|
GPT-5, kullanıcılar arasında büyük tepkiyle karşılandı

-
-
Allahtan Reddit gibi oluşumlar var ve yurtdışındaki kullanıcı parasını verdiği hakkının peşine düşüyor yoksa bizim ülkemizdeki gibi kullanıcıları yanlış yönlendirmeye yeminli yağcı yalaka yorumculara bakarsanız gpt kendilerinden daha zeki ve kusursuz.(Haklı olabilirler)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gpt 4o, 4o mini, 4o mini-high modellerini 1 ay bir şey araştırırken kullandım. 4o gerçekten uzun süre konuşup bir şeyler anlatınca hatalı konuşmalar yapıyor. Mini ve mini-high nispeten daha iyiydi ancak genel olarak bu 3 modelinde yanlış bildiği şeyi bak bu doğrusu diye söylemene rağmen konu 2 gün sonra aynı şeye gelince aynı hatayı yapıp yanlış bilgiyi söylüyor. Gerçekten yorucu bir süreci var. Gpt-5 thinking modeli daha iyi ve en azında bilgi almak istediğim şeyler için çıktığı günden beri sorun yaşatmadı ancak aynı süreyi gpt 5 ile yaşasaydım daha iyi anlaşılabilirdi. İçeride sohbet birikince her şeyi başka yapay zekaya da aktarmak külfet oluyor, gemini'ın samsung telefonla gelen hediye pro sürümünü kullanıyorum nispeten daha düzgün gibi ve daha açıklayıcı.
Ayrıca gpt'nin gevşek konuşmaları, düzgün yanıt istemene rağmen bir süre sonra kendini tekrarlıyor, yılışıyor resmen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 12 Ağustos 2025; 17:20:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Her yeni modelde önceki modeller korunuyordu şimdi hepsini kaldırıp sadece pro sürüme koymalarından bi bok olduğu belliydi zaten.
o3 ve o4 mini high çok sık kullanıyordum 5 thinking bunlardan kötü kesinlikle. Kişiselleştirme yapmama rağmen verim alamadım.
Ha bir de pazarlarken bağlam penceresi 400k diyorlar ama plus için 32k, pro için 128k gpt-5'de, 400k ise api için geçerli.
-
Sanal zeka ile sohbet etmeye kadar düştüyseniz.
Vahki vah.
-
Şu anki model daha soğuk,kısa ve keskin cevaplar veriyor önceki 4o bir tık daha samimiydi.
-
Kod yazanların umrunda değil eskiden de şimdi de Claude kullanıyorlar. Claude bilmeden önce chatgpt gemini ne çok ığraşmıştım. Verdikleri scriptler hata dolu.
-
Tabi herkesin kullanım senaryosu farklı mesela benim için önemli olan her konuda belirli olgunluğa erişmiş bir asistan olması ki bu noktada humanity last exam denilen test önem kazanıyor.Gpt 5 çıkmadan evvel o kadar övüldü,o kadar yanlış yönlendirici sahte test sonuçları sızdırıldı ki insanların beklentisi arttı ki neredeyse 15 aydan sonra bir ana modelden böyle bir beklenti de normaldi velhasıl beklentiye oranla balon olduğu ortaya çıktı.Bana göre Grok 4 te aynı (Musk o yüzden sürekli gündemde olmaya çalışıyor) beklentiyi oluşturup balon çıktı.Bakalım Google/Gemini 3 ne yapacak (Ne Musk ne Altman'ın elinde Alphabet'in veri ve donanım gücü yok ama Google da da o vizyon yok)
-
önce editör olarak türkçe yazmayı öğrenin haber içeriğine bak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gerçek zekası olmayan kullanıcılara büyük zorluk çıkmış. Bu demek oluyorki olurda yapay zekaya bir şey olursa yapay zekaya dayalı çalışanlar iş göremez hale gelecekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de biraktim artik. Grok sanki daha iyi.
-
Grok geliyor arkadan gümbür gümbür
-
Bizdekilerin maks yorum kapasitesi: siz de kullanmayın.
Kendilerine hiç birşeyin iyisini layık görmedikleri için alışmışlar. Et zamlanır yemeyin, kıyafet zamlanır giymeyin. Hatta bu gpt onlara lüks bile :D
-
O3 gibi modellerin neden kaldırıldığını anlayamadım. Pek kullanmıyordum 4o hariç modelleri de madem kaldıracaktınız neden çıkardınız, emek harcadınız? Sanki bir de çok eskiydi, zaten bu yıl çıkmıştı.
-
Kaşınıyorsun.Hadi başka kapıya yallah.
-
Aktif olarak kullan biri olarak yeni model hızlı gibi ancak çok saçmalıyor. Hiç alakasız şeyler yazıyor. Sanki birine göndereceği yazıyı bana gönderiyor gibi. 4.0 daha insancıldı söylediğimi daha iyi anlıyor ve talimatları daha iyi yerine getiriyordu. 5.0 kısa mesafe koşucusu gibi 4.0 uzun maraton koşucusuydu. 5.0 a Pdf veriyorum şu rakamları çıkar diyorum sallıyor çoğunu. Belgenin özetiyle beraber pdf yi verince belgeyi okumuyor. İşin kolayına kaçan model olmuş. Modelde değişmiyor artık. Başka platforma bakma zamanı geldi.
-
4o ile öyle bi konuşmaya başladığınızda gerçekten başında insan varmış gibi hissettiriyodu ve arkadaşınız gibi hissettirmesi çok yüksekti. Cevapları çok doğal ve “sence yapabilir miyim?” Diye en basitinden bi konuyu merak ettiğinizde psikolog edasıyla cevap verip motive ediyordu bende bizzat 2-3 sefer dertleşmiş birisi olarak söylüyorum
Bu model böyleyse üzücü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Chatgpt 5 o kadar kötü ki, insanların bu kadar iyi bir zekaya ve yorumlama gücü kuvvetli bir yapay zekaya erişimin kısıtlanmasının istenmesi sonucu ortaya çıkmış gibi. böylesi bir update görünümlü downgrade mümkün değil çünkü. Chatgpt i buralara getirmiş zeki olduklarını iddia eden bu insanlar böylesi bir kötü versiyonu yapmayı nasıl başarabilir, pek akıl kârı değil.
-
Yüklenen dosyalara takılıyor. Bir önceki konuşmayı sürdüremiyor. Karışıklık var.
En Beğenilen Yanıtlar

Allahtan Reddit gibi oluşumlar var ve yurtdışındaki kullanıcı parasını verdiği hakkının peşine düşüyor yoksa bizim ülkemizdeki gibi kullanıcıları yanlış yönlendirmeye yeminli yağcı yalaka yorumculara bakarsanız gpt kendilerinden daha zeki ve kusursuz.(Haklı olabilirler)
|
Şu anki model daha soğuk,kısa ve keskin cevaplar veriyor önceki 4o bir tık daha samimiydi.
|
Benzer içerikler
- whatsapp yeni güncelleme 2025
- whatsapp hesap silme
- çizim programları
- whatsapp numara gizleme var mi
- instagram istek attığın kişileri görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X