Şimdi Ara

GPU kullanımının azalması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir hafta önce GeForce Experience uygulamasını indirdim ve tüm ayarlarını kurdum, kurduktan sonra da sürücüler kısmından Game Ready ve NVIDIA Studio sürücülerini kurdum. Normalde GPU kullanımım ultra ayarlarda ve 1200p çözünürlükte; Microsoft Flight Simulator, A Plague Tale: Requiem, High on Life gibi oyunlarda yaklaşık 120-70fps bandında hareket ederken şimdi en fazla 36fps alıyorum. Oyunlarda NVIDIA DLSS özelliğini kalite moduna da ayarlasam ultra performans moduna da ayarlarsam ne yazık ki fps değerim hep 36. Bunlarla birlikte NVIDIA Frame Generation özelliğini de açıyorum gene aynı istatistikleri veriyor. Aklıma GPU kullanıma bakmak geldi, bir baktım GPU kullanımı %60-40 seyrinde ve CPU kullanımı ilk defa %25 oldu. Her oyunda ve her ayarlarda CPU kullanımım en fazla %3 olurdu. İlk defa bu kadar fazla kullanım gördüm. Herhangi bir darboğaz sorunum da yoktu (GPU kullanımı %99-85).

Bu GeForce Experience'den mı kaynaklanıyor? Sürücüleri silsem işe yarar mı?(Sürücülerin nasıl silindiğini ve hangi dosyada oldukları gözükmüyor.)

CPU: Intel Core i7 13650HX

GPU: 4050 Laptop GPU

RAM: DDR5 16 GB

• Kurtarma modunda güncellemeleri kaldır, seçeneği vardı. Oradan deneyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Oraya nerden giriyoruz?

• Sürücüde sıkıntı olabilir. Nvidia son sürücü kurdun ise bazılarında problemli olduğundan ve fps kaybından bahsertmişti . Tavsiyem DDU ile güvenli modda sürücüyü kaldırıp 532.03 kurup denemen. bir de ben şeye takıldım gameready ve studio sürücülerini aynı anda mı kurdun ben öyle olmuyor diye biliyordum ben sadece gameready kuruyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.