Şimdi Ara

GRAN TURISMO 5 (2010) [ANA KONU] (874. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü, 2 Mobil
5 sn
34.961
Cevap
50
Favori
1.820.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • yarışlarda aracımızda oluşan kaza vs hasarları tamir ettirmek için para ödeyecekmiyiz?ödenecekse hasarın derecesine göre ödeyeceğimiz miktar değişkenlik gösterecekmi? yoksa yarış bittikten sonra kendiliğinden düzelip normal haline dönecekmi?yani garajımıza hasarlı araç olarak çekip perte çıkartma pert halde satma vs olacakmı?

birde gt 4 de isteyipte yapamadığım bir olay vardı.yarışların tümüne aracımızın benzin deposu full şekilde başlıyorduk.örneğin yarışımız 78 tur 70. turda pite girdik depoyu yarım doldurduk,8 tur idare etti çeyrek depo benzinimiz mevcut,yarışı bitirdik...işte bu aracımızla yeni bir yarışa katıldığımızda depomuz yine full oluyordu.yani kalan çeyrek depo benzinle yarışa katılamıyorduk.ancak ilk pitsop tan sonra benzini istediğimiz seviyede tutabiliyorduk.bu da gerekli pitstop taktiklerini alt üst ediyordu.ve yarışa başlarken aracın full depoyla ağır olmasından dolayı dezavantaj elde ediyorduk.sonuç olarak gt5 de yarışa başlamadan depomuzdaki benzin seviyesini ayarlama şansımız olacakmı.yoksa yine gt4 de olduğu gibi her yarışa full depoylamı başlayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 31 Ağustos 2010; 4:48:08 >

PSN : ultrAslan1905_TR

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

bence bu konuya ehliyeti olmayanları almayalım. muhabbetlere bakınız yok hız hissi yok yok dikiz aynasında kendimizi göremiyoruz hayatında direksiyon başına oturmamış kişiler gelip burda simulasyon bi oyun hakkında atıp tutuyor. şaka gibi ya

ehliyeti yok diye kimseyi küçük düşürmene gerek yok ayrıca hız hissini bilmek için ehliyetin olması gerekmiyor arabada giderken 200 km ile nasıl gidiliyor biliyorum ama bunu ben yapmadım ehliyetim henüz yok ben sadece bu videoda mı öyle gözüküyor gibi demeye çalıştım ama yorumları görünce çok şaşırdımki bu oyunu ne zamandan beri bekliyorum dfgt direksiyonum ile yukarda bi arkadaş video paylaşmış gerçek hayatla gran turismodaki araba sürüşünü ona teşekkür ederim gerçekten güzel gözüküyor alt tarafı bi görüşümü bildirmiştim ama 10 kişi atlamış bir sürü laf etmiş

• Ben hala GT5 pro. 'yu siyah beyaz oynuyorum :(

Kendimi köpek gibi hisediyorum artık

Yoktur bunun bir çaresi bulamadım hala :( Bulan arkadaşlar varsa gözlerinden öperim...

(PS1 ara kablosu işe yaramıyor)

Fujifilm X-T4 + Fujinon 35mm f/2 + Fujinon 14mm 2.8f + Mitakon 35mm 0,95F Zhongyi SpeedMaster + Vivitar 55mm 2.8f
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Sağolun arkadaşlar, şu an itibarı ile GT5 hakkında Türkiye'deki en büyük ön inceleme yazısı bu oldu.

Umarım keyifle okursunuz...

Hocam eline sağlık GT' ye yakışan bir yazı olmuş, tam sürüm için de inceleme yazısı düşünüyormusun gerçi oynamaktan fırsat bulamazsın

Orijinalden alıntı: jimi1984

Ben hala GT5 pro. 'yu siyah beyaz oynuyorum :(

Kendimi köpek gibi hisediyorum artık

Yoktur bunun bir çaresi bulamadım hala :( Bulan arkadaşlar varsa gözlerinden öperim...

(PS1 ara kablosu işe yaramıyor)

hocam tv nin modeli düşükse vede oyun ntsc versiyonuysa görüntüyü siyah beyaz alırsın. görüntü sinyalini ntsc den pal e çeviren ufak kutu şeklinde aparatlar var. ben zamanında ps2-j versiyonunda aynı sıkıntıyı yaşamıştım böyle bir aparat ile sorunumu giderdim. gogle la ntsc pal dönüştürücü yazarsan fiyat ve tedarik edebileceğin yerler hakkında baya bilgi toplarsın.

DONANIM HABER PLAYSTATION 3
    ORİJİNAL OYUN DESTEKÇİLERİ KULÜBÜ

• Öncelikle SolidRock ın yazısını keyifle okuduğumu söylemek isterim.

Hız hissi hakkında birkaç kelam da ben edeceğim. Okuyanlar görmüştür bir kaç hafta önce ben de hız hissiyle alakalı şüphelerim olduğunu dile getirmiştim ama GT5 başlığımızın CEO su Sony55 aynı şekilde bana da dar yolların sürat hissini daha fazla belli ettiğinden bahsetmişti ve biraz düşününce ben de ona hak vermiştim.

Şimdi ise fake veya değil başka kişilerin aklında da aynı soru işaretinin uyandığını görüyorum. Söylendiği gibi dar pistler ara sokaklarda sürat yapmaya benzer, yaptığınız sürati çok daha fazla hissedersiniz ama bunun yanında bu hisse etki eden ama GT5 te bulamayacağınız pek çok dış etmen de mevcut.

En basitinden atalet kuvvetlerin hiçbirini 4boyutlu oyun dünyasına geçmeden hissedemeyeceğiz, bir aracın ivmelenme, frenaj ve viraj dönüşlerinde hissettirdiği G kuvvetlerinin hiç biri ne yazık ki hiç bir zaman hissedilebilir olmayacak. Bunları ancak hareketli simülatörler vasıtasıyla gerçeğe yakın şekilde hissedebiliriz ki ne kadar ulaşılmaz olduklarını biliyoruz.

4. boyuttan çıkıp gerçek dünyaya dönersek, bir arabayı ister kullanın, ister yolcu koltuğunda oturun gerçek hayatta oyunlarda bulamayacağımız pek çok şey oluyor. Her şeyden önce durağan bir çevrede, yani pistte değil otoyollarda araç kullanıyoruz. Yani 200km yi ele alacak olursak biz bu sürate çıktığımızda bizden çok daha yavaş giden hatta aksi istikamette hareket eden pek çok araç, sabit vaziyette duran onlarca nesne oluyor. Bunların yanında, artan rüzgar sesi, ardışıklaşan ve sıklaşan vibrasyonlar, açık camdan yüzümüze çarpan rüzgar vs de tuzu biberi oluyor. Bu bütünün içinden ne kadar şeyi çıkartırsanız sürat hissini de o kadar azaltırsınız. Ama hissi arttırıcam diye çevreyi bulanıklaştırmak falan gibi ucuz oyunlar da çok saçma olur GT5 gibi bir simülasyon için. Gerçek hayatta 250km ile seyrederken etraf bulanıklaşmıyor ve gözünüz kararmıyor, 300km ye çıktığınızda göstergeler buz tutmuyor, etrafınızda ışıklar belirdikten sonra kendinizi 2020 yılında bulmuyorsunuz...

Yani küçücük bir video ekranına bakıp, pistte eşdeğer süratlerde hareket eden araçlara bakıp hız hissi yetersiz demek yanlış oluyor. Üstelik oynadığınız kamera açısının da hissettiğiniz şeyleri değiştireceğini unutmayın. En yüksek sürat hissi için tampon kamerası, kokpit kamerası veya kaput kamerasını tercih edin. Böylece apexlere, zemine ve bariyerlere daha doğru bir açıyla bakarak ne kadar süratli gittiğinizi daha rahat hissedersiniz. Şahsen ben öncelikle kokpit, kokpit olmadığı durumlarda tampon kamerasını tercih ediyorum her zaman.

Dikiz aynasında kendini görmek diyince aklıma seneler evvel tanışıp bir iki kez flört ettiğim bir bayan arkadaşım geldi. İlk buluşmamızda arabamla hareket halindeyken birden iç dikiz aynamı kendisine çevirip makyajına bakmaya başlamıştı, tabi oldukça afallamıştım, güneşlikteki makyaj aynasını neden kullanmadığını sorunca "ay ben hep bunda makyaj yapmaya alışığım ya ondan dolayı kendime çevirdim" demişti ve ben tahammül edemeyip güneşliği indirip, makyaj aynasını açıncaya kadar da bakmaya devam etmişti, o günden beri sarışınlardan uzak dururum şaka bir yana hakikaten kızın arabasının iç dikiz aynası direkt olarak suratını göreceği şekilde ayarlıydı amma şaşırmıştım görünce.

• Abi ellerine sağlık . Güzel bir yazı olmuş.
    Final Fantasy 7 Rebirth | Persona 3 Reloaded | Shin Megami Tensei V: Vengeance | Metaphore Refantazio
  • SolidRock hocam ellerine sağlık tarafsızca kaleme alınmış güzel bir yazı olmuş pek çok gt severi fazla ilgilendirmeyen hasar konusunun gt5 ve gt6 yı birbirinden ayıran en bariz fark olacağını düşünüyorum bakalım zaman bize neleri gösterecekbeklemedeyiz

Orijinalden alıntı: rossoscuderia

Öncelikle SolidRock ın yazısını keyifle okuduğumu söylemek isterim.

Hız hissi hakkında birkaç kelam da ben edeceğim. Okuyanlar görmüştür bir kaç hafta önce ben de hız hissiyle alakalı şüphelerim olduğunu dile getirmiştim ama GT5 başlığımızın CEO su Sony55 aynı şekilde bana da dar yolların sürat hissini daha fazla belli ettiğinden bahsetmişti ve biraz düşününce ben de ona hak vermiştim.

Şimdi ise fake veya değil başka kişilerin aklında da aynı soru işaretinin uyandığını görüyorum. Söylendiği gibi dar pistler ara sokaklarda sürat yapmaya benzer, yaptığınız sürati çok daha fazla hissedersiniz ama bunun yanında bu hisse etki eden ama GT5 te bulamayacağınız pek çok dış etmen de mevcut.

En basitinden atalet kuvvetlerin hiçbirini 4boyutlu oyun dünyasına geçmeden hissedemeyeceğiz, bir aracın ivmelenme, frenaj ve viraj dönüşlerinde hissettirdiği G kuvvetlerinin hiç biri ne yazık ki hiç bir zaman hissedilebilir olmayacak. Bunları ancak hareketli simülatörler vasıtasıyla gerçeğe yakın şekilde hissedebiliriz ki ne kadar ulaşılmaz olduklarını biliyoruz.

4. boyuttan çıkıp gerçek dünyaya dönersek, bir arabayı ister kullanın, ister yolcu koltuğunda oturun gerçek hayatta oyunlarda bulamayacağımız pek çok şey oluyor. Her şeyden önce durağan bir çevrede, yani pistte değil otoyollarda araç kullanıyoruz. Yani 200km yi ele alacak olursak biz bu sürate çıktığımızda bizden çok daha yavaş giden hatta aksi istikamette hareket eden pek çok araç, sabit vaziyette duran onlarca nesne oluyor. Bunların yanında, artan rüzgar sesi, ardışıklaşan ve sıklaşan vibrasyonlar, açık camdan yüzümüze çarpan rüzgar vs de tuzu biberi oluyor. Bu bütünün içinden ne kadar şeyi çıkartırsanız sürat hissini de o kadar azaltırsınız. Ama hissi arttırıcam diye çevreyi bulanıklaştırmak falan gibi ucuz oyunlar da çok saçma olur GT5 gibi bir simülasyon için. Gerçek hayatta 250km ile seyrederken etraf bulanıklaşmıyor ve gözünüz kararmıyor, 300km ye çıktığınızda göstergeler buz tutmuyor, etrafınızda ışıklar belirdikten sonra kendinizi 2020 yılında bulmuyorsunuz...

Yani küçücük bir video ekranına bakıp, pistte eşdeğer süratlerde hareket eden araçlara bakıp hız hissi yetersiz demek yanlış oluyor. Üstelik oynadığınız kamera açısının da hissettiğiniz şeyleri değiştireceğini unutmayın. En yüksek sürat hissi için tampon kamerası, kokpit kamerası veya kaput kamerasını tercih edin. Böylece apexlere, zemine ve bariyerlere daha doğru bir açıyla bakarak ne kadar süratli gittiğinizi daha rahat hissedersiniz. Şahsen ben öncelikle kokpit, kokpit olmadığı durumlarda tampon kamerasını tercih ediyorum her zaman.

Dikiz aynasında kendini görmek diyince aklıma seneler evvel tanışıp bir iki kez flört ettiğim bir bayan arkadaşım geldi. İlk buluşmamızda arabamla hareket halindeyken birden iç dikiz aynamı kendisine çevirip makyajına bakmaya başlamıştı, tabi oldukça afallamıştım, güneşlikteki makyaj aynasını neden kullanmadığını sorunca "ay ben hep bunda makyaj yapmaya alışığım ya ondan dolayı kendime çevirdim" demişti ve ben tahammül edemeyip güneşliği indirip, makyaj aynasını açıncaya kadar da bakmaya devam etmişti, o günden beri sarışınlardan uzak dururum şaka bir yana hakikaten kızın arabasının iç dikiz aynası direkt olarak suratını göreceği şekilde ayarlıydı amma şaşırmıştım görünce.

saol hocam keşke herkes ilk başta terslemek yerine 2 kelime bilgilendirse bizi ne iyi olur

• Solidrock hocam yazdığın yazı nerede bi ben okuyamadım sanırım.

Orijinalden alıntı: bigbooss

Solidrock hocam yazdığın yazı nerede bi ben okuyamadım sanırım.

Bi de ben.

Orijinalden alıntı: SONY_55

İşte dede fanımız solidrock'ın gt5 ön inceleme yazısı..

http://www.merlininkazani.com/oyun_oninceleme/1/Gran_Turismo_5-36656.html

Önceki sayfada okuyamayanlar için SolidRock'ın GT5 incelemesi

Orijinalden alıntı: bigbooss

Solidrock hocam yazdığın yazı nerede bi ben okuyamadım sanırım.

Tüm yazılarımı GT5 yazısı ile beraber aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

Tıkla...

Orijinalden alıntı: onea54

quote:

Orijinalden alıntı: censorship

quote:

Orijinalden alıntı: onea54

quote:

Orijinalden alıntı: cemus

hızın yeterince gerçekliği yansıtmadığı çok yavaş kaldığı görüşünde olan arkadaşların bu linkteki videoyu izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum gerçek hayatla gt5 yanyana

http://eu.gran-turismo.com/gb/gallery/d12136c75.html

Gerçekten çok iyi ama birşey dikkatimi çekti gerçekte dikiz aynasından şöför gözükürken oyunda birşey gözükmüyor. Ayna nın yönü değişik herhalde

ben 13 yaşında direksiyona oturdum yaşım 27,ama araba kullanırken dikiz aynasında hiç kendimi görmedim ben nedense iç dikiz aynasını arkamdan gelenleri, sağ dikiz aynasını sağ şeritten gelenleri sol dikiz aynasınıda sol şeritten gelenleri görmek için kullanıyorum,yoksa bugüne kadar hatalımı kullanmışım yoksa bütün aynaları yüzümü görmek içinmi kullanmalıydım?

Yani ? Ben videoda gördüğümü söyledim sen hayat hikayeni anlatmışsın banane senin aynandan, dikizinden

belli ki bir yerde yanlış anlamışsın şöyle anlatayım şimdi gerçek arabada kamerayı direksiyondaki arkadaşın eline vermemişler rahat araba kullansın diye ikinci bir akadaş büyük ihtimalle arka koltuktan çekmiş ve kendi açısına görede söförün yüzünün çıkması normal buraya kadar ok.ee tabi oyunda böyle bir derdimiz yok biz sürücü sözünden oynuyoruz oyunu zaten sürücünün yüzünün görünmesi hata olurdu bu durumda bizde bazı bayan sürücülerin arabalarında kullandığı gibi yarışlarda makyaj tazelemek için kullanmak zorunda kalırdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 31 Ağustos 2010; 13:19:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rossoscuderia

quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

İşte dede fanımız solidrock'ın gt5 ön inceleme yazısı..

http://www.merlininkazani.com/oyun_oninceleme/1/Gran_Turismo_5-36656.html

Önceki sayfada okuyamayanlar için SolidRock'ın GT5 incelemesi

eline sağlık solidRock güzel inceleme olmuş

• Teşekkürler Neco

Inside Sim'in interview'ından sonra biraz kafalar karışmış gibi. 20 location, 70 track olayı bu güne kadar 70 pistin 20 yerdeki pistlerin layout'u gibi algılanıyordu. gerçi hala ne olduğu net değil ama 70 unique pist olarak da anlayanlar var. Artık TGS derdimize ilaç olacak...

http://www.gtplanet.net/insidesimracing-gt5-special-yamauchi-interview-gameplay-impressions-more/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 1 Eylül 2010; 5:17:08 >
  • Önümüzde sadece bir kere daha çıldırma var onan sonra zaten oyuna kavuşuyoruz..

60 gün kaldı..
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.