Şimdi Ara

Google ve Rekabet Kurumu ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google ağlamayı bırakta parayı ver yada sus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

    Saçmalığa bakar mısınız? Google'ın kendi işletim sistemi olan Android bir telefon alırsanız 12 Aralık itibariyle servislerden yararlanamazken sözde rakibi iPhone alırsanız yararlanıyorsunuz. Hayatımda bundan daha saçma bir durum görmedim.
    Ben Apple'ın rehber dahil varsayılan uygulamalarının tamamını telefona müdahale etmeden kaldırıp tekrar yükleyebiliyorum. Açık kaynak kodlu, bedava denen Android tarafında ise şöyle bir gereksiz uygulama yığınıyla karşı karşıya kalıp bir tanesini bile kaldıramıyorum.


    Google ve Rekabet Kurumu ön yüklü uygulamalar konusunda anlaşamadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt
    Android Google'ın işletim sistemi değil. Açık kaynak kodlu, herkesin erişebildiği bir yazılım. Google servislerini kullanmak isterseniz eğer gidip anlaşma yapıyorsunuz Google ile. Apple ise kendi işletim sistemini geliştirdiği için bu durum onları etkilemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfnkyg -- 15 Aralık 2019; 15:33:15 >
  • m_carleone82 M kullanıcısına yanıt
    Apple kendi işletim sistemini geliştirdiği için onda kısıtlama olmuyor.
  • google artık bir arama motoru değil person of interest canavar yazılıma döndü bütün bilgileri kayıt ediyor ve izleniyoruz. AB yine google'ın peşine düştü inceliyorlarmış. google,ayrıca türkiye'yi kolay kolay terketmez adwords denen servisten milyonlar kazanıyor...en son değeri 800 milyar dolardı şimdi ise 1 trilyon doları geçmiş. 1.5 milyon ne lan çerez parası size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 15 Aralık 2019; 15:35:17 >
  • Android açık yanak kodlu bir yazılım bunda bir sıkıntı yok ancak Google hukuki olarak hakim şirket konumunda ben Android kullanıcam telefon üreteceğim derseniz Google ile masaya oturmadan bildiğimiz anlamda Android'i kullanmanız mümkün değil. Sizin bahsettiğiniz Android diye tabir ettiğiniz sistem bugün mesela Huawei'nin üzerine kurduğu işletim sistemi gibi. Yine hukuki olarak hakim şirket konumunda Google olduğundan genel Android güncellemesi ve güvenliğide onun sorumluluğunda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alakası yok. Önceden Apple telefon ile yüklü gelen uygulamaların kaldırılmasına izin vermiyordu ancak şimdi istediğini kaldırabiliyorsun.

  • BAKINIZ BRUNSON BURDA ADALET ABD YE GÖRE İŞLİYOR :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyfnkyg

    Android Google'ın işletim sistemi değil. Açık kaynak kodlu, herkesin erişebildiği bir yazılım. Google servislerini kullanmak isterseniz eğer gidip anlaşma yapıyorsunuz Google ile. Apple ise kendi işletim sistemini geliştirdiği için bu durum onları etkilemiyor.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:21:33 >
  • Baya Google düşmanı varmış.. bende de tam tersi, hem Android telefonumda hem de Apple tabletimde ana ekranlarda Google diye klasör yaratıp kullanıyorum uygulamalarını.

    Google Os, Google programları ile gelir; Samsung telefonda Samsung uygulamaları ile. Anca Pclerde olduğu gibi os olmasan ürün satılırsa paklanırız yorumlara bakacak olursak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim yarın telefon aldık ancak telefonun türkiyeye giriş tarihi de Ağustos yine de etkileniyor mu bu durumdan?

  • Olay düşmanlık değil. Kullanmak isteyen yükleyip kullanabilir. Ama bu seçimin kullanıcıya bırakılması gerekiyor. Örneğin Mi 6 telefonumda kullanmadığım bazı Google uygulamaları var ve silemiyorum. Devre dışı bırakılabiliyor ama güncelleme gelince yüklenip tekrar aktif oluyor. Zamanında internet explorer için ortalığı yıkan Google şimdi aynı konuda sıra kendisine gelince iş ortaklarını rekabet kurumuna baskı yapmaya davet ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 15 Aralık 2019; 16:59:55 >
  • Umarım rekabet kurulu %100 haklı olduğu bu kararından geri adım atmaz. Google'ın zaten üzerinden milyar dolarlar kaldırdığı bir ülkeyle it dalaşına girmeye cesaret etmesi de çok güzel. Google buna gerçekten yeltenirse, devlette Adwords'e kilidi vurup gerekli cevabı vermeli.
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ✨✨✨

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Microsoft ve apple donanım ve yazılım satarak para kazanıyorlar. Klasik anlayış kimseye zararı yok.

    Fakat google vahşi bir şirket. Ahtapot gibi yeni kollar eklenerek her konuda tekel olmaya çalışıyor. Sattığı herhangi bir ürün yok.
    İnsanların kişisel mahremiyetine saygı duymuyor. Yeri geliyor telefon dinlemeside yapıyorlar. Konumunuzu arka planda senden izinsiz takip eder. Bu şirketin önüne taş koymanın vakti geçiyor bile.


    En basiti yoube üzerinden milyonlarca çocuk dejenere oluyor. Aileler çoçuğun eline veriyor tableti çoçuk örf geleneğinden ve ailesinden habersiz büyüyor. orada izlediği milyonlarca takipçisi olan şaklabanların oyuncağı haline geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 15 Aralık 2019; 17:27:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka oppo color OS ile geliyor fakat color OS adında boş uygulamalar ile tlflarını işgal etmiyor.
    Kimse zorla istemediği uygulamaları kullanmak zorunda değil. Google'ın yaptığı mobbingtir!!
    İnşAllah Rekabet Kurumu kararından vazgeçmez.
    Bu saçma marka ya da google uygulamaları yüzünden iPhone dahi alınabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.