Şimdi Ara

GOOGLE CHROMECAST KULLANANLAR (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.368
Cevap
94
Favori
196.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enes12ef

Merhaba, benimde chromecast 3 ile ilgili iki sorum olacak.

Birincisi, sahibinden gibi sitelerde almak istediğim CC 3 iki farklı kutuyla satılıyor aslında kutular arasında pek bir fark yok. Birinde 11 tane uygulama ikonu var ve 1000+ Android & iPhone apps yazıyor diğer ürün kutusunda ise 13 tane uygulama ikonu ile 2000+ Android & iPhone apps yazıyor. Bunlardan hangisi orijinal chromecast e ait kutu onu öğrenmek istiyorum.

İkincisi ise chromecast'i Avr üzerinden tv ye görüntü aktarmak istiyorum. Chromecast Avr üzerinden görüntüyü tv ye aktaracak ses dosyaları da zaten 5.1 sistemden direk çıkacak. Bu tarz bir çalışma prensibi var mıdır chromecast'in

CC cihazlarının çok fazla imitasyonu yani sahtesi var. Ne aldığınıza dikkat edin.

Bu kutu gerçek ürün;

AVR'ye CC (Audio?) takabilmeniz için AVR üzerinde HDMI çıkış bulunması ve sizin istediğiniz medya'yı TV'ye (görüntü?) yansıtabilmeniz için bir ekran arayüzü olması lazım. AVR'de bu tip altyapılar mevcut mu?

Bunu sanırım CC Audio ile TV'ye görüntü değil de ses aktarımı için yapabilirdiniz ama CC Audio cihazı piyasadan kalkalı 6 yıldan uzun süre oldu, ancak 2. elini bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 22 Eylül 2021; 11:44:44 >

• enes12ef E kullanıcısına yanıt
    Chromecast 3. nesil almayın mümkünse. Kumandalı olan son modeli alın. 3.nesil olanın piyasada çok sahtesi mevcut. Zaten devride bitti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisg

CC cihazlarının çok fazla imitasyonu yani sahtesi var. Ne aldığınıza dikkat edin.

Bu kutu gerçek ürün;

AVR'ye CC (Audio?) takabilmeniz için AVR üzerinde HDMI çıkış bulunması ve sizin istediğiniz medya'yı TV'ye (görüntü?) yansıtabilmeniz için bir ekran arayüzü olması lazım. AVR'de bu tip altyapılar mevcut mu?

Bunu sanırım CC Audio ile TV'ye görüntü değil de ses aktarımı için yapabilirdiniz ama CC Audio cihazı piyasadan kalkalı 6 yıldan uzun süre oldu, ancak 2. elini bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim cevabınız için.

Bir satıcı ile alaşmıştım ama dediğim gibi ürün kutusu sizin bu gönderdiğiniz ürün kutusundan değil. Yani üzerindeki uygulama logoları 11 adet. ve 1000+ Android & iPhone apps yazıyor. Ama satıcı üstüne basa basa orijinal olduğunu google home uygulamasıyla çalıştığını söylüyor.

Avr üzerinde çokça HDMI giriş ve usb girişi mevcut. Düz mantık kurunca D-smart'tan görüntü ve ses Avr üzerinden tv ye geliyorsa bu da aynı mantık ile çalışır diye düşünmüştüm. Ama tam emin olamıyorum. Satın alıp deneme yanılmayla ancak öğrenebileceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

Chromecast 3. nesil almayın mümkünse. Kumandalı olan son modeli alın. 3.nesil olanın piyasada çok sahtesi mevcut. Zaten devride bitti

Avr üzerinden görüntü alıp alamayacağımı bilmediğim için son çıkan versiyonunu şimdilik almayı düşünmüyorum. Ucuz ikinci el az kullanılmış bir 3. nesil CC bulursam deneyeceğim. Eğer olursa sonrasında son nesil CC alıp kullanabilirim.

• enes12ef E kullanıcısına yanıt

Satıcının ürünündeki kutu gönderdiğim fotoğraftaki gibi değilse satın almayın.

Görüntü aktarımı için AVR üzerinde HDMI girişi değil HDMI çıkışı olması lazım. D Smart'dan gelen ses AVR üzerinden geliyor olabilir ama görüntün AVR üzerinden TV'ye geldiğine emin misiniz? Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım.

Chromecast TV'ye takılı olacak, siz telefon/tablet veya bilgisayar'daki görüntüyü Chromecast vasıtasıyla TV'ye aktaracaksınız, CC bu şekilde kullanılıyor.

• quote:

Görüntü aktarımı için AVR üzerinde HDMI girişi değil HDMI çıkışı olması lazım. D Smart'dan gelen ses AVR üzerinden geliyor olabilir ama görüntün AVR üzerinden TV'ye geldiğine emin misiniz? Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım.

Chromecast TV'ye takılı olacak, siz telefon/tablet veya bilgisayar'daki görüntüyü Chromecast vasıtasıyla TV'ye aktaracaksınız, CC bu şekilde kullanılıyor.

Şöyle izah edeyim. D-smart HDMI ile Avr'ye bağlı ve görüntü Avr'nin HDMI out çıkışından tv ye aktarılıyor. Ses formatları ise direk Avr'ye girdiği için burada Avr' de çözümlenip hoparlörlere dağıtılıyor. Hatta şöyle söyleyeyim dolby yayın yapan bazı kanallarda ses dolby olarak çıkıyor hoparlörlerden. Ben ise yine D-smart da olduğu gibi CC 'ye yansıttığım herhangi bir videoyu Avr üzerinden giriş seçerek görüntüyü tv ye ses kodeklerinin ise yine Avr üzerinden çözümlenip direk hoparlörlere dağıtılmasını istiyorum. Yani CC'i tv ye bağlayıp oradan optik kablo ile tekrar Avr'ye ses aktarmak istemiyorum. çünkü bu şekilde bir bağlantı yaparsam ses kodekleri bu sefer tv de çözümlenmiş oluyor. Ayrıca ekstra kablo kalabalığı oluyor.

• quote:

Ürünün kutusu bu yani orijinal değil demek oluyor öyleyse

• quote:

Ürünün kutusu bu yani orijinal değil demek oluyor öyleyse

Alıntıları Göster

BT Sport ve NOWTV İngiltere pazarında kullanılan uygulamalar. Belli ki Google İngiltere pazarı için CC3'e ayrı kutu yaptırmış.

Sanırım satıcı doğru söylüyor. CC3 2018 tarihli bir ürün.

• quote:

BT Sport ve NOWTV İngiltere pazarında kullanılan uygulamalar. Belli ki Google İngiltere pazarı için CC3'e ayrı kutu yaptırmış.

Sanırım satıcı doğru söylüyor. CC3 2018 tarihli bir ürün.

Alıntıları Göster

Evet kutu içeriğindeki adaptörde aynı ingiltere tipi bir girişe sahip. Öyleyse alıp deneme yanılma olacak ama kullanabilirim inşallah olmazsa yine satacağım bu durumda

• quote:

Şöyle izah edeyim. D-smart HDMI ile Avr'ye bağlı ve görüntü Avr'nin HDMI out çıkışından tv ye aktarılıyor. Ses formatları ise direk Avr'ye girdiği için burada Avr' de çözümlenip hoparlörlere dağıtılıyor. Hatta şöyle söyleyeyim dolby yayın yapan bazı kanallarda ses dolby olarak çıkıyor hoparlörlerden. Ben ise yine D-smart da olduğu gibi CC 'ye yansıttığım herhangi bir videoyu Avr üzerinden giriş seçerek görüntüyü tv ye ses kodeklerinin ise yine Avr üzerinden çözümlenip direk hoparlörlere dağıtılmasını istiyorum. Yani CC'i tv ye bağlayıp oradan optik kablo ile tekrar Avr'ye ses aktarmak istemiyorum. çünkü bu şekilde bir bağlantı yaparsam ses kodekleri bu sefer tv de çözümlenmiş oluyor. Ayrıca ekstra kablo kalabalığı oluyor.

Alıntıları Göster

Evet arkadaşlar buradan da paylaşayım istedim. Aldığım CC3 'ü Avr nin HDMI girişine bağlayıp Tv den görüntü ve Avr üzerinden de ses almayı başardım. Netflix den izlediğim film/dizi vs. ses kodeği Dollby ise Dollby stereo ise stereo olarak hoparlörlerden çıkış alıyorum. Yalnız şöyle bir durum var. CC3 üzerinden Telefonumu Tv ye yansıtıp galerideki videoları izlemek istediğimde ses o kadar az çıkıyor ki Avr'nin ses kademesini %50 daha fazla açmam gerekiyor. Ama CC3 e değilde direk TV nin Smart view özelliği ile yansıttığım videolarda ses AVR'den gayet normal seviyede çıkıyor. Tv Avr'ye optik kablo ile bağlı olmasına rağmen. Bunun sebebini anlayamadım. Bilen varsa sebebini paylaşırsa sevinirim.

• Chrome cast ultra 4k var elimde full kutulu ingilenen olursa satabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google Chromecast 4 K 2021 alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 1 Ekim 2021; 18:50:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFB8954A9

Soruyu geç gördüm ama bilgisayarınızda kayıtlı filmleri izlemek için örnek uygulama:

1. Bilgisayara Plex Server uygulaması kurun ve Chromecast ile aynı wifi ağına bağlanın
    2. Telefonunuza Plex Client uygulaması kurun
    3. Telefondan filmi seçip Chromecast'ta oynatın

https://googlechromecast.com/how-to-cast-plex-media-player-to-chromecast/
    https://support.plex.tv/articles/201812808-cast-from-android/

Alıntıları Göster

Lokal ağ üzerinden plex ile stream yapmak en makul çözüm gibi. Televizyon etrafında harddisk tak cikar dosya aktar gibi işlerle de ugrasmiyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chromecast için https://www.hepsiburada.com/blueway-type-c-to-hdmi-usb-3-0-cevirici-3-in-1-donusturucu-adaptor-p-HBV00000H9PWV

aparatı aldım, kargoda gelince test edip bilgi vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Ekim 2021; 17:49:28 >
  • Chromecast için https://www.hepsiburada.com/blueway-type-c-to-hdmi-usb-3-0-cevirici-3-in-1-donusturucu-adaptor-p-HBV00000H9PWV aparatı aldım kargoda gelince test edip bilgi vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Ekim 2021; 17:47:6 >

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

Aynı aparatı telefonunu tv ye aktarma işinde kullanan arkadaşından denemek için arkadaşım aldı. Chromecastte sorunsuz 2 gün kullandı.Aynı ürün farklı farklı markalarla farklı sitelerde satılıyor.

Arkadaşın kutusuna ve şekline benzer yukardaki linkteki ürünü 2 mizde aldık.Geldi ikimizde de çalışmadı.Cihaz google ambleminde kalıyor aparatın gücü yetmiyor iade edeceğim.İnternetten alıp geri iade et iş değil.

Chromecastte çalışan ürünü test edip bulmak mesele.Ben sadece air maus özelliği olan usb li nordica kumandamı kullanmak için arıyorum.

Ccnın degıl de evde başka adaptör varsa onu da dene güç az olduğu için çalışmıyor ben Aliexpresden hub aldım aynı hatayı verdi daha sonra CC nin degıl baska güç adaptörü taktım direk çalıştı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BsalihBjk B kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cc nin kendi adaptörü 5v1,25 a veya 1,5 a sanırım.Ben 5v2 a 2 adaptör denedim ama gerçek 2 a değil sanırım işe yaramadı ,cihaz açılıp kapanıyor.Sizin takdığınız adaptör kaç v/a cihaza zarar vermeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Ekim 2021; 14:7:30 >
    Eşimin Samsung A70 cep telı var onun adaptörünü taktım oldu sanırım hızlı şarj ozellıkllı olmasının da etkısı olabılır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BsalihBjk B kullanıcısına yanıt

Samsung A70 adaptörü kaç v/a ,ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 10 Ekim 2021; 15:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.