460w pus GİGABAYT DDR2 800/1066 anakart KİNGSTON 2+1(3G) RAM SHAPPHİRE ATİ HD 5570 GDDR3 1G 128 BİT Ekran Kartı Core 2 DUO İşlemci Windows XP Sorun elektrik gidip gelmesi sonucu başladı, ekran kararıyor; monitörü kapatıp açıyorum geliyor,bi kaç saniye sonra tekrar gidiyor.Bu şekilde 7-8 kez aç kapat yaptırıyor ve sonra düzeliyor aksi gibi düzeldiğinde ise görüntü kalitesi harika oluyor.Bazen sabaha kadar hiç gitmiyor, bazen günde 3-4 kez tekrar ediyor.Sorun ekran kartındadır diye Ati HD 5570 aldım ama devam ediyor. Bios ayarlarıyla alakalıdır diye düşündüm BİOS tayken de aynı sorunu yapabiliyor. Biraz araştırdım anakart elektrik gidip gelmesinden dolayı arızalanmış olabilir yada PUS dediler.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
sorunun kasa değilde monitörle ilgili olduğu izlenimine kapıldım öncelikle kasa ile monitör arasındaki data kablosunun sağlamlığından emin ol ama sorun monitrün inverterinde gibi sanki o kapanıyor dediğin zamanda kapanınca güçlü bir ışık kaynağıyla monitörün dibine kadar git bakalım..
görüntü var ekran ışığımı sönüyor yoksa görüntü komplemi gidiyor.. eğer sorun inverterde ise hayal meyal görürsün görüntüyü ekranda
Altta görüntü var dediğiniz gibi
Peki inventer dediğiniz şey monitörü komple değişmeme sebep olacak bir şey midir?
genelde hayır şimdi sorun inverter kaynaklıysa fazla bi masraf çıkarmadan tamir ettirebilirsiniz kablosu filan çıkmışsa zaten çok cüzzi bişeydir ama sorun monitörün boardından inverter ı besleyen kısımdaysa ozaman biraz masraflı olabilir lcd lerin içinde birde ince uzun florasan gibi bir lamba var tabi o lambada sorun olabilir ama tamirini siz yapamazsınız. güvenilir bir elektronikçiye götürün bulunduğunuz ilde illaki monitör konusunda tecrübeli birileri vardır
Çok teşekkür ederim ilginiz için bir göstereyim bakalım