Şimdi Ara

Göz sararması. Acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün annem fark etti. Gözümün beyaz bölümü sararmış. Bazıları astiğmat diyor bazıları sarılık diyor. Herhangi bir bilgisi olan var mı??

• DH Göz bölümü bi alt katta
  • Sarılık b.ihtimal.
  • Sarılık olmasın lan. Tırsıyorum
  • Hiç dışardaki tuvaletleri kullandın mı?İşyerlerindeki veya başka birinin evindeki.
  • Yuh astigmat mı? Ben de astigmatım da hiç sararma falan olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erden_

Hiç dışardaki tuvaletleri kullandın mı?İşyerlerindeki veya başka birinin evindeki.

Evat kullandım. Neden ki?

quote:

Hiç dışardaki tuvaletleri kullandın mı?İşyerlerindeki veya başka birinin evindeki.

Şurada yazıyordu. Yazan adam doktor yanlız.http://www.revir.com/v01/pages/p15/1042/141086.shtml
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • içine azazel kaçmıştır

şakayı bir yana bırakırsak eğer

Çocukluk çağından bu yana, göz aklarında sararma şikayetiniz olduğunu ve tetkiklerde sarılık çıkmadığını bildiriyorsunuz. Sarılık dediğimiz durum, kandaki bilirübinin yükselmesidir. Bilirübin de özellikle kandaki alyuvarların yıkılması ile ortaya çıkar. Alyuvarların yaklaşık 120 günlük ömrü olup, ömrü dolduğunda yıkılır ve yeni alyuvarlar yapılır. Dolayısı ile sürekli bir alyuvar yıkımı ve yapımı nedeniyle kanda belirli bir düzeyde bilirübin olacaktır. Bu bilirübinler karaciğer tarafından alınır, işlenir ve safra yollarına atılır. Ana safra kanalı aracılığı ile de oniki parmak barsağına dökülür. Öyleyse ne zaman sarılık (bilirübin artışı) ortaya çıkar?

1. Hastalık düzeyinde (aşırı) alyuvar yıkımlarında
    2. Karaciğerin bilirübini alabilmesi için gereken enzimlerin doğumsal azlığında (Gilbert sendromu vb)
    3. Karaciğere alınan bilirübini işleyecek olan karaciğerin akut veya kronik iltihaplarında (hepatit)
    4. İşlenen bilirünbinin karaciğerden safra yollarına atılımı için gereken enzimlerin doğumsal azlığında
    5. Safra akımını engelleyen kısmi veya tam safra yolları daralmalarında

Kaynak:Yard.Doç.Dr. Gürsel ACARTURK

Doktora görünmen gerektiğini anlamışsındır

• benimde astigmat var ve gözler bozuk lens kullanıyorum bendede sararma fln yok
  • Benim kız arkadaşıma oldu arkadaşım. Sürekli bira - su, bira - su böle besleniyodu. Böbrek problemi , sarılık , düzensiz beslenme gibi şeyler olabilir. Dalgaya alma şakaya gelmecek bi sorun olabilir. Bir doktora danış.
  • Ciddi problem. Derhal doktora.
  • Zaten en yakın zamanda gideceğim doktora. Teşekkürler hepinize.
  • Msnde bana yememi önerdiğin şeyi yedin sanırsam sarılık olmanın garanti yolu...
  • astigmatla alakası yok benim bildiğim . astigmat derecesi diye bir derece vardır göz merceğinin yada kornanındı galiba prüzlülük derecesi.

hastaneye gidip bir kan tahlili yaptır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asabi Guş

Arkadaşlar bugün annem fark etti. Gözümün beyaz bölümü sararmış. Bazıları astiğmat diyor bazıları sarılık diyor. Herhangi bir bilgisi olan var mı??

Astigmat ile ne alakası var. Benim gözümde astrigmat. Astrigmat dediğin şey bir göz bozulması türüdür ve dışardan bakıldığında asla farkedilmez ve tıpkı miyop gibi. Senin dediğin şey ya sarılıktır yada güneşte çok fazla kaldığın için sararmıştır. Güneşe çok bakmak gözleri sarartır.
  • Şöyle bir durum var yanlız. Tanıdık bir doktor var alt katta. Ona sorduk. Senin gözünün sarılığı normal sarılıktaki sarılığı gibi değil dedi (nasıl bir cümleyse bu). Yarın gideceğim doktora
  • Sarılık belirtisi olabilir. Vicudundaki Bilirübin oranını bilmen lazım. O da etki eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.