Şimdi Ara

Gragas - The Rabble Rouser(Şarapçı) Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
16.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hikayesi(Bulamadığım için kendim yazdım)

Yıllar yıllar önceydi,Noxus Devlet Hastahanesinde 9 Kiloluk bir bebeğin ağlama sesleri yankılanıyordu.Bu ''Gragas''tı.
    9 kiloluk vücuduyla yavru bir ayıyı andıran bu çocuk,annesi ve babası tarafından Noxus Dereboyu Camii'nin avlusuna bırakılmıştı.Annesi babası Gragas'ın cüssesinden korkup onu terketmişlerdi.
    Noxus Çocuk Esirgeme Kurumunda yetişen Gragas 16 yaşına geldiğince buradan kaçıp,kendi meyhanesini açtı.Yıllarca bu meyhaneyi işleten Gragas'ın lakabı ''Şarapçı'' oldu çıktı.Gel zaman git zaman insanlar Gragas'ı çok içtiği için hor görmeye,Şarapçı Şarapçı diye dalga geçmeye başladılar.Gragas bu durumdan çok utandı ve kendi kendine söz verdi ; League of Legends'e katılıp herkezi bu merete alıştıracağım dedi.Şu sıralar League of Legends'te insanların üstüne içki fıçıları fırlatıyor.Siz siz olun uzak durun
    .

Statları

Damage 55.78 (+3.375 / per level)
    Health 404 (+89 / per level)
    Mana 221 (+47 / per level)
    Move Speed 315
    Armor 16 (+2.7 / per level)
    Spell Block 30 (+0 / per level)
    Health Regen 1.45 (+0.17 / per level)
    Mana Regen 1.29 (+0.09 / per level)

İyi & Kötü Yönleri

Artıları ;

+Pasifi ve 2. skilli sayesinde lanede istediği kadar kalabilir
    +Kırılgan değildir,HP'si yüksektir
    +Yüksek AP ratio sayesinde ezer geçer
    +Kaçma skilli sayesinde pek ölmez

Eksileri

-Her AP Champion gibi mana sıkıntısı çekiyor.
    -Fıçıları tutturamazsanız hiç birşey yapamazsınız.

Skiller ;

(Pasif)Happy Hour
    Gragas herhangi bir skill kullandığında 4 saniye içinde %2 HP'sini restore eder.

(Q)Barrel Roll

Gragas işaretlediği alana bir fıçı gönderir,bu fıçıyı gittiği yere ulaştığı anda Q ya basarak patlatabilirsiniz veya 5 saniye sonra kendiliğinden patlar.İsabet ettiği düşmanlara ;

85/135/185/235/285 (+0.9) magic damage vurur,
    3 saniyeliğine 20/25/30/35/40% attack speed'lerini düşürür
    CoolDown 11/10/9/8/7
    Cost 80/90/100/110/120 Mana
    Range 1100

(W)Drunken Rage

Gragas bir fıçı şarabı 1 saniyede afiyetle kafaya dikler.Bu sayede Mana kazanır,Damage'si artar,Aldığı Hasar düşer.Bu buff 20 saniye geçerli olur.

Cooldown 20 saniye
    30/45/60/75/90 Mana Restore eder,
    30/40/50/60/70 Attack Damage verir,
    10/12/14/16/18% Damage Emer
    .

(E)Body Slam

Gragas işaretlediği yöne doğru hareketlenir,karşısına çıkan ilk düşmana damage ve slow verir.Eğer birden fazla düşmana çarparsa verdiği hasar %30 düşer.

80/120/160/200/240 (+0.66 AD) (+0.5 AP) magic damage,
    2,5 saniyeliğine %35 slow,
    Cooldown 7 saniye,
    Cost 50/55/60/65/70 Mana,
    Range 550.

(R)Explosive Cask

Gragas işaretlediği bölgeye büyük bir fıçı yollar,fıçı patladığında çıkan köpükler rakipleri merkezden uzaklaştırır.

CoolDown 90/75/60,
    200/325/450 (+1) magic damage vurur,
    Cost 100/125/150 Mana,
    Range 1050.

Masteries

Skill Sıralaması

Rune Page

Spells

&

İtemler

>>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>
    >>>

Tavsiyeler & İpuçları & Taktikler

-Merhaba arkadaşlar,sanırım rehberde ilk defa burda konuşuyorum :)Rehberin en başından başlayıp taktiklerden,ipuçlarından,tüyolardan bahsedicem sizlere.Öncelikle Pasif skillimiz ; Bu skill sayesinde istediğiniz kadar lanede kalabilirsiniz.Her skill kullandığınızda %2 HP'nizi dolduruyor.Size tavsiyem üstünüzde blue buff varsa ve lanede HP'niz düşükte aşağıda gördüğünüz gibi skilleri sağa sola atın ;

-%2 HP'yi 4 saniyede restore ediyor.Toplam HP'nizin 1000 olduğunu düşünürsek her skill kullanışınızda fazladan 20 HP'niz dolacak yani bu yöntemle

4 Saniye 20 HP
    X
    60 Saniye 300 HP

Yani 1 dakika içerisinde 300 Hp'niz dolar.(Tabi skilleri 4 saniyede bir atıcaksınız)Yani bunun sonucunda ne olur karşınızdaki adam deliye döner.

-Q skillimiz ana hasar skilimizdir izlediğim tüm videolarda adam fıçıyı karşı tarafın üstüne atıyor peki sonra ne oluyor,adam 2 adım geri gidiyor ve bu damageyi yemiyor.Bizim yapacağımız şey şu ; fıçıyı adamın tam arkasına atıyoruz ve adamın üstüne doğru koşuyoruz adam saldıracağımızı düşünüp geri kaçıyor ve bom Q ya basıyoruz sonrası malum ^^.Ayrıca bu skill bizim farm skillimiz Gragas çok iyi bir farmerdır.Öyle böyle değil yani :) Bu skill 4 level olduktan sonra(7 levelde yani)gerekli runelar ile arkadaki minionlara tek atıyoruz öndekilere Body Slam atıp onlarıda alıyoruz.

-W skillimiz bana göre Gragas'ı Gragas yapan skilldir.Bu skill sayesinde gragas hem AP oynar(Mana veriyor),Hem AD oynar(Damage veriyor),Hem tank oynar(Aldığımız hasarı düşürüyor).Pasifimiz ile tam bir uyum içerisinde olan bu skill rakiplerin en çok korktuğu şey.Rakip tam manası bitti derken bunu dikliyoruz manamız yerine geliyor ve bu skilli sürekli aktif tutuyoruz bu çok önemli(unutmayın mana cost yok bişey yok her 20 saniyede bir fazladan %2 Hp'nizi doldurursunuz).Gragas bana göre lanede istediği kadar kalabilen tek AP Carry'dir.

-E skillimiz AD Gragas'ların en çok kullandığı ama AP'de de bir o kadar işe yarayan kaçma ve yakalama skilimizdir.Bu skill sayesinde çoğu duvardan geçebilirsiniz ama önce alışmanız lazım çünkü Shaco'yla,Tryndamare'yle atladığınız yerlerden bazen atlayamıyorsunuz.Verdiği slow sayesinde adam kaçırmazsınız.

-R skilimiz yani ultimiz team fightların kaderini değiştiren 1 e 1 ratiosuyla late gamede yardıran ultimiz sayesinde rakibi kendimize,kule dibine çekebiliriz veya HP'si düşük adamınızın peşinden koşan düşmana atarak onu geriye atabilirsiniz.Özellikle late gamede ap carrylere Q skillinizi atıp ardından Ultiyi atınca öldüklerini veya 100 HP'leri kaldığını görebilirsiniz.Ezrealde çay içmiyo ya atar bi ulti alır :)

-Şimdi size genel olarak yapmanız gerekenlerden bahsedeyim.Öncelikle elinizden geldiğinde mid gitmeye çalışın.Diğer lanelerde iş yapmaz mı ? Elbette yapar hemde kralını yapar fakat.Sizin mid'e gidip hızlı level alıp düşük Cooldown'lu ultinizle sürekli ganglara gitmeniz lazım.Alt laneden üst lanede gidene kadar adam base yapar değil mi ?.

-Başta Doran's Ring alıyoruz mid'de bol bol farm yapıp 2 ring daha alıyoruz.Neden ? 3 tane Dorans ;1425 gold,verdikleri ne ; 45 Ap,300 HP,+15 Mana regen/5 sec.Bu fiyata early gamede bu özellikler çok iyi iş yapar.Aslında genellikle Ring alıp Mid'e giderim ve paran 2050 olduğunda baseye gidip 2 Ring + MP Bot alırım.Daha sonra Direk Rabaddon yapıyoruz neden ; çünkü siz tank değilsiniz siz apsiniz takımınızda zaten bir tank var(yoksa abanın rod of ages'e)ve önden o girecek siz arkadan fıçı sallayıp Body Slam ile gireceksiniz zaten az HP leri kalacak bir ulti Multi-kill.Zaten Heromuz kırılgan bir hero değil W si sayesinde az damage yiyor.HP'si iyi durumda o zaman kasmayın.

-Gelelim komboya çok basıma gelen birşeydir mid'de karşınızda ashe var,vayne var,Morgana var her ne varsa.Adamı harrasladık HP'si düştü baseye gitti bizde tık yok Hp'miz yarım farm yapıyoruz.Diyelimki ashe olsun geldi ultisini attı vurmaya başladı biraz kaçıyoruz,orta noktayı geçtiği anda tam arkasına ultimizi atıyoruz üstümüze gelirken bizde ona Body Slam'la gidiyoruz fazla yürütmeyelim değilmi :) Birde Q atıyoruz olmadı İgnite atıyoruz o adam öldü çünkü skillerimiz harika bir kombinasyon içinde ha demiyecekmisiniz ; Biz bunları yaparken adam flash atıp kaçmadımı.Hatırlayın az önce adam niye baseye gitti harasslarken ölmesin diye Flash attı ya unuttunuz mu :)

-Bu arada ultiniz late gamede öyle damageler vuruyor ki siz bile şaşırırsınız.Karşınızda yarıdan fazla Hp'de gezen ezreal var hiç kasmayın R ye basın Adamın olduğu yere Tıklayın.Adam öldü,inanın böyle :)

-Spelller Flash & İgnite kesinlikle öneriyorum.Flash Her türkü gangtan kurtulmanız ve adam yakalamak için.İgnite Açıklamaya gerek yok :)

-Rune Page olarak verdiğim page Reginald'in page'idir.Ama ben arada full ap pagede kullanıyorum oyun başı 34 AP üstüne Ring'in ten gelen 15 AP ve Masterylerden gelenler ile birlikte ; 57 AP yaptı yani adam size 50 vururken siz adama 107 vurucaksınız(cidden genelde fıçınız bir levelde 110 civarı vuruyor)

-Heromuz KS yapmaya çok meraklıdır.Diyeceksiniz ki KS'yle oyun mu oynanır ? Siz almıyacaksınızda kim alacak Soraka mı alcak ? Amumu mu alacak ? Siz AP Carry'siniz para gerekiyorsa tabiki (ç)alacaksınız o killi.Sürekli yapın demiyorum tabii :)

Hero Skinleri

AP Gragas Eğitim & Öğretim videosu

Ben ilk başladığım da bu video çok yararlı olmuştu,tavsiye ederim.

Okuduğunuz İçin Teşekkürler,Hatalarım Olabilir Yazarsanız Sevinirim,Düzeltirim.İyi Oyunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krofessional -- 13 Aralık 2011; 21:00:42 >

• serin hikaye,pardon güzel rehber olmuş teşekkürler.
  • Tavsiyeler & İpuçları & Taktikler kısmındaki yazının rengini değiştirirsen ne ala çok göz yoruyor yada saat etkisi :)

Onun dışında:

-Void'ten önce Roa daha iyi gibi sanki
    -Banshee alternatif olarak eklenebilir.

SENCE Rylia tercihi nasıl olur?
  • Rengi Değiştiriyorum :) Eğer Karşı takım güçlüyse Team Fightları kaybediyorsak RoA daha önce gelebilir ama Rabad + Void in verdiği zevki hiç bir şey veremez bana Rylai Denedim Dediğim Gibi Eğer karşı takım güçlüyse Roa,Rylai yapılabilir Onun Haricinde Eğer Fight'a girince ölüyorsak uzaktan savaşmamış gerekiyorsa lich yerine başka bir şey alınabilir(Bi kere Warmog aldım çok hoş oldu Tanky AP).
  • Yav bilmiyosanız hikayeyi söyleyin bilen biri yardım etsin. Ölümüne sallamışınız.
  • Eğlencesine yazdım zaten :) Gerçek hikayeleri pek zevk vermiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krofessional -- 13 Kasım 2011; 3:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krofessional

Eğlencesine yazdım zaten :) Gerçek hikayeleri pek zevk vermiyor .

Hikaye güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHeadSho0t -- 13 Kasım 2011; 4:07:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA IV (kill playboy x or dwayne)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *HardCore*

Yav bilmiyosanız hikayeyi söyleyin bilen biri yardım etsin. Ölümüne sallamışınız.

Hatasız kul olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHeadSho0t

quote:

Yav bilmiyosanız hikayeyi söyleyin bilen biri yardım etsin. Ölümüne sallamışınız.

Hatasız kul olmaz

Adam direk damardan girdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mundo Mundo

quote:

Orijinalden alıntı: TheHeadSho0t

quote:

Hatasız kul olmaz

Adam direk damardan girdi.

• Çok eğlenceli hoş bir rehber eline sağlık. Emek vermişsin. Hikaye de şahane
  • Teşekkürler :)
  • Hikaye ve rehber çok güzel olmuş. Gragas almayı düşündüğüm championlardandır.
  • Esq skini var şişe atıyorsun kırılıyor falan skinleri de güzel denilebilir.Çok fena champion bir de ben çoğu championa haunting guise ile magic penet bot alıyorum bir de runelerden geliyor 50 magic penetration oluyor felaket geçiriyor tavsiye ederim.Çünkü elin oğlu 30 40 mr arası başlıyor ileride tabii maskeyi satıp void staff öneririm gragas ftw.Midde kassadini bile zorlar o varilin fıçının range i var ya o
  • Doran's ring'in verdiği hp Unique değil miydi? Yani 3 tane de alsak 100 hp veriyor diye biliyorum?
  • Bildiğim kadarıyla Doran itemlarının Unique özellikleri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: behtiyar

Doran's ring'in verdiği hp Unique değil miydi? Yani 3 tane de alsak 100 hp veriyor diye biliyorum?

dominiondaki prospector's itemları öyle. rehber gayet güzel olmuş sadece 2 ufak önerim var 1.si masterylerde good hands>perseverance bi de mana regen runeları hiç bekleneni vermiyo ap/level kullanılabilir. build olarak eğer roa kasılcaksa 3 ring alınması mid game de ap sıkıntısı yaratır eğer roa nın lazım olduğu bir oyundaysanız ilk ringden sonra catalyst rush yapıp mid gamede roanın yanına en azından bir large rod almak daha yararlı olcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: behtiyar

Doran's ring'in verdiği hp Unique değil miydi? Yani 3 tane de alsak 100 hp veriyor diye biliyorum?

Yok değil ayrıca gördüğüm en iyi rehberlerden birisi daha tanky yapmak daha iyi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AGezginci. -- 13 Kasım 2011; 11:47:57 >
  • ahaha hikaye müthiş :D
  • Hikayeyi beğendim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.