Şimdi Ara

Gösterilmesi gereken tepkiyi verememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, olay şu: birisine kızıyorsunuz, sinirleriniz boşalıyor. Ağzını yüzünü dağıtmak istiyorsunuz ancak korkudan değil fakat başka sebeplerden dolayı bunu yapamıyorsunuz, trafikte, evde, işte , okulda, kardeşinize, eşinize, arkadaşınıza vesaire vesaire. Sürekli frenlemek ve kendinizi tutmak zorunda kalmanız sonucu iç dünyanız karışıyor. İnsanların bu durumu kullandığını ve seconder kazanç sağladıklarını düşünüyor iyice deli oluyorsunuz. Hep siz haksız hep siz ödün veren ve alttan alan oluyorsunuz. Nedir bunun çözümü? Ağız burun dalmak? Hayatı terkedip ıssız bir yerde toprakla mı uğraşmak? Alttan almaya devam etmek mi? Ne biçim dünya da yaşıyoruz... Totolar baş başlar toto olmuş.
    Geçen bir belgeselde izledim. Avcılar aslan avlarken hep yelesi gösterişli olanları vuruyorlarmış bunun sonucu zayıf olan aslanlar sürü lideri oluyor ve genler bozuluyormuş. Ne alak diyebilirsiniz ancak dünya liderlerinden belli alaka. Ezberci zihniyet akıl yürütemiyor çünkü akıl yürütebilenler zaten eleniyor. Bla bla aslında yazacak çok şey varda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç ciddi bir şekilde karşılık veremem, diyelim ki oldu, o zaman da çok büyük pişmanlık oluyor niye yaptım diye, üzülüyorum

• Bugün sırf bu yüzden sinirden kmlerce yol yürüdüm öfkem dinsin diye
  • Yav aslına deniyorum anlaşılmayı ancak ard niyetli beyinlerin haksız olmayı kabullenemeyip hep geri çekildiklerini ve bazen daha saldırganlaştıklarını gördüm.
    Bende bir sorun olsa dedim
    Hayatıma baktım
    Geçen aof sınavına girdim yüzünü açmadığım etkili iletişim tekniklerinden ilk sınav 70 ikinciden 80 bekliyorum demekki teknik sağlam. Hep edebiyatım iyi idi, şiir yazar, boşanacak çiftleri barıştırdım. Türk dili keyfine okudum, zevk aldım. Ancak neden anlaşılırken saldırıya uğruyor ve sonrada özürdilenen kişi oluyorum? Bıktım gerçekten...

• quote:

Orijinalden alıntı: fantomas

Bugün sırf bu yüzden sinirden kmlerce yol yürüdüm öfkem dinsin diye

Aynen dostum, insanlar üzüyor, tartışırken o ego kabul etmiyor yanıldığını ve haksız da olsa savunuyor kendisini; ben kabul ettim hemde defalarca. Geçen çıktım 10km den fazla yürümüşümdür.Allah'a şükür öküz gibiyim ama işte bi poqa yaramıyor(boydan değilde güç kuvvet olarak). İletişim kuramadığın kişiyi dövsen ne olacak????

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyamoto Musashi

quote:

Aynen dostum, insanlar üzüyor, tartışırken o ego kabul etmiyor yanıldığını ve haksız da olsa savunuyor kendisini; ben kabul ettim hemde defalarca. Geçen çıktım 10km den fazla yürümüşümdür.Allah'a şükür öküz gibiyim ama işte bi poqa yaramıyor(boydan değilde güç kuvvet olarak). İletişim kuramadığın kişiyi dövsen ne olacak????

Siniri kendinden çıkarmaktan başka seçenek bırakmıyorlar adama, geçenlerde yine sinir krizi geçirdim yumrukladım dolabı paramparça ettim eli değdi mi değdi çünkü gidip içimdekileri döksem ona ne olacaktı tripleri, özür beklemeleri bla bla onun yerine parçalanmış elle daha mutlu oldum aq..

• quote:

quote:

quote:

Siniri kendinden çıkarmaktan başka seçenek bırakmıyorlar adama, geçenlerde yine sinir krizi geçirdim yumrukladım dolabı paramparça ettim eli değdi mi değdi çünkü gidip içimdekileri döksem ona ne olacaktı tripleri, özür beklemeleri bla bla onun yerine parçalanmış elle daha mutlu oldum aq..

Yok ya ona karşıyım, insan kendine zarar vermemeli, yanlış anlama ama benim için acizlik göstergesi. Empati kurmak çok önemli ancak pek azı gerçekten kurabiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben pek kendimi o duruma sokmadım ama benim de canımı acıtan bir durum var ki oda : '' Gereken zamanda gereken şeyi söyleyememek ''. Kafamı her yastığa koyduğunda uyuyamama sebebim oluyor. Hele bazı konularda yıllar geçse bile içinde kalıyor ya o çok fena.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ya ona karşıyım, insan kendine zarar vermemeli, yanlış anlama ama benim için acizlik göstergesi. Empati kurmak çok önemli ancak pek azı gerçekten kurabiliyor

Kardeş empati de bi yere kadar o sinir nasıl boşalacak söyler misin :D

• Normalde boşver deyip geçiyorum ben de ama dün basket oynarken elemanın biri resmen üzerime çıktı bi şey demedim, aynısını ikinci kez yaptı sinirlendim refleks olarak bağırdım üzerine yürüdüm haklısın pardon dedi. İnsanların gözünde ben antipatik oldum. Boşver yani elinden geldiğince alttan al sen kötü olma

• en güzeli tam anlamıyla tanımadığın kimseyle samimiyet kurmayacaksın, karaktersiz kişilerle hiç muhatab olmucaksın ama ipin ucunu kaçırdınmı çok zor bunu yapmak. tabi sağlam karakterli biri ile samimiyet kurarsın fakat çok az öyle kişiler maselef. sağlam karaakterli kişi yeri geldiğinde özür diler, yanıldığını kabul eder, örneğin sözlü bir şaka yaparken bundan rahatsız olup olmadığına dikkat eder, empati yapar böyle biri varsa çevrenizde onlarla arkadaş olun, vakit geçirin yoksa siz üzülürsünüz. tabi şöyle bir istisna var eğer yeri geldiğinde sert olabiliyorsanız, sınırlarınızı etrafanızı kabul ettirebilmişseniz çoğu kişiyle rahatça muhattab olabilirsiniz tabi bunu yapabilmek içinde ipin ucunu kaçırmamanız gerekiyor, başlarda her şeye eyvallah çekmeyin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha435 -- 2 Haziran 2015; 11:33:52 >
  • dostum, ciddi tepkiler sadece hakettiğini düşündüğün insanlara verilir. yanında ciddi olacağın insanların sayısını olabildiğince az tut. bir insana çok kızdığında ona kızmak yerine dalga geç. çünkü onlar bundan fazlasını haketmiyorlar. çok kızarsan vur, ama sadece vur sakın laf dalaşına girme. iki erkek birbiriyle sözlü kavga etmez, dalga geçersin ileri gider bir tane vurursun kural bu. illa laf dalaşına girmen gerekiyorsa, yani vurmaktan korkuyorsan, seninle kaybedecek vaktim yok falan deme kız gibi, yine t*ş*k geçer misali çok gerzek görünüyorsun, bunları yapmak için özel ders alıyor musun, özelde görüşelim mi seni daha yakından tanımak isterim gibi imalı laflar ederek gözünü korkutabilirsin.
  • Bunlar taze şeyler değil hep vardı hepte olacak. Opsesiyona yol açıyor fakat manik depresiflik yada, pasif agresif kişilik bozukluğu değil bu. Sanırım mevcut durumu kaldıramamak ve çözümsüz kalmak...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.