Şimdi Ara

Görüntü sensöre ters mi düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler görüntü sensöre ters mi düşüyor?

Toz temizleme olayında toz fotonun sağ en altında çıkarken dust alertte en üstte gözüküyor.
    Acaba görüntü sensörde ters oluştuğundab mı böyle diyor yoksa dust alert mi bozuk?

• evet ters düşer zaten bu yüzden vizörde pentamirror veya pentaprizma kullanılır çünkü her yansıma da bir kez daha ters döner ve sonunda vizöre düz ulaşır. pinhole tekniği ile veya basit bir büyüteçle görüntünün ters düştüğünü gözlerinizle görebilirsiniz. karanlık bir odada büyüteci pencereye doğru tutun ve deneme yanılma yöntemi ile odak noktasına beyaz bir kağıt tutun dışarıdaki görüntünün ters yansımasını görebilirsiniz.

burada basit bir grafiği var;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarsusian -- 20 Eylül 2010; 15:57:53 >

• Ters dusuyor diye hatırlıyorum.

Su anda imkanı olan varsa, objektifi cıkarıp sensor tarafından bakınca goruntu ters mi duzmu oldugu gorulur.
    Bu goruntu islem gormeden direkt sensore ulasıyor zaten. Bakac kısmında olay degisiyor. Sag, sol yada ters duzeltmeleri prizma yada aynalar tarafından yapılıyor.

Dust alert dogru calısıyor muhtemelen.
  • Bu sorunun cevabının netlesmesi acısından

Asagıdaki karede 50mm f:1.7 objektifi bir dergiye yonlendirdim ve arka mercegine dusen goruntusunu aldım.
    Ornekte goruldugu gibi goruntu sensore ters dusuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ışık sızması normal mi?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.