Şimdi Ara

^^Google Android İşletim Sistemi Hakkında Her Şey^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gphone çıkacak, olmadı GoPhone çıkacak, Google telefon çıkaracak derken sonunda Andoid adlı işletim sistemini patlattı.

Test Kullanımı için buyrun

http://dl.google.com/android/android_sdk_windows_m3-rc20a.zip

Ana konu olması dileğimle. Sürekli güncelleyeceğim konuyu. Android'i buradan takip edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 10 Ocak 2008; 18:53:59 >

• Diğerlerinide ben ekleyeyim.

androiddevelopers'a üye olmak isteyenler. ==>http://www.youtube.com/user/androiddevelopers

• Güzele benziyor ama bence bu yeni açık kaynak kodlar çıkarmak yerine olanın üzerine gitseler çok daha iyi sonuçlara varılacak. Mesela Motorola Rokr E2 nin kullandığı juix. Bu işletim sistemin üzerine gidilebilir. Zira 300 küsür mhz lik tel menüde kasıyor ama divxlerde kasmıyor . Yazılım geliştirilirse çok daha süper olur kanısındayım
  • Huhukomsu
    Teşekkürler.

megaturk
    android tam manasıyla çıkınca belki daha iyi olacak.
  • quote:

Google'dan "Android" uygulamaları için büyük ödüller
    Tarih: 12 Kasım 2007, Pazartesi - Saat: 23:20 Gönderen: Levent Pekcan

Henüz ortada olan bir donanım olmasa da, geliştirecekleri cep telefonu için Android isimli işletim sistemini çıkartan Google, şimdi de bu işletim sistemi için uygulama geliştirecekleri zengin para ödülleriyle desteklemeye hazırlanıyor.

Yıllardır dedikodusu süren Google Phone hala ortada olmasa da, Google bu telefona uygulama yazmak için gerekli yazılım geliştirme paketini (SDK) hazırlamış ve kullanıma sunmuş durumda. Yazılım geliştiricileri teşvik etmeyi amaçlayan firma, 10 Milyon $ tutarında bir de hediye programı belirlemiş. Android Developer Challenge isimli etkinlikte, geliştirdikleri uygulamaları önümüzdeki yıl Şubat ile Mart ayları arasında Google'a sunan katılımcılardan eseri beğenilen 50 tanesi 25.000$'lık ödül kazanacaklar. Bu 50 katılımcı içinden seçilen 10 tanesi 275.000$'lık ödül, diğer 10 tanesiyse 100.000$'lık ödüller kazanacaklar.

Etkinlikle ilgilenen programcılar, Google'ın ADC sitesine göz atarak hem tüm şartları öğrenebilir, hem de gerekli yazılımları çekebilirler.

Kaynak:http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3104

Google'ın arkasında olduğu bu platformda neler yapılacağını hep birlikte göreceğiz.
    Ama hepimiz şundan eminiz ki gelecek açık kaynaklı yazılımlarda.

İşte hep birlikte görüyoruz. Kapalı yazılımlarda ufacık bir şeyin değiştirilmesi için aylarca beklemek zorunda kalıyoruz. Bir yerini düzeltirken başka bir şeyi bozuyorlar, MP3'lerin sesini kısıyor, onu koymuyor, bunu koymuyor, her daim bir özelliğini eksik bırakıyorlar.

İnsanlar da illegal yollardan telefon üreticisinin yerine geçip bin bir eziyetle yazılımları kırıyor, değiştiriyor,kişiselleştirmeye olanak sağlıyor.

Birde bu enerjiyi açık bir platformda düşleyin.
    Her şey çok güzel olacak.

Yeter ki Iphone gibi sağlam bir telefonda bu işletim sistemini görebilelim.
    Iphone'nun yazılımı kendisi gibi esnek (flexible) değil ne yazık ki.

@PHI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 14 Kasım 2007; 20:15:38 >

• bu yazılımı telefonlara yükleyebiliyormuyuz yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: opportunity

bu yazılımı telefonlara yükleyebiliyormuyuz yani

Yakında Android işletim sistemini kullanan telefonlar piyasada olacak.
    Ama daha önemlisi Sergey Brin'in Android Demo videosunda da dediği gibi "En iyi program daha yazılmadı çünkü onu siz ve sizin gibi developerlar yapacak" demesi. Binlerce yazılım.

Bu video'daki üç boyutlu dünya grafiği ve üç boyutlu oyun gerçekten çok hızlı ve güzel. (OpenGL)

quote:

HTC: 2008'de 2-3 Android cep telefonu ve %20 büyüme ön görüyoruz
    Tarih: 13 Kasım 2007, Salı - Saat: 11:32 Gönderen: Çağrı E.

HTC ülkemizde çok popüler olmayan, ama dünya çapında büyük bir "Smartphone" üreticisi. Ürettiği telefonları kendi markası altında satmanın yanında, O2, Vodafone, T-Mobile gibi büyük operatörlere ya da diğer üreticilere verip onların markası altında da satıyor.

Daha önce ki haberlerimizde de okuduğunuz gibi, Google GPhone konusunda , hem kendi çalışmalarını, hem de dışarıdan Android'e uygulama yazacak yazılımcılar için çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda DIGITIMES'da yayınlanan HTC'nin 2008 yılına dair açıklaması ilginç bir hal alıyor. HTC'nin CEO'su Peter Chou, bir Çin gazetesinin kendisi yaptığı röportajda, 2008 yılında %20 oranında büyüme öngörüldüğünü ve 2-3 tane Android bazlı telefondan 1 milyon adet satacakları gibi hedefleri olduğunu söylüyor.
    HTC hedeflerini ne kadar tutturur bilemiyoruz ama önümüzdeki yılın cep telefonu piyasası için ilginç geçeceği kesin.

Kaynak:http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3105

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 14 Kasım 2007; 23:57:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

Orjinalden alıntı: opportunity

bu yazılımı telefonlara yükleyebiliyormuyuz yani

Yakında Android işletim sistemini kullanan telefonlar piyasada olacak.
    Ama daha önemlisi Sergey Brin'in Android Demo videosunda da dediği gibi "En iyi program daha yazılmadı çünkü onu siz ve sizin gibi developerlar yapacak" demesi. Binlerce yazılım.

http://youtube.com/watch?v=1FJHYqE0RDg

Bu video'daki üç boyutlu dünya grafiği ve üç boyutlu oyun gerçekten çok hızlı ve güzel. (OpenGL)

quote:

HTC: 2008'de 2-3 Android cep telefonu ve %20 büyüme ön görüyoruz
    Tarih: 13 Kasım 2007, Salı - Saat: 11:32 Gönderen: Çağrı E.

HTC ülkemizde çok popüler olmayan, ama dünya çapında büyük bir "Smartphone" üreticisi. Ürettiği telefonları kendi markası altında satmanın yanında, O2, Vodafone, T-Mobile gibi büyük operatörlere ya da diğer üreticilere verip onların markası altında da satıyor.

Daha önce ki haberlerimizde de okuduğunuz gibi, Google GPhone konusunda , hem kendi çalışmalarını, hem de dışarıdan Android'e uygulama yazacak yazılımcılar için çalışmalarını hızlandırdı. Bu doğrultuda DIGITIMES'da yayınlanan HTC'nin 2008 yılına dair açıklaması ilginç bir hal alıyor. HTC'nin CEO'su Peter Chou, bir Çin gazetesinin kendisi yaptığı röportajda, 2008 yılında %20 oranında büyüme öngörüldüğünü ve 2-3 tane Android bazlı telefondan 1 milyon adet satacakları gibi hedefleri olduğunu söylüyor.
    HTC hedeflerini ne kadar tutturur bilemiyoruz ama önümüzdeki yılın cep telefonu piyasası için ilginç geçeceği kesin.

Kaynak:http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3105

Huhukomsu
    İlgilendiğin için teşekkürler. Ben N95 konusu ile meşguldüm bakamadım pek.

• Bakalım bişeyler yaparız yaaa uğraşalım birazzz

• PHI en üstte verdiğin linki tele yükleyebilirmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SİMBA

PHI en üstte verdiğin linki tele yükleyebilirmiyiz?

Sanmıyorum. Çünkü o link bilgisayarda bi önizleme oluşturmak için bir simülasyon.
  • ok teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SİMBA

ok teşekkürler..

Rica ederim.

O linkteki dosyayı indirince bilgisayarınızdan kullanabiliyorsunuz andoid'i.
  • bu işletim sistemini telefona yüklemenin bir yolu var mı ?
  • arkadaşın dediği gibi, bu işletim sistemini destekleyecek telefonları beklememiz lazım...
    mantıken bu sistem bi şu anki bi çok telefona bi şekilde entegre edilir ama şu anki üreticiler şu anki telefonlarında buna müsade etmezler kanımca.
    açık kaynak, kapalı kaynak ayrımı zaten burada başlıyor...
    windows linux farkı gibi...

• Özelikle şunu izleyiniz
    http://eyevio.jp/movie/87252

• Android işletim sistemi yüklü bir telefon

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.