Şimdi Ara

GPU %100 ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABALAR, SORUNUM EKRAN KARTI GPU'SU İLE. OYUN OYNARKEN %46 LARDA FELAN ÇALIŞIYOR BAZEN %100 OLUYOR FAKAT GTA 5 E GİRDİĞİM ZAMAN GPU %40 LARDA OLUYOR VE FPS DE DÜŞÜK OLUYOR BU DA BANA SIKINTI YARATIYOR ULTRA DA OYNAYABİLECEĞİM BİLGİSAYARDA ORTA AYARDA OYNUYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN.

• İşlemci ram ekran kartı güç kaynağı gibi bilgileri ve ekran görüntüsü ile oyun içi aldığın değerleri yazarsan arkadaşlar yardımcı olabilirler.
  • Sistem özelliklerini küçük harfle yaz.
  • Sistem özelliklerini yazmadan bir şey söylememiz mümkün değil.

Büyük küçük harf kullanımına özen gösterelim.

Büyük ihtimalle işlemci darboğazı yaşıyorsun. İşlemci %100 ise ekran kartı tam gücünü veremez.

Tabi dediğim gibi gpu ne? cpu ne? ram ne?
  • Battlefield 5'te ekran kartının tam güçte çalışmasını engelleyen bir ayar var. Benzer ayar o oyunda da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı: msi r9 280x
    işlemci: intel i7 4790
    anakart: asus h81-plus
    güç kaynağı: High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Power Supply (HPG-750BR-H12S)
    hdd: 2tb
    ram: 8gb hyperx fury ddr3

bu kadar sanırım başka yazacak birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamo04 -- 30 Ocak 2019; 18:21:0 >
  • Tamo04 T kullanıcısına yanıt
    ramler 1600mhz diye düşünüyorum.

driverların sisteme uygun en güncel olduğuna emin ol.

stres testine tabi tut afterburner açık olsun gpu %100 kullanılıyor mu bak?

belli başlı oyunlarda mı oluyor? eğer öyleyse işlemcilerin bazı oyunlarda çekirdek optimizasyonu olmadığı için işlemci tam performansta çalışamaz ve dar boğaz yaratır.afterburner ile her bir çekirdeğin kullanımına bak hepsi kullanılıyor mu emin ol.

sisteme oc yaptın mı? eğer yaptıysan yaptığını sanıp yapamamışındır ve sorun bu olabilir. stock ayarlara dönüp denemelisin.

oynadığın oyunlar orijinal mi?

benim aklıma gelenler bunlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cnr_2010 C kullanıcısına yanıt
    evet ram 1600mhz

driver'lar güncel

gpu kendini otomatik ayarlıyor msi afterburner ile baktım grafikleri ne kadar düşürürsem o kadar gpu kullanımı düşüyor ve fps de düşüyor

sadece gta 5

oc yapmadım

oynadığım tüm oyunlar steam'dan
  • gpu 100 olmuyor diyorsun gta5'te 1080p'de o işlemciyle zaten olmaz öyle bir şey yani 2k'da 1080p'den fazla fps aldığım oyundur sırf o gpu kullanım olayı yüzünden.2k'da deli gibi düşmesi gerekir fps'nin ama 2k ne ayar oynarsan oyna ekran kartının suyunu çıkardığı için o yüzden 2k 4k'da işlemci önemli değil diyorlar karta biniyor iş ama 1080p'de gpu kullanımını yüksek tutmak için millet deli gibi kuvvetli işlemciler alıyor.4790 ama 3.6 ghz oc yok bişi yok gta5 gebertecektir ve gpu çakılı 99 olmayacaktır fakat sendeki anormallik 40 da olmaması lazım oynaması lazım 80 90 diye gpunun.gpuya bakmışsın da cpu'ya baktın mı nedir durum?afterburnerden bütün çekirdekleri gösterecek şekilde ayarla bak.yaptığın yanlış işlemcinin zorlandığı oyunlarda ayar düşürmeyeceksin aksine Allah ne verdiyse yapıştıracaksın.kökle ayarları bak nasıl yükseliyor gpu kullanımı.buradaki tezat gpu kullanımını yükseltmek için ayar açtığında fps'nin sürünmesidir ve 280x kökleyemez ayarları kullandım ben ve gta5 oynadım.280x eski mimaridir ve sonraki çıkan kartlarda abuk subuk gpu kullanımı göstermesi sıfıra düşmesi olayı olmaz.peki benim fikrim nedir bence işlemcini oyun haricinde yoran bir program var ya da programlar.virüs programı olabilir sürekli çalışan bir şey işte cpu kullanımına bakınca anlarsın onu.ayar yükselt oynanabilir fps kalana kadar cpu kullanımına bak ve altta ne varsa kapat özetle.

• 1080p düşük bir çözünürlük işlemci darboğazına takılır.
  • ekran kartı 8x pci slotuna mı taktın? eğer öyleyse 16x e tak düzelir
  • mining virus falanda yemis olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4790 iyi işlemci darboğaz yapmaz 280x e problem başka bir şeydir
  • emrekaya413 E kullanıcısına yanıt
    işlemcinin ekran kartına yetmesi bir şey oyuna yetmesi başka bir şeydir.rx560 takılı yeter diye g4560 taksan bf1 oynayabilir misin?gta5 diyoruz 1080p'de işlemcileri sömürür 2k'da anca adam oluyor.ben de zaten %40 olmaması lazım program yoruyor dedim ama sorun işlemci yani başka bir şey olamaz gpu yüzdesini başka ne etkiliyor?
  • Oyunlar, her işlemci üzerinde her gpu'yu %100 kullanacak şekilde yapılmazlar.
  • 4790 gta 5 1080p de gayet rahatça besliyor link

zaten ryzen2400g ile yakın güçte bir işlemci. sorun cpu da değil yani
  • 4790 darboğaz falan yapmaz o ekran kartına kim dediyse uçmuş bayağı. vsync falan açık olmasın?
  • arkadaşlar disleksi misiniz yarısını okuyup yarısını anlamıyor musunuz ben 4790 zinhar yetmez mi diyorum bi okuyun.işlemciyi diyorum bişi zorluyor artık program mıdır bilemiyorum konu sahibi sallamadığı için konuyu attı taşı gitti.öyle yok sorun başka bişidir diye atıp kaçmak başka bir şeyse ulu 4790'nınız %40 gpu verdiyorsa o zaman budur diyeceksiniz.aklınız yok fikriniz var anca bik bik.neymiş o gpuyu %40 yaptıran şey işlemci haricinde anlatın da engin bilgilerinizden biz de faydalanalım.
  • terbiyesizleşmene gerek yok. gta5 çok zorlar demişsin linki attım öyle olmadığını gösterdim. şimdide başka programlar zorluyordur diyorsun o zamanda sorun başka programlarda oluyor yani gene olayın işlemciden dolayı olmadığına geliyoruz.
  • Ya kardeş git başka yerlerde kendi seviyendeki insanlarla atış. FX 8350, 4690 ve 4790'ı GTX 980 ile kullandım hepsinde de GTA V oynadım full hd'de yok neymiş de 2k lazımmış falan filan. GTX 980'i taşıyan işlemci 280x ile mi 2k isteyecek bir tarafınızdan atmayın.

İşlemciyi bir şey zorlayınca sorun işlemcide mi oluyor anlatımınız kıt anlamanız da kıt herhalde...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.