Şimdi Ara

Google Maps ve G Sensör Sorunu - Google Maps G Sensörü kilitliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu ara yoğun biçimde Ghost v4 Juggernaut üzerinde çalışıyorum - müthiş sonuçlar elde etmeme rağmen sürekli bir yerlerde takılıp kaldığımı farkettim. G sensörü, yani ivmelendirme (aramızdaki dil ile telefonun yönünü değiştirdiğimizde hareketlenme - Temple Run fonksiyonu) çalışırken Google Maps sapıtıyor, Google Maps düzeldiğinde G sensör çalışmaz hale geliyordu.

Yani özetle, Google Maps sağlam çalışırken Temple Run oynayamıyıyor, Temple Run'ı sağlıklı oynayabildiğimde ise sapıtmış bir Google Maps haritasıyla karşılaşıyordum.
    En son Atlas okyanusunun ortasında evim olduğu gerçeğini yüzüme vurdu...

Tabi bu iki aplikasyonun birbiriyle çakıştığını farketmem baya bir süre aldı, çalışmalarımda yaklaşık 3 günlük bir gecikmeye yol açtı. Çıldırmak üzereyken kafamda yanan ampulle durumun farkına varmış oldum, bunu da sizlerle paylaşmak istedim;

Google Maps ve G Sensör Sorunu - Google Maps G Sensörü kilitliyor mu?  Google Maps ve G Sensör Sorunu - Google Maps G Sensörü kilitliyor mu?

Arkadaşlar, Google Maps'in son sürümü - Street View özelliğinde kullanmak için G-sensör'ü kendi kullanmak istiyor, Google Maps, siz kapatsanız da arka planda çalışan bir uygulama olduğundan dolayı G-Sensör sürekli aktifmiş gibi davranıyor ve sadece Maps'e hizmet ediyor.

Bu nedenle de G - Sensör'ü kullanan başka bir uygulama açmaya çalıştığımızda "Bu ROM'un sensörleri çalışmıyor" yorumları yapılmaya başlanıyor.
    Evet durum tam olarak budur, muhtemelen Google'ın yaptığı son geliştirme gözden kaçan bir hatayla geliyor ve G-Sensör'ü tabiri caizse kölesi yapıyor.

Bu durumu yaşayan arkadaşlara tavsiyem, uygulama arka planından Google Maps'in açık olup olmadığını kontrol etmeleri, açıksa kapatsınlar diyemiyorum çünkü maps, siz ne yaparsanız yapın en geç 10 saniyede yeniden açılıyor , sanırım bu hata düzelene kadar bir müddet Google Maps'den vazgeçmek durumundayız.

Bilgilerinize...

(Demek ki neymiş? Tüm hatalar ROM dizaynırlarından kaynaklanmıyormuş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakullukcu -- 23 Mayıs 2012; 14:37:52 >

• dostum ben onu anladım zaten kim benim romda google maps kursa sensor sorunuyla karsılastı şikayet etti bana ben google mapsin sürümünden sandım denemeye fırsatım olmadı internetten bi siteden indirmiştim mapsi ona bagladım durumu da haklı olma payın çogaldı o zaman:)
  • yandex kullanmak en mantıklısı
  • yandex de sürekli arka planda çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

yandex de sürekli arka planda çalışıyor

sorun arka planda çalışması değil g-sensör üde kullanması
  • quote:

Orijinalden alıntı: ideosx5.gb

quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

yandex de sürekli arka planda çalışıyor

sorun arka planda çalışması değil g-sensör üde kullanması

her ikisi de sorun
  • Bide şöyle bir durum var.Google Maps (yanlış hatırlamıyorsam) sensör gereksinimini arttırdı.Zaten G-sensörü kullanıyordu.Manyetik sensörler gibi sensörleride kullanmaya başladı artık.Ve bazı ROM larda manyetik (veya adını hatırlayamadığım bir sensör) sensörünü açınca hem açtığınız sensör, hemde diğer sensörler kitleniyor ve sistem yeniden başlatılmadanda düzelmiyor.Bence asıl etki eden bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumber

Bide şöyle bir durum var.Google Maps (yanlış hatırlamıyorsam) sensör gereksinimini arttırdı.Zaten G-sensörü kullanıyordu.Manyetik sensörler gibi sensörleride kullanmaya başladı artık.Ve bazı ROM larda manyetik (veya adını hatırlayamadığım bir sensör) sensörünü açınca hem açtığınız sensör, hemde diğer sensörler kitleniyor ve sistem yeniden başlatılmadanda düzelmiyor.Bence asıl etki eden bu.

evet etkisi var sanırım - ancak bugün denediğim üzere - yandex maps'de aynı soruna neden oldu...

harita kullandırtmayacaklar galiba bize...
  • Yandex veya google bu hatayı düzeltemedi değil mi hala?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -HybridTheory-

Yandex veya google bu hatayı düzeltemedi değil mi hala?

Hocam sorun aslında Harita uygulamalarında değil,Custom ROM larda. Şu ana kadar kurduğum tüm custom ROM larda sensör anlık olarak işlemiyor ve manyetik sensör çalıştığında diğer sensörlerde kilitleniyor. Mesela asla b136 da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Aynı zamanda b528 de de. Asıl sorun custom ROM larda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.