Şimdi Ara

Gözlük takmak gözü iyileştirir sözü yalan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zaman önce gözlük lobisinin böyle laflarla insanları kandırdığını söyleyen bir doktor arkadaş vardı, hakkaten öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 29 Ağustos 2018; 0:46:48 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gözlük Takmak Gözü İyileştirir Mi?

Gözlük kullanmak veya takmak, göz kusurlarını düzeltmek için yaygın bir yöntem olsa da, göz hastalıklarını iyileştirme özelliğine sahip değildir. Gözlükler, uzağı veya yakını görememe gibi kırma kusurlarını geçici olarak düzeltir.

Gözlükler, ışığı retinaya odaklayarak bulanık görmeyi netleştirir. Ancak, göz kusurlarının altında yatan nedenleri ortadan kaldırmazlar. Bu nedenle, gözlüğü çıkardığınızda görme sorunlarınız devam eder.

Bazı durumlarda, gözlük takmak göz yorgunluğunu azaltmaya ve göz kaslarının rahatlamasına yardımcı olabilir. Ancak bu, göz kusurlarını iyileştirdiği anlamına gelmez.

Göz hastalıklarının tedavisi, göz hastalığınızın spesifik nedenine bağlıdır. Örneğin, glokom için ilaçlar veya cerrahi gerekebilirken, katarakt için ameliyat gerekebilir.

Sonuç olarak, gözlük takmak göz kusurlarını geçici olarak düzeltirken, göz hastalıklarını iyileştirmez. Göz sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, bir göz doktoruna danışmanız önerilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Gözlük kullanmak gözü iyileştirir mi?
    • Gözlük gözü iyileştirir mi?
    • Gözlük takmak gözü iyileştirir mi?
    • Gözlük takmak gözü düzeltir mi?
    • Gözlük kullanmak gözü iyileştirir mı?
    • Gözlük iyileştirir mi?
    • Gözlük gözleri iyileştirir mi?
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hipermetrop ve diğer göz hastalıklarında emin değilim ama özellikel gençlerde miyop gözlükler kesinlikle numaranın artmasına sebep oluyor. Gözü kimse iyileştirdiğini söylemiyor zaten. Gözü bozmasının sebebi de açık ama keşke bunları 3. kez göz numaramı büyütmeden önce öğrenmiş olsaydım. Gözdeki merceği tutan kaslar gözlük taktığında işini yapmamaya başlıyor bu da onu tembelleştiriyor. Hiç gözlük takmazsan kaslar sürekli odaklamaya çalışıyorlar bu da insanda garip bir his yaratıyor gözde yorgunluk gibi ( en azından benim için öyle).
  • Yalan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyilestirmez.

Şaşılık gibi durumlarda duzelme beklenir, ancak miyop ya da hipermetrop gibi rahatsizliklarda duzelme olmaz. Hatta ozellikle miyopta derece artar gozluk kullaninca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Yok, gozluk kullandigin zaman tembellesiyor aslinda. Hic gozluk takmayan bir miyop 10 sene boyunca gozluk takinca, 10 sene sonunda gozlugu cikardiginda eskisinden daha kotu gorur. Genelde miyop derecesi de ilerler. Ama yine de gozluk kullanmak gerek cunku hayat kalitesini cok dusuren bir olay. Ben 0.75 miyop ile basladim, simdi 2.75. ( 17 senede 2 derece artti )

Gozun islevini kaybetmesi gibi bir durum yok meraklanma; sinirler calisiyor yalnizca kornea ve mercek dogru yerde isigi toplayamiyor.

Bir de yaslandigin zaman yaslanmaya bagli hipermetropluk gelisiyor, o yuzden miyop insanlar yaslaninca daha normal gormeye basliyorlar. Tabi goz mercegi yaslilik sebebiyle esnekligini kaybediyor, kitap okuduktan sonra bir anda uzaga baktiginda odaklanamiyor goz hemen, bulanik goruyor; sonra yavas yavas aciliyor.

Goz gibi sofistike bir organin bu kadar basit kusurlar sebebiyle gorememeye baslamasi da cok kotu bir durum. Neden boyle bir sey oldugunu da cok merak ediyorum. Gozu bozuk olmayan insan sayisi cidden az. Herkeste az da olsa bir goz bozuklugu oluyor genelde.

Eski caglarda bununla nasil bas etmisler onu da merak ediyorum. Dusunsene ormanda avcilik yapmaya calisiyorsun ama 3.5 derece miyopsun. Belki de yerlesik hayata gecince gozlemlenmeye baslanmistir, bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 4 Eylül 2018; 10:25:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elbette yalan. Sadece bozulmayi yavaslatir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bir araç bence. Tedavi yöntemi değil ama bu benim düşüncem çevremde gördüğüm kadarıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Yok, gozluk kullandigin zaman tembellesiyor aslinda. Hic gozluk takmayan bir miyop 10 sene boyunca gozluk takinca, 10 sene sonunda gozlugu cikardiginda eskisinden daha kotu gorur. Genelde miyop derecesi de ilerler. Ama yine de gozluk kullanmak gerek cunku hayat kalitesini cok dusuren bir olay. Ben 0.75 miyop ile basladim, simdi 2.75. ( 17 senede 2 derece artti )

Gozun islevini kaybetmesi gibi bir durum yok meraklanma; sinirler calisiyor yalnizca kornea ve mercek dogru yerde isigi toplayamiyor.

Bir de yaslandigin zaman yaslanmaya bagli hipermetropluk gelisiyor, o yuzden miyop insanlar yaslaninca daha normal gormeye basliyorlar. Tabi goz mercegi yaslilik sebebiyle esnekligini kaybediyor, kitap okuduktan sonra bir anda uzaga baktiginda odaklanamiyor goz hemen, bulanik goruyor; sonra yavas yavas aciliyor.

Goz gibi sofistike bir organin bu kadar basit kusurlar sebebiyle gorememeye baslamasi da cok kotu bir durum. Neden boyle bir sey oldugunu da cok merak ediyorum. Gozu bozuk olmayan insan sayisi cidden az. Herkeste az da olsa bir goz bozuklugu oluyor genelde.

Eski caglarda bununla nasil bas etmisler onu da merak ediyorum. Dusunsene ormanda avcilik yapmaya calisiyorsun ama 3.5 derece miyopsun. Belki de yerlesik hayata gecince gozlemlenmeye baslanmistir, bilemiyorum.
    aynen bende merak ediyorum bunu eski insanlar nasıl baş ediyordu bu durumla, sonradan mı ortaya çıktı bu sorunlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.