Şimdi Ara

Grafik Tasarimciligi Mi Bilgisayar Muhendisligi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslinda daha universiteye gitmeme cok var ancak simdiden sorup fiir almak istiyorum.Ileri derecede bilgisayar bilgim var ve 12 yasindayim,Cs5,Cs5 Flash,Firework Studio vs. cogu programi kullanabiliyorum.Teknik bilgilerle de aram iyi.Bu yuzden 3 ay oncesine kadar bilgisayar muhendisligi dusunuyordum, ama Cs5 ve Adobe Photoshop Touch(dokunmatik versiyon) kullandigimda bariz yetenekliydim.Hatta ilk basladigimda su sayfada bulunan calismalari yapmistim:http://board.omafya.com/thread-131513.html (reklam degil) simdi 2 kat daha yetenekliyim.Sizce universiteye gelince hangisini seceyim? Bilgisayar muhendisligi iyi para getiriyor ve fazlasiyla bilgi istiyor,sayisalim iyi benim,lisede buyuk ihtimal sayisal secerim.Ama grafik tasarimcisi az emek cok is mantiginda calisiyor ve daha kolay pozisyon bulabilirim.Hangisini tavsiye edersiniz?

•  Grafik Tasarimciligi Mi Bilgisayar Muhendisligi mi?
    Tek kelimeyle rezillik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

Tek kelimeyle rezillik.

3ay onceki 2. Calismam.En yenilerini atardim da kisiel fotograflar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkuadam

Aslinda daha universiteye gitmeme cok var ancak simdiden sorup fiir almak istiyorum.Ileri derecede bilgisayar bilgim var ve 12 yasindayim,Cs5,Cs5 Flash,Firework Studio vs. cogu programi kullanabiliyorum.Teknik bilgilerle de aram iyi.Bu yuzden 3 ay oncesine kadar bilgisayar muhendisligi dusunuyordum, ama Cs5 ve Adobe Photoshop Touch(dokunmatik versiyon) kullandigimda bariz yetenekliydim.Hatta ilk basladigimda su sayfada bulunan calismalari yapmistim:http://board.omafya.com/thread-131513.html (reklam degil) simdi 2 kat daha yetenekliyim.Sizce universiteye gelince hangisini seceyim? Bilgisayar muhendisligi iyi para getiriyor ve fazlasiyla bilgi istiyor,sayisalim iyi benim,lisede buyuk ihtimal sayisal secerim.Ama grafik tasarimcisi az emek cok is mantiginda calisiyor ve daha kolay pozisyon bulabilirim.Hangisini tavsiye edersiniz?

bence işe önce biraz mütevazi olmakla başlayabilirsin kendini öyle bir anlatmışsın ki yaşını okumayan birisi seni profesyonel grafiker zanneder .
    soruna gelirsek grafik tasarımı tercih edebilirsin .

• Kazanırım diyorsan bilgisayar mühendisliği oku. Grafikerlik belgesini kurslada alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

Tek kelimeyle rezillik.

12 yaşımdayım demiş ne kızıyon çocuğa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce bilgisayar mühendisinin ve grafik tasarımcılarının ne tür işlerle uğraştığını iyi araştır. İkisini aynı kefede tutman baştan hata. Bunu yaşına veriyorum ama şimdiden bunlara merak duyman güzel bir şey. Ayrıca seni kendinin yetenekli bulmasından çok başkalarının yetenekli bulması önemli. Hevesini kırmak istemem ama yaptığın çalışmalar üst düzey çok yetenek isteyen işler değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ps bilen grafik tasarımcıyım diyip geziyor artık ortalıklarda ne bir flash bilgisi var ne bir indesign ,corel, piyasada grafikerim diyen adamlarla dolu, o yüzden bir yere başvuracağın zamanda tecrübe ve referans istiyorlar 2-3 hatta 4 yıllık, askeri ücret de cabası, hatta çoğu yer maaşsız,(çok yaşadım biliyorum 2 yıllık grafik okudum) Bilg müh. hakkında çok bilgim olmasada güzel meslek ama kendini çok iyi geliştirmen lazım
  • şimdiden derslerine sıkı çalış bilgisayar mühendisliği oku grafikerliği kurslarlada tamamlarsın.Bu arada 12 yaşındayım diyorsun 89 doğumlu yazıyor profilinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebel Dragonite -- 29 Şubat 2012; 15:10:53 >
  • Bilgisayar Programcılıgı 4. sınıf okuorm (lise), yerinde olsam Bilgisayar Öğretmeni olurum, Bilgisayar Mühendisi ne yapar pek gözlemlediğimi söyleyemem fakat Bilgisayar Öğretmenliği kadar rahat bir iş yoktur...Ayrıca bilgini başkalarına aktarmanında ne kadar zevkli oldugunu düşün..Hani dersen parası falan yetmiyor belki üniversitelerde filan iş bulursun bunları cok uzun bi şekilde araştırman lazım..
    Şöyle bi çevreme bakıyorumda herkez bilgisayar mühendisi olmak istiyor buna anlam veremiyorum.Bu işin içinde olupta Bilg. Mühendisliğini isteyene pek rastlamadım açıkcası.Ayrıca rehberlik hocanlada görüşebilirsin.
  • Bilgisayar muhendisi tanidiklarim var neredeyse 4 saat uyuyorlar ve hepsi gozluk kullaniyor.Sizce bu beni etkiler mi? Bir de bastan soyleyeyim benimki bos hhedef degil ciddi olarak dusunuyorum.

99luyum forumlara 89 uasiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bamya Avcisi -- 29 Şubat 2012; 15:15:29 >
  • quote:

Bilgisayar muhendisi tanidiklarim var neredeyse 4 saat uyuyorlar ve hepsi gozluk kullaniyor.Sizce bu beni etkiler mi? Bir de bastan soyleyeyim benimki bos hhedef degil ciddi olarak dusunuyorum.

99luyum forumlara 89 uasiyorum

Yahu bu söylediğin biraz genelleme olmuş. 4 saat uyuyorlarsa bu onların bilgisizliği veya tercihidir derim. Düzgün bir firmaya girersen çok rahat eder keyfine bakar paranı alır yatarsın. Ben IT teknisyeniyim. ben bile akşam 5.30 da çıkıyorum işten. Mühendis de aynı. Çalışacağın yeri iyi seçmezsen ne olursan ol uykusuz kalır kazandığından hiçbir halt anlamazsın.
  • quote:

Aslinda daha universiteye gitmeme cok var ancak simdiden sorup fiir almak istiyorum.Ileri derecede bilgisayar bilgim var ve 12 yasindayim,Cs5,Cs5 Flash,Firework Studio vs. cogu programi kullanabiliyorum.Teknik bilgilerle de aram iyi.Bu yuzden 3 ay oncesine kadar bilgisayar muhendisligi dusunuyordum, ama Cs5 ve Adobe Photoshop Touch(dokunmatik versiyon) kullandigimda bariz yetenekliydim.Hatta ilk basladigimda su sayfada bulunan calismalari yapmistim:http://board.omafya.com/thread-131513.html (reklam degil) simdi 2 kat daha yetenekliyim.Sizce universiteye gelince hangisini seceyim? Bilgisayar muhendisligi iyi para getiriyor ve fazlasiyla bilgi istiyor,sayisalim iyi benim,lisede buyuk ihtimal sayisal secerim.Ama grafik tasarimcisi az emek cok is mantiginda calisiyor ve daha kolay pozisyon bulabilirim.Hangisini tavsiye edersiniz?

Lan bir git uzaklaş Allah'ın ilkokullusu. Az emekmiş. Senin gibi Google'dan resim bulup üstüne yazı yazmıyor grafik tasarımcılar. Yaşın daha küçük anlamazsın daha bu yaşta , başka bir yerde böyle söylersen yaş falan dinlemezler çuvallanırlar üstüne.

Sayısala kafam basıyor diyorsun otur çalış mühendis ol. Büyüyünce de adamakıllı bir grafik tasarım kursuna yazdırır baban seni.

• Niyetiniz para ise bilgisayar mühendisliği alt dalı olarak veri tabanı programcılığını oku deli gibi para kazanırsın.
  • Bende senin yaslarında başladım Photoshop kullanmaya. Fakat senin gibi kendimi begenmislik yapmiyordum. Devamli araştırdım, pratik yaptım. Birçok sitede grafik islerine ben baktım. Hatta 2-3 tane forum açtığım oldu. Hep farklı şeylere yöneldim. Mesela 2-3 yıl once userbar tasarımı yapıyordum. Kendini ne kadar yetenekli bulursan bul etrafındakilerin görüşlerini değiştirmezsin. Ha belki kendi yaşındaki arkadaşların çalısmalarını beğeniyor olabilir fakat bu seni profesyonel yapmaz. Elbette gelecekte işinde iyi biri olabilirsin. Bu senin kendini ne kadar geliştireceğine bağlı. Öncelikle bu iki mesleği araştırmanı istiyorum. İnan bana senin dışarıdan gördüğün gibi birşey değil. Bu meslekleri araştırdıktan sonra eğer grafik tasarım istiyorsan şimdiden çizim yapmaya başlamalısın. Yok ben bilgisayar mühendisliğine ilgi duydum dersen ders çalısmaya başlamalısın. Bu yaslarda hersey gelip geçicidir. Kendini bu kadar sıkma. Arkadaşlarınla oyunlar oyna, wolfteam oyna mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrioVentus -- 29 Şubat 2012; 16:17:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Bilgisayar Programcılıgı 4. sınıf okuorm (lise), yerinde olsam Bilgisayar Öğretmeni olurum, Bilgisayar Mühendisi ne yapar pek gözlemlediğimi söyleyemem fakat Bilgisayar Öğretmenliği kadar rahat bir iş yoktur...Ayrıca bilgini başkalarına aktarmanında ne kadar zevkli oldugunu düşün..Hani dersen parası falan yetmiyor belki üniversitelerde filan iş bulursun bunları cok uzun bi şekilde araştırman lazım..
    Şöyle bi çevreme bakıyorumda herkez bilgisayar mühendisi olmak istiyor buna anlam veremiyorum.Bu işin içinde olupta Bilg. Mühendisliğini isteyene pek rastlamadım açıkcası.Ayrıca rehberlik hocanlada görüşebilirsin.
    Grafik Tasarımcılığıyla Bilgisayar Mühendisliği bambaşka olaylar yahu... Sen git şimdi biraz daha kafayı topla daha erken... Birkaç seneye anlar karar verirsin zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

quote:

Lan bir git uzaklaş Allah'ın ilkokullusu. Az emekmiş. Senin gibi Google'dan resim bulup üstüne yazı yazmıyor grafik tasarımcılar. Yaşın daha küçük anlamazsın daha bu yaşta , başka bir yerde böyle söylersen yaş falan dinlemezler çuvallanırlar üstüne.

Sayısala kafam basıyor diyorsun otur çalış mühendis ol. Büyüyünce de adamakıllı bir grafik tasarım kursuna yazdırır baban seni.

İçimi okumuşsun hocam. + 1 diyerek bende birkaç bişey ekleyim.

Örnek çalışmalara baktım, bir resim alıp üstüne yazı yazmışsın. Bu şimdi grafikerlik mi? Yaşına veriyorum çok ufaksın daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun. Mühendislik iyidir evet ama grafikerlik de en az onun kadar zor bir meslektir. Ve hatta çoğu zaman emeğinin karşılığını bile alamazsın. Ayrıca grafikerlik yeteneğe bakar, eğitime bakmaz. Sen en iyi okulda grafik tasarım okusan bile yaptığın tasarım iyi değilse hiçbir işe yaramazsın. Şu gösterdiğin resimlere bakınca sende yetenek metenek göremedim. Mühendis ol sen mühendis. Mesleğimizi bize bırak

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeisdh

Bende senin yaslarında başladım Photoshop kullanmaya. Fakat senin gibi kendimi begenmislik yapmiyordum. Devamli araştırdım, pratik yaptım. Birçok sitede grafik islerine ben baktım. Hatta 2-3 tane forum açtığım oldu. Hep farklı şeylere yöneldim. Mesela 2-3 yıl once userbar tasarımı yapıyordum. Kendini ne kadar yetenekli bulursan bul etrafındakilerin görüşlerini değiştirmezsin. Ha belki kendi yaşındaki arkadaşların çalısmalarını beğeniyor olabilir fakat bu seni profesyonel yapmaz. Elbette gelecekte işinde iyi biri olabilirsin. Bu senin kendini ne kadar geliştireceğine bağlı. Öncelikle bu iki mesleği araştırmanı istiyorum. İnan bana senin dışarıdan gördüğün gibi birşey değil. Bu meslekleri araştırdıktan sonra eğer grafik tasarım istiyorsan şimdiden çizim yapmaya başlamalısın. Yok ben bilgisayar mühendisliğine ilgi duydum dersen ders çalısmaya başlamalısın. Bu yaslarda hersey gelip geçicidir. Kendini bu kadar sıkma. Arkadaşlarınla oyunlar oyna, wolfteam oyna mesela.

Lag kullandim attilarWolfteamdan.Bir de oyunda ilk 3000deydim.

Tavsiyeler icin tesekkurler.dediginiz gibi yasim kucuk karar versem ne simdi,vermesem ne? O yuzden tavsiyelerinize uyacagim.Ikisine de ilgi duyuyorum,neler olacagini gelecekte gorecegim.

Arkadaslar bu arada onlar eski calismalar birazdan guncel varsa eklerim.Bence de o resimlerde bir sey yok.Sadece basladigimda o kadaryapabildugimi gostermek istedim.

• Tamam hadi yazı yazıyorsun hazır resimlere... Fakat yazarken farkettinmi bilmiyorum ama resimle bir uyum da sağlayamamışsın... Fontu olsun renklendirmesi olsun Grafikerlik göz ister birazda... sende yok o göz bulaşma derim... Bilgisayar Mühendisliğini dene

Ekstra =

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.