Şimdi Ara

Grafiklere önem verilmesinin sebebi nedir? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fukox

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

quote:

quote:

Bkz. Minecraft

Grafik: minecraft<cod
    Güzellik:minecraft>cod
    Cod yerine bf3 U koymaya çalışanları şimdiden kınıyorum.

yha anlamyorm yha kare kare görüntü resmen, patlayn canavarlr falan ne buluosunuz o oyunda :S

40 yıllık baliciyim böyle kafa görmedim. Kafan çok güzelmiş,hayırlı olsun

yaln mı? yalnsa yaln de zombiler tmm da mal gbi okçu iskeletler

haaaaaaaa bide o iskeltler örümceklere biniylr

1.)önce düzgün yaz. Ne yazdığın anlaşılmıyor.
    2.)oyunu nekadar oynadın?5 dk bakıp çıktıysan malmal zombiler diye anlarsın oyunu.
    3.)grafik takıntın varsa o yüzden olumsuz dusunuyorsundur.
    4.)oyun suan piyasadaki en kaliteli,en derin oyunlardan biri. Tarım,hayvancılık,madencilik,ascilik hersey var.
    5.)yas kaç?(bu soruyu seni aşağılamak için sormadım. Ben söyleyeyim 15 yaşındayım. Büyüğümsen ellerinden,küçüğümsen gözlerinden öperim.)

çok iyi anlatmışsın hocam vala minecraft anlatılamaz yaşanır deyim. Bence Oyunlarda %75 oynayış olsun %25 grafik olsada olur yani :D

• Bence o grafikler iyi olunca , film gibi oluyor ya , işte onu seviyorum , o yüzden iyi grafikli oyunlar oynuyorum ama minecraft'tı da oynuyorum o başka

Mesela her zamanki efsane BF ve COD oyunlarını karşılaştırmışsınız serinin MW1 saymıyorum en baba oyunu MW2 dir.

MW2 ve BF3 ü karşılaştırıcam.

BF3 te fizikler ve doku kalitesi daha iyi olmasına karşı sanatsallık sıfır oyunda basitlik var renk paleti sanki 1 tane siyah beyaz misali ve diğer türlü sanki arka planda saklanan basitlik sanki heryer plastik gibi öyle bir grafik yapısı var oyunun.
    COD MW2 te doku kalitesi olmasa bile sağlam bir sanatsalık var diyebilirmi.

BF3 ü hem konsol hem PC de oynamış biri olarak asla hayatta en iyi grafikler arasına sokmam ben o oyunu.

Biraz Sony EXC lerinden bahsedicem sanatsallığın en konuştuğu oyunlar gelelim Uncharted isimli oyuna.

Sanatsallık okadar harika ki heryer özene bözene yapılmış hiçbir es geçilmemiş heryer obje dolu biryere girin hertaraf dolu güzel hoş gelen bir renk paleti oynamanız lazım güzel sağlam bir LED TV de anlatmaklada olmuyor.
    Hele animasyonlara fiziklere girmek hiç istemiyorum.

Nathan adlı karekterin çölde şalının sallanması detayına kadar işlenmiş.

Killzone adlı FPS ye gelirsek görsel şölen var atmosfer harika tek kelime konsollara göre doku ve AA kalitesi muhteşem.

BF3 animasyonlar sesler dışında hiçbir şekilde BC2 edemeyecek. Oynanabirlik haritaların yapısı araçlar denge vs.

En iyi grafikli oyunlara Skyrim ekleyebiliriz mesela.

The Witcher 2
    Hele zaten Witcher 2 varken bana gelip BF3 demeyin. PC de teknik anlamda en sağlam oyun Crysis tir fakat yine atmosfer yok o oyunda hikayede yok balon desem doğrudur gözümde.

Cod culara karşı ön yargıda seziyorum biraz.

Sıkı Codcuyum ama ayrı olarak sıkı BF ciyim her iki oyunun tadı zevki apayrı.

Cod da Stres atıyorum bol bol. BF de özgürlüğün tadını çıkartıyorum araç kullanıyorum. Daha gerçekçi atmosfer sesler eşliğinde multiplayer oynuyorum.

Her FPS sana Caspian gibi büyük alan birsürü araç 64 kişi oynama şansı vermiyor.

En favori iki oyunum MW2 ve BC2 dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 22 Ağustos 2012; 3:28:47 >

• grafikte lazım hikayede lazım oynanışta lazım.aynı yerde saymamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Cod 4 ve sonraki Cod oyunlarında kenara çekilince canının dolması büyük bir rezillik. Böyle bir rezalet olamaz. Bütün atmosferin içine ediyor bu olay. Senaryosu çok iyi diyenler de hiç iyi senaryolu oyun oynamamış herhalde. Konuyu saptırmayayım Cod hakkında yorum yapmayayım diyordum ama konu yeterince sapmış zaten.

Peki cod böyle de battlefield, medal of honor, crysis farklı mı? Hayır. Saklanınca iyileşme olması cod4ün kötü olduğu anlamına gelmez. Eğer bu yüzden kötüyse bf3, moh ve crysiste kötü.Cod4e iyi diyorum ve senaryosu iyi oyunlar oynadım. Half Life oyununun bu kadar beğenilmesì iyi oyun olduğunu gösterir. Minecraft da çok beğeniliyor, oynamadım ama bu kadar hayranı varsa iyidir eminim. Max Payne 1-2lerde öyle. Aynı şekilde codda çok beğeniliyor.
    Satış rakamlarıba bakın isterseniz hangi oyunlar daha çok beğeniliyor.
    *Call of Duty oyunları
    *Battlefield oyunları
    *Medal of Honor oyunları
    *Crysis 1-2
    İnternetten bakarsın satışlarına hangisi daha çok beğenilìyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orangeblu -- 22 Ağustos 2012; 8:53:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dumankolikk

quote:

quote:

quote:

quote:

Bkz. Minecraft

yha anlamyorm yha kare kare görüntü resmen, patlayn canavarlr falan ne buluosunuz o oyunda :S

40 yıllık baliciyim böyle kafa görmedim. Kafan çok güzelmiş,hayırlı olsun

yaln mı? yalnsa yaln de zombiler tmm da mal gbi okçu iskeletler

haaaaaaaa bide o iskeltler örümceklere biniylr

Sıktın ama.Çocukmusun sen ya ?

Aklı sıra sazan.avi yapacak.Bundan mutlu olanlarda var anlamıyorumki amaç ne.Nasıl bir kafa yapısı.

Oh, pardon. Sana soracaktım sazan.avi yaparken, doğru.

• quote:

Bir bak bakalım konuya bir kişi yaptığına gülmüşmü ? Saçma sapan işlerle uğraşıyorsun.Bunu gidip konu dışında yapsana.Gerçi bu kafayla ordanda şutlarlar 2 güne kalmadan.

Konunun başlığına bir daha bak.Olur olmadık yerlerde saçma sapan yorumlar atıpda konuyu dağıtma.

İyiler ilk görüşte tanınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdrcnrbyrm

quote:

Cod 4 ve sonraki Cod oyunlarında kenara çekilince canının dolması büyük bir rezillik. Böyle bir rezalet olamaz. Bütün atmosferin içine ediyor bu olay. Senaryosu çok iyi diyenler de hiç iyi senaryolu oyun oynamamış herhalde. Konuyu saptırmayayım Cod hakkında yorum yapmayayım diyordum ama konu yeterince sapmış zaten.

Peki cod böyle de battlefield, medal of honor, crysis farklı mı? Hayır. Saklanınca iyileşme olması cod4ün kötü olduğu anlamına gelmez. Eğer bu yüzden kötüyse bf3, moh ve crysiste kötü.Cod4e iyi diyorum ve senaryosu iyi oyunlar oynadım. Half Life oyununun bu kadar beğenilmesì iyi oyun olduğunu gösterir. Minecraft da çok beğeniliyor, oynamadım ama bu kadar hayranı varsa iyidir eminim. Max Payne 1-2lerde öyle. Aynı şekilde codda çok beğeniliyor.
    *Call of Duty oyunları
    *Battlefield oyunları
    *Medal of Honor oyunları
    *Crysis 1-2

İyi de ben bu saydığın oyunların hiçbirine iyi demedim ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdrcnrbyrm

quote:

*Call of Duty oyunları
    *Battlefield oyunları
    *Medal of Honor oyunları
    *Crysis 1-2

İyi de ben bu saydığın oyunların hiçbirine iyi demedim ki.

Demedin de herkes coda kötü yaklaşıyor. Senaryolu oyun görmemiş yazmışın o yüzden max payneyi falan koydum, bunların yanında codu da beğendiğimi yazmıştım. Yani o son kısmı sonra ekledim zaten. Ki konu da ki çoğu kişi cod oyunlarına kötü demeden önce düşünsün. Cod oyunlarına laf edenlerin çoğu bf fanı olduğu için sonu ekledim. Seni de onlardan sandım. Yanlış anlamışım, kırdıysam özür dilerim. Senin durumu şimdi anladım. Sen mesela max payne 3 şimdi çıkmasına rağmen nasıl can sistemi devam ediyorsa bu şimdiki çoğu oyunda böyle olsaydı daha eğlenceli olurdu diye düşünüyorsun sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumankolikk

quote:

Bir bak bakalım konuya bir kişi yaptığına gülmüşmü ? Saçma sapan işlerle uğraşıyorsun.Bunu gidip konu dışında yapsana.Gerçi bu kafayla ordanda şutlarlar 2 güne kalmadan.

Konunun başlığına bir daha bak.Olur olmadık yerlerde saçma sapan yorumlar atıpda konuyu dağıtma.

Sazan.avinin mantığı birilerini güldürmek miymiş? Oh pardon, sana soracaktım hangi konuyu dağıtıp dağıtmayacağımı, doğru.

• Konu resmen uçtu arkadaş.grafiklere neden önem veriliyordan başladı olay cod,bf3 muhabetine ve kavgalara dönüştü.
    *Map design.
    *Concept design.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Konu resmen uçtu arkadaş.grafiklere neden önem veriliyordan başladı olay cod,bf3 muhabetine ve kavgalara dönüştü.

+1. Daha iflah olmaz bu konu.
  • Grafik önemli bir konu aslında. Ne kadar gerçekçi grafik verilebilirse izlenilen görüntü oyuncuyu o kadar içine alır ve yaşadığı deneyimi zenginleştirir. Tabi ki süper grafikli oyunlar tek başına iyidir demiyorum. Sadece kaliteli grafik bir artıdır. En güzel örneği Crysis verir herhalde. Göz alıcı grafiklere sahip ama oyun senaryosu o kadar tatminkar değil.

Eski oyunlara baktığımda da bir çoğunu büyük bir zevkle oynamıştım (şimdiki oyunlarda eğlenmediğim kadar eğleniyordum). Genelde iki boyutlu çizimlerle yapılmış oyunlardı ama oynanabilirlik tavan yapıyordu. Ama şimdi o oyunları tekrar oynamaya kalktığımda bir çoğu beni gerçekten sıkıyor. Şunu anladım ki o oyunların bazılarını sevmemin asıl nedeni oynanabilirliği değil türünün ilk örneği olmasıymış. Aynı türde daha çok çeşit gördükçe o oyunların da eksiklikleri anlaşılıyor.

Ne yazık ki çoğu oyun üreticisi iş güçlerinin büyük kısmını grafik ve benzeri teknolojiler üzerine ayırıyor. Gönül ister ki sağlam senaryosu olan daha çok oyun göreyim. En son 4 gün önce Assassin's Creed Brotherhood'u bitirdim. Önceki iki oyundaki hayranlık hala var. Bir oyun oynadığınızı unutturuyor, bir film izletiyor size. Zaten ne kadar emek harcandığı sonunda çıkan Credits'in bitmemesinden anlaşılıyor.

• Gönül isterdiki grafikler aynı kalsın bizde ekran kartı değiştirmeyelim habire.

quote:

Bkz. Minecraft

Minecraft'ı daha yeni kapattım kardeşim Çok yanlış düşünüyorsun herşey grafikten ibaret değil

• Konunun acilma sebebi belliki tartisma cikarmak ve grafik isteyenleri ergen vs tarzi laflarla kucumsemek oldugu belli.

Arkadasim grafik, oynanis, hikaye vs. tarzi ozellik kisinin kendi tercihidir. Ister oyunda hikaye arar ister grafik. Hem tartisma cikarmak icin degil diye konu acmisin hemde grafigi su nedenle istiyorum diyen uyenin mesajina facepalm yapmisin. Bu nasil bir celiskidir?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.