arkadaşlar çoğumuz belkide sadece ehliyet için gözden geçtik ve kimimizin ehliyeti alalı yıllar oldu bi göz testi yapın burada
Otomobil kullanabilecek kadar iyi görebiliyor musunuz?
Otomobil kullanan bir çok sürücünün aslında gözlerinin ne kadar bozuk olduğunu bilmediği bir gerçek. Ehliyet alınırken yapılan göz muayenesinin üzerinden yıllar geçtikten sonra acaba hala aynı netlikte görebiliyor musunuz?
Eğer görme bozukluğunuz olduğuna inanıyorsanız bu bölüm size fikir verebilir. Yapmanız gereken tek şey monitörünüzün büyüklüğüne ve ekran çözünürlüğüne göre monitörden ne kadar uzaklaşacağınızı saptamak. Sonra sayıları en üst sıradan en alt sıraya kadar sırayla bir gözünüzü kapatarak okumaya çalışmak. Eğer okumakta zorlanıyorsanız hemen bir göz hekimine başvurmalısınız. Bu ölçüm hiç bir durumda bir hekimin yapacağı kontrol yerine geçmez.
walla benm sol göz 2numara astigmat ve %70 oranında tembellikden görüş zayıflığı war aksine sağ göz 0 numara + doktorumun söylediğine göre 16 da 16 görüşüm warmış
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
quote:
Orjinalden alıntı: .C.O.
İlk üç sıra güzel ama diğer ikisi zorluyor.
ben hiç zorlanmadım ya
Gerçi benim kullandığım çözünürlük orada yoktu (1280X720) ve ben tahminen 4-4,5 metre uzaklıktan baktım alt iki sıra net bir şekilde görünmüyordu. Tahminen bir iki tanesini şekillerin ve karaltılarından bildim.
ben gözlükle okuyamadım ilk sırayı okudum, ikinci sırayı zor okudum sonrasını okuyamadım ve gözümde gözlük var üstelik
bana 17 inch monitörde hiç zorlanmadım benim zaten gözler iyi sizlere tavsiye havuç yiyin benim gözler 0 numara çıkmıştı tansiyonuda ölçtürdüm birşe bulamamışlardı burada okumakta zorluk çekenler doktora kontrole gitsinler lütfen dikkate alın
walla bende sıfır hata ile okudum daha yazın göz kontrolü yaptırmıştım zaten hiç bi sorun bulunmamıştı
Ben okuyamadım aslında super bir gayret te gostermedim yok ekran cozunurlugu bimem ne ulan 640*480 mi kalsı yayınlasana erkeksen bunun 1280*1024 unu bizde konusturalım bu konudaki yeteneğimizi.
quote:
Orjinalden alıntı: daywaker82
Ben okuyamadım aslında super bir gayret te gostermedim yok ekran cozunurlugu bimem ne ulan 640*480 mi kalsı yayınlasana erkeksen bunun 1280*1024 unu bizde konusturalım bu konudaki yeteneğimizi.
evet bu konuda haklısın
ya kardes bakcaktım ama acele bi işim cıktı sonra bi ara bakarım hde
bunnarı okuyamadım (son sıra sıfır hatta)
ama daha bugun motor ehliyeti için göz muayenesi oldum bir problem çıkmadı
Ben de okuyamadım son 2 satırı. Ama ben hipermetropum 2.5 numara. Yani yakını görme zorluğu çekerim (çekmem gerekiyor). Ama bu uzakta olmasına rağmen okumakta zorlandım. Bana pek inandırıcı gelmedi bu test. Her yıl doktora da giderim mecburi olarak uzak konusunda en küçük bir sıkıntım olmaz normalde.
son sırada sınıfta kaldık, kendi kendime salladım ama tutmadı, tühh...
5.5 metreden son sırayı okumak imkansız bence... zoom yapmak lazım
3 metre oteden sag gozumle. monıtordekı hıc bıseyı goremedım bıle... ( gozlukle ) solda sorun yok
BEN 4 METRE OLUNCA HİÇ BİŞİ GÖRMEZ HALE GELDİM... ALA ALAAAA BENDE BİŞİ VAR SANIRIM...
bence saçma olmuş biraz.5.5 metreden okumak imkansız yav