Şimdi Ara

Gotham'ı kurtarmak için Gotham'ı yok etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçenlerde aklıma Batman Begins filmindeki bir sahneyi getirdi, youtube da ilgili yeri bulamadığımdan şu linki paylaşmak istedim.
    http://720pizle.com/izle/dublaj/batman-begins.html

    35:50 saniyeden başlıyor.

    Alttaki sahnede inglizcesi
    https://www.youtube.com/watch?v=L1nBMkYtdOc

    Aslında Gotham'ın durumuda şu an dünyadaki bazı ülkelerin durumunu gösteriyor,

    aslında "Ra's al Ghul" mu haklı yoksa Batman mi?







  • Joker tabiki
  • shabani nonda galatasaray'dan gitmemeliydi
  • Ra's al Ghul'un düşüncesi Kaos'a işaret ediyor. Düzen öncesi, yeniden yapılanma öncesi kaos.



    Türkiye günümüzde, gerçek Dünya'da hem Gotham'a hem de Ra's al Ghul'un düşüncesine en iyi örneği teşkil ediyor. Ancak biraz farkla. Türkiye kaos sonrası Gotham'a dönüştü.



    Toplumlara harekete geçmek için kaos gerekiyor, bir topluma bir şeyi gereklilikmiş gibi gösterip meşruluk onayı ile benimsetebilmek için kaos gerekiyor. Halinden memnun olan ya da iyi veya kötü kendini idame ettirebilen bir toplum üzerinde değişiklikleri uygulamak kolay hatta mümkün olmuyor.



    Biz 14 yıldır kaos durumunu aralıklarla yaşıyoruz. İktidar partisi dış ilişkilerdeki kriz durumlarından (veya kendi yarattıkları suni krizlerden) kaos havası yaratarak yararlanıyor. Oy topluyor, krizle ilgili ve ilgisiz yasaları torba yasalarla geçiriyor(du). Muhalefet torba yasa değişikliklerine itiraz ettiğinde, muhalifleri; "krizden yararlanıyorlar, önümüzü tıkıyorlar" söylemleriyle toplumun önüne atıyor(du).



    15 Temmuz'da bu durum en üst safhaya ulaştı. Hala doğal olup olmadığı konusunda şüpheler bulunan darbe girişiminden kaynaklanan o kaos durumu (krizin ötesinde kaos durumuydu) iktidara uzun vadeli bir imkan sağladı. Bir yıldır, yayınlandığı anda yürürlüğe giren (Meclis'te görüşülüyor ancak görüşüldüğü süre zarfında da yürürlükte bulunuyor) KHK'lar ile Epilasyon Merkezleri'yle alakalı olanların bile aralarında bulunduğu bir çok değişiklik gerçekleştirildi.



    14 yılda, özellikle bu sürenin son 1 yılında kolayca geri döndürülemeyecek birçok değişiklik yapıldı. Böylesi değişimlerin geri döndürülebilmesi/değişikliklerin yapılabilmesi için yine bir kaos durumu gerekiyor.



    Ancak ağzından Atatürk'ü eksik etmeyen muhalefet, Atatürk ve etkileri ulusal benlikten silinirken ne harekete geçmeye ne de yaşanacak bir krizden yararlanmaya niyetli görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ra's=feto, bruce=Reis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.