onca eziyet zahmet gidip incelemek sonunda hüsran olacaksa diye bir endişe..
4-bir çok arkadaş zenom far taktıramamışlar araç hata veriyormuş bu gibi sorunlar yaşayan varmı...
ama kişisel görüşüm bu piyasa şartlarında bunca özellikte bu fiyata başka araç yok.. 2. el durumu pek takmıyorum sonuçta galerici değilim alınca en az 2-3 yıl binmek derdindeyim tek isteğim aracın keyif vermesi..
Sırayla yanıt vermeye çalışayım
USB girişi yok, ama alternatif çözümler bulunabilir. Diğer arkadaşların bu konuda detaylı tavsiyeleri olacaktır.
Araç şehir içi trafikte 6.5lt/100km yakıyor. +/- %20 değerler de vardır mutlaka.
Galerideki araçta bir sorun olabilir ya da uzun bir süre rolantide beklemiş olabilir. Hiç doğru bir rakam degil. Ugrassak da bu degere ulaşmak zor sanırım
Asfalt dışında pek rahat degil ama bu birçok araç için geçerli olsa gerek. İlave bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum ama şu kesin: Uzun yolda çok çok keyifli bir araç.
Xenon far taktıranlar vardı, bu konuda taktıranlar yorum yaparsa daha uygun olur.
Doblo aşığı ülkemizde Picasso çok bilinmiyor ve bu nedenle ikinci eli sıfıra göre cok uygun. Dolayısıyla, ikinci el alıp satarsanız kaybınız pek olmaz. Dediğiniz gibi, bu özelliklerde bu fiyata başka da araç yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimode -- 30 Ekim 2013; 21:06:37 >
-
teşekkür ederim. aracımı aldım. sürüşü çok keyif verdi bana. yola sağa sola havaya bile hakimsin. araç oldukça geniş. uzun yıllar işimizi görecek gibi. -
quote:
amin cümlemizin..
multimode cevaplamış ama bende birkaç ekleme yapayım.
Aracın ses tesisatı ve akustiği çok iyi. USB ne yazık ki yok.(2008-2011) Mp3 CDleri okuyor. Bazı modellerde CD changer da var. Ancak dilenirse USB giriş taktırmak mümkün.
Baktığınız araç THP motor olabilir yani turbo benzinli. Dizel 1.6 Hdi motor inanın bana bu boyutta, bu ağırlıktaki ve bu lastik ölçlerine sahip bir araç için harika.
Hemen örnekler vereyim.
Ben almadan önce konuyu baştan sonra 2 kez okudum. Yakıt olarak çoğu kişi 6-7lt arası yakıyordu. Ben de mitsubishi colt aracımın (ki rio'dan az yakıyordur) 6.7lt yatığı İstanbul içi güzergahta 6lt gibi değerler görmeye başladım. Lastikleri değiştirince ortalamam 5.6'ya kadar düştü. Şimdi kışlıkları taktım ve ölçü daha küçük Normalde 215-55-16 kışlıklarım 205-55-16 ve nanmazsınız 670km 3te biri seyrek İstanbul içi trafik olma üzere TAMAMEN İstanbul içi ve ortalama hız 35km/h.. Ortalama tüketim 5.1lt.
Pompada ölçüm +-0.2lt farkedebiliyor.
Kimse benim ölçümü referans almak zorunda değil. Ancak aracın yapabildiklerini göstermek için bunu örnek veriyorum. Eve gelmeden mobilden konuyu görünce sizin için resimleri de çektim. Dilerseniz konuya da eklerim.
Yani Yakıt olarak seyrek trafik ve iyi lastiklerle 5-7lt bir tüketim olur. Ben ortalama hız 22km Ye düştüğünde bile 7lt görmedim. Tabi bu ölçümler depo ölümüdür. Kalkıp ev-iş arası ölçümden bahsetmiyorum.
Aracın kronik sorunu arka kilit mekanızması ve switch düğmesi. Bagaj kilidini açtığımız düğme ile kaldırıp açarsanız 3-4 yıl içinde switch ezilip o bölge değiştirilmesi gerekiyor. Benimki bu yaz kendini kaybetti (2009 model - 96bin km) 50tlye tamir ettirdim. Serviste komple mekanizma değişirse 120tl.
2. kronik sorun aracın kapılardaki yumuşak el değen yerleri pek dayanıklı değil kolay aşınabilir.
3. Yarı otomatik vitese alışık deilseniz, yoğun trafikte yığılma yaşayablirsiniz. Benim 3. yarı otomatik aracım ve şikayetim yok.
Aracın beğendiğim yönleri:
-5008 ve Scenic serisinden daha ferah.
-Koltuk döşemeleri, iç parlak trimler, direksiyon herşeyi kaliteli.
-7 kişi iken bile arkaya en az 3-4 kişilik eşya koyabilirsiniz. 2 kabin boy baliz. 2 el boy kumaş çanta ve arkadaki 2 koltuğun altındaki boşluklara poşetler, ıvır zıvırlar.
-5 kişi iken bagaj cam hizasına kadar 700lt civarı sanırım. Dümdüz bir bagaj. Depolama çok kolay.
-Süspansiyon sistemi yumuşak olmasına rağmen virajlarda araç çizgisini uzun süre koruyabiliyor. Hatta geçen Sarıyer tünel çıkışı benimle iddialaşan bir Polo şoförü, çıkıştaki sert virajda uğraştı ancak geçemedi. O virajı benim gibi 85km hızla dönebilen pek şoför görmedim.
-Yüksek hızlarda, şehir dışı kullanımda kabin akustiği güzel. Motor sesi tırmalamıyor. Lastik sesi şuanki 78db kışlık lastiklerimde bile rahatsız etmiyor. Yol sesi asfalt yolda pek yok.
-Aracın bütün koltukları da eski aracımdan çok daha rahat. Kumaş dokusu insana güvende ve rahat olduğunu hissettiriyor. Pek çok araçta gördüğünüz o polyester kılıf gibi bir koltuk döşemesi yok. Tıpkı kadife spor ceket gibi hoş bir dokuma var. Hava delikli..
- Havalandırma sistemi alıştıktan sonra harika.. Ön yolcular kendi dijital ekranlarından istediği dereceyi ayarlayabilir. Arka yolcular ise E ve F sınıf araçlarda gördüğümüz C sütununa gömülü havalandırma sistemini kontrol edebilirler. Yurt dışında o bölüm bile dijital. Direksiyondan klimayı açabilme, iç sirkülasyonu kapatıp açabilme..
-hız sabitleyici ve sınırlama kullanımı direksiyon tuşlarından çok basit. Ben sahil yolunda bile hız sabitleyici kullanabiliyorum.. Çok pratik. Bazı araçlardaki gibi silecek kolu dizaynı yerine meda tuşları gibi parmağınızın altında..
-Ön bilgi ekranı dijital. Gerekli tüm bilgiler tek bakışta size vriliyor. Klasik kadran kullanılmamasının sebebi, dikkatin tamamen yola verilmesi.
-Vites kulakçıkları zaman zaman çokie yarıyor. Vites geçişleri Opel (easytronic), Toyota(MMT) ve mitsushi (AMT) şanzımanlara göre çok çok hızlı. 6 ileri vites sisteminde gaz tepkilerine alışıldığında sarsıntısız yolculuk mümkün.
-Debriyaj ssitem DSGlerde olduğu gibi kısa ömürlü değil. Kullanıma bağlı olmakla birlikte 100-120binde değiştirilebilir.
- bunun dışında bebek aynası, ön koltuklar arkasında servis tepsisi, eğimi ayarlanabilir arka koltuklar, portatif bagaj lambası ve el feneri, her yönden yeretince aydınlatılan kabin içi lambalar, kumandadan kapanilen sunroof perdesi ve camlar, geri vitese takınca yan aynaların aşağı göstermesi, teyp sesinin gerekli durumlarda kendi kendine kısılması (örneğin ani frenlerde yada park sensör ötmesinde) ön yolcuların ikisi için de kol dayaması olması, elektronik el freninin pratik kullanımı, otomatik kapanan aynaları vb gibi pek çok nokta da var ama ellerim yoluldu yazmaktan :D
-Aracın dış büyüklüğü şehir içi sorun çıkarmıyor. Bir avensis kadar sanırım.
Sevmediğim yönleri:
-Sessiz ortamda, düşük hızlarda kabinde dizel horultusu çekilmez oluyor. 40km saat sonrası motor sesi gelmiyor pek..
- Yalıtım dolu dolu da olsa çok çok sessiz bir araç değil. Yani pek çok C sınıfı araçtan yine iyidir ama D sınıfı ile yrışamaz. Zaten C sınıf C4 tabanlı bir araç.
-5 kişilik kullanımda bagaj filesi kapalı ise bagajdan birşey almak biraz zor.
-
öncelikle haıyırlı olsun...
synthesizer muhteşem özetlemiş ama ben de birkaç şey yazmak istedim.
aracım 2011 makyajlı kasa dolayısıyla usb takılıyor ve ailem 400km uzakta olduğundan benim için de bu çok önemliydi. güzel dosyaladığım bir flash bellek hazırladım ve yolda çok rahat ediyoruz...
aracı genellikle rampa olan yerde şehiriçi kullanımım ve buna rağmen ortalamam 6,1lt/100km
en iyi özelliği bazen en kötü özelliği olabilen süspansiyon sistemi... güzel asfaltta yer uçağı olan bu araç bozuk zeminde beşik gibi ne yazık ki...
zenon farın orjinali artık yasak çünkü far yıkama ile birlikte takılması gerekiyor en azından ithal edilenlerde bu şekilde...
6 ay evvel aldık aracımızı ve şartlarımız 1,6 ve altı dizel, otomatik ve mpv olmasıydı...
3 seçenekten (5008-grand scenic-grand picasso) fiyat/performans en iyi olarak gördüğümüz GP seçtik eşimle... çok da memnunuz...
liste fiyatı 76kTL olan aracın 2 yıl 5 ay önce trafiğe çıkmış 60000km olanını 46kTL'ye aldık.
niyetimiz de buna 2-3 yıl binip yeni kasaya geçmek...
en kısa zamanda dilediğiniz araca kavuşursunuz umarım...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X