|
Google ucuz kurtuldu: Chrome veya Android’i satmak zorunda değil

-
-
Yargıcın banka hesaplarına, mal varlığına bir bakılması lazım. Malta'da offshore olması muhtemel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
perplexity alsaydı comet adında müthiş bir tarayıcı kullanmış olacaktık bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bazı ülkelerde adalet ve hukuk gerçekten var. Bizim için inanması zor olsa da var.
-
Dava, Google'ın tekel olduğuna dair pek çok somut veri olmasına rağmen, birkaç makyaj dışında şirketi ürkütmeyecek şekilde sonuçlanmış. Ben şaşırmadım, bu karar ya böyle çıkacaktı, ya da yıllarca mahkeme salonlarında dolaşacaktı. Ama karara tamamen hukuki demek biraz garip.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mow_Bazı ülkelerde adalet ve hukuk gerçekten var. Bizim için inanması zor olsa da var.
Bu karar Google'ın aleyhine olsaydı söylediğiniz şey anlamlıydı. Ama ben ortada bir adalet emaresi görmüyorum. Mahkemenin karar aşamasında 180 derece değişen bir kanaat var. Bunu nasıl hukukla bağdaştırdınız pes doğrusu.
Karar metni burda:
https://www.documentcloud.org/documents/25032745-045110819896/
Her gün 200bin kişi debloat ediyormuş google uygulamalarını ve 2.5 milyon android cihazı aktif ediliyormuş. Microsoft icra kurulu başkanı satya nadella play store olmadan android cihazların tuğladan ibaret olduğunu söylemiş. vb. çok detay var.
Gönül isterdi ki youtube’da şurda burda yayıncıyım editörüm diye gezenler bir video çekip okusun anlatsın bu metini Türk milletine. Haberi okuyup geçecekler her zamanki gibi. İngilizceleri de yok teknoloji editörüyüm yayıncıyım diye gezenlerin çoğunun. Çünkü kimin ne mal olduğunu bilmeli milletimiz. Google, Android, Microsoft, Chrome vs. bunlar amerikalı şirketler. İç yüzlerini anlamak için bu resmi metinleri okumak irdelemek şart.
Kısa bir süre göz attım. İlk aklıma gelen şey; Yahu Türkiye’nin neden kendi Android dağıtımı yok örn:LineageOS gibi oldu. Sonra Samsung’un bootloader kilidi koyacağına karşı çıkmak ve yasayla yönetmelikle; Türkiye cihazları için bootloader kilidini engellemek aklıma geldi. Biz bunlara muhtaç değiliz. Hepsinin canı cehenmeme.
Nasıl ki bilgisayarlar için Pardus geliştiriyoruz, telefonlar içinde linux dağıtımı geliştirebiliriz.
Çinliler android’i çatalladı -> HarmonyOS
Ruslar SailfishOS’u çatalladı -> AuroraOS
geliştiriyorlar. Bizde tık yok. Samsung bootloader kilidi kapatacak ses yok. Uyuyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 3 Eylül 2025; 15:6:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bulunduğunuz ülke ile o ülkeyi karıştırmayın. Daha doğrusu bulunduğunuz ülke adaleti ile o ülke adaletini karıştırmayın. Kişi kendi gibi bilirmiş herkesi...
-
bir bitmedi bu linuxcular abi tuşlu telefon kullan bulaşma bize ya.
Ben bir içerik yapmayı düşünüyorum, vaktim olursa. Bu monopoli konusu özellikle ilgimi çekiyor.
Android, Linux kernel (çekirdek) kullanıyor zaten, donanım sürücüleri, işlem yönetimi, bellek yönetimi gibi en temel işleri Linux çekirdeği yapıyor. Android aslında Linux’un bir türevi sayılır.
Android mi sevmiyorum demek istediniz anlamadım?
sevmiyorum dosya kopyalamak için 3 dk tutorial izleyeceksem sevmiyorum arkadaşım gidin linux kullanın beni google ile microsoft ile baş başa bırakın. 33 milyara tüm dünyanın yarısının şifresinin kayıtlı oldugu chrome alacakmış uyanıklar 2. haftaya tüm hesaplar gider. Değer biçemessin google ve chroma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 3 Eylül 2025; 21:35:3 > -
Ikisi de gizlilik düşmanı ve gereksiz bence. Dediğimi de anlamamışsınız, sorun değil. İyi akşamlar.
Dediğinin alakasını çözemedim çekirdek seviyesine inmişsin bir aşşagısı zaten 1 ler 0 lar oraya gidelim o zaman. İyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 3 Eylül 2025; 21:34:34 > -
Android Linux un bir türevi falan değil. Android modifiye edilmiş Linux kerneli kullanıyor. Bu durum onu Linux un türevi yapmaz. Linux un türevleri, pardus, kali linux, übüntü, fedora gibi dağıtımlar
Keşke Sailfish üzerinden gidilse. Fedora tabanlı gerçek bir Linux dağıtımı. Android’in çekirdek haricinde Linux ile alakası yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Güzel bir haber googleın chrome ve androidi kaybetmemesi fakat google uygulamaları en azından samsung telefinlarda yine yüklü gelir gibi çünkü samsung galaxy ai da felanda gemini yi kullanıyor neyse iyi oldu yinede
Katılıyorum dediklerine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bazı ülkelerde adalet ve hukuk gerçekten var. Bizim için inanması zor olsa da var. |
Karar metni burda:
https://www.documentcloud.org/documents/25032745-045110819896/ Her gün 200bin kişi debloat ediyormuş google uygulamalarını ve 2.5 milyon android cihazı aktif ediliyormuş. Microsoft icra kurulu başkanı satya nadella play store olmadan android cihazların tuğladan ibaret olduğunu söylemiş. vb. çok detay var. Gönül isterdi ki youtube’da şurda burda yayıncıyım editörüm diye gezenler bir video çekip okusun anlatsın bu metini Türk milletine. Haberi okuyup geçecekler her zamanki gibi. İngilizceleri de yok teknoloji editörüyüm yayıncıyım diye gezenlerin çoğunun. Çünkü kimin ne mal olduğunu bilmeli milletimiz. Google, Android, Microsoft, Chrome vs. bunlar amerikalı şirketler. İç yüzlerini anlamak için bu resmi metinleri okumak irdelemek şart. Kısa bir süre göz attım. İlk aklıma gelen şey; Yahu Türkiye’nin neden kendi Android dağıtımı yok örn:LineageOS gibi oldu. Sonra Samsung’un bootloader kilidi koyacağına karşı çıkmak ve yasayla yönetmelikle; Türkiye cihazları için bootloader kilidini engellemek aklıma geldi. Biz bunlara muhtaç değiliz. Hepsinin canı cehenmeme. Nasıl ki bilgisayarlar için Pardus geliştiriyoruz, telefonlar içinde linux dağıtımı geliştirebiliriz. Çinliler android’i çatalladı -> HarmonyOS Ruslar SailfishOS’u çatalladı -> AuroraOS geliştiriyorlar. Bizde tık yok. Samsung bootloader kilidi kapatacak ses yok. Uyuyoruz. |
Yargıcın banka hesaplarına, mal varlığına bir bakılması lazım. Malta'da offshore olması muhtemel.
|
Dava, Google'ın tekel olduğuna dair pek çok somut veri olmasına rağmen, birkaç makyaj dışında şirketi ürkütmeyecek şekilde sonuçlanmış. Ben şaşırmadım, bu karar ya böyle çıkacaktı, ya da yıllarca mahkeme salonlarında dolaşacaktı. Ama karara tamamen hukuki demek biraz garip.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X