Şimdi Ara

gözü yormayacak monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar elimde 10 yıllık kullandığım 1440*900 çözünürlüklü lcd ekran var ancak laptoptan buna geçince gözü ne kadar yorduğu çok belli oluyor. bu nedenle sizden yazı okumak için ortalama bir bütçe ile(500-600 ama ucuz olsa daha iyi olur piyasayı tam bilmiyorum ama google da arayınca aşağı yukarı bu fiyat çıktı) gözü yormayacak mümkünse(muhtemelen öyledir zaten) 1920*1080 ve yineleme hızı düşük olmayan(60-75 yeterli 30-25 olanlar vardı eskiden hala satılıyordur belki çok kasıyorlar) fazla da özelliği gereksiz olmayan(3d vb.) göz sağlığı için uygun monitör arıyorum. yardımlarınızı bekliyorum



  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Dell P2214 olabilir.

    Göz rahatsızlığın varsa, ekran kartın da AMD olsun.

    İlgili konu:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96949300

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hesher

    merhaba arkadaşlar elimde 10 yıllık kullandığım 1440*900 çözünürlüklü lcd ekran var ancak laptoptan buna geçince gözü ne kadar yorduğu çok belli oluyor. bu nedenle sizden yazı okumak için ortalama bir bütçe ile(500-600 ama ucuz olsa daha iyi olur piyasayı tam bilmiyorum ama google da arayınca aşağı yukarı bu fiyat çıktı) gözü yormayacak mümkünse(muhtemelen öyledir zaten) 1920*1080 ve yineleme hızı düşük olmayan(60-75 yeterli 30-25 olanlar vardı eskiden hala satılıyordur belki çok kasıyorlar) fazla da özelliği gereksiz olmayan(3d vb.) göz sağlığı için uygun monitör arıyorum. yardımlarınızı bekliyorum

    Göz sağlığı için 3 tane önemli faktöre dikkat etmeniz gerekir.

    1. Ekran Mat Olmalı : Bu zaten nerdeyse her monitörde olan bir özellik. Parlak ekran özellikle arka ışıklı yerlerde yansıma yapar ve ciddi göz yorar.
    2. Düşük Mavi Işık Ayarı olmalı : (low blue light)renkleri oluşturan mavi ışık göze zararlıdır. Maalesef bütün monitörlerde var ama düşük mavi ışık özelliği olan monitörler piyasada var. Alman TUV sertifikasyon firması bu özellik için testler yapıp uygun modellere sertifika sağlıyor.
    http://www.tuv.com/en/corporate/about_us_1/press/news_2/newscontent_cw_237515.html

    3. Düşük titreşime sahip ekran kullanılmalı : (flicker free de deniyor) Paneller özellikle düşük parlaklıkta titrer ve gözünüzü ciddi yorar.
    http://www.tuv.com/en/corporate/about_us_1/press/news_2/newscontent_cw_237515.html

    TUV'un sitesindeki açıklamadan bir cümle aşağıda.
    It is very important to ensure that all types of ICTs are flicker free, especially for the people who use these devices every day for long periods of time.
    Özellikle her gün ve uzun süre monitör kullanan kişiler mutlaka flicker free ekran kullanmalıdır diyor kısaca.

    daha bilimsel açıklamalar hemen her üreticinin sitesinde var. ASUS'un sitesi şurada :http://www.asus.com/Microsite/2015/display/eye_care_technology/tr/

    Sonuç olarak şu listelerden bir ürün almanızı öneririm.
    http://www.certipedia.com/quality_marks/0000044278?locale=en
    http://www.certipedia.com/quality_marks/0000043082?locale=en

    istediğiniz ekran boyutunu yazmamışsınız. ASUS VC239H bütçeniz yetiyorsa mantıklı bir seçim olur.

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-23-vc239h-genis-ekran-ips-led-monitor.html
    https://www.asus.com/Monitors/VC239H/




  • @bocekgrafik anladım hocam şu anda nvidia var, şu ekranı aldıktan sonra da makul bir amd bakacağım. hocam göz rahatsızlığım var dediğiniz gibi. kornea çok ince olduğundan parlaklığı azaltamıyormuş. amd olmasının ne gibi bir faydası var?
    @erkange hocam bu mavi ışık ile ilgili epifiz-melatonin bezlerini etkilediğini okumuştum hatta bu yüzden yüksek frekanslı florasanları atıp led aydınlatma yaptım. geceleri kullanmadığım için çok önemli değildir diye düşünüyorum. hocam bu flickerfree araştırdım biraz denedim evdeki monitörleri denedim televizyonda olmadı laptop ekranında silik siyah çizgiler gördüm ama işin garibi kullandığım lcd de hiç bir değişiklik yok led tv ile aynı tepkiyi verdi sadece ince örümcek ağı gibi çizgiler var hareketsiz olarak o da herhalde lcd olduğundan. o zaman bu özellikleri biraz araştırıp ona göre alsam iyi olur. verdiğiniz linkteki de olur sanırım dediğiniz özellikleri içeriyor.




  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Sorunun cevabı ve çok daha fazlası, yukarıda linkini verdiğim konuda...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Sorunun cevabı ve çok daha fazlası, yukarıda linkini verdiğim konuda...

    Hocam sadece maddeleri okuyup tamam böyle yaparım diyip çıktım Demek ki okumak gerekiyormuş
  • philips 227E6QDSD sizce nasıl göz sağlığı için?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.