Şimdi Ara

Görev yöneticisinde 2 tane rundll32.exe var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Görev yöneticimde 2 tane rundll32.exe çalışıyor biri system diğeri ise benim kullanıcı adım altında.İnternette yaptığım araştırmada virüs olabileceğine dair bilgiler aldım.Bu doğru mudur?Sistemim son zamanlarda hantallaştı.internette gezinti yaparken bazen sayfalar takılabiliyor.Bu yüzden virüsten şüphelendim.Format mı atmalıyım? Sistemi mi taratsam yeterli olur mu? Antivirüs olarak Nod 32 ve AVG Free 9 kullanıyorum.Bir de crss.exe diye bir şey çalışır görünüyor ama yine internette araştırdığımda bunun bir sistem dosyası olduğu halde altında bir virüs olabileceği bilgisine ulaştım.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

• rundll.exe bir tane olmalı, iki tane ise eğer, senin kullanıcı adın altında olan virüs olabilir. Sistem olarak görünen rundll den şüphelenmene gerek yok. çünk onun sistem kategorisi altında olduğunu doğrulayan windows. eğer vista veya win7 kullanıyorsan şöyle yap; görev yöneticisinde bu rundll nin üstüne sağ tıkla ve Dosya konumunu Aç yazan yeri tıkla. dosyayı bulduğunda yine dosya üstünde sağ tıkla ve özelliklerine girip Dijital İmzalar veya Sürüm sekmesine gir. orada Microsoft yazısını göremezsen veya tanıdık olmayan bişey görürsen, yada boşsa, öyle bi sekme bile yoksa, muhtemelen virüs tür.XP kullanıyorsan görev yöneticisinden dosyanın bulunduğu klasöre ulaşamazsın, onun yerine dosya arama ile arayacaksın ve gelişmiş arama seçeneklerinde gizli dosyaları göster ve sistem dosyalarını göstere tıklicaksın. büyük ihtimalle iki tane rundll bulunacak ve yine yukarıda anlattıklarımı dosyadan bakacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya7

rundll.exe bir tane olmalı, iki tane ise eğer, senin kullanıcı adın altında olan virüs olabilir. Sistem olarak görünen rundll den şüphelenmene gerek yok. çünk onun sistem kategorisi altında olduğunu doğrulayan windows. eğer vista veya win7 kullanıyorsan şöyle yap; görev yöneticisinde bu rundll nin üstüne sağ tıkla ve Dosya konumunu Aç yazan yeri tıkla. dosyayı bulduğunda yine dosya üstünde sağ tıkla ve özelliklerine girip Dijital İmzalar veya Sürüm sekmesine gir. orada Microsoft yazısını göremezsen veya tanıdık olmayan bişey görürsen, yada boşsa, öyle bi sekme bile yoksa, muhtemelen virüs tür.XP kullanıyorsan görev yöneticisinden dosyanın bulunduğu klasöre ulaşamazsın, onun yerine dosya arama ile arayacaksın ve gelişmiş arama seçeneklerinde gizli dosyaları göster ve sistem dosyalarını göstere tıklicaksın. büyük ihtimalle iki tane rundll bulunacak ve yine yukarıda anlattıklarımı dosyadan bakacaksın.

Hocam çok sağol dediklerini yaptım da ikisi de system32 den aynı yere ulaşıyor?
    Resmi de ekte bir de sen bakarsan sevinirim.

• Güncel.
  • tamam ikiside system32 klasörüne ulaşıyor olabilir ama, bu rundll dosyası iki tanemi bitanemi karşına çıkıyor onu yazmamışsın. eğer iki tane ise ve ikisininde özelliklerine girince şu gönderdiğin resimdeki gibi Microsoft Corporation yazıyorsa, hiç korkma. gayet güvenli.güvenli ama neden iki tane diye sorarsan, ona burdan bişey diyemem, senin bilgisayarında ona bakmak lazım, ikinci rundll yi çalıştıran program, dosya yada komutun ne olduğunu araştırıp bulmak lazım. regedit te de araştırmak gerekiyor. yani uzun iş anlican :).
  • quote:

tamam ikiside system32 klasörüne ulaşıyor olabilir ama, bu rundll dosyası iki tanemi bitanemi karşına çıkıyor onu yazmamışsın. eğer iki tane ise ve ikisininde özelliklerine girince şu gönderdiğin resimdeki gibi Microsoft Corporation yazıyorsa, hiç korkma. gayet güvenli.güvenli ama neden iki tane diye sorarsan, ona burdan bişey diyemem, senin bilgisayarında ona bakmak lazım, ikinci rundll yi çalıştıran program, dosya yada komutun ne olduğunu araştırıp bulmak lazım. regedit te de araştırmak gerekiyor. yani uzun iş anlican :).

Hocam görev yöneticisinde ki iki rundll32.exe'nin de dosya konumunu açınca aynı belgeye ulaşıyor yani system32 de bir tane rundll32 uygulaması var.O belgenin özellikleri de koyduğum resim.2 tane görünmesi mühim değil virüs olmasın bana yeter

• resimdeki kesinlikle virüs değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

resimdeki kesinlikle virüs değil

Eyvallah hocam
  • Hortlatmış gibi olmayayım ama bunun sebebi nedir acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmo_90 -- 12 Mart 2011; 17:42:25 >
  • Hocam o ne ya
  • İşte ben de onu soruyorum :D
  • bende de iki rundll var ve birisi işlemciyi %80-90 kullanıyor. Nedir acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.