Şimdi Ara

google adsense'den para kazananlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
7
Favori
55.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkiye'de adsense ile ciddi paralar kazanan kısılerı tanıyorum bu para miktarları 500,1000 $ diil
    5000 10000 $ lara kadar cıkıyo.
    ben gecen ay 170 ytl aldım eft ıle bu ayda su an ıcın yaklasık 370 $ (iki aylık) bırıktı hesapta.
  • herkese merhaba,
    forumda yeniyim. bildiğim kadarıyla 1-2 ilave yapmak isterim.

Doğru içeriği olan bir sayfanızın olduğunu düşünürsek daha fazla para kazanmak için yapmanız gerekenler,

1)Hemen herkes Adsense ile ilgili bilgilerini artırmak istersen gözden kaçırdıkları nokta ise Adwords'dür. Google sonuçta aracılık yapmakta ve aldığı paranın bir miktarını reklam yayınlayana ödemektedir. Bu oran yaklaşık %30 civarındadır. Adwords'ün temelleri tam bilinmeden Adsense'den gelecek rasgele tıklamalarla para kazanmak mümkün değildir. Herkesin peşinde olduğu pahalı kelimeler, bu kelimelere reklam verenler tarafından Adwords hesaplarında çok iyi siteler seçilerek yayınlanmaktadır. Siz ne kadar uğraşsanız da "Loan consolidation" kelimesinden (Tıklama başına 60$), 20$ para kazanamazsınız.
    2)Adsense içerik olduğu sürece pahalı kelimelerin yoğun bulunduğu siteleri banlamaz. Google hergün yüzbinlerce defa pahalı kelimeler listesi satan sitelerin reklamlarını bizzat yapmaktadır.
    3)Google sadece tıklanan reklamlardan değil, tıklanmayan reklamlardan da para kazanır. Nasıl diyeceksiniz. Şöyle. Adwords yayıncının tutturmak zorunda olduğu CTR (Tıklama oranı) vardır. Bu tıklama oranının altında kalan kelimeler için reklamlar gösterilmez. Sonrasında Google reklamverenden ya kelimeyi silmesini ya da reklam fiyatını yükseltmesini ister. Yükselen fiyatla tıklanan reklam Google'a yine para kazandırır. Google'ın gelirlerinin artışının temeli bu şekilde gerçekleşmektedir.
    4)Sitenizi yaptığınızda içeriğiniz ne olursa olsun sitenizle alakasız reklamlar göreceksiniz. Bunları mutlaka "Rekabetçi reklam filtresi"ne ekleyin. Bunu için durmadan sitenizi ziyaret edip not almanıza gerek yok. Google'ın sunduğu "Adsense preview tool" ile sitenizde çıkması muhtemel reklamları görebilir, URL'lerini not alabilirsiniz. (Hepimiz biliyoruz ki görünen URL ile gidilen URL çoğu zaman aynı olmaz).
    5)Sedo'ya park edilmiş sitelere giden reklamları filtreye ekleyin. Tıklama ücretleri çok düşüktür.
    6)Sitenizde az para veren diğer tüm reklamları tespit edin. Bunu için exit link istatistiği tutan programlardan yararlanabilirsiniz.
    7)Bir sayfada 4 adet tek reklamdan fazla yayınlamayın. 250x250 kutu en güzel reklamdır. Yeterlidir.
    8)Tıklama oranınız %5-6 seviyesinde kalırsa en güzel ve garanti parayı kazanırsınız. Binlerce gösterim yapmak başarı değil.
    9)Bir örnek vereyim. 5000 sayfa gösteriminiz var. Sayfanızda 10 adet farklı reklam gösterdiğiniz birim var. Gelişmiş raporlarda "Tek reklam" olarak 40000 gösterim görüyorsanız, bu 10 reklamın 2 si çoğu zaman boş çıkıyor demektir. Bu Google'ın istediği bir şey değil. Ya reklamlarınızı azaltın ya da içerik ekleyin.
    10)Google baktığı bir başka nokta da kod/içerik oranıdır. İyi bir web sitetinde bu oran 1/6 dır. Reklamın çıkacağı kelimenin de %2 ile %3 arasında olması iyidir. Daha fazlası spam kabul edilir.
    11)Google herşeyi bilir. Bugün Google Analiytics'i incelerseniz vatandaşa sunduğu bedava hizmette böylesine akıl almaz veriler toplayan Google'ın en büyük gelir kaynağı olan Adsense ve Adwords'ü korumak için nasıl bir sisteme sahip olduğunu tahmin edebilirsiniz.
    12)Google bir kişinin sitede geçirdiği zamanı hesaplayarak ona göre reklamlar yayınlamaktadır. Çok hızlı giriş çıkış yapılan sitelerde "sayfa görüntülemesi çok olsa da "tek reklam" sayısı azalmaktadır. Azalan görüntüleme/tek raklam oranı para kazanmanızı imkansız hale getirir.
    13)Sayfa kodunda ilk okunan reklamlar en pahalı reklamlardır. Yerleşimi buna göre yapın.
    14)Yüksek PR'lı sitelerde daha kaliteli reklamlar yayınlarlar. PR'ınızı yülseltmeye bakın.
    15)Google reklamlarını tıklatmaya yönelik her türlü hareket yasak olsa da bu konuda Google çok acımasız davranmıyor. "Bu site Adsense reklamları ile gelir elde ediyor" butonu koyarak biraz avantaj sağlayabilirsiniz. Bu linkten sizin referansınızla üye olabilecek bir reklamverenden para da kazanabilirsiniz.
    15)Yakında PR sistemi kökten değişiyor. Google tool bar aracılığıyla "Sık kullanılan"lara eklenen siteler, sitede geçirilen süre, toolbardaki gülen surat, ziyaret sayısı yeni PR hesaplamalarında göz önüne alınacak. Bu yüzden ziyaretçileri sitenizde uzun tutmaya bakın. Sık kullanılanlara ekletmeye çalışın. Kaliteli reklamlar alırsınız.
    16)Son olarak "Content is the king"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi consequently -- 30 Kasım 2006; 2:32:04 >

• SON 7 GUN ÖZETLERİ

Sayfa gösterimleri Tıklamalar Sayfa TO Sayfa eCPM [?] Kazançlar
    İçerik için AdSense 76.279 252 0,54% US$ 0,27 US$ 12,38

Arama için AdSense - Veri yok -
    Tavsiyeler - Veri yok -
    Toplam Kazanç US$ 18,38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Ceza -- 1 Aralık 2006; 11:20:23 >
  • adsense kaç dolar olunca veriyor parayı?
  • arkadaslar peki sunun bi acıklaması varmı bu tıklar kendi tıkım degil tabiki bilen varsa minnettar kalacagım
     google adsense'den para kazananlar?
  • bazen boyle oluyor, ihtimal yarın gecer kazandıgın odemeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Ceza -- 19 Aralık 2006; 23:46:12 >
  • Bizim de sınıf sitemiz var 2-3 aydır yayında. Daha 40$ falan oldu.

--ReklamlaR--
    www.bataryacilar.net
    --ReklamlaR--

• quote:

Orjinalden alıntı: _Ceza

SON 7 GUN ÖZETLERİ

Sayfa gösterimleri Tıklamalar Sayfa TO Sayfa eCPM [?] Kazançlar
    İçerik için AdSense 76.279 252 0,54% US$ 0,27 US$ 12,38

Arama için AdSense - Veri yok -
    Tavsiyeler - Veri yok -
    Toplam Kazanç US$ 18,38

bu gösterime bu tıklamayı alıyorsan,
    reklam yerleşimin son derece hatalı demektir..
    eğer forumsa normal.
    ama forum değilse,acilen reklam yerlerini planlayarak değiştir..
    76 bin gösterimden 1000 tıklama alman lazım en kötü ihtimal..
    parana yazık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 20 Aralık 2006; 14:45:43 >

• Bugün saat 16:10 itibarı ile kazancım.

google adsense'den para kazananlar?

Gün bitimine 40$ felan olmasını bekliyorum.
  • DiabloXT abi benimle linkini paylaşırmısın
  • ne linki?
  • Kaliteli bir web sitesinden günlük 100dolar bile alınabilir.
    Bu google reklamı siz gelin tıklayın dememek lazım.Ziyaretçilere reklam olduğunu hissettirirseniz kazanamazsınız.Ayrıca ne kadar az gösterim o kadar kazançtır....
    Yani her sayfada google reklamı olursada kazanç düşer..
    Kolay gelsin.
  • Peki bu işten yıllık milyon dolarlar kazanan kişiler var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: S_O_N_Y

Peki bu işten yıllık milyon dolarlar kazanan kişiler var mı?

evet var.sitnin ismini unuttum ama 1 ayda 345.000 $ kazanıolardı :)
    ben 143 dlar aldım..2. ay 75 dolar olduğunda banlandım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyprosoft

quote:

Peki bu işten yıllık milyon dolarlar kazanan kişiler var mı?

evet var.sitnin ismini unuttum ama 1 ayda 345.000 $ kazanıolardı :)
    ben 143 dlar aldım..2. ay 75 dolar olduğunda banlandım

dalga geçmiyon demi bu kişinin kaç tane sitesi var?
  • hey soruma cevap versene hyprosoft ordamısın
  • arkadaşlar adsensedeki sitemde yaklasık 2yıl onceki sayfalarda var ve onlardada adsense reklamlarım var..sizce o reklamları sılmelımıyım..
  • quote:

hey soruma cevap versene hyprosoft ordamısın

yabancı bir siteydi..adam gibi içeriğide yoktu ama ingiltere'nin en ünlü sitelerindenmiş..gazetede okudum 1.5 yıl önce fln araştırıyorum bulucam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyprosoft

quote:

hey soruma cevap versene hyprosoft ordamısın

yabancı bir siteydi..adam gibi içeriğide yoktu ama ingiltere'nin en ünlü sitelerindenmiş..gazetede okudum 1.5 yıl önce fln araştırıyorum bulucam..

ok sağol
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.