hafif olmasını istiyorum .kendime uygun çerçeveyi seçemem diye çok endişeleniyorum
tavsiyesi olan tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
camı buharlanmayan bir model sec.
Model konusunda sıkıntın olmasın, bol çeşitin olduğu ve işini bilen bir gözlükçüye gidersen takır takır çıkartıyor adam
çerçevede en önemli konu taktıktan sonra kenarlardan taşmaması.yani gözlügü gözüne takıyosun sonra ellerinle kenardan bakıyosun camlar çok dışa çıkmıycak yoksa milletle selamlaşamıosun bile :D
zaten gözlükçüye gittiğinde yüzünün şekline falan bakıp ona göre uygun modelleri gösterir sana, içinden beğendiğin bir tanesini al işte.
Ben bugün aldım. Titanyum olduğunu söyledi detayını bilmem. Dikdörtgen cam incelticek biraz camları. Oldukça hafif şu an kullandığım ile arasında epey fark var. Dikkat edeceğin konu yanlardan yüzüne temas etmesin. Yoksa yazın ter vb. etkenler hemen rezil ediyor gözlüğü. Bir de ayar yaptır. Tam yüzüne göre oturtsunlar, yoksa yahu bu eğri mi diye debelenir durursun. Benim elimde kalıyordu az daha bundan önceki düzeltme çabalarım yüzünden.
şimdi ilk olarak filteli olacak cam o çok önemli sakın bunu atlama..
yüz tipine de hangi gözlük uyacağını şu alttaki yazıdan öğrenebilirsin:
Yuvarlak yüzlüler Yuvarlak yüzlü kişilerin alnı geniş, çeneleri yuvarlaktır. Eğer sizin yüz şekliniz de böyleyse, yuvarlak hatlarınızı kırmak için köşeli çerçeveli gözlükleri tercih etmelisiniz.
Yüzü kalp şeklinde olanlar Eğer alnınız geniş, çeneniz kalp şeklindeyse size hem yuvarlak hem de köşeli gözlükler yakışır. Ancak yukarıya doğru genişleyen çerçeveli gözlüklerden kaçının.
Oval yüzlüler Eğer yüzünüzün şekli ovalse şanslısınız. Bu yüz şekli dengeli kabul edilir çünkü genellikle çıkık elmacık kemikleriyle çevrilidir. Oval yüzlülere hemen her şekil çerçeveli gözlük yakışır.
Uzun yüzlüler Eğer yüzünüz uzunsa, küçük ya da dar, kare şeklinde gözlüklerden uzak durmalısınız. Geniş çerçeveler yüzün uzunluğunu kırdığı için dar çerçeveli gözlüklerden çok daha idealdir. Kare çerçeveli gözlükler sadece yüzün köşeli hatlarını belirginleştirir.
Kare yüzlüler Sophia Loren gibi yüz şekli kare olan kişilerin alnı geniş, çeneleri köşelidir. Hatlarını yumuşatmak için yuvarlak ya da oval çerçeveli gözlükler takmaları gerekir.
önce nasıl durduğuna bak ama sana tavsiyem çerçevesiz gözlük alacaksan şu kenarları olan çubuklar yumuşaksa esneyebiliyorsa organik cam al çok masrafa girme eğer sertse organik falan alayım deme en ufak gerilmede cam kırılıyor. poli-carbon cam al. bu arada yaşın 20 nin altıysa poli-carbon cam da tehlikeli çünkü göz bu yaşlardan sonra büyümesi durma noktasına gelir. poli-carbon ise kırılmaz cam olduğundan daha çok numarası değişmeyen kişiler kullanır.
cam dışında sana yakışan bir model tercih etmeni öneririm. aslında sadece kendi tercihin değil optikçiyede sor model önerilerini. ben gözlük alacakken hep siyah gri çerçevesiz kare gözlüklere bakarken oradaki -çırağın- büyük bir sitemde bulunarak bana hep sıradan modeller seçtiğimi genç olduğumu biraz farklı şeyler bakmamı söyledi ve çırağın tavsiyesine uyup söylediği modeli aldım.
şunu tavsiye etmişti. çubuklar surata değmiyor. kavisli geliyor dikkat edersen. bu süper bir şey çünkü değmediği için terletmiyor.
Camı kolay temizlenen türden olsun. Benim gibi takıntılı insanları delirtmeye birebir şu anki gözlüğümün camı.
ucuz bir model seç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme