Şimdi Ara

Görücü usulü evlilik..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anketlere göre bu şekilde evlenen çiftlerin, severek/çıkarak evlenenlere göre %60 daha fazla mutlu oluyorlarmış.
    bence doğudaki gibi birbirini görmeden,körükörüne olmadığı sürece mantıklı geliyor. sonuçta o kişi ile tanışmanıza aileniz vesile oluyor. ama tanışma-konuşma sürecinde ailelerin tutumu da çok önemli. daha ilk günden nişan-düğün tarihi kararlaştırılmaya kalkılırsa olacağı varsada olmaz. son söz erkekle-bayanın olmalı.

bu konu hakkında düşünceleriniz nedir ?

• Kadınların zorla evlendirilmesine karşıyım.(maalesef bu olay halen var)Sevmediğin bir kadınla (gerek tip gerek kişilik açısından)evlenip hayatınızı geçirebilirmisiniz?
  • Yüzdesini bilmiyorum ama bu görüşe katılıyorum...

anketlere göre bu şekilde evlenen çiftlerin, severek/çıkarak evlenenlere göre %60 daha fazla mutlu oluyorlarmış
  • ABİCİM Bİ İNSANI SEVMEDEN EVLENİRSE Bİ YERE KADAR KATLANIRSIN BİRAZ TANIMAN LAZIM NE İNSANLAR VAR Bİ BİLSENİZ

KESİNLİKLE GORUCU İŞİ OLMAZ BU İŞLER
  • Saçmalıktan başka birşey değil...

Görücü usulu evlenenler genelde ilk gördükleri kişi ile evlenmiş oluyor, kıyas yapamadığı için de kendini mutlu sanıyor. ya da dışarı öyle gösteriyor.

Bu anketlri kim düzenliyorsa da bi bakmak lazım... bize kimse gelip sormuyor
  • bana göre boşanmaların ana nedeni kadınların da ekonomik özgürlüğünün olması..
    görücü usulüne ben de karşıyım, sırf evlenmiş olmak için evlenen insanlara da karşıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

Saçmalıktan başka birşey değil...

Görücü usulu evlenenler genelde ilk gördükleri kişi ile evlenmiş oluyor, kıyas yapamadığı için de kendini mutlu sanıyor. ya da dışarı öyle gösteriyor.

Kıyas yapmak mı? Eğer bu dediğin önermeye bakacak olursak herkes tek tek denesin ilişkilerin türlerini. Kendi mutlu sayan mutludur zaten. Ne yani şimdi kalkıp da "sen anlamazsın mutlu olup olmadığını ben senden daha iyi bilirim" mi diyeceğiz? Sanki mutluluk denilen kültürel, sosyal veya statü gibi şeylerle alakalı bir şey. Bu tavrın nedenini anlıyorum. Bir aşağılama çabası içindesiniz. Bunca uzun zamandır kullanılan bir yöntem hakkında fikir yürütürken dikkatli olmak gerekir. Geçmişimiz bu bizim. Annemizin, babamızın, değilse dedemizin ninemizin evlenme şekli... Bizim dünyaya gelme şeklimiz... "Saçmalık" diyerek atmak olsa olsa toptan bir ön yargıcılıktır. "Saçmalık" denilen şey belki de daha çok yozlaşan insan ilişkileri için kullanılabilir.

Ben görücü usulü ile ilgili görüşlerimi daha önce belirtmiştim.

(http://resim.donanimhaber.com/m_9251602/mpage_1/key_g%25F6r%25FCc%25FC//tm.htm#9263540 )
    Eskiyi ve yaşanmışı redderek kendi yaşayacaklarınızını daha iyi olcağını hayal edin siz.Çünkü burada yapılan bundan başka bir şey değil.Görücü usulü evlilikte ben hiç bir sakınca görmüyorum.Aşk meşk mevzuularını çok seversiniz. Aşk konusunu incelemiş olan geçmişteki tek filozof Arthur Schopenhauer'dır.Onun Aşkın Metafiziği kitabında kişilerin karşısındaki kadın veya erkeğin kendisine uygun olup olmadığına yalnızca 5snde karar verdiğini söylemiştir. Çünkü insan beyni sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor.Analiz yaparken çok farklı etmenler altta çalışıyor...Siz bir seçim yapıyorsunuz ve nedenini algılayamıyorsunuz...Bir insanı tanımaktan bahsediyorsunuz.Şunu iddia ediyorum ki 30 sene evli kalmalarına rağmen hala birbirlerini tanımayan nice çift vardır.Ortak tanışlar aracılığı ile bir araya getirilen 2 kişi birbirlerini incelerken "evlenilecek kişi" pradigması ile inceleyeceklerdir.Bu da onlara bir fırsat sunacaktır.Çünkü dışarda bir kıza ya da erkeğe bakarkenki güdü çok daha farklı oluyor.Siz sürekli olarak insanlar ne düşünür diye kendinizi yediğinizden "bu kızla gezsem ne havam olur" tarzında bakıyorsunuz.Bunu açık olarak düşünmesenizde altta çalışan güdü bu. Aynı soruyu Doğan Cüceloğluna sordular o da görücü usulü evlilikte aslında bir sakınca olmadığını belirtti.Ben burda üyeyin ve önümde Prof ünvanı omadığı için hesaba almazsınız diye söylüyorum.Yoksa kendi inandıklarımdan bir şüphe duyarak bir onaya ihtiyaç duyduğum için söylemiyorum.

Birbirini hiç görmeden yapılan evlilikleri savunmuyorum.O yönde bir itiraz gelmesin.
    )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlilik Teklifi...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden hemen herkes görücü usülü ile evleniyormuş ve o tarihlerde boşanan insan sayısı da azmış. Ben şahsen eskiden annem ve babamın arkadaşları arasında çevrede boşanan kimseyi duymadım. Ha bu demek değildir ki görücü usulü en iyisi öyle evlenmek lazım. Aşık olarak evlenen insanların arasında da mutlaka evliliklerini çok güzel sürdüren insanlar vardır. Ancak ne hikmetse aşık olarak evlenen çiftler bir süre sonra aşkın büyüsü bozulunca acaba hata mı yaptık kaygıları ile ilişkilerinde sorunlar yaşıyor ve bu sorunları kaldıramayacak sevgi, anlayış ve dayanıklılığa sahip olamayanlar ise çareyi boşanmada buluyor.

Evleninde nasıl evlenirseniz evlenin. Ama unutmayın evliliği yürütecek sorumluluk, anlayış, hoşgörüye sahip değilseniz eğer, aşık da olsanız, sevgisinden ölseniz de o ilişkiyi yürütemezsiniz.
  • görücü usülü ile evlilik derken kasdedilen bir tanıdık vasıtası ile tanıştırma ve tanıştırılanların daha sonra görüşerek evlenmeye karar vermesi ise neden olmasın.
    ama görücü usülü ile evlilikte kasdedilen, evlenecek çiftin daha 2 kelime bir şey paylaşmadan nikah masasında buluşturulması ise, buna şiddetle karşıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

görücü usülü ile evlilik derken kasdedilen bir tanıdık vasıtası ile tanıştırma ve tanıştırılanların daha sonra görüşerek evlenmeye karar vermesi ise neden olmasın.
    ama görücü usülü ile evlilikte kasdedilen, evlenecek çiftin daha 2 kelime bir şey paylaşmadan nikah masasında buluşturulması ise, buna şiddetle karşıyım.

2. seçenek dostum, 1.si görücü usulu olmuyor zaten.

bu resmen "... kaçınızlmazsa zevk almaya bak" şeklinde bi evlilik oluyor. aile baskısı,çevre baskısı vs yüzünden de boşanmak aklının kenarından geçmiyor/geçemiyor...
  • Tanıdık vasıtasıyla yapılan evliliklerden yanayım.Kendi kendine tanışılmış ve evlenmeye kadar giden ilişkilerede saygım sonsuzdur.
    Burda aracı olan tanıdıkların her iki tarafıda iyi tanıması gerekir.

@StranGe_PassenGer
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Saçmalıktan başka birşey değil...

Kıyas yapmak mı? Eğer bu dediğin önermeye bakacak olursak herkes tek tek denesin ilişkilerin türlerini. Kendi mutlu sayan mutludur zaten. Ne yani şimdi kalkıp da "sen anlamazsın mutlu olup olmadığını ben senden daha iyi bilirim" mi diyeceğiz? Sanki mutluluk denilen kültürel, sosyal veya statü gibi şeylerle alakalı bir şey. Bu tavrın nedenini anlıyorum. Bir aşağılama çabası içindesiniz. Bunca uzun zamandır kullanılan bir yöntem hakkında fikir yürütürken dikkatli olmak gerekir. Geçmişimiz bu bizim. Annemizin, babamızın, değilse dedemizin ninemizin evlenme şekli... Bizim dünyaya gelme şeklimiz... "Saçmalık" diyerek atmak olsa olsa toptan bir ön yargıcılıktır. "Saçmalık" denilen şey belki de daha çok yozlaşan insan ilişkileri için kullanılabilir.

Ben görücü usulü ile ilgili görüşlerimi daha önce belirtmiştim.

(http://resim.donanimhaber.com/m_9251602/mpage_1/key_g%25F6r%25FCc%25FC//tm.htm#9263540 )
    Eskiyi ve yaşanmışı redderek kendi yaşayacaklarınızını daha iyi olcağını hayal edin siz.Çünkü burada yapılan bundan başka bir şey değil.Görücü usulü evlilikte ben hiç bir sakınca görmüyorum.Aşk meşk mevzuularını çok seversiniz. Aşk konusunu incelemiş olan geçmişteki tek filozof Arthur Schopenhauer'dır.Onun Aşkın Metafiziği kitabında kişilerin karşısındaki kadın veya erkeğin kendisine uygun olup olmadığına yalnızca 5snde karar verdiğini söylemiştir. Çünkü insan beyni sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor.Analiz yaparken çok farklı etmenler altta çalışıyor...Siz bir seçim yapıyorsunuz ve nedenini algılayamıyorsunuz...Bir insanı tanımaktan bahsediyorsunuz.Şunu iddia ediyorum ki 30 sene evli kalmalarına rağmen hala birbirlerini tanımayan nice çift vardır.Ortak tanışlar aracılığı ile bir araya getirilen 2 kişi birbirlerini incelerken "evlenilecek kişi" pradigması ile inceleyeceklerdir.Bu da onlara bir fırsat sunacaktır.Çünkü dışarda bir kıza ya da erkeğe bakarkenki güdü çok daha farklı oluyor.Siz sürekli olarak insanlar ne düşünür diye kendinizi yediğinizden "bu kızla gezsem ne havam olur" tarzında bakıyorsunuz.Bunu açık olarak düşünmesenizde altta çalışan güdü bu. Aynı soruyu Doğan Cüceloğluna sordular o da görücü usulü evlilikte aslında bir sakınca olmadığını belirtti.Ben burda üyeyin ve önümde Prof ünvanı omadığı için hesaba almazsınız diye söylüyorum.Yoksa kendi inandıklarımdan bir şüphe duyarak bir onaya ihtiyaç duyduğum için söylemiyorum.

Birbirini hiç görmeden yapılan evlilikleri savunmuyorum.O yönde bir itiraz gelmesin.
    )

Dostum bende aynı şeyi söyledim, benim mesajalrım birbirini hiç görmeden olan evliliklere, ki görerek olanlar bildiğim kadarı ile görücü usulu olmuyor.

• quote:

Dostum bende aynı şeyi söyledim, benim mesajalrım birbirini hiç görmeden olan evliliklere, ki görerek olanlar bildiğim kadarı ile görücü usulu olmuyor.

Tanımlama farklılığı var o halde sadece. Birbirini görmeden yapılan evliliğin savunulacak bir tarafını görmüyorum şahsım adına zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.