Şimdi Ara

''Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti !''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok kişi bu sorunla karşılaşmış çeşitli konular açılmış ama benimki tamamen farklı.
    Bilgisayarımı daha 2 ay önce aldım ilk önce özellikleri yazayım;

Asrock 970 Xtreme 3 Anakart
    FX-4100 İşlemci
    Seageta 500 GB Harddisk
    Sapphire HD4850 1GB 256 Bit HD Ekran kartı
    Kingston 1333 4 GB Ram
    HighPower 550 Watt PSU

Gelelim sorunuma;Bilgisayarım freedos olarak geldi ve ben ilk olarak windows 7-32 bit sürüm yükledim.İlk 2 gün sorun yoktu fakat 2 sonra bu lanet sorunla karşılaşmaya başladım.İlk başlarda sık yapmıyordu arada yapıyordu ve git gide sık sık yapmaya başladı.Sorunu sadece yük altında yapmıyor daha bilgisayar açılırken yada masaüstünde durup dururken bile yaptığı oluyordu.Ekran karıncalaşıyo çizgiler oluşuyo daha sonra kararıp düzeliyo ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesiyordu.Daha sonra 64 Bit sürümünü yükledim aynı şekilde 1 2 gun vermedi ama sonradan tekrar vermeye başladı.
    Çeşitli sürümler denedim.Driverları komple kaldırıp o şekilde denedim sonuç aynı.3DMarch programlarıyla test ettim sonuç aynı.Ne yaptıysam olmadı.Sonra aldığım yerden servis istedim servise gönderdim 1 hafta test edip gönderdiler sorun yok dediler.Fakat ben gene taktım sonuç aynı.Her türlü işletim sistemide denedim vista 32-64 bit windows 7-32-64 bit hepsinde sonuç aynı.Saydamlık devre dışı bıraktım sonuç aynı.Aklıma gelipte yaptıklarım bunlar.
    Bu arada herhangi bir ısınma problemim yok.En yüksek yükte bile 60 65 dereceyi geçmiyor.Herhangi bir overclockda yok.

Sonrada tekrar sapphire'in kendi servisene gönderdim 1 aydır kartım orda.2 gün önce itibari ile kartımın yenisiyle değiştirildiği haberini aldım fakat kart henüz gelmedi.
    Sistemime Axle gt8600 512 Mb İdarelik bir 2. El kart taktım.Aynı sorunu ondada verdi.Fakat 1 ve 2 gün çok nadir verdi.Aradan zaman geçince internet sayfasını bile açarken ekran gidiyordu.Şüphelendim kartı söktüm kondansatörlerin hepsi patlamış nerdeyse içinden sıvılar akmıştı.Fakat kartı takarken hiç dikkat etmedim benim bilgisayarımmı patlattı yoksa geldiğindemi patlaktı orasını bilemiyorum.
    Sorunum bu.Ekran kartım Gelince bios güncelleme ve ram test yapmayı düşünüyorum.Sizlerden ricam daha önce başına gelipte sorunu çözen varsa lütfen yardımcı olsun konuşalım tartışalım.

İyi forumlar İyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nawarina90 -- 13 Kasım 2012; 14:04:02 >

• sistemin gayet dengeli ve şık.hal böyle olunca donanımından şüphelenmek zor (bileşenlerin sıkıntılı olmadığını varsayarak devam edeceğim)......geriye kalan yazılımsal olması...sizden ricam anakartınıza ait tüm sürücülerin en güncelini indirip kurmanız(bios dahil) ardından ekran kartı sürücülerini şuradan direk indirip kurmanız..
    http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx
    bu sayfadaki ilgili bölümleri doldurun yada otomatik olarak algıla ve yükleyin bölümünü seçerek indirin kurun..
    muhtemelen sorununuz çözülecektir...dediklerimi lütfen sırası ile teker teker yapın.olmazsa bana pm atın...saygılar

• Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    Kartımın gelmesi ile yapıcağım ilk şey o olucak.Bios güncellemek bana göre biraz riskli o yüzden işini bilene güncelleme yaptıracağım.2. olarak ram'den şüpheleniyorum ve sistemimin ekran kartını gün geçtikçe bozdugunu düşünüyorum.
    Denemediğim bir tek o 2 si kaldı.Bios güncelleme yada Ram deki bozukluk.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.