Şimdi Ara

GRAN TURISMO 6 - İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
9.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG
    Yazdıklarınız birçoğu gerçeğe o kadar zıt ki , bunun aslında iyi niyetli bile olsa insanları manüple edebileceğini düşünmeniz gerekirdi.

    Project C.A.R.S. 'nun mahkemelik olması kıyaslama yapılamayacağı anlamına mı gelir? Her platform kendi platformundaki oyunla mı karşılaştırılır? O zaman bugüne kadar yapılan forza vs gran turismo karşılaştırmalarını yapanlara ne diyeceksiniz? Ben hayatımda böyle düz bir mantık sahibi görmedim açıkcası. Biz yarış severler için önemli olan en iyi yarış dinamiklerinin en iyi grafikler ve en iyi seslerle bizlere sunulmasıdır. Şuan beta sürecinde olan ve projeye belli bir üyelikle girebilen 10.000lerce kişinin aktif olarak destek verdiği test ettiği project cars'ın oyun içi seslerini duymuş , grafiklerini görmüş olsaydınız.. böyle bir oyunun adını ağzınıza alırken iki kere düşünürdünüz..

    Yapay zekanın serinin en iyisi demek büyük hata olur.. öyleki gran turismo 4'deki yapay zeka bence en iyisiydi, gran turismo 5 den sonra tamamen çökme eğilimine girdi, biraz gran turismo 6 ana konusuna girseydiniz, 400 pp lik araçlarla neredeyse alay geçercesine 500pp lere tur bindirmekten şikayet eden bir çok insan görebilirdiniz.. özellikle forza'nın yanında gran turismo serisinin yapay zekası ahmak denecek kadar aptalca hareket eder, hafif önüne kırsanız frenler ve muhtemelen tekrar atağa kalkmaz..

    Grafikler iyi demek için durup bir düşünmek lazım, tamam ps3'e göre iyi olabilir, ama zaten ps3'dediğiniz alet 2008 yılı grafikleri sunuyor yani çağımızdaki tablet grafikleri seviyesinde..

    Bence her insan oyunu ilk oynadığında bir hayranlık hisseder ama zaman geçtikçe oyunun aslında çok da farklı olmadığını farkeder ya hani.. siz bu aşamaya gelmeden , oyunu iyi test edemeden yorum yazmak gibi bir eyleme girmişsiniz , keşke daha çok test edip sonra fikirlerini paylaşsaydınız.. oyunda çok büyük sorun ve buglar olması bir yana oyun aslında gran turismo 5.2

    Yahu ne maniplasyonu, ne niyeti

    Kuzum nedir bu komplo teorileri, bu klavye delikanlısı çıkışlar?..

    98'den beri yıllarımı verdiğim ve severek oynadığım oyunu sizin gibi sonradan seriyi tanıyanlardan daha fazla bilelim müsaede ederseniz. Saydığınız ve belki de bilmediğiniz bir çok oyunu da yıllardır oynamışızdır, oynuyoruz da. Sizden bu konuda ders alacak durumda değilim. Önce bir üslubunuzu gözden geçirin...

    Gelelim GT4'e, bu oyunun yapay zekasının, bir nesil üst oyundan daha iyi olduğunu iddia etmeniz, 300 hz'lik işlemcinin 3.2 ghz'lik işlemciden daha sağlam olduğunu iddia etmeniz gibi bir olay olmuş ki, aslında bu noktadan sonra sizinle bir şey tartışmamakta gerekiyor.

    Her oyun elbette kendi platformu içinde değerlendirilir, düzgün okumadığınız veya okuduğunuzu anlamadığınız için muadil kelimesini görmediğinizi, görmek istemediğiniz sonucunu çıkartıyorum. GT kıyaslanacaksa Forza ile kıyaslanır, başka bir oyunla değil. Aynı dönemde çıkan atıyorum Grid bile farklı türdedir. Yani iyi ki Assetto Corsa oynamışsınız, Project C.A.R.S. oynamışsınız, sizden başka oynayan yokmuş gibi.

    Burada 2008 değil, 2006'da çıkmış bir konsolun son demlerinde çıkan bir baş yapıttan bahsederken tabiki saydığınız PC oyunları ile kıyaslamayacağız. Orası ayrı bir dünya, oyunları bambaşka bir olay, o tarz oyunları seven gider o platformlarda oynar. Zaten belirttiğim halde siz ısrarla bu oyunları kıyaslıyorunuz. GT olsun, Forza olsun bunlar konsollara çıkan sim'e yakın ama sim olmayan oyunlar. PC'de ise safkan sim'ler mevcut, bunları aynı tür oyunlar kabul edip kıyaslamak bile hata.

    Oyunu da yeteri kadar oynadık, dün bu konunun ilk mesajını atarken sadece pistlerde 8 saat vakit geçirmişim. İlk izlenim olarak bu kadar şey yazmaya da yetecek düzeydedir. Artık size göre Gt 5.2'dir, 5.3'tür bilemem ama bana göre gayette taş gibi 6. oyundur.

    Lütfen bu mesaja alıntı veya cevaben bir şeyler yazacaksanız üslubunuza dikkat edin, karşınızda arkadaşınız, yaşıtınız olduğunu düşündüğünüz birisi yok. Uslübunuzu düzeltin öyle gelin, aksi takdirde sizinle tartışma zahmetine girmeyeceğim bile...


    klavye delikanlısı ve kuzum gibi gönderimler nedir yaş 43'ü geçmiş ama üsluba gelin siz...

    maalesef atari oyuncularının devri kapandı, bunu düşünerek yorum yazmakta fayda var..

    üzülerek söylüyorum ki günümüz oyunlardan bir habersiniz..


    nasıl yarışılır öğrenmek isterseniz youtube kanalım:http://www.youtube.com/channel/UCWhFMbv9W4eg9z00oaCRuyw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 8 Aralık 2013; 23:55:45 >




  • Doğrudur günümüz oyunlarını hiç oynamadık, sizden öğreniriz inşallah...

    Bu arada Malezya yarışını izledim ilk turlarda çok pist dışına çıkmışsın ama fena da oynamıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 9 Aralık 2013; 0:19:45 >
  • Yapay zeka konusunda size katılmıyorum hocam. Azami 550 pp güç sınırlaması olan yarışlara; hediye olarak gelen Honda s2000 '06 (410 pp civarı sanırım ) ile katıldım ve birinci olmak kolay olmadı. Rakiplerin arabaları da zaten 550 pp değildi, daha düşüktü. Bahsi geçen konudaki yorumlar sanırım azami pp üzerinden yapılmış. Yani sınırlama 550 pp olduğu için tur bindirdiğini söyleyen arkadaşlar diğer rakiplerin araçlarının 550 pp olduğunu sanmış olabilirler.

    Benim yapay zeka ile ilgili yorumum olumlu. Bütün yardımcı sistemler kapalı iken ve sert lastiklerle gayet keyifli ve çekişmeli sayılacak yarışlar yapılabilir. Hatta dün gece arkamdan gelen bir rakip ufak bir temasla bana spin attırdı. Gt5 de başıma hiç gelmemişti. Bir de gerçekten mantıklı durumlarda yol veriyorlar ve yarış cizgimi bozmuyorlar. Bu da yapay zekanın hoşuma giden yanlarından oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fd_exelero -- 9 Aralık 2013; 11:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fd_exelero kullanıcısına yanıt
    GT serisi zaten yarış oyunlarının RPG'sidir. Yarışlara rakiplerinizden çok güçlü araçlarla girerseniz tabiki direk tur bindirir, hepsini ezerek birinci olabilirsiniz. Bu durumda yapay zeka süper de olsa boştur, o yüzden denk araçlarla girip oyunun keyfini çıkartmak lazım. Yarıştaki araçların güç farkı arttıkça diğer oyunlarda nasıl kolay seçeneğinde oyun oynuyorsanız öyle bir durum çıkıyor ortaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    GT serisi zaten yarış oyunlarının RPG'sidir. Yarışlara rakiplerinizden çok güçlü araçlarla girerseniz tabiki direk tur bindirir, hepsini ezerek birinci olabilirsiniz. Bu durumda yapay zeka süper de olsa boştur, o yüzden denk araçlarla girip oyunun keyfini çıkartmak lazım. Yarıştaki araçların güç farkı arttıkça diğer oyunlarda nasıl kolay seçeneğinde oyun oynuyorsanız öyle bir durum çıkıyor ortaya.

    Aynen dediğin gibi hocam. Güçlü araba ile kolay, eşit güçte araba ile çekişmeli oluyor. Nasıl keyif aldigimiza bağlı. Tamamen seçtiğimiz araba belirliyor bunu ve bunun dışında temiz yarışarak da zorluğu biraz artırabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık
  • Forza'yı sıkılıp bitirmeden elden çıkarmama rağmen oyundaki araçların yapay zekası GT'den kat kat daha iyi olduğunu savunabilirim. Özellikle start çizgisinden çıktıktan sonra ilk virajda yaşanan birbirini geçme mücaadelesi olsun (GT çok lineer bu konuda hepsi ip gibi tek bi sıraya dizilmiş şekilde gidiyor), yine yapay zekanın size baskı yapması ve bazen baskı sonucu yoldan çıkması olsun, siz tersten gelip kafa kafaya geldiğinizde telaşla direksiyon kırıp fren yapması olsun iyiydi..
  • GT6'yı sanıyorum oynadınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz, çünkü kesin konuşmuşsunuz. Varsa böyle bir durum, burada ben dahil bir çok arkadaş yapay zekanın gayet iyi olduğunu söyledi. GT5 ve Forza 4 zamanı yapay zeka ile ilgili çok yorum yapıldı ama sanırım aşağıdaki video bu konuda kafasında soru işareti olan kişileri aydınlatacaktır.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 10 Aralık 2013; 20:32:50 >




  • Üstad eline saglik cok guzel ve benim gibi oyunu henuz almayanlar icin aydinlatici bi inceleme olmus
    Bi sorum olacak celik kutulu anniversary edition ön siparis ile mi geliyor sadece? Eger oyleyse artik alma sansim yok mudur acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyan -- 23 Aralık 2013; 5:59:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gyan

    Üstad eline saglik cok guzel ve benim gibi oyunu henuz almayanlar icin aydinlatici bi inceleme olmus
    Bi sorum olacak celik kutulu anniversary edition ön siparis ile mi geliyor sadece? Eger oyleyse artik alma sansim yok mudur acaba

    Bende celik kutulunun pesindeyim ama hic kimse bilmiyor ne zaman gelicek yoksa hic mi gelmicek ne olucak mail falan atıp sormak lazım herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok cevap vermis arkadaslar sagolsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gözden kaçmış, aslında sorunuzu tam cevabını da bilmiyorum. Ancak okuduklarımdan anladığım kadarı ile çelik kutulu versiyonlardan aniversary içeriği çıkıyor ama aniversary'lerin hepsi çelik kutu mudur bilemiyorum. Bir de şu konuşuluyor, henüz ülkemize bu özel kutulu versiyonlar henüz gelmedi, sonradan gelir mi onu da bilmiyorum.

     GRAN TURISMO 6 - İNCELEME

    Bakın buradaki limited çelik kutulu değil...

    Ama şöyle de resimler var, üzerinde anniversary ed.t yazıyor. Tek seçenek yurt dışından getirmek olacak herhalde...

     GRAN TURISMO 6 - İNCELEME




  • hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

    sanırım temel düzeyde bir kullanıcı olmalısın , yapay zeka iyi olmuşu neye dayanarak söylediğini merak ediyorum.. yapay zeka bildiğin tek düze hareket ediyor, aynı gran turismo 5 de olduğu gibi..

    ben z5500 ile senin aldığından çok daha kaliteli bir ses alırken şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; sesler tamamen çöp ve gran turismo 5'in aynısını ..


    grafiklerde bariz tırtıklanma sorunları devam ediyor, özellikle gölgelerde.. ve gran turismo 5'e göre özellikle gece yarışların nerdeyse sıfır fark var.. bazı ışıklandırma oyunlarıyla gündüz yarışlarında %10 luk bir iyileştirme ancak vardır diyebiliriz..


    üstelik hasar modellemesine de hiç değinmemişsin, ilginç..

    bence sonuç olarak; objektif olmayan ve yarış oyunlarından bir haber yorumlar zinciri olmuş.. sanırım hiç project cars,assetto corsa falan oynamadın..


    gt5 gt6 arasında ciddi farklar var.

    örnek verdiğin oyunlar gt nin rakibi olamaz. p.c. zaten oyun bile değil. gt varsa yoksa gt :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım

    super in son yarışları cinayetlik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım

    super in son yarışları cinayetlik

    Nereden buldun onu bayağ uzun süre geçti üzerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1


    quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım

    super in son yarışları cinayetlik

    Nereden buldun onu bayağ uzun süre geçti üzerinden

    geçen hafta ps3 aldım mecburen yeni başladım. yahu ps4 çıktı ne işin var demeyin 2. el geldi. ps4 ün 2 senesi daha var neye dayanarak yazıyorum bilmiyorum. acaba ne zaman kırılır ps4 :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1


    quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım

    super in son yarışları cinayetlik

    Nereden buldun onu bayağ uzun süre geçti üzerinden

    geçen hafta ps3 aldım mecburen yeni başladım. yahu ps4 çıktı ne işin var demeyin 2. el geldi. ps4 ün 2 senesi daha var neye dayanarak yazıyorum bilmiyorum. acaba ne zaman kırılır ps4 :)

    1 yıl olmuş be mesajında henüz gt6 almadan önce yazmışım bu arada gt6 ile ilgili olarak ana konuya davet ediyorum sizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1


    quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1


    quote:

    Orijinalden alıntı: ruindula

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    hocam birşey soracaktım şimdi yarışlara girmek için lins almak gerekiyor anladığım kadarıyla lisanlar zormu (mesela ben gt5 b lisansının son yarışını kazanamamıştm hep 10. oluyordum) geçermiyim yoksa sınıftamı kalırım

    super in son yarışları cinayetlik

    Nereden buldun onu bayağ uzun süre geçti üzerinden

    geçen hafta ps3 aldım mecburen yeni başladım. yahu ps4 çıktı ne işin var demeyin 2. el geldi. ps4 ün 2 senesi daha var neye dayanarak yazıyorum bilmiyorum. acaba ne zaman kırılır ps4 :)

    1 yıl olmuş be mesajında henüz gt6 almadan önce yazmışım bu arada gt6 ile ilgili olarak ana konuya davet ediyorum sizi

    özür dileyerek ana konunun linkini yollarmısın. cidden gt6 nın irdelenmesi lazım. :) irdelemek nedir :D
    ps3 ün fiyatının düşmesini bekleyerek ciddi bir hata yapmışım ayrı konu...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.