Şimdi Ara

LT Spice kullanan arkadaşlar bi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu dönem Üni de hocamız LT Spice dersi verecekmiş bize. Birkaç birşey soracağımda, daha önce hiç LT Spice da simülasyon, devre tasarımı yapan arkadaş varsa mesajına beni editleyip mesaj bırakırsa çok makbule geçer.

• Ben genelde LT Spice kullanırım. Siz sorularınızı sorun bildiğim kadarınca yardımcı olmaya çalışırım.
  • Devre simülasyonu başarılı mı onu öğrenmek istiyorum önce. Birde misal frekansı değiştirdiğimiz zaman sayısal olarak şu şu şu şu, şu değerleri alıyor diye gösteriyor mu. Yani şu atıyorum Vp=9.81VAC iken xxxx şu değeri alıyor. Vp= 10 ike xxxx şu değeri alıyor tarzı.
  • Spice temelli olduğundan özellikle analog devrelerde çoğu programın gösteremediği başarıyı gösterebiliyor. Aynen ediğiniz gibi parametrik simulasyonlar yapılabiliyor. Grafikler oluşturup inceleyebiliyorsunuz. Örneğin burada ben bobinin akım doyumuna gitmesini farklı bobin değerlerine göre nasıl değişim gösterdiğini çizdirmişim.

Bobin 100uH den 800uH ye 100uH adımlarla denenerek her bir bobin değeri için doyuma gidiş eğrisi farklı renklerde eğriler ile çizdirilmiş.

• Peki bu gragik cizdirmek girdigimiz input a gore sayisal olarak farkli outputlar almak cok komplex bi kullanim gerektirmiyor degil mi. Acikcasi daha once hic kullanmadim ve birazcik tedirginim. Kullanmasi zor degildir umarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 23 Ekim 2013; 22:23:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oldukça kolay bir kullanımı var. Youtube'da LTSpice diye arattırın videolardan göreceksiniz ne kadar basit olduğunu.
    Saygılar.
  • Arkadaşlar Ltspice da noise analizi yapamıyorum bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? youtube da aradım bulamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bir üstteki mesaji dikkate alarak bunu 200 tl kadar bütçemiz var 3 tane denklem var noise analizi yapılması gerekiyor.
  • lastroc L kullanıcısına yanıt
    Paylaş dostum, yardımcı olalım
  • jaccaks kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz;
    http://www.linear.com/solutions/1148

Konu sahibine; LTspice oldukça güçlü ve bir o kadar da kullanışlı bir yazılımdır, karmaşık devreleri zorlanmadan çözebilirsiniz. Detaya girdikçe menüleri karıştırmak gerekebiliyor ama başlangıç düzeyi için oldukça kolay bir program.
  • Merhaba arkadaşlar bu programda 1N4004 diyotunu bir türlü ekleyemiyorum. Lütfen yardımcı olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guroglu05 -- 17 Temmuz 2015; 5:01:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba abiler kardeşler

mesela bu lt nın sıtesınden bir ürün seçtim ltspice a gectim , datasheet tekı bacak sayısıynan simulasyon ıcın ekrana attıgım dakı bacak sayısı eşit değil :D eşit olanlarıda anlayamıyom hangısı hangı kısım diye bunu anlayabılecegım bır yer yada dokuman varmı dır acep?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.