Şimdi Ara

Göstergelerinize inanmayın. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

çok geçmiş olsun.buütün suç kiralama şirketinin bu arada ne demek no dci

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

7000 liraya sıfır motor yapılıyor herşeyi öldüğünde parça parça yapılsa daha pahalıya gelcekti çok pis içimde patladı yani

7000 mi?
    OF kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm.çok para arkadaşım bu.benim bildiğim en fazla 3000ytl civarı bi rakam.
  • Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Benim başıma bizim servis aracımız Mazda E2200 ile benzer bir durum başıma geldi. Sorun soğutma suyu kapağının açık unutulması sonucu suyun bitmesi ve hararet göstergesinin bu sebeple harareti normal göstermesi. Yalnız benim şansım motorun ön koltuğun altında olması sonucu arkadaşların aşırı ısınan p......larının sinyal vermesi oldu Tabi bu durumda aşırı hararet olduğundan birden stop etmedim yoksa gömlek, piston birşey kalmazdı. Sonuç conta yandı ve motor üst kapağı eridi. 2004 yılında işçilik dahil 560 YTL masrafı olmuştu.

Sonuçta özetle soğutma suyu yoksa hararet de düzgün ölçülemeyeceği için başınıza gelebilecek en kötü şey gelmiş. Bu durumda acaba diyorum emniyet kemerinizi takıp arabayı adam akıllı bir direği ya da duvara mı çarpsaydınız. Bu şekilde belki daha ucuz atlatabilirdiniz miydiniz bilemiyorum. Sadece bir mantık yürütmesi yaptım.

• çok geçmiş olsun arkadaşım.Emanetin canı tez çıkar der eskiler.
  • Yahu bu durumda neden araç kiralanıyor ki. Yakıt masrafından başka masraf düşünmüyor olmamız lazım değil mi? Bide yola çıkmadan adamların araçlarını servise mi sokacağız.
  • aracımızın sıcak su geçiş hortumlarına bir termostat takıp ve o termostata bir alarm bağlayıp bu tür tehlikeleri azamiye çekebiliriz.

farzı misalden yola cıkalım termostatı 80 e ayarladık ve suyun derecesi 80 e ulaştı termostat alarm a akım veriyor ve alarm calmaya başlıyor..

sizde saniyede bir göstergeye bakıp harareti kollamanıza gerek kalmıyor..

ben bunu yapmayı düşündüm ama şu anda aktif olarak kullandığım araç toyota corolla ve toyotalarda kesinlikle yağını suyunu eksik etmediğiniz sürece sorunsuzluklarıyla herzaman ön plana çıkmıştır..

bu yüzden yapmadım..
  • adam 7.000 lira cebinden bir hiçe verecek,hala ortada renault kavgası var.ne arabaya biniyormuşum kardeşim ya mercedes mübarek dilden düşmüyor.arkadaşa tekrar geçmiş olsun.
  • walla araba kiralama olayına girmedimde girmemde
  • Geçmiş olsun ya 7.000 YTL çok para hemde durduk yere başkasının arabasına vermek insanın daha çok zoruna gider. Valla ben de bu aralar bi reno almayı düşünüyorum. Ama kesinlikle clio değil Laguna var aklımda. Bakalım hayırlısı.
  • herhangi bir sonuç veya gelişme varmı arkadaşım..

zaman zaman bizleri bilgi sahibi yaparsam memnun oluruz..
  • motor yapılıyo işte sıfır motor takılıcak 10-12 günde iş bitecekmiş. haftaya filanda paranın geri kalanını vericem işte sonra da senedimi alıcam.
  • Vallaha benim bir tanıdıkta 2001 safrane var, şu an orjinal 320 bin km ve araç hayvan gibi çalışıyor.
    Laguna ve safrane hariç renault kalitesi yetersiz.
  • quote:

motor yapılıyo işte sıfır motor takılıcak 10-12 günde iş bitecekmiş. haftaya filanda paranın geri kalanını vericem işte sonra da senedimi alıcam.

vay anasını yaaa hayırlısı olsun ne diyelim hakikaten..

söylenecek çok fazla söz yok arkadaşım..

herşeyde bir hayır aramak lazım..
  • vay canına yaa kiralama olayıda sakat demekki hakkatten. adam arabaya bakmasın motoruda eline alınca sen öde desin. cok tuhaf geldi bana. cok gecmiş olsun hocam
  • büyük kiralama şirketleri dışında yerel kiralamacılara çok zorda kalmadıkça avuç açmamak lazım. benimde başıma benzer bi hadise geldi geçen sene. 2005 model mitsubishi lancer kiralayarak edirneye gittim ve dönüşte, önceden söz verdiğim üzere (arabayı aldığım gibi temiz bırakma konusunda) arabanın dışını yıkatayım dedim. fırçasız basınçlı suyla yıkandı araba ve dönüşte arabayı kusursuz teslim ettim. adam arabanın sağına soluna bakarken ön kapıda yaklaşık 3 sntimlik bir boya kalkması tespit etti ve bunu telafi etmemi istedi. ben arabayı biyere sürtmediğimden emin olduğumu söyleyince bu kez sen arabayı basınçlı suylamı yıkattın diye bana anlamsız biçimde çıkıştı. vay efendim sen bana getirseydin ben daha güzel yıkatırdım, şimdi şu kadar masrafın olacak diye dil döküyor. bunun goygoycularıda başımıza toplandılar, ağız birliğiyle beni suçlu bulup faturamı kesme çabasındalar. nasıl bunaldım anlatamam, sonunda lanet olsun deyip 50 ytl verdim adamın eline ve çektim gittim. hayrını görmememesini diledim o kadar. neticede o kapı komple boyanacaksa 50 ytl ye zaten boyanmaz ama adamın maksadı zaten üzümü yemek değil bağcıyı dövmek. ne kadar fazladan koparabilirsem kardır zihniyetiyle çalışıyor çünkü.
    sizin için durum epey üzücü sonuçlanmış, bazı tecrübelerin bedeli yüksek oluyor şeklinde düşünmekten başka çare kalmıyor şu durumda. geçmiş olsun diliyorum.
    araba kiralayacağına 5000 ytl ye bi şahin alıp onunla tatile gidesi dönüşte de aynı fiyata satası geliyor insanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: kuntinelli

büyük kiralama şirketleri dışında yerel kiralamacılara çok zorda kalmadıkça avuç açmamak lazım. benimde başıma benzer bi hadise geldi geçen sene. 2005 model mitsubishi lancer kiralayarak edirneye gittim ve dönüşte, önceden söz verdiğim üzere (arabayı aldığım gibi temiz bırakma konusunda) arabanın dışını yıkatayım dedim. fırçasız basınçlı suyla yıkandı araba ve dönüşte arabayı kusursuz teslim ettim. adam arabanın sağına soluna bakarken ön kapıda yaklaşık 3 sntimlik bir boya kalkması tespit etti ve bunu telafi etmemi istedi. ben arabayı biyere sürtmediğimden emin olduğumu söyleyince bu kez sen arabayı basınçlı suylamı yıkattın diye bana anlamsız biçimde çıkıştı. vay efendim sen bana getirseydin ben daha güzel yıkatırdım, şimdi şu kadar masrafın olacak diye dil döküyor. bunun goygoycularıda başımıza toplandılar, ağız birliğiyle beni suçlu bulup faturamı kesme çabasındalar. nasıl bunaldım anlatamam, sonunda lanet olsun deyip 50 ytl verdim adamın eline ve çektim gittim. hayrını görmememesini diledim o kadar. neticede o kapı komple boyanacaksa 50 ytl ye zaten boyanmaz ama adamın maksadı zaten üzümü yemek değil bağcıyı dövmek. ne kadar fazladan koparabilirsem kardır zihniyetiyle çalışıyor çünkü.
    sizin için durum epey üzücü sonuçlanmış, bazı tecrübelerin bedeli yüksek oluyor şeklinde düşünmekten başka çare kalmıyor şu durumda. geçmiş olsun diliyorum.
    araba kiralayacağına 5000 ytl ye bi şahin alıp onunla tatile gidesi dönüşte de aynı fiyata satası geliyor insanın.

Sizin kiraladıgınız lancer büyük ihtimalle o çizik olan bölge daha önceden saçma sapan bir şekilde rutuş yapılmış.Adam size direk basınçlı su ile mi yıkattınız demiş.Bu clio vakasıda ona benzer bir durum.
    *Adam arabayı kullanıyor motor bir arızalanıyor tamirci idareten birşeyler yapıyor araç sahibine diyorki abi sen bu arabayı elden çıkar en yakın zamanda.Maalesef günümüzde yaşanıyor bunlar.BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.

• quote:

7000 liraya sıfır motor yapılıyor herşeyi öldüğünde parça parça yapılsa daha pahalıya gelcekti çok pis içimde patladı yani

1.5 dci 80 bg komple yeni motor 5500 ytl
  • Bizde 2 adet renault araç war biri broadway diğeride megane 1 ikisindede konfor yok(alman arabalarına kıyasla uzun yol çekilmiyo megane dynamique kullanıyoruz koltukları berbat 2--3 saat yol gidince terden ölüyosunuz daha renault un çok yol gitmesi lazım bence...
  • ok reno almayın ozaman
    kiralık araba demek ne demek?bilen bilmeyen herkesin aracı kullanması demek.kimbilir kimler kullandı o zavallı arabayı.0-100 testi yapanmı istersin 100-0 testi yapanmı istersin ya da maximum hz testi yapanmı istersin hatta virajı en fazla kaçla dönebiliyo testi yapanmı istersin?gavur malı gibi kullanıyolar.aynı şirket arabaları gibi.motor da yanar fren de tutmaz her şey olur.suçlsu renomu oluyo bunun şimdi?hem o arabayı kiraladığın yer her 10.000de bir düzenli olarak yetkili servise götürüyormuymuş arabayı?neyse geçmiş olsun başına gelenler için kardeş...
  • kardeş buyuk geçmiş olsun uzuldum valla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.