Acer Nitro 16 Hakkında Teknik Yardım
Merhabalar, 2024 Haziran ayında Acer Nitro 16 AN16-41 marka ve modelli gaming laptobunu satın aldım. Kullanmaya başladıktan sonra dikkatimi çeken bir kaç şeyle karşılaştım. Daha önce gaming laptop kullanmadığım için aşağıda sayacağım durumların ne kadar normal olduğu hakkında bir fikrim yok fakat bir kullanıcı olarak rahatsız oldum ve aramızda tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmak istedim.
1) Acer Nitro 16'da iki farklı ekran kartı var. Birisi Radeon 780M diğeri NVIDIA Geforce RTX 4060. Bu iki ekran kartı arasındaki geçişi nitro sense dediğimiz yazılım ne zaman yapacağını algılıyor ve kendisi hallediyor fakat iki ekran kartı arasındaki geçişi sağlarken ekran yaklaşık 5 saniyeliğine donuyor, mouse dahi hareket etmiyor.
2) Laptop geldiği günden beri bataryasından şikayetçiyim. Sessiz moda alıp arka planda çalışan tüm gereksiz uygulamaları kapatıyorum ve sadece spotify üzerinden müzik açıyorum. Şarj %100 iken yaklaşık 3 saat içerisinde tükeniyor.
3) Oyun oynarken NVIDIA RTX 4060 ekran kartına geçiyor. Son zamanlarda normalde 300 fps aldığım oyundan 40-50 fps aldığımı fark ettim. Nitro sense uygulamasına girip baktığımda NVIDA RTX 4060 %90 civarı kullanılıyor fakat ısı derecesi normalde 70-80 olurken 50 derecelerde gösteriyordu. Belli ki burada yazılımsal bir hata var, ekran kartı geçişini yaptığını gösterse de diğer ekran kartını kullanıyor gibi geldi bana. Oyunu açıp kapatınca düzeliyor fakat bazen bilgisayarı restart edince kendine geliyor.
Bu saydığım durumlar sizce ne kadar normal? Lütfen beni aydınlatın. Şuan için garantiye gönderip kontrol ettirecek bir vaktim yok bu yüzden öncelikle siz değerli kullanıcılardan bilgi almak istiyorum.
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Bilgisayarımın detaylı özellikleri:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7840HS
Ekran Kartı: Radeon 780M Grapihics / NVIDIA Geforce RTX 4060
Ram: 32 GB DDR5 5600MHz
Bellek: 1TB SSD
İşletim Sistemi: Windows 11 Home
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 150 (Bu ay: 43)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar