Şimdi Ara

Gps Aletinden Lokasyon Çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir cihaz var . Buna belli komutları sms ile gonderınce size sms ıle lokasyon bılgısını gonderıyor . Ben bunu c# veya java ile nasıl çekebilirim . İçerisinde 1 adet sim kartı oluyor . Ben buna turkcell apisi ile sms gonderıyorum fakat turkcell'in gelen sms 'i alan apisi olmadığı için alamıyorum gelen veriyi. Ayrıca GPRS'de var bu cihazda bu sekılde nasıl cekebılırım ?
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/arac-takip-cihazi-grs-tracker-258654727

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 6 Ocak 2017; 11:0:29 >

• Gelen veri içinden bir regular expression ile hedef veriyi cekmen gerekebilir. API olmadığı zamanlar uygulamanı ona göre ayarlayacaksın, başka çare yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Alet sms ile yanıt veriyor, o halde sms alabilen bir cihaza program yazacaksın, yani cep telefonu. Sen mobil programcı mısın? hayır, PC'de çalışıyorsun, PC sms alabilir mi(özel bir takım kartlar takmadıkça)? hayır.
    Bunu düşünemiyor musun sen şimdi?
    "Java, C# cinsi cümleler kurmayın, esas platform önemlidir, ona göre çözüm üretilir" diye defalarca yazmadık mı?
    Java ile nasıl yaparım diye soruyor, yahu android deki java ile PC'deki Java arasında hiçbir alaka yok, bambaşka şeyler.

Kardeşim eleştireceğine keşke yardımcı olma konusunda bir kaç cümle yazsaydın.
    Ben android javası demiyorum . Bilgisayar ortamında kaç tane java dili var acaba ?
    Bir kaç yorumuna baktım sureklı bir egolu cümleler kurmuşsun rica ediyorum sen yazma buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 6 Ocak 2017; 14:19:13 >

• Turkcell in API si yetersiz. Ayrica bu uygulamayi mobil platforma yazmak zorunda da degilsin. Sadece SMS alabilecegin bir msisdn olsa yeterli.
    https://www.nexmo.com ---> Send/Receive SMS API si sunuyor. Ucretli tabi.
    Bunun gibi baskalari da var. Arastir internette.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Turkcell in API si yetersiz. Ayrica bu uygulamayi mobil platforma yazmak zorunda da degilsin. Sadece SMS alabilecegin bir msisdn olsa yeterli.

teşekkürler . Hocam peki bu gps aletlerinde data sim kart kullanıldığı zaman gprs ile veri gönderiyormuş . Bir kaç tane ıp dinleme yazılımı gordum bu sekılde veriyi alma konusunda bir bilginiz var mı acaba ?
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Benim anladigim SMS olarak gonderiyor sana bulundugu GPS datasini. Eger GPRS uzerinden almak istersen o nasil olacak bilemiyorum ama IP spesifik yapamazsin cunku surekli degisir GPRS IP leri. GPRS uzerinden gonderirken nasil bir protokol takip ediyor, nasil configure ediliyor ona bakmak lazim. SMS daha makul geldi bana acikcasi.

• quote:

Benim anladigim SMS olarak gonderiyor sana bulundugu GPS datasini. Eger GPRS uzerinden almak istersen o nasil olacak bilemiyorum ama IP spesifik yapamazsin cunku surekli degisir GPRS IP leri. GPRS uzerinden gonderirken nasil bir protokol takip ediyor, nasil configure ediliyor ona bakmak lazim. SMS daha makul geldi bana acikcasi.

teşekkürler hocam dediğiniz siteyi bi araştırayım ben .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi Çekim(Duvar) Sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Alet sms ile yanıt veriyor, o halde sms alabilen bir cihaza program yazacaksın, yani cep telefonu. Sen mobil programcı mısın? hayır, PC'de çalışıyorsun, PC sms alabilir mi(özel bir takım kartlar takmadıkça)? hayır.
    "Java, C# cinsi cümleler kurmayın, esas platform önemlidir, ona göre çözüm üretilir" diye defalarca yazmadık mı?
    Java ile nasıl yaparım diye soruyor, yahu android deki java ile PC'deki Java arasında hiçbir alaka yok, bambaşka şeyler.

Ben android javası demiyorum . Bilgisayar ortamında kaç tane java dili var acaba ?
    Bir kaç yorumuna baktım sureklı bir egolu cümleler kurmuşsun rica ediyorum sen yazma buraya

Bosver onu ,sacma sapan atar yapmis yine ve sacmalamis.
    SMS alan cihaza yazmak zorunda degilsin uygulamayi yapmamalisin da. Bir tane gsm no ya register olacaksin , SMS Send/Receive API si sunan bir servis uzerinden track ettigin cihazlari takip edebileceksin boylece. Yani soyle bir olay
    Tacker ----> Telekom Servisi <------ Server gibi bir mimari olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Bosver onu ,sacma sapan atar yapmis yine ve sacmalamis.
    SMS alan cihaza yazmak zorunda degilsin uygulamayi yapmamalisin da. Bir tane gsm no ya register olacaksin , SMS Send/Receive API si sunan bir servis uzerinden track ettigin cihazlari takip edebileceksin boylece. Yani soyle bir olay
    Tacker ----> Telekom Servisi <------ Server gibi bir mimari olacak.

aynen dediğiniz mantıklı . Gps aletinde zaten yazılım var belli komutlarda sms gönderince gönderen kişiye konumunu sms olarak atıyor . Tek sıkıntı gelen sms'i javada çekme .

• flowerhorn kullanıcısına yanıt
    https://docs.nexmo.com/messaging/sms-api

API Dokumanini inceleyebilirsin.
    Web-hook diye bir muhabbet var, sen kendi server endpoint ini bu api'ye Hook edersen, biri sana SMS attiginda senin server a request duser. Email icin de var ayni sistem. Boylece periyodik olarak kontrol etmene gerek yok. Eger bu track cihazinda "15 dk da bir SMS at" gibi bir fonksiyon varsa web hook da kullanabilirsin.

• quote:

quote:

Turkcell in API si yetersiz. Ayrica bu uygulamayi mobil platforma yazmak zorunda da degilsin. Sadece SMS alabilecegin bir msisdn olsa yeterli.

bahsettiği cihaza baktın mı? alet blackbox, sms göndererek configure ediliyor, buna mı internet üzerindeki servisi kullandırtacaksın?
    ne kadar cahilsiniz be..

Tuy diktin : )
    Bu tracker'lara senin belirledigin gsm numaralarini kaydedip sms atmasini sagliyorsun.
    Bundan sonra tek yapman gereken SMS okuyabilmek. Bunu yapmak icin de mobil uygulama yapman sart degil. Ciddiyim, bilmiyorsan konusmaman en sagliklisi. Ben senin dedigini zaten sallamiyorum da, buralari okuyan yanlis bilgilenecek.

1 - Tracker i programlamiyorsun
    2 - SMS okumak icin mobil uygulamaya ihtiyacin yok

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Bu cihaz filo takip cihazi. Universite son ogrencisi donem projesi icin tasarlanmis bir sey degil.
    Bunu programlayacaksan, SMS API si uzerinden server in ile takip ederek programlayacaksin.
    Amacin en ucuza halletmekse kodlamana da gerek yok, kendi SMS ine gelen lat,lng yi haritadan takip et.
    Bana bos yere fizibilite ayaklari yapma, SMS i gorunce mobil uygulama yapmak zorundasin "biz hep dedik bunlari" diye sacmalayip durdun bos yere. Hic pozitif bir sey soylemiyorsun, bari negatif sozlerin anlamli olsun.
    Madem cok fizibil yontemin var, soyle arkadaslara bos yere API yazmasinlar; "Cahilsiniz boyle API mi olur" diyebilirsin : ) Ingilizce tabi. Haha.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Realtime tracker in sen 200 lira oldugunu gordun mu hic ?
    Realtime tracker da SMS olur mu ? : )
    Halbuki bur bir filo takip cihazi. Bu isin normu, bir suru hareketli objeye bu cihazlardan takacaksin, tek bir yerden kontrol edeceksin. Her cihazin msisdn ' i unique olacak. Her sirket boyle yapiyor. Bu isin profesyonel yolu bu.
    Esnaf isi yollarla hallederim ucuz olsun diyorsan al eline enlem-boylam olan harita, bak SMS ine oradan takil. Kodla ugrasma.
    quote:

Alet sms ile yanıt veriyor, o halde sms alabilen bir cihaza program yazacaksın, yani cep telefonu

Senin vizyonun bu kadar. SMS Web Hook'undan falan haberin yok. SMS mi atiyor, o zaman SMS alan seye programlamak zorundasin diye duz kafa ilerle bakalim : )

100 tane araci takip etmen mi gerekti. Ayni android telefona surekli gelen SMS leri parse et : ) Ya da musterine soyle " Efenim, 100 tane telefon almalisiniz once, e haliyle Android e programlamak zorundasiniz " haha. Cidden size hic "Scalability" diye bir sey ogretmiyorlar mi yahu. Bir de bana buyu de gel diyorsun.

Ayrica cihazin programlanmasi gerektigini soylemiyorum, senin alintiladigin yer konfigure edilmesi ile ilgili kisim.

Sana su kismi tekrar hatirlatiyorum.

quote:

1 - Tracker i programlamiyorsun
    2 - SMS okumak icin mobil uygulamaya ihtiyacin yok

Bu arada sonradan yine bilmedigin konularda atip tutmussun. SMS geldigi zaman 10 dk beklemesi gibi bir sey yok. Batch processing isi degildir Web Hook. API hizmeti aldigin servis, SMS i aldigin zaman senin endpoint'ini cagirir.

Github'daki bedava hook servislerinin bile hepsi aninda tetikleniyor. Para verip aldigin SMS API servisinin ciddi ciddi 10dk delay li calisacagini mi dusunuyorsun ? : ) Hic bu hizmetlerden haberin olmamasina ve hic bir kanitin olmamasina ragmen ?

Millet SMS ile 30 sn 3D Auth yapiyor, bizimki 10 dk sonra SMS gelir diyor. Evet , evet aynen oyle.

Mevzuyu uzatmayalim istersen, sen haklisin diyip kapatalim rahatlayacaksan : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 6 Ocak 2017; 15:33:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.