Şimdi Ara

gozluk kullananlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bi tane numarali gozluk var 1 sene oce doktora gitmistim o verdi ama derecesini bilmiyorum herhalde 0.5 astigmat var ama emin degilim nasil ogrene blirim gozluk uzerinde yazarmi gozlukcu bilir mi .. ogrene bilirsem kolormatik gozluk yaptiricam.. gunes gozumu aliyor diye tavsiye edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 26 Eylül 2013; 21:15:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Reçeteyi bulamazsın sanırım?

Valla bilmem ama gözlükçüye götürürsen bileceğini tahmin ediyorum.
  • up

• Yaş kaç artmıştır belki bir daha git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlükçüler biliyor herhangi bir yere gitsen öğrenebilirsin diye düşünüyorum ama sağlam olsun dersen büyük bir dükkana gidebilirsin.
  • fotokromik ile colormatik camlar ay ni mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Mogolo

bende bi tane numarali gozluk var 1 sene oce doktora gitmistim o verdi ama derecesini bilmiyorum herhalde 0.5 astigmat var ama emin degilim nasil ogrene blirim gozluk uzerinde yazarmi gozlukcu bilir mi .. ogrene bilirsem kolormatik gozluk yaptiricam.. gunes gozumu aliyor diye tavsiye edermisiniz

gozlukcuye gotur . de ki hocam de ben gozlugumun numarasini ogrenmek istiyorum de o aliyo bi makineye koyuyo ordan ogreniyosun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

fotokromik ile colormatik camlar ay ni mi

Aynı. kimi marka photochromic diye satıyor kimisi Colormatic diye.

Gözlük numarasını da gözlükçüye gidip öğrenebilirsin. Ölçer verirler.
  • quote:

bende bi tane numarali gozluk var 1 sene oce doktora gitmistim o verdi ama derecesini bilmiyorum herhalde 0.5 astigmat var ama emin degilim nasil ogrene blirim gozluk uzerinde yazarmi gozlukcu bilir mi .. ogrene bilirsem kolormatik gozluk yaptiricam.. gunes gozumu aliyor diye tavsiye edermisiniz

onlarin aletleri var bi tarfindan isin gonderip diger tarafa giden isinin acisini hesaplayarak senin gozluk numarani bulabilirler o aletlerden doktorlarda da var dikkatini cekmistir doktorun masasinin uzerinde kahve makinesi gibi bir aygit vardir ekranli mekranli.

• colormatik gozluk fiyatlari ne kadar araba surerken en ufak gunes gozumu aliyor gozlugu colormatik yaptiricam

• quote:

colormatik gozluk fiyatlari ne kadar araba surerken en ufak gunes gozumu aliyor gozlugu colormatik yaptiricam

Araba sürerken colormatic den ziyade polarize güneş gözlüğü kullanmanız daha yararlı olur. Colormatic sadece güneş ışığından korumaya yönelikken polarize camlar aynalardan, parlak yüzeylerden ve asfalt-kar gibi yüzeylerden yansıyan ışığı da kırar. Bu da araç kullanırken daha sağlıklı bir görüş alanına sahip olmanızı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

colormatik gozluk fiyatlari ne kadar araba surerken en ufak gunes gozumu aliyor gozlugu colormatik yaptiricam

Araba sürerken colormatic den ziyade polarize güneş gözlüğü kullanmanız daha yararlı olur. Colormatic sadece güneş ışığından korumaya yönelikken polarize camlar aynalardan, parlak yüzeylerden ve asfalt-kar gibi yüzeylerden yansıyan ışığı da kırar. Bu da araç kullanırken daha sağlıklı bir görüş alanına sahip olmanızı sağlar.

dedignz gozluk colormatik gibi sadece gunesli ortamlarda mi karariyor zira oyle istiyorum gunessiz ortamlarda sefaf olsun

• quote:

quote:

quote:

dedignz gozluk colormatik gibi sadece gunesli ortamlarda mi karariyor zira oyle istiyorum gunessiz ortamlarda sefaf olsun

Dediğim gözlük bir tür güneş gözlüğü. Colormatic ler tam şeffaf değildir bilginiz olsun. Tamamiyle şeffaf olup güneş ve kar görünce kararanlar Transition olarak geçer. Biraz daha pahalı camlardır. Colormatic seçtiğiniz renge göre şeffaf olduğunda hafif kahvelik veya hafif fümelik belli eder.

Polarizeyi sadece araç kullanırken bile taksanız size çok faydası olacaktır. eğer imkanınız varsa optikçiye gittiğinizde iki camı alıp dışarı çıkıp deneyin. Polarize gözlüğün verdiği rahatlığı colormatic de bulamadığınızı göreceksiniz. Zira karlı havalarda gözlük camınız karardığında sıkıntı da yaşarsınız. O camlar parlak ışık altında karardığı gibi kardan gelen ışıktada kararırlar.

• Bende gözlük kullanıyorum filtreli diye aldım camları.Güneş filan rahatsız etmiyor dağılıyor,fakat kararma filan yok gözlükte sadece ışık çarpınca yeşile dönüyor.
    çerçeve için de rayban pahalı gelecekse swing marka.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğim gözlük bir tür güneş gözlüğü. Colormatic ler tam şeffaf değildir bilginiz olsun. Tamamiyle şeffaf olup güneş ve kar görünce kararanlar Transition olarak geçer. Biraz daha pahalı camlardır. Colormatic seçtiğiniz renge göre şeffaf olduğunda hafif kahvelik veya hafif fümelik belli eder.

Polarizeyi sadece araç kullanırken bile taksanız size çok faydası olacaktır. eğer imkanınız varsa optikçiye gittiğinizde iki camı alıp dışarı çıkıp deneyin. Polarize gözlüğün verdiği rahatlığı colormatic de bulamadığınızı göreceksiniz. Zira karlı havalarda gözlük camınız karardığında sıkıntı da yaşarsınız. O camlar parlak ışık altında karardığı gibi kardan gelen ışıktada kararırlar.

su an askerim gunes gozlugu takamam buradaki doktor colormatik yazarim demisti eczaciya sordum yaslilar takiyor tavsiye etmem dedi sonra mineral cam dedi 50 tl filan kafam karisti benim amacim disarida gozlerime gunes vurunca etkisini azaltsin sizce hangisini alayim fiyat olarak fazla yuksek olmayan

• quote:

Orijinalden alıntı: Opierco

Bende gözlük kullanıyorum filtreli diye aldım camları.Güneş filan rahatsız etmiyor dağılıyor,fakat kararma filan yok gözlükte sadece ışık çarpınca yeşile dönüyor.

sizdeki de colormatik herhalde rayban filan pahali olur bana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Opierco

Bende gözlük kullanıyorum filtreli diye aldım camları.Güneş filan rahatsız etmiyor dağılıyor,fakat kararma filan yok gözlükte sadece ışık çarpınca yeşile dönüyor.

sizdeki de colormatik herhalde rayban filan pahali olur bana

swing o zaman hocam
  • Colormatic i yaşlılar takıyo falan filan hikaye. sen takıcam dersen takarsın bu ayrı bir durum. Ama genelde yüksek numaralarda colormatic verildiği için yaşlıların göz numaralarına uygun oluyor. Askeriyenin transition yazmama sebebi de o zaten. Transition daha ince ve daha kaliteli bir cam. haliyle pahalı.

Mineral dediği cam da standart şeffaf veya güneş gözlüğü gibi boyanan bir cam. Senin işini o durumda görmez. Ya komutanından izin alıp sadece araç sürerken polarize kullanacaksın ya da katlanacaksın. Muhtemelen araç içinde colormatic çok birşey değiştirmeyecektir.

Çünkü Colormatic gelen ışığınetkisiyle renk değiştiren bir cam. Krizalleri o ışığı direkt olarak almadığında kararmayabilir. Araç içinde gölgede falan kalırsa kararmayacak ve sen yine aynı görüşe sahip olacaksın.
  • quote:

Colormatic i yaşlılar takıyo falan filan hikaye. sen takıcam dersen takarsın bu ayrı bir durum. Ama genelde yüksek numaralarda colormatic verildiği için yaşlıların göz numaralarına uygun oluyor. Askeriyenin transition yazmama sebebi de o zaten. Transition daha ince ve daha kaliteli bir cam. haliyle pahalı.

Mineral dediği cam da standart şeffaf veya güneş gözlüğü gibi boyanan bir cam. Senin işini o durumda görmez. Ya komutanından izin alıp sadece araç sürerken polarize kullanacaksın ya da katlanacaksın. Muhtemelen araç içinde colormatic çok birşey değiştirmeyecektir.

Çünkü Colormatic gelen ışığınetkisiyle renk değiştiren bir cam. Krizalleri o ışığı direkt olarak almadığında kararmayabilir. Araç içinde gölgede falan kalırsa kararmayacak ve sen yine aynı görüşe sahip olacaksın.

arac harici disarisi icin colormatik onerirmisinz p tesekkurler fiyatlari hakkinda bilginiz var mi

• quote:

quote:

Colormatic i yaşlılar takıyo falan filan hikaye. sen takıcam dersen takarsın bu ayrı bir durum. Ama genelde yüksek numaralarda colormatic verildiği için yaşlıların göz numaralarına uygun oluyor. Askeriyenin transition yazmama sebebi de o zaten. Transition daha ince ve daha kaliteli bir cam. haliyle pahalı.

arac harici disarisi icin colormatik onerirmisinz p tesekkurler fiyatlari hakkinda bilginiz var mi

Colormatic önerirmisiniz dersen birşey söyleyemem kullanmadığım için. Bu kişiye göre değişebilen bir durum. Gözleriniz rahat etmeyebilir, cam şeffaf gelmeyebilir, alışamayabilirsiniz. Bu sizin gözünüz ve rahatlığınız ile alakalı bir durum.

Şöyle düşünmek lazım. Bir ortamda şeffaf bir gözlükle çıkıyor dışarıda gözünüzdeki gözlük yavaş yavaş kararıyor. Sonra tekrar kapalı alana giriyorsunuz ve gözünüzdeki gözlük bir süre hala karanlık kalıyor.

Colormatic ler teknolojileri gereği çok çabuk renk değiştiren camlar değillerdir. Bu yüzden colormatic yerine transition öneriyorum. İlla bu tür bir gözlük kullanacaksanız Transition çok daha öndedir. Biraz pahalı orası da ayrı bir durum.

Fiyatları hakkında ise pek yorum yapamicam. Zira bulunduğunuz şehir, ilçe, mağazanın yeri hatta satıcının politikasına göre cam 50 lira da olabilir 250 lira da. Marka model vesaire bile bunu etkiler. Alırken bir kaç gözlükçüye girip aynı marka ve modelleri sorup fiyat araştırması yapmak en makuludur. Aynı camı Ankara Kızılayda 200 liraya alabiliyorken Beşiktaş-Etiler gibi yerlerden 300 e bile bulamayabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.