Şimdi Ara

Gözlük Kullananlar Bi yardım edebilrmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

13.01.1999 Doğumluyum (14 Yaşındayım)
    Doktorun verdiği belge:https://store.donanimhaber.com/a3/1b/c3/a31bc394a72fccef2f374436921cad7b.jpg

Hangi çerçeve gözlük almalıyım, Yarım çerçeve,Tam çerçeve yada çerçevesiz mi alayım sizce hangisi? neden?

Gözlük camında dikkat edilmesi gereken bi husus varmıdır?
    (Bu arada bilgisayar çok oynuyorum)

Gözlerimi Çizdirsem , ameliyat olsam yada lens taksam herhangibi bir problemle karşilaşabilrmiyim

Gözlük Kullananlar Bi yardım edebilrmi

• miyop+astigmatsın yanlış anlamadıysam.Yarım çerçeveli gözlük öneririm ben de kullanıyorum.Ameliyat için göz derecen çok düşük 18 yaşından sonra düşün ameliyatı
  • Yasim 17, 8 numara miyopum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Lens in zarari olurmu.
    -Ne kadar zamanda gözlüğe alışırım.

bide söylemeyi unuttum ilk defa kullaniorum
  • 18 yaşından önce ameliyat olmuyor zaten camı kırılmaz çerçeveyide titanyum al

• 1999 dıye dogum mu olur
    Kemik dıye tabır edılenlerden al sız sımdı okulda hoplayıp zıplarsınız zor kırılıyor onlar

• Mümkün olduğunca hafif çerçevelere bak, şekil vs 2. planda olsun. Cam olarak ortalama organik camlar 50 lira civarına takılıyor, genç olduğundan düşürme vs durumları olabilir cama çok para verme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 2 ay önce bende gittim 1.75 uzağı göremiyormuşum orada gözlüğü takınca farkediyorsun . Ancak birazda sakar bir kişiliğim var kullanamayacağım için gözlük almadım şu an lens ile idare ediyorum belirli bir süreden sonrada lazer ameliyatı olacağım. :)
  • Çok para verme. Git yüzüne oturan beğendiğin bir model gözlük al. Cam numaraların çok yüksek de değil. İnce bir cam olacaktır. En fazla 1.56 inceltimiş cam iste. Çerçeveye oturttur kullan. Yaşın büyüdükçe farklı şeylere bakarsın.

Gözlük çerçevesini alabildiğin kadar hafiflerden seçmeye çalış. Tam alacaksan kemik al yoksa Faset çerçeve al. Yarımlar genelde metal aksamlı olduğu için ağır gelebilir, burnunda yara yapabilir.
  • 1-2 yıl gözlük kullan sonra lense geç benden tavsiye
  • Ameliyat ilerleme durunca oluyor, oda yaklaşık bi 10 senen var demektir. Gözlük kimisine yakışıyor kimisine yakışmıyor. bende 2 yıldır kullanıyorum kızlarda, arkadaşlarda sana gözlük çok yakışıyor diyor ama lens kullanabilsem bi an bile tereddüt etmem direk kullanırım, ne diyelim şans.
  • Astigmat + miyopum yaklaşık 4 senedir gözlük kullanıyorum .Hafif çerçeve seçersen gözlüğe alışman okadar kolay olur .Ben 5-6 saatte alışmıştım , şimdi çıkarasım gelmiyor hatta bazen gözümde unutup onlarla uyuyorum . Lens işine girme derim tak çıkar solusyonla falan zahmetli iş .Ayrıca gözlüklerine çok para verme kafa yapın büyüyeceği için çerçeveyi değiştirmek zorunda kalacaksın aynı şekilde camada çok para dökme , astigmatta numaranın ilerlemesinin durma ihtimali yok diye biliyoruum en azından doktor öyle söyledi bana (gözlük sadece yavaşlatıyormuş , bu yüzden çizdirme işide hayal oluyor) 9ay 1 seneye numaran değişir muhtemelen .

• Kesinlikle kemik cerceve alayim deme. ben zamaninda aldim.cok hevesliydim. fakat simdi bildigin burnuma yuk olarak geliyor. eskisi gibi sevmiyorum simdi. sana bi abi tavsiyesi...

• kardesim gozluk camini devletin verdigini alma filtreli ve samir cam olanlardan al cerceve secimi sana kalmis yarim cerceve ustu kalin gozluklerden alirsan daha oturakli bilgili gozukursun (ben kullaniyorum) kemik cerceve alirsan da biraz daha entel gorunur tabi yuz sekline de bagli bunlar ama tavsiyem kemik cerceve plastik ve hafif olanlardan al cunku uzun sure kullanacagin icin metal cerceveler yuzunde agirlik yapiyor burnunda iz birakiyor yine de kendi kararin hangisi hosuna giderse

ha bir de optikçiler satabildikleri kadar pahalı satarlar onun için indirebildiğin kadar indirim yaptır fiyatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 16 Mayıs 2013; 16:16:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazann23

-Ne kadar zamanda gözlüğe alışırım.

bide söylemeyi unuttum ilk defa kullaniorum

İlk zamanlar çok fena uykumu getiriyordu, baş ağrısı da yapmıştı. Etrafı ilk kez bu kadar net gördüğüm için ilk gün yol altımdan kayıyor gibiydi. 1-2 hafta geçtikten sonra banyoya gözlükle girmişliğim var hemen alışıyorsun yani.
  • Sakın gözlüğü cam tarafı aşağıya gelecek pozisyonda koyma bide gözlüğü silerken o sapını çok sıkma çat diye elinde kalır bende oldu Gözlüğün garanti belgesini al hatırlayabileceğin bi yere koy.

İlk gün okulda bi takıyım bi takıyım falan diye gelirlerse taktırma boşver geliyolar parmak izi yapıyolar sonra sil sil sil insan bıkıyor :)
  • Astigmatı olan biri olarak her tür gözlük çeşidini kullandım. Okulda her gün top oynayan biriysen sana tavsiyem kalın çerçeve gözlük. Yok ben yarım çerçeve kullanırım diyorsan saplar kalın olacak. Ucuza kaçıp tel olanlardan alma sakın. Hemen ayar bozulur. Zaten okula gidip geliyorsun sıkıntı çıkar. Gözlükçüde alırken yüzüne yakışmış mı bakacaksın burda biz bir şey diyemeyiz. Kısaca saplar daha önemlidir gözlüğün yarım veya tüm olmasından daha çok..

Astigmat çok farklı bir olay. Gözlüğün başına bir şey gelirse o gün senin burnundan gelir haberin olsun. 1.75 astigmatım var.
  • Crizal camı araştır

• 18 yaşından önce lazer ameliyat olamazsın. Ayrıca ameliyat olmak için göz numaranın durmasını beklemelisin, yoksa ameliyattan sonra bozulmaya devam edebilir.

Lens gözlükten daha iyi ama ilk defa olduğu için biraz gözlük kullan, yaşın da küçük daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre 11 -- 16 Mayıs 2013; 16:25:38 >
  • Doktorlara bakarsan hepsi gözlük kullanır. Çizdirmezler gozlerini.
    Çizdirmek hala sağlıklı bir hareket değil.

Gözlük konusuna gelince muhtemelen çoğu model bepenmeyeceksin zaten.

Ama en hafif olanını al derim. Bide kafana göre çok bğyük olmasın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.