Şimdi Ara

Ryzen'ler neden Yüzde 100 olmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 2 ay önce topladığım sistemi kesin olarak karar verdim ryzen 5 ile güncelliycem . Normalde ryzen 7 idi hedefim fakat 7 alınca anakartı da biraz iyi seçmek lazım ram'leri ona göre falan seçmek lazım . Malzeme kalitesi daha düşük olan kasamı da değiştirmem falan gerekecek. O da euro'dan dolayı 3500 lira seviyesine geliyo (5 parça) . Ryzen 5'ler geldi sayılır artık . Fakat hangi videoyu izlesem ryzen işlemciler Yüzde 60-70 civarlarında takılıyo.

Mesela Yüzde 98 ile çalışan i5 7400 ile yüzde 60 ile çalışan ryzen 5 1400 aynı fps veriyor . Bu iyi bişe sanırım Yüzde 100 civarına gelince daha iyi performans verir ryzen 5 . Fakat nasıl gelicek o seviyeye? Optimizasyon sorunu olduğunu biliyorum ama tüm oyunlarda mı olucak bu ? Veya ne zamana kadar devam edecek .

Edit : Neden ryzen konularında kavga veya tartışma çıkıyor ? Ne getirisi var ki insana onu anlamadım ? Bir soru sordum sadece nedeni nedir bu durumun diye . Cebime uyanı alıcam . HT ile ilgiliymiş sanırım ama anlamadım niye? i3 kullandım 2/4 onda olmuyordu mesela . Veya i7 4790k'da falan niye olmuyor .

Edit 2 : Ryzen 5 1600'de 65W harcıyormuş zaten O zaman 1600 alıcam . İnşallah 210-220 euro'dan çıkar ve inşallah euro 3.75'e falan düşerde kaparım hemen . Hem R7 1700 almadım diye üzülmem hem R5 1400 4/8 aldım diye üzülmem . Ortası tam 6/12 . Umarım performans konusunda da üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 6 Nisan 2017; 20:41:3 >

• Darboğaz nedir bir araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tespitlerin doğru bence de. Konsollar büyük bir itki unsuru oluyor bu konuda. Ryzen'ler örneğin battlefield 1'de %52 dolu çalışıyorlar. Nedeni, diğer zayıf işlemcilerin müşkül duruma düşmesini önlemek, bu sebepten ötürü; çünkü istense bu seviye paralellikte olamazlar. Yeni konsollar da 8 çekirdek çıkacak büyük ihtimalle. İşlemcinin düşük oranda çalışması, kodlama ile alakalı bir şey. Kodlama da pazar payına göre şekil alıyor. 90 milyon sadece AMD kullanan konsol kullanıcısının bir ağırlığı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 6 Nisan 2017; 15:2:25 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı okumadınız galiba . Darboğaz'ın ne olduğunu biliyorum . Ben GPU Yüzde 100 olmuyo demedim . İşlemci Yüzde 100 olmuyor dedim. Daha doğrusu i7 4790k'nın bile Yüzde 95'leri gördüğü sahnede Ryzen 5 1400 veya diğer ryzen'ler Yüzde 60-70 civarında . Bunu herkes dile getiriyo optimizasyon sorunu diye ama ne zamana kadar sürer bu . Gelecek oyunlarda mı düzeltilir yoksa her üretici optimizasyonu halledip güncelleme mi yayınlayacak .
  • Sebebi ryzenda 8 izlek i5 te 4 izlek olmasi. Yani i7 ile i5 karsilastirmak gibi. i5 4 izlegi dibine kadar zorluyor. Ryzen da 8 izlekle rahat calisiyor. Ama cogu oyun ryzenla adam gibi optimize olmadigi icin 7400 yine de bircok oyunda 1400 u gececektir suan. Optimizasyon isi cozulurse 1400 u i7 6700 ile kapistirmaya bile baslayabiliriz ileride bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Nisan 2017; 14:53:48 >
  • Yüzde yüz olur bir dert olmaz ayrı bir dert, her türlü konu açılıyor. :D
  • Elinde ki islemci guclu bi islemci r5 geceminin getirisi olmaz birbirlerinin dengi islemciler 3 sene rahat gotururu kullandigin islemci

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun optimizasyon ile alâkası falan yok. 2 ay olacak halâ optimizasyon diyenler var. Amd 'nini optmizasyon falan daha yok diye kendi yaptığı açıklamaya bile insanmayanlar var. Bu nasıl bir fanlıktır? Anca 2-3 sene sonra istediğiniz ile karşılaştırırsınız. O da çoklu çekirdek üzeri oyunlar çıktığı vakît ve de Dx12 'nin iyice piyasada yaygınlaştığı vakît olur. 3600Mhz ram alıyorlar yine ucu ucuna 2133Mhz ramli işlemciye anca yetişiyorlar. 3600Mhz vs 2133Mhz oluyor durum. Bir dieğr konu da; 800 TL.lik işlemci 10 yıllık olmaz. İsterse 120 çekirdekli olsun. Eskidendi o işler. Eskiden 750-800 TL.na ısfır i7 4790K alınıyordu. Şimdi aynı işlemci 1.400 TL.ndan fazla fiyata sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 6 Nisan 2017; 15:44:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam fanlıkla ne alakası var ki? Fanboy falan değilim . 22 Ocak 2017 gününe kadar yıllarca İntel kullandım . Profilimde tercihlerim de yine intel yazıyor . Nicki öylesine değiştim işlemci ucuza gelince . Fan olsam sıkı sıkı takip ederim lansmanları röportajları vs. Hiç bişeyden haberim yok ne ne demiş umrumda değil sadece testlerde öyle gözüküyo . Gelen yorumlarda da (en çok beğelinenler) hep %60-70 load olmasına sitem edilmiş ve optimizasyondan olduğu dile getirilmiş .

Amacım ucuza iyi işlemci almak niye fanboyluk yapayım ki. AMD bana para vermiyor ki euro 3,95 olmuş cebimi düşünüyorum ona göre alıcam yoksa 840'a devam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 6 Nisan 2017; 15:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Bunun optimizasyon ile alâkası falan yok. 2 ay olacak halâ optimizasyon diyenler var. Amd 'nini optmizasyon falan daha yok diye kendi yaptığı açıklamaya bile insanmayanlar var. Bu nasıl bir fanlıktır? Anca 2-3 sene sonra istediğiniz ile karşılaştırırsınız. O da çoklu çekirdek üzeri oyunlar çıktığı vakît ve de Dx12 'nin iyice piyasada yaygınlaştığı vakît olur. 3600Mhz ram alıyorlar yine ucu ucuna 2133Mhz ramli işlemciye anca yetişiyorlar. 3600Mhz vs 2133Mhz oluyor durum. Bir dieğr konu da; 800 TL.lik işlemci 10 yıllık olmaz. İsterse 120 çekirdekli olsun. Eskidendi o işler. Eskiden 750-800 TL.na ısfır i7 4790K alınıyordu. Şimdi aynı işlemci 1.400 TL.ndan fazla fiyata sahip.

Hıhı evet bunun optimizasyonla alakası yokmuş! bundan önbceki tüm oyunlar şu ana kadar teste giren tüm oyunlar zaten Ryze işlemciler üstünden geliştirildi zaten. Aynen 2133 mhzlik işlemciye zor yetişiyorlar, aynen kardeş sen bu kafayla devam et. Sen çok tarafsız arkadaş değil miydin bu arada? İşlemci uzmanı kaynamaya başladı ortalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 6 Nisan 2017; 15:49:8 >

• Aslında 1-2 aydır aradığım cevap bu diyebilirim . İşlemcinin ne olduğunu bilmiyorum . Hani bundan önce i3 3220 kullanırken ne olduğu belliydi . Ondan sonra 4130 , 6100 , 7100 falan çıktı . Pentium'lar oldu 2/4 HT . Belliydi ne olduğu performansı neye yarar anlıyoduk . Bu 840 nedir ne değildir çözemedim bi anda değişiklik olsun diye saçmalık yapıp 3220'den geçtim . Çok fark yokmuş aralarında . Çekirdek konusunda 4 çekirdek olduğu için sıkıntı olmaz uzun vadede ama çekirdek gücünün yetersiz kalıp yarı yolda bırakacağı bir zaman olur mu? Yada yakın zamanda olur mu acaba böyle bir şey ? Aslında dediğim gibi Ryzen 7 1700 alcaktım geçtiğimde değsin diye ama euro 4'e gidiyor yine zor biraz . Ryzen 5 ile işi kapatayım dedim . Sistem 2 ay önce falan toplandı hani gerçekten bu kadar zahmete değer mi ? Daha toz bile tutmadı eğer ryzen 5'e gerçekten zahmet etmeye değmezse ve satacağım parçalardan edeceğim zarar değmezse devam edeyim bu sisteme .

• Size fanboy diyen mi oldu? Üstünüze alınıyorsanız bilemem. Benim yorumum da kimlere dediğim açıkca yazılı zaten. "Amd'nin kendi yaptığı optimizasyon falan yok açıklamasına bile inanmayanlar diye" belirtmişim. Ben konuya genel bir yorum koydum. Sağlıcakla.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Bunun optimizasyon ile alâkası falan yok. 2 ay olacak halâ optimizasyon diyenler var. Amd 'nini optmizasyon falan daha yok diye kendi yaptığı açıklamaya bile insanmayanlar var. Bu nasıl bir fanlıktır? Anca 2-3 sene sonra istediğiniz ile karşılaştırırsınız. O da çoklu çekirdek üzeri oyunlar çıktığı vakît ve de Dx12 'nin iyice piyasada yaygınlaştığı vakît olur. 3600Mhz ram alıyorlar yine ucu ucuna 2133Mhz ramli işlemciye anca yetişiyorlar. 3600Mhz vs 2133Mhz oluyor durum. Bir dieğr konu da; 800 TL.lik işlemci 10 yıllık olmaz. İsterse 120 çekirdekli olsun. Eskidendi o işler. Eskiden 750-800 TL.na ısfır i7 4790K alınıyordu. Şimdi aynı işlemci 1.400 TL.ndan fazla fiyata sahip.

Fanboy diyip Fanbot olmak demek bu olsa gerek.

• Acaba biri 4C/4T diğeri 4C/8T olduğu için olabilir mi?
  • Fxlerde 8 çekirdek ve onlarda hiçbir zaman %100 olmuyor fakat çoğu zaman üst seviye kartları deli gibi boğazlıyor. Bu işler öyle yürümüyor malesef. İşlemci kullanımı üzerinden yorum yaparak Ryzenler için iyi veya kötü denemez. Bu söylediklerim sizin için değil genel olarak. Senelerden beri FX'ler için aynısı söylendi yok su zaman kullanılcak yok bu zaman söyle olacak vs diye 2017'ye geldik tık yok. DX12'de iyi diyorlar ama son çıkan DX12'larda bile ancak i3 7.nesil ler ile yarısıyor

Şimdi bu yazdıklarımı başka yerlere çekerler. Ha şimdi alacak olsam bende Ryzen alırdım 3-5 fps az versin sorun değil fakat birşeyleri savunurken de fanboyluk yapanlarla dolu oldu forum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 6 Nisan 2017; 18:57:57 >

• İntel sömürgesinin her alanda etkilerini görebiliyoruz. Amd için yıllardır optimizasyon yapılmıyor bırak işlemciyi gpu için bile yeni yeni başlandı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

Fxlerde 8 çekirdek ve onlarda hiçbir zaman %100 olmuyor fakat çoğu zaman üst seviye kartları deli gibi boğazlıyor. Bu işler öyle yürümüyor malesef. İşlemci kullanımı üzerinden yorum yaparak Ryzenler için iyi veya kötü denemez. Bu söylediklerim sizin için değil genel olarak. Senelerden beri FX'ler için aynısı söylendi yok su zaman kullanılcak yok bu zaman söyle olacak vs diye 2017'ye geldik tık yok. DX12'de iyi diyorlar ama son çıkan DX12'larda bile ancak i3 7.nesil ler ile yarısıyor

Şimdi bu yazdıklarımı başka yerlere çekerler. Ha şimdi alacak olsam bende Ryzen alırdım 3-5 fps az versin sorun değil fakat birşeyleri savunurken de fanboyluk yapanlarla dolu oldu forum.

Fx ler %100 olmuyormu ne alaka yav oluyorlar balgibi

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Bilmem ondan mı ? Bilmediğim için soruyorum Daha önce i3 kullandım 2/4 HT onda olmuyordu . Veya i7 4790k'da falanda olmuyor gördüğüm kadarıyla .

Yani anladığım kadarıyla 4 çekirdekte görevleri iki izleğe bölüyor ve CPU'nun genel Load'ı düşük oluyor? Anladığım bu . HT olayında böyle bir şey olduğunu bilmiyordum .
  • Hocam bahsettiğiniz gibi bu durumun sebebi optimizasyonlar. Yani bir uygulama ilgili işlemciye iş yaptıramıyorsa işleni yapabilecek kapasitedeki işlemci değil yaptıramayan yazılım suçludur. İşlemciniz %60 kullanılıyorken arkadan Cinebench R15 açın 250-300 arası Cinebench alırsınız. İşlemcide olan gücün oyunlar tarafından kullanılamıyor oluşunun önemli sebepleri;

1.Zen mimarisinin daha henüz çok yeni olması
    2.Intel'in Sandy Bridge mimarisinden beri çok ince mimari değişiklikler yapması sonucunda bütün piyasanın Intel mimarisini %100 ile kullanmak üzerine şekillenmiş olması
    3.Daha hala BIOS'ların ve Windows'un tam oturmamış olması.(Son Windows güncellemesi %2-3 oranında oyun performansı artışı getirdi. BIOS'lar da her geçen gün üzerime koyuyor)
    4.Ve son olarak; Tamamen Intel işlemcileri kullanabilmek adına yazılmış Nvidia DX12 Driverleri. RX 470+Ryzen GTX 1060+Ryzen'i her oyunda geçiyor. 470 ile 1060 arasında ciddi fark var. 1060 çok daha üstün bir kart, ancak Ryzen işlemcileri kullanamıyor.

Siz Ryzen 5'inizi alın. Tavsiyem 1600'dür. Sizin için uzun ömürlü bir sistem olacaktır. 3,9 Ghz'de stok soğutucusuyla kullanırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.