Şimdi Ara

Otomotiv Teknikerligi mi Elektrik Elektronik Muhendisligi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam konu başlığı üzerinden gidecek olursak 24 yaşındayım ve iki yıldır ankarada bilgi işlem çalışaniyim fakat mesleğimle ilgili memnuniyetsizlik yaşıyorum. Bu yilin sonunda üniversite sınavina girmeyi planlıyorum ve memleketime döneceğim. Sozun kısası hem yaşım hemde gideceğim küçük bir taşra ili olması sebebiyle doğru bir tercih yapmak istiyorum. Önümde otomotiv elektrik gibi önlisans programları veya elektrik elektronik mühendisliği gibi programlardan birine kaydolmak gibi dusuncem var. Otomotiv veya elektrik teknikerliginden hangisi olursa olsun birini bitirip belki hem önlisans KPSS de şansımı denerim olmadı tekrar büyük şehirlerden birine dönüp bu alanlarda mütevazi maaşlarla ornegin otomotiv olsa belki kurumsal oto servisleri veya oto satışı yada fabrikalarda iş bulurum umuduyla hareket ediyorum aynı şey elektrik içinde geçerli ama suanlik teknikerlikte otomotiv fikri elektrige gore daha ağır basıyor. Belki yine iş bulamazsam dgs ile mühendislige tamamlamaya çalışırim. bu teknikerlik isleri sektörde çok makul ele avuca gelebilir bir durum değilse ornegin bunlardan ekmek yemek zordur iş bulması zordur yolu bosuna karmaşık hale getirmektir dersek hiç uğraşmadan elektrik elektronik mühendisliği yazıp ona gore hayatıma bir yol çizmeyi planlayadabilirim ama mühendislikte olsa sonuçta taşra üniversitesinden mezun olacağımız birazda yasimizi alacağımız için KPSS dışında önemli kurumsal firmalarda iş bulması zor olabilir belki daha alt kurumlarda iş bulunabilir mi. Yazdıklarımdan anlaşılacağı gibi kafam biraz bu konuda karışık ve birazda bu sektörlere yabancı olduğum için konuyu buraya açmak istedim hayatta hiçbirseyin garantisi yok ama bu sektörlerin içinde olan arkadaşların fikirleri yardımcı olabilir. Amacım kariyer hayalleri değil bugünün şartlarında düzgün biryerlerde ortalama ikibin liraya iş bulsam duzenimi o işin ustune inşaa ederim. Sonuç olarak arkadaslar bu gibi işlerden ekmek bulunur mu ya da hangisini tercih etmek daha mantıklı olur. Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MahirG. -- 30 Aralık 2017; 1:40:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aleyküm selam öncelikle hocam.
    Benim sana tavsiyem 2 yıllık myo programlarından birine gitmen 2.öretim o sırada çalışabilirsin 2. öğretimde dersler 5 ten sonra başlar ve az bir harç ücreti vardır 300 tl dönemlik.
    Neden mühendislik demedin dersen şimdi mühendislik için belli bir puan çıkarman gerekecek min 300 puan üstü onun için çalışman gerekecek oda sana gelmez burum için ha diyelim çalıştın kazandın sonra onu 4 yıl okuman gerekecek ki o en zor kısmı ciddi zor dersler var onları geçebilecek misin senin okul sıkı çalışmazsan (sınıf haftaları) min. 1 yıl uzar ettimi sana 5 yıl 30 yaşında mezun olursun 30 yaşından sonrada özelde tecrübesiz ne yapabilirsin anca belediyelikler yada kamu olur kamuda (4k-5k arası alırsın)
    belediyelerde ise belediyesine göre değişir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.