Şimdi Ara

Grafik Üzerine Staj Yeri Bulamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
8.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye staj yapma zorunluluğumuz var, grafik üzerine staj yeri arıyorum. bir inşaat firmasının grafik bölümü bile olabiliyor ama koca okulda en iyi photoshop bilenlerden olmama rağmen 2 aydır bir şirket bulamadım.
    4-5 yere staj başvuru yazısını mail attım ama geri dönmediler. bu ay sonuna kadar yer bulamazsam okul kesin ozalitlere verecek beni.
    Oyun firmalarına mail atmıştım. Crytek'ten Gamegos'a Motionblur'dan Talewords'e Türkçe - İngilizce staj başvurusu yaptım, yok dönmüyorlar..

Ne önerirsiniz? zamanım daraldı. direkt bir firmanın kapısına dayanıp yüz yüze mi konuşayım ? doğru olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Erotizm -- 18 Mayıs 2013; 23:39:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paranormal Erotizm

Seneye staj yapma zorunluluğumuz var, grafik üzerine staj yeri arıyorum. bir inşaat firmasının grafik bölümü bile olabiliyor ama koca okulda en iyi photoshop bilenlerden olmama rağmen 2 aydır bir şirket bulamadım.
    4-5 yere staj başvuru yazısını mail attım ama geri dönmediler. bu ay sonuna kadar yer bulamazsam okul kesin ozalitlere verecek beni.
    Oyun firmalarına mail atmıştım. Crytek'ten Gamegos'a Motionblur'dan Talewords'e Türkçe - İngilizce staj başvurusu yaptım, yok dönmüyorlar..

Ne önerirsiniz? zamanım daraldı. direkt bir firmanın kapısına dayanıp yüz yüze mi konuşayım ? doğru olur mu ?

öncelikle hangi şehirdesiniz onu belirtirseniz yardımcı olabilirim, bu arada staj için reklam firmalarını dene daha fazla dönüş alırsın özellikle photshop bilgin üst düzeydeyse muhakkak denemek isteyeceklerdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: washburn_x

quote:

Seneye staj yapma zorunluluğumuz var, grafik üzerine staj yeri arıyorum. bir inşaat firmasının grafik bölümü bile olabiliyor ama koca okulda en iyi photoshop bilenlerden olmama rağmen 2 aydır bir şirket bulamadım.

öncelikle hangi şehirdesiniz onu belirtirseniz yardımcı olabilirim, bu arada staj için reklam firmalarını dene daha fazla dönüş alırsın özellikle photshop bilgin üst düzeydeyse muhakkak denemek isteyeceklerdir...

İstanbul'dayım. Abim de grafiker olduğu için photoshopa ilkokulun sonlarına doğru başladım. şimdi lisede photoshop adına 1-2 yeni bir şey öğrendim, onun dışında hep bildiğim şeyler gösterildi.
    yeri geldi hocaların yapamadığını yaptım. derste 3 hoca olmasına rağmen sınıftakiler genelde bana danışıyor.
    reklam firmalarından önce oyun firmalarını çok istedim. ne de olsa içinde olmak istediğim sektör ama şu saatten sonra o alanı daha fazla zorlamak istemiyorum.

'Abin grafiker ise nasıl yer bulamıyorsun' diyeceksiniz. o da ayrı bir gariplik. pek ilgilenmiyor benimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Erotizm -- 19 Mayıs 2013; 0:10:28 >

• Riot , Trion gibi firmalara da bak sitelerinden pozisyon açıklarına göre başvur , ara bence yardımı olur belki.
  • grafik-baskı yerlerine başvuru yap animasyon stüdyolarına vs. grafik tasarım büroları da çok fazla var istanbulda.. staj bulamaman şaşırtıcı
  • quote:

quote:

quote:

İstanbul'dayım. Abim de grafiker olduğu için photoshopa ilkokulun sonlarına doğru başladım. şimdi lisede photoshop adına 1-2 yeni bir şey öğrendim, onun dışında hep bildiğim şeyler gösterildi.
    yeri geldi hocaların yapamadığını yaptım. derste 3 hoca olmasına rağmen sınıftakiler genelde bana danışıyor.
    reklam firmalarından önce oyun firmalarını çok istedim. ne de olsa içinde olmak istediğim sektör ama şu saatten sonra o alanı daha fazla zorlamak istemiyorum.

'Abin grafiker ise nasıl yer bulamıyorsun' diyeceksiniz. o da ayrı bir gariplik. pek ilgilenmiyor benimle.

aynen dediğinizi diyecektim bende staj yapmak zorundaysanız ilerde çalışmak istediğiniz sektörde aramanız gayet doğal fakat zorunluluk halinde ğekte seçenek kalmıyor reklam, tasarım ve matbaa işleri üzerindeki firmalara başvurabilirsin dönen olacaktır, bu arada ne kadar farklı yerlerde çalışırsan ufkun ve iş tecrüben o akdar gelişir benim ilerde yapacağım işle alakası olmaz deme, eline gelen fırsat olursa değerlendir, bu arada eğer adana antalya çevrelerine gidebileceksen bir arkadaş vasıtasyıla yardımcı olabilirim aklında bulunsun

• kardeş grfik demek ps demek değildir , ps ile vereceğin tüüüüüm işlerde baskıda sorun yaşarsın bunu belirteyim. illistirator , corel , freehand ve indesing bilemen lazım, şayet basım sektöründe kariyer düşünüyorsan. izmirdeysen yardımcı olurum staj işlerinde, dijital baskı merkezim, matbaam ve reklam ajansım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: c@ge

Riot , Trion gibi firmalara da bak sitelerinden pozisyon açıklarına göre başvur , ara bence yardımı olur belki.

Riot'un İstanbul ofisi olduğunu bilmiyordum. Araştırayım, teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

grafik-baskı yerlerine başvuru yap animasyon stüdyolarına vs. grafik tasarım büroları da çok fazla var istanbulda.. staj bulamaman şaşırtıcı

İşte grafik-baskı yerleri ozalitler oluyor. oraları istemiyordum hocam. 2002'de kanal d'de grafi2000 comedy programını izlerdim, animasyon stüdyosu olarak oraya başvurdum. direkt varol yaşaroğlu'na mail attım ama yerlerinin kalmadığını söylemişti. umarım bulurum, teşekkürler tavsiye için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen dediğinizi diyecektim bende staj yapmak zorundaysanız ilerde çalışmak istediğiniz sektörde aramanız gayet doğal fakat zorunluluk halinde ğekte seçenek kalmıyor reklam, tasarım ve matbaa işleri üzerindeki firmalara başvurabilirsin dönen olacaktır, bu arada ne kadar farklı yerlerde çalışırsan ufkun ve iş tecrüben o akdar gelişir benim ilerde yapacağım işle alakası olmaz deme, eline gelen fırsat olursa değerlendir, bu arada eğer adana antalya çevrelerine gidebileceksen bir arkadaş vasıtasyıla yardımcı olabilirim aklında bulunsun

Matbaa, baskı üzerine olan işletmeleri artık hiç bir yere giremezsem araştırmayı düşünüyorum. Tavsiyeniz için Teşekkürler İstanbul'dan ayrılmam mümkün değil, malum 3 gün staj, 2 gün okul olacak git gel zor olur . Teşekkürler yine de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Erotizm -- 19 Mayıs 2013; 0:45:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

kardeş grfik demek ps demek değildir , ps ile vereceğin tüüüüüm işlerde baskıda sorun yaşarsın bunu belirteyim. illistirator , corel , freehand ve indesing bilemen lazım, şayet basım sektöründe kariyer düşünüyorsan. izmirdeysen yardımcı olurum staj işlerinde, dijital baskı merkezim, matbaam ve reklam ajansım var.

illustrator'da biliyorum, ama photoshop'uma daha çok güveniyorum. sonuçta illustrator 1.5 senedir bildiğim bir program, ps en az 6 senedir bildiğim program. ps'i bildiğim için ai'ya geçişte çok zorlanmadım ama dediğim gibi photoshop bilgime daha çok güveniyorum.

corel, freehand, indesign gibi programlardan önce 3ds max, zbrush gibi programlara yoğunlaşmak istiyorum ama grafiker arayan şirketleri araştırdığımdan beri o programları da merak etmeye başladım. kriterlerde bilinmesi gereken programlarda onları da istiyorlar belirttiğiniz gibi. İstanbul'da yaşıyorum, Teşekkürler ilginiz için :)

• Reklam şirketlerini denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmix

Reklam şirketlerini denediniz mi?

Henüz denemedim ama yarın araştırıp mail atmayı düşünüyordum.
  • Yurt dışında değil mi o oyun şirketleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kam Sagu

Yurt dışında değil mi o oyun şirketleri?

Crytek İstanbul'a ofis açalı 3-4 ay oluyor. Metrocity'de ofisi.
    Gamegos Ataşehir'de.
    Motionblur da aynı şekilde Ataşehir'de.
    Taleworlds'ün sitesinde Kariyer olanakları Türkçe yazıldığı için onun da İstanbul'da olduğunu düşündüm.
  • Neden staj yapmak istiyorsun ?
  • Sobee'yi denesen? O geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

Neden staj yapmak istiyorsun ?

Staj yapmamın asıl nedeni okul, sonuçta seneye 12. sınıfta staj yapamazsam sınıfı geçemem, bu bir zorunluluk, bunu isteyen öğrenci de istemeyen öğrenci de yapmak mecburiyetinde.
    Ben Stajda kendimi geliştirmek istiyorum, yoksa hiç bu kadar uğraşmazdım. işin en başında bir ozalit ile görüşürdüm ve kibirlilik gibi anlaşılmasın ama işi çoktan kapardım. Bunu ozalitlere kabul edilen arkadaşlarıma bakarak rahatlıkla söyleyebilirim.
    ama benim amacım okuldaki 1-2 dosyayı doldurmak değil, gerçekten bir şeyler öğrenip, istediğim alanda sorumluluk sahibi olmanın peşindeyim, geç kaldığımı bile düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Erotizm -- 19 Mayıs 2013; 2:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

Sobee'yi denesen? O geldi aklıma

Kırmızı kırmızı yazmışlar hocam.

http://www.sobee.com.tr/job.html
  • quote:

kardeş grfik demek ps demek değildir , ps ile vereceğin tüüüüüm işlerde baskıda sorun yaşarsın bunu belirteyim. illistirator , corel , freehand ve indesing bilemen lazım, şayet basım sektöründe kariyer düşünüyorsan. izmirdeysen yardımcı olurum staj işlerinde, dijital baskı merkezim, matbaam ve reklam ajansım var.

+1 Hatta grafikte ps en son kullanılacak programdır diyebilirim. Çünkü ps ile 0 dan birşey oluşturamazsın sadece var olanın üzerinde oynarsın. İyi bir grafiker arkadaşın saydığı programların hepsine hakim olmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

quote:

+1 Hatta grafikte ps en son kullanılacak programdır diyebilirim. Çünkü ps ile 0 dan birşey oluşturamazsın sadece var olanın üzerinde oynarsın. İyi bir grafiker arkadaşın saydığı programların hepsine hakim olmalıdır.

Yeni yeni 1-2 program daha öğrenmeye çalışıyorum. Illustrator'da zaten işin içinden çıkabiliyorum, diğerlerini de halledebilirim. Teşekkürler tavsiyeniz için.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.