Şimdi Ara

Göz Derecesi nasıl düşer ? (PMYO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
23.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok yakın zamanda PMYO başvurusu yapıcağım için Gerekli şartlara baktım. Herşeyim şartları sağlıyor. Tek sorunum Göz derecesi iki gözünde en fazla 1 derece olması gerekiyor. Benim sağ 1.75 sol 1.05. Benim için önemli bir husus. Nasıl düşürebilirim. Dereceli Lens veya Gözlük düşürürmü ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Göz Derecesi Nasıl Düşer?

Göz derecesi, yakındaki veya uzaktaki nesneleri net bir şekilde görme yeteneğini etkileyen yaygın bir göz rahatsızlığıdır. Düşük, orta veya yüksek olmak üzere farklı derecelerde göz derecesi vardır.

Göz derecesi genellikle gözün şeklindeki düzensizlikler sonucu ortaya çıkar. Bu düzensizlikler, ışığın retinaya doğru bir şekilde odaklanmasını engelleyerek bulanık görmeye neden olur.

Göz derecesi nasıl düşürülür sorusunun net bir cevabı yoktur, ancak bazı tedavi seçenekleri mevcuttur. Bu seçenekler şunlardır:

• Gözlükler ve Kontakt Lensler: Gözlükler ve kontakt lensler, ışığı retinaya doğru odaklamaya yardımcı olan düzeltici lenslerdir. Bu, geçici bir çözümdür ve göz derecesini kalıcı olarak düşürmez.
    • Lazer Göz Ameliyatı: Lazer göz ameliyatı, gözün şeklini kalıcı olarak değiştirerek göz derecesini düşüren cerrahi bir prosedürdür. Bu tedavi genellikle miyopi, hipermetropi ve astigmatizm gibi göz derecesi türlerini tedavi etmek için kullanılır.
    • Ortokeratoloji: Ortokeratoloji, geceleri takılan özel kontakt lensler kullanılarak gözün şeklini geçici olarak değiştiren bir tedavi yöntemidir. Gündüzleri lensler çıkarıldığında, gözler daha net görür.

Göz derecesi düşürmek için hangi tedavi seçeneğinin sizin için uygun olduğunu belirlemek için bir göz doktoruna danışmanız önemlidir. Göz doktorunuz, göz muayenesi yapacak ve göz derecesinin nedenini ve şiddetini değerlendirecektir. Daha sonra, sizin için en iyi tedavi planını önerecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gôz derecenin düşmesi yükselmesi gözlük takmayla ya da lens takmayla olmaz,on sekiz yaşına kadar -hatta bazılarında daha sonraya- artabiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.05 diye bozukluk yok. astigmat var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz Derecesi nasıl düşer ?  (PMYO)

Şöyle bu konuda fazla bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade Asker -- 12 Ağustos 2017; 23:48:55 >
  • Lazer ameliyatından başka çaren yok. Başka bir yolla mümkün değil düşmesi.
  • Piyade Asker P kullanıcısına yanıt
    kardeşim çok yanlış bakmışsın sen bir gözün 1 derece hipermetrop diğeri 0,75 miyop akslara bakma onlar önemli değil
    İki gözde de astigmat var. Akslar merceğin bozulma açısıdır. çok önemli değil.

Bu arada sağ gözün epey bulanık görmeli.. Özellikle akşamları şikayetin artıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doktorlara göre yoktur ama gerçekte vardır göz numarası düşürme.

İnternette araştırırsan bulabilirsin göz egzersizlerini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercek taktır direk kurtul

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

İki gözde de astigmat var. Akslar merceğin bozulma açısıdır. çok önemli değil.

Bu arada sağ gözün epey bulanık görmeli.. Özellikle akşamları şikayetin artıyor mu?

Gündüzleri bir sıkıntım yok, TV deki alt yazıyı yaklaşık 5 metreden sağ ile okuyamıyorum. Sol ile okuyorum. PMYO Sorunum olmasa üzerine fazla düşmeyeceğim ama Polis Mülakatları sıkıntı olur diye düşmek zorundayım.

Kardeşim sen gene önlemini al tedavini ol ancak şuanki bozukluğun polisliğe engel değil diye biliyorum. Her iki göz bozukluğu toplamı 2' yi geçerse alınmıyorsun. Yani senin için bu değer 1.00+0.75= 1.75. sıkıntı yok gibi. Başarılar.

Kaynak:
    https://www.tercihiniyap.net/haber/polislik-goz-sartlari-2017-nelerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 13 Ağustos 2017; 14:46:11 >
  • Çoğunlukla pmyo mülakatlara giriyorlar kazanırlarsa gözleri çizdiriyorlar sende öle yap
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    xfire212 kullanıcısına yanıt
    Eyw Arkadaşlar dedğiniz gibi şu anda sıkıntım olmasa bile ben tedavi olayım. Ne olur ne olmaz. Sağolun
  • Gözün türevini alırsan derecesi düşer. Bugün çok iğrencim biliyorum.

• Bu başlıkta yazan her şey YALAN.Göz numarası düşmez hatalı ölçüm vardır.1.00 yada 1.25lik elemanların gözleri 9.50lik elemanlara göre hiç bir şeydir..0.50lilik eleman hatalı ölçüme sahip olabilit bir sonraki ölçümünde 0.25 çıkmasının nedeni budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Bateman

Bu başlıkta yazan her şey YALAN.Göz numarası düşmez hatalı ölçüm vardır.1.00 yada 1.25lik elemanların gözleri 9.50lik elemanlara göre hiç bir şeydir..0.50lilik eleman hatalı ölçüme sahip olabilit bir sonraki ölçümünde 0.25 çıkmasının nedeni budur.

O zaman senin mesajının da yalan olması lazım.

Ama mesajın herşey yalan diyor. Yani senin mesajının yalan olmaması lazım o zaman. Yani paradoks, kısır döngü. Mesajını hemen silmezsen forum bu paradoksu kaldıramayıp çökebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.