son 2 yıldır işim gereği sürekli bilgisayar başındayım. günde 7 8 saat.son günlerde gözlerim kıpkırmızı olmaya başladı. ve sol gözüm seğeriyor sürekli.yorgunluk var gözümde.kapatınca rahatlıyorum bu tür olaylar gelen var mı başına? ne olacak ? bilgisayarı bırakırsam geçer mi acaba diyorum. eğer öyleyse bırakacam işide. sağlık daha önemli
Ben 6 yıldır PC başındayım ama pek bi şikayetim yok. Nedense bazı arkadaşlarım 2 saat monitora bakınca gözleri sulanıyor ama ben 10 saat bile baksam hiç bişey olmuyor.
Acaba gözlükler engelliyor mu diye düşünmeden de edemiyorum.
monitörün karşısında 7-8 saat durmak tabiki gözlere zarar verir, monitöre kaliteli bir filtre tak istersen, zaman zamanda gözlerini dinlendir
Valla filtre falan fasa fiso. Bende de vardı, göz kurumasu bazen sulanma oluyordu hatta bazn görüntü bulanıklaşıyordu. Öncelikle mönitör çok kaliteli olacak, her yarım saatte bir 10 dakika gözler dinlendirilecek(ister kapat ister uzak bir notkaya odaklan) Ve en önemlisi kapsamlı bir göz muayenesi yaptır faydasını göreceksin,
+1 monitör çok fena göz yoruyor.. ama tabi monitörün kalitesi de burada önemli. keskin ve parlak görünümlü yeni monitörler o kadar yormuyor, aksine gözler bayram ediyor. (bkz: Vestel 100Hz TV vs Sony 100Hz TV)
ewt hz çok önemli benim önceki abidik kubidik marka 14" 60hz monitöre göre bayaa fark var eskiden gözlerimin içi yanardı fakat artık iyice azaldı tavsiye ederim 107P[afro]
gözlerim mahvoldu benim bilgisayarın karşısında hep ağlıyor gibiyim
beni de evdekiler zombi zannediyolar gözlerim kıpkırmızı olunca aynaya bakınca ben bile kendimden korkuyorum : )
başımdada değişik bir sorun var. uyurken bile elimi yaslamam gerekiyor başıma. o zaman rahatlıyorum. .... yedik anlaşılan bilgisayar uğruna
ağrı gibi sorunlarım yoktu ama uzağı net görememeye başladım. geçen hafta doktora gittim ve iki gözde 0.75 . şimdi gözlükle dolaşıyorum.
benimde son zamanlarda gözümde kanlanma başladı yorgunluktan olduğunu falan söylüyorlar ama malesef işyerinde 14" bir monitörü 1024x768 çözünürlükte kullanmak zorunda kalıyorum. Herhalde bu problemlerin tek sebebi bu. 14" bir monitör yüzünden gözleri bozuyoruz galiba.
DOSTUM BENCE DOKTORA GİTMELİSİN GÖZ TANSİYONU YA DA IŞIK ALLERJİSİ OLABİLİR TABİİ EĞER KIRMA KUSURU YOKSA
slm arkadaşlara katılıyorum. Monitörünü değiştirmeye çalış. Özellikle yeni çıkan düz ekran flat yane olanları tercih et çünkü görüntü düz ekranlarda kırılarak daha keskin ve az yoran hale geliyor. + ANTIGLARE yada alerjik tabakalı monitörlerde önemli. philips flat 107t özellikle 107p bu konularda çok iyi. eğer değişemiyorsan monitörü HZ(TAZELEME HIZLARI)AYARLARINI maxımum a getir. ama 14" 1024 te maxımum biraz zor. en az 70hz olması gerek ama o bile az. EN ÖNEMLİSİDE HEMEN BİR DOKTORA GÖRÜN DINLENDIRICI LENS YADA GÖZLÜK TAK SAYGILAR...
arkadaşlar bende lg995ft plus var.ne gözüm sulanıyo ne de başım ağrıyo..günde kaç saat monitöre baktığımın haddi hesabı yok. 1280*1024 85hz'de çalıştırıyorum. 5 yaşından beri bilgisayarım var sağ gözümde sadece 0.75 astigmat var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme