Şimdi Ara

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★ (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33.911
Cevap
146
Favori
1.072.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: espesito

quote:

Orijinalden alıntı: psychedelicamel

Yorumunu bekliyorum hocam.

Hocam nerdeyse 1 saattir sarzi yyüzde 1 azalatamadim efsane olma yolunda ilerliyor :-)

Hangi rom ile kullaniyorsun hocam.?
    Yuzde 1 olayinda ciddimisin ?
    Stok rom a yukleniyor mu ?
    Suan stok kernel + Matr1x 8.5 var acaba franco 125 dahami iyidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: agritux

İyi gunler. Bir sorum olacakti. Fenze ve ferhat ugur buralarda mi :) selam getirdim onlara :) n4 kullanicilari; Turkce destegi tam, sarji iyi giden, en iyi rom ve kernel kombinasyonu nedir? Ne kullaniyor n4 sahipleri? :) arkadasima aldirdim, rom atcam. Sorunsuz olmasi gerek. Gnex de cm kullaniyorum ama turkce vasat. Acaba n4 dede ayni mi? Ne tavsiye edersiniz?

Türkçe konusunda bi şey diyemeyeceğim, bi arkadaş çeviriyordu romları falan ama denemedim, ekstra özellikler ingilizce hep.

Kernel tavsiyesi:

Franco m1= batarya süresi stockun iki katına falan çıkıyor gözlemlerime göre(4buçuk 5 saat ekran süresi alıyorum, oyun falan dahil, cpu underclockladım, ihtiyaç duyunca yukseltiyorum)

Matr1x 8.5= pil süresine etkisi oldukça iyi, matr1x 8 denemiştim, her şey iyiydi fakat bi kaç bug vardı(ya da bana rasgeldi) 8.5 hakkinda bilgim yok pil suresi hariç.

Rom: aosp romları cm'dan daha iyi geldi bana, ama çokta farklı olduğunu sanmam(bug falan açısından)
    Şuan paranoid android kullanıyorum ve memnunum oldukça, hiç bi sorun yok.

hocam cevabınız için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

quote:

Hocam nerdeyse 1 saattir sarzi yyüzde 1 azalatamadim efsane olma yolunda ilerliyor :-)

sen umursama zaten
  • quote:

quote:

quote:

Eğer şarj yüzdesini göstermede bi hata yoksa Franco yapmış gene yapacağını

doğrudur inşallah da faydalansak. ama bende de oluyor bazen kullaniyorum baya normalde düşmesi lazim yüzdenin, ama düşmüyor, 1 dk sonra bi bakiyorum biranda %4 düşmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 18 Nisan 2013; 22:29:51 >

• bu aralar telefonun sarjini cok begeniyorum bana yetiyor gayet iyi bi sekilde ama bu dusuncem onceden iphone kullandigim icinde olabilir telefonun sarji 5 saatte bitiyordu ortada kaliyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

quote:

hocam paranoid kkullanıyorum matrix kullanıyordum ondan cçokdaha iyi bence dene ve ggör bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

(oyunlar için) onu kendiniz deneyip bulacaksınız, sizin gözünüz nekadar fps algılayabiliyorsa artık
    ayrıca genel olarak, şahsen 1ghz'nin altına düşürmeyi önermem, arkadaşın dediği cpu yükseltme, normal 1.512ghz frekansına geri getirmekti benim anladığım, 1.9 ghz'e kadar destekleyen kernellar var ancak önermiyorum, 1.5ghz de hayli hayli yetiyor zaten

Aynen hocam, yükseltmek derken 1.5ghz stock cpu hızını kastetmiştim, oyunlar için de katılıyorum, baktınız kasıyor yükseltin 1.5ghz'e, kasmıyorsa zaten bi sorun yok. Günlük kullanımda 1ghz'in altına düşmek telefona ayıp etmek olur diye düşünüyorum ama denemek size kalmış. Sürekli cpu değerleriyle oynamak istemiyorsanız 1.2 falan yapıp tatlıya bağlayabilirsiniz, ama dediğim gibi kendiniz deneyin ve ona göre karar verin.

@jehat21

Bu arada Franco r125 çıkmış, frekansları zorlanınca yükseltiyor, normal kullanımda kısık tutuyormuş(denemedim.) deneyen varsa pili nasıl etkilediğini yazarsa sevinirim.

Peki cpu hızıyla sürekli oynamak telefona zarar verir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jehat21

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

(oyunlar için) onu kendiniz deneyip bulacaksınız, sizin gözünüz nekadar fps algılayabiliyorsa artık
    ayrıca genel olarak, şahsen 1ghz'nin altına düşürmeyi önermem, arkadaşın dediği cpu yükseltme, normal 1.512ghz frekansına geri getirmekti benim anladığım, 1.9 ghz'e kadar destekleyen kernellar var ancak önermiyorum, 1.5ghz de hayli hayli yetiyor zaten

Aynen hocam, yükseltmek derken 1.5ghz stock cpu hızını kastetmiştim, oyunlar için de katılıyorum, baktınız kasıyor yükseltin 1.5ghz'e, kasmıyorsa zaten bi sorun yok. Günlük kullanımda 1ghz'in altına düşmek telefona ayıp etmek olur diye düşünüyorum ama denemek size kalmış. Sürekli cpu değerleriyle oynamak istemiyorsanız 1.2 falan yapıp tatlıya bağlayabilirsiniz, ama dediğim gibi kendiniz deneyin ve ona göre karar verin.

@jehat21

Bu arada Franco r125 çıkmış, frekansları zorlanınca yükseltiyor, normal kullanımda kısık tutuyormuş(denemedim.) deneyen varsa pili nasıl etkilediğini yazarsa sevinirim.

Peki cpu hızıyla sürekli oynamak telefona zarar verir mi ?

işlemci zaten belli frekanslar arasında sürekli dalgalı şekilde çalışır
    adamların yaptığı çalışma methodunu ve aralığını değiştirmek
    downclock ve overclock aralığı değiştirmek oluyor
    kullandığınız io sh yada gov lar da methodunu değiştirmek oluyor
    oc ve dc tabiki yorabilir ve eğer işlemciyi yapan ne yaptğını bilmiyorsa yorabilir. tabi bide bende yorar zarar verir, sizde vermez. üretilen işlemciye göre de değişir.
    methodlar hakkında pek bişey söyleyemeyeceğim. ama adını çok sık duymadğınz gov ve io lar yerine kendini ispatlamış olanları deneyin.
    mesele psx işlemcileri durdurur, işlemci ihtiyacı oldukça çalıştırır. uyku modunda yada az tüketim varken sadece bir çekirdek çalışır.
    ben bunun doğru bir şey olmadığını düşünüyorum.
    gov ve io ların açıklamalarını okuyun. içinizi en rahat ne edecekse onu kullanın.
    her kerneli kullanmayın. kullandığınız kernelin işlemci frekans aralığını mutlaka sizin telefon için güvenilir aralıkta tutun (stok)
    zaten piyasadaki en güçlü donanıma sahip telefon var elinizde. oc yapmanız gerekmiyor diye düşünüyorum.

yazdım öyle bildiklerimi. yüzde yüz doğru demiyorum. sadece kendi bilgi ve tavsiyelerimdir.
    iyi forumlar.

• Beyler benim bir iki sorum var, iş yerinde orijinal samsung şarj aleti var onla şarj etsem sıkıntı olur mu ? birde benim şarj aletinden "cızzz" diye ince bir ses geliyor normal mi sizce ? hayır telefonu bozmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

Beyler benim bir iki sorum var, iş yerinde orijinal samsung şarj aleti var onla şarj etsem sıkıntı olur mu ? birde benim şarj aletinden "cızzz" diye ince bir ses geliyor normal mi sizce ? hayır telefonu bozmasın...

Ses normal, şarj aletinin değerleri falan aynıysa sorun olmaz. (üstünde yazar)
  • quote:

quote:

Beyler benim bir iki sorum var, iş yerinde orijinal samsung şarj aleti var onla şarj etsem sıkıntı olur mu ? birde benim şarj aletinden "cızzz" diye ince bir ses geliyor normal mi sizce ? hayır telefonu bozmasın...

Ses normal diyorsun yani hocam, şarj aletinin de üstüne bakar öyle kullanırım, cevap için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karayell -- 19 Nisan 2013; 0:34:04 >
  • Ne demek hocam
    @agritux

Hocam günün sonu değerlendirmen nedir? Herhangi bi sorun var mı? Birde r125te çekirdekleri kapatabiliyor muyuz, M1'de böyle bi şey yok ne yazık ki?
    @espesito
  • quote:

quote:

quote:

Ses normal diyorsun yani hocam, şarj aletinin de üstüne bakar öyle kullanırım, cevap için teşekkür ederim...

Ne demek hocam, ses olmayan yok herhalde Nexus 4 şarj cihazlarından, eski telefonumunkinden de ses geliyordu 2 yıl tık dememişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychedelicamel -- 19 Nisan 2013; 1:15:00 >

• Hocam size bişey daha sormak istiyorum, bu nexus'ların 301 , 302 , 303 diye serileri varmış galiba ? bendeki hangisi nasıl bakarım ? başka bir yazıda okudum 302'lerin içinden sallayınca ses geliyormuş bende salladım içinden ses geliyor gerçekten ? canımı sıktı bu durum ! şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama....

@psychedelicamel
  • işin ilginç tarafı galaxy nexus şarj cihazından da ses geliyor nexus 4 ün şarj cihazından da
  • hocan kutu üzerinde S/N diye yazan kısımın başındaki sayılar ve harf. benimkinde 301K yazıyor. bir arkadaş k nin kore üretimi olduğunu 01 birinde ay olduğunu söylemişti. benim cihazdan da ses geliyor. sesin geldiği kısım söylenene göre otamatik odaklama mekanizmasıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_alien89 -- 19 Nisan 2013; 11:27:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agritux

sen umursama zaten

Aşk olsun yahu,
    Fenze yazınca üstüme alınmadım sadece..
    Nasılsın ?
    Hayırdır Gnex'ten mi geçiyorsun N4'e
  • 2 gündür telefon ile görüşürken karşı taraf ya sesin çok kısık geliyor yada hiç geliyor demeye başladı, dışarada gezen biri olsam acaba çekmiyor mu diyeceğim ama sürekli masa başındayım ve yerde değiştirmiyorum.

Birde bana ilginç gelen bir durum var telefon tuş kilidinde iken yani ekran kilidi var iken güç tuşuna bastığımda direk kapama seçeneği çıkıyor önceki htc cihazımda ekran kitli ilen sadece güç tuşu telefonu uyandırıyordu bu durum bana ilginç geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_alien89

hocan kutu üzerinde S/N diye yazan kısımın başındaki sayılar ve harf. benimkinde 301K yazıyor. bir arkadaş k nin kore üretimi olduğunu 01 birinde ay olduğunu söylemişti. benim cihazdan da ses geliyor. sesin geldiği kısım söylenene göre otamatik odaklama mekanizmasıymış

bende 212K yazıyor ilk parti cihazlardan, kamera kısmında sallayınca ses var ama başka hiçbir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnMullins -- 19 Nisan 2013; 12:03:55 >
  • quote:

Hocam size bişey daha sormak istiyorum, bu nexus'ların 301 , 302 , 303 diye serileri varmış galiba ? bendeki hangisi nasıl bakarım ? başka bir yazıda okudum 302'lerin içinden sallayınca ses geliyormuş bende salladım içinden ses geliyor gerçekten ? canımı sıktı bu durum ! şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama....

@psychedelicamel

Hocamın da dediği gibi, kutu üzerinde s/n yazan kısımda,

@the_alien89

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★

301K

2013

01 = Ocak

K= Kore (başka üretim yeri yok zaten)

Benimki de 302K ve ses geliyor kameradan ama rahatsız etmiyor beni, sorun olarak da görmüyorum, sorun tabiki ama takılacak bi şey değil bence. Hem iphone 4s'ten falan da ses geliyor, biraz daha az onda ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychedelicamel -- 19 Nisan 2013; 12:06:02 >

• 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.