Şimdi Ara

GPU veya CPU %100 olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önceden i3 660Ti darboğaz yapar mı diye konu açmıştım ama o konuya giremiyorum kötü amaçlı yazılım var diyor chrome. Buradan devam etmek zorunda kaldım.

Aşağıda verdiğim ss larda görüldüğü gibi işlemcide gpu da %100 olmuyor. Vsync veya adaptive vsync açık olsa tamam ama bu ikiside kapalı. Hele GTA da hem fps 30-40 arası hemde cpu ve gpu yan galip yatıyor

Güç seçenekleri yüksek performansa ayarlı. herşey default ayarında. Bi zorlama veya ince ayar yapmadım. Bunun sebebi nedir? İşlemci mi yoksa başka bişey mi?

Edit: omercicek43 adlı arkadaşın tavsiyesi üzerine HT yi kapatıp tekrar bir kaç test yaptım. İşlemci kullanımı özellikle cod:bo2 de sürekli %100 civarında gezer oldu ve sistem veya oyun kitlenmedi. HT açık iken hiçbir zaman %100 olmayan işlemci kullanımı her oyunda sürekli olmasada kısmen %100 durumuna geldi. Eğer ilk başta HT kapalı deneyip %100 cpu görseydim hiç konuyu açmaz darboğaz derdim ama HT açıkken %100 görmeyince acaba işlemci mi arızalı diye kafamda soru işaretleri oluşmuştu.
    Oyunların hepsini 1920x1080 çözünürlük ve bütün ayarlar en yüksek değerde teset ettim.

Oyun içerisinden CPU ve GPU değerlerini nasıl gördüğümü soranlar için;

1- MSI Afterburner indirip kutuyorsun.http://download1.msi.com/files/downloads/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup230.zip

2- Afterburnerda setttings kısmında monitoring sekmesinde GPU Usage seçili iken Show in On-Screen Display seçili olacak. aynı şekilde Framerate seçili ikende Show in On-Screen Display seçili olacak.

3- afterburner çalışır durumdayken hwinfo yu
    işletim sistemin 32 bitse şuradanhttp://www.hwinfo.com/beta/hw32_411_1825.zip
    64 bitse şuradanhttp://www.hwinfo.com/beta/hw64_411_1825.zip
    indiriyorsun. Bu program kurulumlu değil direk çalışıyor.

4- a. hwinfoyu çalıştırınca çıkan pencereden run diyorsun.
    b. sarı şimşekli Sensors düğmesine tıklıyorsun.
    c. açılan hwinfo sensor status penceresinde alttaki configure düğmesine basıyorsun.
    d. çıkan pencerede ekran da görünmesini istediğin özellik seçiliyken alttaki RIVA TUner OSD kısmında show ve label seçeneklerini işaretleyip line ve column seçiyorsun. line satırı column satırdaki sırasasını gösteririr. sonra oyuna girince ekranında değerleri görürsün.

HT KAPALI

HT AÇIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 3 Ocak 2013; 21:18:19 >

• Darboğaz var, işlemciyi değiştirmelisiniz. Özellikle Gta 4'de bu net gözüküyor ekran kartı kullanımı %46'da işlemci kullanımı %70'lerde. Çok net bir biçimde darboğaz sorunu var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Yerli ve yabancı forumlarda biri diyor i3 670 e kadar yeter, biri diyor en fazla 660 ı besleyebilir. Boşuna i3 almış oldum eğer sorun işlemciyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 2 Ocak 2013; 15:28:14 >

Orijinalden alıntı: CodeMachine

Ben şimdi olaylara çok hakim değilim. darboğaz için sanki işlemcinin %99 olması halinde gpu %99 altında kalırsa darboğaz olur sanıyordum.

Ekrna kartının %46'sını kullanıyor toplamda. Bu ne demektir, ekran kartının %46'sı dışında kullanılmıyor demektir. İşlemci %80'lerde ekran kartı %40 ve 50'lerde geziyor. Yani sistemin yarısı yatıyor tam performans veremiyor.

Orijinalden alıntı: Hiper-Nova

quote:

Ben şimdi olaylara çok hakim değilim. darboğaz için sanki işlemcinin %99 olması halinde gpu %99 altında kalırsa darboğaz olur sanıyordum.

Ekrna kartının %46'sını kullanıyor toplamda. Bu ne demektir, ekran kartının %46'sı dışında kullanılmıyor demektir. İşlemci %80'lerde ekran kartı %40 ve 50'lerde geziyor. Yani sistemin yarısı yatıyor tam performans veremiyor.

İş yükü varken neden işlemci %90 üstüne çıkmıyor orası beni kıllandırdı. İnsan gurur yapar kıçını yırtar yine %100 ü bulur dimi

• quote:

quote:

quote:

İş yükü varken neden işlemci %90 üstüne çıkmıyor orası beni kıllandırdı. İnsan gurur yapar kıçını yırtar yine %100 ü bulur dimi

Hitman Absolution'da durum çok daha vahim gözüküyor. Hitman'in 1.4.4'dü galiba yeni yamasını indir baya performans artışı var ama senin işi kökten halletmen lazım. 660 Ti gerçekten iyi ekran kartı resmen kart işkence çekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop cpu 100 derece
    7 yıl önce açıldı
    Cpu sürekli 100 derece
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hitman 1.0.444.0 sürümü yüklü. zaten oyunu bitirdim ayrıca bu ss ultra ayarlarda orta ayarlara indirince 60 fps den aşağı pek düşmüyor. O şekilde bitrdim.
    Şimdiye kadar hep işlemciyi yüksek aldım, bu sefer işlemciye fazla para vermeyeyim oyun için dedim ama elimde patladı

bende 660 ti ile 3570 k var cod:mw3 de 40-45fps arası geziniyor oyundan çıktım gpu kullanımı %30 larda

max payne 3 de var onda sıkıntı yok ikisi de %99 u buluyor, fps seviyesi de testlerde olduğu gibi bi anormallik yok.

demek istediğim herşey i3 ün suçu değil

driver ayarlarından ya da win ayarlarından da bakmak gerek, ya da oyun içi ayarlardan

hitman 1.0.444.0 sürümü yüklü. zaten oyunu bitirdim ayrıca bu ss ultra ayarlarda orta ayarlara indirince 60 fps den aşağı pek düşmüyor. O şekilde bitrdim.
    Şimdiye kadar hep işlemciyi yüksek aldım, bu sefer işlemciye fazla para vermeyeyim oyun için dedim ama elimde patladı

O karta onca parayı Hitman'i orta ayarlarda oynamak için mi verdin? O zaman benim Hd 6790'dan alsaydın 35'den aşağı düşmüyor.
  • quote:

quote:

hitman 1.0.444.0 sürümü yüklü. zaten oyunu bitirdim ayrıca bu ss ultra ayarlarda orta ayarlara indirince 60 fps den aşağı pek düşmüyor. O şekilde bitrdim.

O karta onca parayı Hitman'i orta ayarlarda oynamak için mi verdin? O zaman benim Hd 6790'dan alsaydın 35'den aşağı düşmüyor.

aslında 660 alacaktım bi baktım 660ti amp 590 tl görünce almış bulundum.

• Konuya çok saçma bi yerden giricem ama bu Load'lara baktığın programın adı nedir
    INTEL i7 7800X | ASUS TUF X299 MARK 1 | EVGA GTX1080TI FTW3 | EVGA SUPERNOVA G3 GOLD 750W | SAMSUNG 850 EVO 250GB | CORSAIR NEUTRON XTI 240GB | CORSAIR VENGEANCE 32GB 3000MHZ | CORSAIR H115i | CORSAIR 400C
    ACER PREDATOR XG270HUA | ASUS VH242H | WD BLUE 2TB 64/7200 | LOGITECH G502 &amp; G105 &amp; G920 &amp; G230 &amp; X540 | KINGSTON HyperX Fury XL
  • İşlemci %100 olmaz, GPU gibi ölçeklenemiyiyor oyun vs. programlarda. Yapısıyla ve yazılımla alakalı bu. Programlar işlemcinin kalan kısmını kullanamıyor da diyebiliriz. Çok çekirdekli işlemcilerin bir sorunudur bu zaten. Her işlemi tüm çekirdeklere eşit parçalama yeteneği olmadığı için aynı anda tüm çekirdekler tam anlamıyla kullanılamayabilir. (Parçalanabilen işlemler de var tabi renderlar gibi, render sırasında kaç çekirdek olursa olsun hemen her zaman %99 kullanım alınabilir. Yapısı gereği render parçalıdır zaten.)
    Bu sebeple CPU darboğazı sıraısnda CPU tam kullanılamıyor da olabilir. Darboğazı göstermek için GPU kullanımı yeterlidir. Yazılımsal bir sorun olmadığı sürece ve başka parçalar sorun çıkartmıyorsa GPU kullanımının hep yüksek olması gerekir.

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• boşuna başka yerde aramayın sorunu işlemcinizden kaynaklı..

işlemcinizi 3570k yada maddi durumunuzda sıkıntı yok ise 3770k ile güncelleyin gpu kullanımınız %99 lara çıkacaktır..

bir ara i3 öneren malum şahıslar bu vebal karşısında ne kadar içleri rahat onu merak ediyorum açıkçası..

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

boşuna başka yerde aramayın sorunu işlemcinizden kaynaklı..

işlemcinizi 3570k yada maddi durumunuzda sıkıntı yok ise 3770k ile güncelleyin gpu kullanımınız %99 lara çıkacaktır..

bir ara i3 öneren malum şahıslar bu vebal karşısında ne kadar içleri rahat onu merak ediyorum açıkçası..

Aman dostum boşver Tomsfosware sitesinde i3 tüm Amd işlemcileri sollamış.

Aman dostum boşver Tomsfosware sitesinde i3 tüm Amd işlemcileri sollamış.

toms =intel yıllardır böyle değişmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 2 Ocak 2013; 20:35:50 >

afterburner çalışır durumdayken hwinfo yu
    işletim sistemin 32 bitse şuradanhttp://www.hwinfo.com/beta/hw32_411_1825.zip
    64 bitse şuradanhttp://www.hwinfo.com/beta/hw64_411_1825.zip
    indiriyorsun. Bu program kurulumlu değil direk çalışıyor.

hwinfoyu çalıştırınca çıkan pencereden run diyorsun. sarı şimşekli Sensors düğmesine tıklıyorsun. açılan hwinfo sensor status penceresinde alttaki configure düğmesine basıyorsun.
    çıkan pencerede ekran da görünmesini istediğin özellik seçiliyken alttaki RIVA TUner OSD kısmında show ve label seçeneklerini işaretleyip line ve column seçiyorsun. line satırı column satırdaki sırasasını gösteririr. sonra oyuna girince ekranında değerleri görürsün.

• Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

İşlemci %100 olmaz, GPU gibi ölçeklenemiyiyor oyun vs. programlarda. Yapısıyla ve yazılımla alakalı bu. Programlar işlemcinin kalan kısmını kullanamıyor da diyebiliriz. Çok çekirdekli işlemcilerin bir sorunudur bu zaten. Her işlemi tüm çekirdeklere eşit parçalama yeteneği olmadığı için aynı anda tüm çekirdekler tam anlamıyla kullanılamayabilir. (Parçalanabilen işlemler de var tabi renderlar gibi, render sırasında kaç çekirdek olursa olsun hemen her zaman %99 kullanım alınabilir. Yapısı gereği render parçalıdır zaten.)
    Bu sebeple CPU darboğazı sıraısnda CPU tam kullanılamıyor da olabilir. Darboğazı göstermek için GPU kullanımı yeterlidir. Yazılımsal bir sorun olmadığı sürece ve başka parçalar sorun çıkartmıyorsa GPU kullanımının hep yüksek olması gerekir.

Bende dediğin şekilde yorumladım olayları ama yinede bilenlere sorayım demiştim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.