Şimdi Ara

BIOS'dan saati güncelleyince PC mavi ekran veriyor. Acil destek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bios'dan saati ve tarihi düzenleyince pc açılmıyor açılırken mavi ekran veriyor.
    saati 00:00 ve tarihi de 01.01.2008 yapınca acılıyor sadece.
    garantiye göndermem lazım mı yoksa kendimiz halledebilir miyiz?
    Acil bekliyorum cevabınıza göre kargoya vericem ürünü bugün.
    Şimdiden teşekkürler...

• Bilgisayarı kapatın elektrik fişini çekin ve biosu sıfırlayın.Bilgisayar kapalıykende bir dk.gibi bir süre power butonuna basılı tutun ve içindeki statik elektrik boşalsın.Bunları yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın ve bios üzerinden tarih ve saat ayarlarınızı yeniden yapın,yine kitlenme yapıyorsa tekrar bios sıfırlayın ve masaüstünden tarih saat ayarlamaya çalışın.

NOT: bios update'ti risklidir.
    Biraz kurcaladım herhangi bir problem yok.
    Fakat bu seferde bilgisayarı açtığımda belli bir süre geçtiğinde bilgisayar pilde de olsa sarjda da olsa "biiiiip-biiiiip-biiiip-biiip" şeklinde bir uyarı sesi geliyor sanki batarya az kaldı dermiş gibilerinden. Fakat fişde de olsa yani batarya çıkık bile olsa aynı ses geliyor.
    Sesin ne anlama geldiğini bir türlü bulamadım.

NOT: Bilgisayar Exper Style NETBOOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefa

O sorun çözüldü şu an için.
    Fakat bu seferde bilgisayarı açtığımda belli bir süre geçtiğinde bilgisayar pilde de olsa sarjda da olsa "biiiiip-biiiiip-biiiip-biiip" şeklinde bir uyarı sesi geliyor sanki batarya az kaldı dermiş gibilerinden. Fakat fişde de olsa yani batarya çıkık bile olsa aynı ses geliyor.

NasıL bir ses 1 uzun 3 kısa falan tarzında mı yoksa aynı ritimle mi kaç kere uzun uzun mu kısa kısa mı? nasıl bir ses acaba bu ses .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkeceler

quote:

O sorun çözüldü şu an için.

NasıL bir ses 1 uzun 3 kısa falan tarzında mı yoksa aynı ritimle mi kaç kere uzun uzun mu kısa kısa mı? nasıl bir ses acaba bu ses .

Sürekli aynı ritimde hep aynı uzunlukta. Belli bir süre sonra da kendiliğinden susuyor 1 dk fln çalıyor. Hatta kaydedip upload ederim belki buraya. Ama bilgisayar açılırken çıkmıyor bu ses. Açıldıktan sonra çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

BIOS'dan saati güncelleyince PC mavi ekran veriyor. Acil destek.

Bu bahsettikleriniz bilgisayar açılırken mi çıkıyor yoksa açıldıktan sonra çıkan seslerde aynı anlama geliyor mu?
    Mesela CASPER bi bilgisayarda görmüştüm sarjı azalında biiiip biiip şeklinde ötmeye başlıyordu. Yani bu seslerle bi alakası yoktu. Acaba bu da öyle bi uyarı mı? Yani bilgisayarın kendisine programlanmış olan bi ses mi diye düşünüyorum?

• Şimdi yeni bişey daha farkettim.
    Bilgisayarı bir gün boyunca kullanmayınca saat ve tarih ayarları bozuluyor ve bilgisayar açılırken bunlarla ilgili uyarı veriyor.
    Sanırım BIOS piliyle alakalı bi sıkıntı var?
    Garantiye göndericez anlaşılan...
  • quote:

Şimdi yeni bişey daha farkettim.
    Bilgisayarı bir gün boyunca kullanmayınca saat ve tarih ayarları bozuluyor ve bilgisayar açılırken bunlarla ilgili uyarı veriyor.
    Sanırım BIOS piliyle alakalı bi sıkıntı var?
    Garantiye göndericez anlaşılan...

Eğer garantisi varsa garantiye gönderin tabiki Bios pilinizle alakaLı oLabilir saat Sıkıntısı Söylediğiniz Uyarı da ram uyarısına benziytor fakat ram arızalı diye uyarı verse Makina da açılmaması lazım Siz gönderin garantiye kafanız da rahat oLsun cebinizde :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.