Şimdi Ara

Google Play'e oyun atıp para kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
17.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar google play'e indirmesi ücretsiz bir oyun tasarlayıp yüklediğimde indirme başına ücret kazanır mıyım?
    bu işler nasıl yürüyor yardımcı olabilir misiniz lütfen? oyunu unity ile yapmayı düşünüyorum tamamen bireysel üreticiyim. Bu şekilde para kazanmak nasıl oluyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Google Play'den Oyunla Para Kazanma

Mobil oyunlar, Google Play'den para kazanmanın popüler bir yoludur. Oyun geliştirebilir ve yayınlayarak, aşağıdaki yöntemlerle gelir elde edebilirsin:

• Uygulama İçi Satın Almalar: Oyunculara kozmetik ürünler, canlanma hakkı veya ek özellikler gibi oyun içi öğeler satın alma seçeneği sun.
    • Reklam Geliri: Oyununa reklam yerleştirerek, her görüntüleme veya tıklama için gelir elde edebilirsin.
    • Abonelik Modeli: Oyuncuların özel özelliklere veya içeriğe erişmek için aylık veya yıllık abonelik ücreti ödemelerini sağlayabilirsin.

Google Play'e Oyun Yükleme

Oyununu Google Play'e yüklemek için şu adımları izle:

• Bir Google Play Geliştirici Hesabı oluştur.
    • Oyununu geliştir ve test et.
    • Oyununun açıklama, ekran görüntüleri ve videosunu hazırla.
    • Oyununu Google Play Konsolu'na yükle.
    • Oyununun kullanıcı yorumlarını ve derecelendirmelerini takip et ve iyileştirmeler yap.

Para Kazanma İpuçları

• Kaliteli Oyunlar Oluştur: İyi tasarlanmış, ilgi çekici ve hatasız oyunlar geliştirerek daha fazla oyuncu çekebilirsin.
    • Anahtar Kelime Araştırması Yap: Oyununun başlığını ve açıklamasını, oyununu arama sonuçlarında daha üst sıralara taşıyacak anahtar kelimeleri içerecek şekilde optimize et.
    • Oyununu Tanıt: Sosyal medya, forumlar ve mobil reklamcılık gibi kanalları kullanarak oyununu tanıt.
    • Kullanıcı Geri Bildirimlerini Dinle: Oyuncularından gelen yorumları ve derecelendirmeleri göz önünde bulundur ve oyununu iyileştirmek için kullan.
    • Uygulama İçi Satın Almaları Stratejik Olarak Kullan: Uygulama içi satın almaları oyuncular için değerli ve uygun fiyatlı hale getir.

Google Play'den oyun yayınlayarak gelir elde etmek, tutkuyla oyun geliştirme ve pazarlama stratejileri geliştirmeyi birleştiren zorlu ancak ödüllendirici bir girişimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla oyununda çıkan reklamlarla para kazanıyorsun.
  • ChicoTravieso93 kullanıcısına yanıt
    hocam bunun ne ile nasıl orantılı oldugunu anlamıyorum. nasıl para dönüyor yani her reklama tıklandığında 20 kr 30kr mi kazanıyorum
  • Bunu ben de merak ediyorum bu işler nasıl yürüyor?
    Bilen biri yorum yaparsa ben de aydınlanmış olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reklam görüntülendiğinde veya tıklanıldığında para kazanıyorsun ama 20-30 kuruş değil daha az.

playstore'a günde binlerce oyun yüklendiğinden reklamı yapılmayan oyunlar max 10 kişi falan indiriyor.onlarda annen baban kuzenler falan oluyor.
    0 kuruş kazanıyorsun böylelikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkettiyseniz; bazı oyunlar kullanıcılarına reklam izlemeye teşvik ediyor. Çünkü ne kadar reklam izlenirse o kadar para kazanıyorlar. Bildiğim kadarıyla üsteki arkadaşın dediği gibi her tıklama başına çok az para var. Ancak uygulamanızı yüzlerce ve hatta binlerce kişi kullanırsa çok para kazanabilirsiniz.

Üsteki arkadaşın dediği gibi önemli olan oyun yapmak değil, çoğu kişinin kullanabileceği bir oyun yapmak.

Ayrıca;
    -Oyun içinde ekstra özellik için para koyabilirsiniz. Bu ekstra özelliği (özel karakter, özel nesne, özel silah gibi) satın alan insanlar sayesinde para kazanabilirisiniz.

-Oyunda abonelik uygulaması yapabilirsiniz. Abonelik satın alan insanlara her ay ekstra özellikler verebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicoTravieso93 -- 26 Nisan 2020; 4:36:48 >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Reklam şirketiyle anlaşıp oyunun tanıtımını yapmış olsak
    Kaç indirme ile gelir maliyetin üstüne çıkar?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim kaynak kodlarını github'dan indirip biraz düzenleyip yüklediğim ultra basit bir oyun var ama bugüne kadar 10 tl kazandım o da eş dostla. Tanımadığım sadece bir kişinin yorumu geldi o da nasıl indirdi hayret ettim. Oyun rezalet. Bir yandan da yemek tarifleri uygulaması falan yapmaya çalıştım o uygulamalar ve bu oyunla birlikte toplam 12 tl falan kazandım. Motivasyonum düşük oturup saatlerce eğitim izleyip, uğraşmak lazım ama motivasyon olmayınca devamını getiremedim. Bahsettiğim oyun da bu:
    play.google.com
    Klasik Tuğla Kırma - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.batuhankilinc.tuglakirma

Mesajım bulunsun bu yorumla birlikte yarın editleyip nasıl kazanılır, nedir ne değildir gibi bir şeyleri yazmaya çalışıcam ama indirme başına bir ücret kazandırmadığını belirtmeliyim. Yukarıdaki yorumlarda da dendiği gibi binlerce kişi indirirse iyi bir kazanç sağlar ama 20-30 kişiyle olacak iş değil. İndirme konumu, tıklama oranı falan filan her şey durumu değiştiriyor. ABD'den 100 kişi indirip kullanmasıyla Türkiye'den 1000 kişinin indirip kullanması aynı gibi bir şey büyük ihtimalle. Yurt dışı hitine daha çok kazanç sağlıyor. Yarın editleyeceğim unutmazsam

• Benim de hayalim unityde hazır assetlerle şehirde araba sürme oyunu yapıp çoluk çocuk üzerinden para kazanmak. En kısa sürede deneyeceğim 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Quavox Q kullanıcısına yanıt

Eskiden citroen c4 ün araba oyunu vardı ve istanbul haritasında araba sürülüyordu. O oyunu şimdi geliştirip mobile getirseler bir çok kişi indirirdi sırf istanbul haritasından dolayı bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Eskiden citroen c4 ün araba oyunu vardı ve istanbul haritasında araba sürülüyordu. O oyunu şimdi geliştirip mobile getirseler bir çok kişi indirirdi sırf istanbul haritasından dolayı bile.

bu c4 robot hatta robota dönüşüyordun

• Meraklısı varsa son 30 günde tık başına ülkelere göre bu kadar kazandırmış bana.

Oyun değil.

Google Play'e oyun atıp para kazanmak

Edit: üstteki grafik tık başına max kazanç getiren top 10 ülke. Son 30 günün tüm ülkelere göre ortalaması tık başına 98 kuruş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Booker DeWitt -- 26 Ekim 2020; 12:14:47 >
  • İndirmelerden bir şey gelmiyor. Farklı yöntemler var reklam ve oyun içi monetizasyon bunlar da kendi içinde ayrılıyor. Farklı reklam şirketlerinin farklı reklam tipleri var hepsinin de ödemesi farklı. Her tık belli bir değere sahip bölgeden bölgeye değişmesi lazım diye hatırlıyorum.

Reklam işi kolay iş aslında zor olan yaptığın şey ve onun reklamı.

• google yüklediğiniz oyunun reklamını yapmak esasen çok basit. nasıl mı abone sayısı çok olan bir youtuber a 500 tl ver oyunu oynadığı video çeksin atsın youtube kanalına bir günde binlerce kişi merak edip indirip oynar severlerse devam ederler.

veyahut sen youtube ta bir oyun kanalı aç kendi oyunlarını oyna hem youtube tan hem oyundan para kazan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.