Şimdi Ara

goodyear ultragrip 8 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
4
Favori
77.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Ozenhoca , olayda burda kopuyor zaten ben yılda en fazla 4-5 gün kara buza denk gelirim ki evim yenimahalle işyerim ulus olunca dağ tepe çok fazla görmem sanatoryum-ufuktepe tarafında oturan tanıdıklarada 4-5 gün gitmeyiveririm :) , kendi yol istatistiklerime baktığımda karlı buzlu yollardan çok daha fazla ıslak zemin veya su birikintisine denk geliyorum üstelik kar buz olmayınca cahil cesaretiyle kuru yolda gider gibi gidiyor bazen insan, kış lastiği kesinlikle alacağım ancak 3-4 gün kar buz için de ıslak zemini yabana atmak istemiyorum bu yüzden nokian w+ deseni uygun gibi goodyear açısından durum biraz ug performance 2'ye kayıyor ama fiyatları çok uçuk geldi bana nokian uygun boyutlarda 200civarına bulabilirilm herhalde.. 205 55 16

    ultragrip 8 (karda buzda tutnur fiyatıda uygun ama su birikintilerinde tepkisi düşündürüyor)
     goodyear ultragrip 8


    UG PERFORMANCE 2 kanalları sayesinde su birikintilerinde sorun yok deseni kardada tutunmayı kolaylaştırır gibi ama fiyatı düşündürüyor :)
     goodyear ultragrip 8


    Nokian w+
    fiyatı iyi su tahliyesi iyi ama karda tutunmaz gibi geliyor haklımıyım sizce ?
     goodyear ultragrip 8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F65A60EA1 -- 18 Ekim 2011; 13:57:56 >




  • Nokian wr g 2

     goodyear ultragrip 8


    şu seçenekte çıktı 235tl

    ankara nokian bayiilerinde w+ yokmuş telefon açtım, haftaya siparişler gelecek ama ne gelecek belli değil dendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F65A60EA1 -- 18 Ekim 2011; 15:41:42 >
  • TT46 'ın dediklerinde doğruluk payı var hatta doğru şeyler söylüyor. Genelde suyun çok olduğu yuerde bukadar V desneli bir lastik pek tercih sebebi olamaz ama kuru yol ve sürekli karlı ortamlarda mükemmel işe yarıyor. Ya da iç anadolu gibi bir coğrafyadaysanız tavsiye edebilirim.

    Ben ug7 kullanıyorum öncedende u6 kullandım ikisindende aşırı derecede memnunum. 2005 den beri kar/kış lastiği kullanırım ve yemin ederim bir kere bile zincir takmadım. Ne yollarda gittim hemde Şu anda alacak olsam ug8 alırdım Eskişehir gibi bir memlekette olduğum için ama daha ılıman yerlerdeki kullanıcılar yağmuruda su tahliyesinide düşünerek kararverebilirker.

    LAstiğin çalışma prensibide aracın kütlesi ile suyu kanallarda sıkıştırıp yan tahliye kanalalrı ile dışarı atmasıdır. Nokian W benim yazlık kullandığım goodyear eagle ventura'ya çok benziyor mükemmel bir su tahliyesi vardı o lastikte ve çok memnundum :) UG performans 2 de öyle.

    Ama ben çok hız yapmam bulunduğum şehirde de hava kurudur zaten kar buz çok olur derseniz ve benim gibi goodyear markası sevdalısısanız UG8 güzel tercihdir şu ana kadar ug serisinden memnun olmayan insan pek görmedim :)




  • bende ug7 kullandım gayet memnundum, gelin görün ki , güzel ülkemizin otobanlarında bile yağmur suyu biriktiğinden su tahliyesini de düşünmek gerekli , ş.içi kullanım hızında su birikintisi pek risk oluşturmayabilir ama ş.arası 120-130la giderken tek taraf denk geldimi suya ne denge kalır ne esp işe yarar, o zaman tekerlerdeki kanalları ararız, bir diğer durum da su tahliye kanalları aracın kar çekişini düşürürse ne anladım o tahliyeden dağın başında kalınca tekere su döker döker bakarım artık :)
    yani iki seçenek kaldı ug per 2 ve nokian wr g2, ug çok pahalı birde nokianı denemek istiyorum haftaya ankaradaki bayiilere yeni stoklar gelecekmiş bakalım zaman ne gösterecek.
  • Ben de 1-2 gün içinde (belki bugün bile olabilir) kış lastiği almak istiyorum. Yeni eve taşındık, Toki'nin yaptığı yollar mühendislik görmemiş (!!!) olduğu için kışın baya zorlu olacak benim adıma. Ev işe uzak olduğundan (toplu taşıma ile gitme imkanı da yok şirkete (şirket biraz tuhaf bir konumda)) artık kendi aracımla gidiyorum işe. Kısaca bir dağdan diğer bir dağa ulaşmam gerekiyor İstanbul içinde. :))

    Aracın orjinal lastik ölçüsü biraz cins olduğundan (185-55-15) hem bu ebatta lastik bulmak zor hem de olanların fiyatı çok yüksek. Araç, basit ufak motorlu bir binek, Jazz. Ama lastikler ince yanaklı ve genelde performans tipi, az bulunuyor. Haliyle fiyatları daha büyük lastiklerden bile fazla.


    Örneğin Goodyear UG8 220-230 (nette bir sitede 195 yazıyor), Nokian WR D3 249, Michelin 230, Bridgestone pazarlıkla 215 vs. Bari yaz lastiği olarak kullandığım (Hankook K110) ve her yönüyle harika olan (özellikle sessizliği) Hankook marka kış lastik alayım dedim. Geçen hafta sordum fiyatı 150 TL idi, p.tesi almak için bayiye gittim bu ebatta tüm W310 model lastikler bitti dedi (Kırşehir merkezi bile aradı). Bir an da elim boşta kaldı. :))
    Malum Avrupa, kötü kış koşulları nedeniyle tüm lastikleri çekiyormuş (bir çok farklı marka bayisi aynı şeyi söyledi), çok az lastik alabilmişler. Bu sene bitti dedi bayi. :(


    Bayi aynı zamanda Petlas da satıyor, onun bir modelini önerdi, Snowmaster W651. Hakkında pek bilgim yok. Kimi iyi diyor, kimi beğenmemiş. Fiyatı ise 130 TL, gayet cazip ama kafamda soru işaretleri var. Her ne kadar memleket malı da olsa büyük firmalarla yarışabilmesi için zamana ihtiyacı var, kışın yol tutuşu, frenlemesi, ıslak yoldaki durumu özellikle gürültü seviyesi nasıldır bilmiyorum. Aldığımda ortalama seviyedeyse lastik, sıkıntı yaşatmazsa bana sorun yok ama lastik yüzünden kaza yapmak veya yolda kalmak da istemem.


    Her neyse, fiyatı biraz daha düşürebilmek için 185-60-15 lastiklere bile baktım. Goodyear UG8 için 160 TL nette. Çapı biraz büyüyecek tekerin, bu yüzden çamurluğa sürtme tehlikesi var, zaten çoğu bayi de bunu belirtti.

    İyice kararsız kaldım. Hem iyi bir lastik istiyorum hem de fiyatı abartı olmasın. İstanbul için kışın çok sert geçmediği malum, üstüne bu araca pahalı lastik de gereksiz bence. Ama yolda kalmak da istemem, güvenlik önceliğim, sonra sessizlik ve konfor geliyor. Nette ne kadar bilinen marka varsa hepsine bakınıyorum ama sonuç ya bir dolu para verip kurtulmak (lastiklerin bitme tehlikesi var bizim ebat için) ya da Petlas alıp uygun fiyata işi halletmek. Tabi beklentilerimi karşılar mı bilemem.

    Siz ne dersiniz, ne önerirsiniz bana?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomusga

    Bende bugün Ankara da bir bayide sordum.205x55x16 ebatları için 200 tl fiyat verdi.navigasyon da eşantiyon.Aynı ebatın H tipinde ise navigasyon 5 inç lik bir modele çıkıyor ama fiyat 4 lastikte toplam 75 tl artıyor.Bahsettiğim bu navigasyonu(5 inç lik olan) gittim teknosada gördüm,fiyatı 285 tl.

    nereden aldın aldınız. fiyatı cok uygun geldi firmanın ismi varmı acaba
  • Ankara Cepa AVM deki Good Year bayi.
  • Arkadaşlar bende bugün 220 tl'ye 205/55/16 91H lastikleri aldım. Navigasyonu 5 inç olanda yanında verildi. Ancak benim merak ettiğim navigasyon için verilen kartta piranha neo navigasyon sizin olsun gibi bir ibare var. Bende bunu bayiye sorduğumda "abi elimdeki kartların hepsi böyle. neo veya infiniti modelinden hangisinin gönderileceğini fatura'nın faksını ya da bilgisayar çıktısını good year'a gönderdiğinizde üzerindeki verilere göre gönderecekler" dedi. Bende bana pek mantıklı gelmediğini ve onun kartının farklı olabileceğini söyledim. Oda bir araştırayım dedi. Daha öncede herkese böyle verdik dediğiniz gibi ise sorun yaşarız dedi. Bakalım sorduracak. Acaba bu durum ile ilgili bilgisi olan birisi varmı. H grubu kış lastiği alıp verilen kartta piranha infiniti hd ibaresi olan var mı acaba? Bildirirse çok sevineceğim. Teşekkürler.

    @TT46
    Bu lastiğin broşüründe yeni nesil V tipi kanalların suyu daha iyi boşalttığını ve virajda daha iyi suda kızaklama direnci elde edildiğini belirtiyor. Hem de %16 oranında daha iyi bir değerde. (TÜV SÜD Automotive Aralık 2010 testinde, Önde gelen rakiplerine göre denilmiş.)

    Yani ıslak zeminde ben kötü bir performans göstereceğini düşünmüyorum açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 20 Ekim 2011; 12:21:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekorender

    Arkadaşlar bende bugün 220 tl'ye 205/55/16 91H lastikleri aldım. Navigasyonu 5 inç olanda yanında verildi. Ancak benim merak ettiğim navigasyon için verilen kartta piranha neo navigasyon sizin olsun gibi bir ibare var. Bende bunu bayiye sorduğumda "abi elimdeki kartların hepsi böyle. neo veya infiniti modelinden hangisinin gönderileceğini fatura'nın faksını ya da bilgisayar çıktısını good year'a gönderdiğinizde üzerindeki verilere göre gönderecekler" dedi. Bende bana pek mantıklı gelmediğini ve onun kartının farklı olabileceğini söyledim. Oda bir araştırayım dedi. Daha öncede herkese böyle verdik dediğiniz gibi ise sorun yaşarız dedi. Bakalım sorduracak. Acaba bu durum ile ilgili bilgisi olan birisi varmı. H grubu kış lastiği alıp verilen kartta piranha infiniti hd ibaresi olan var mı acaba? Bildirirse çok sevineceğim. Teşekkürler.

    @TT46
    Bu lastiğin broşüründe yeni nesil V tipi kanalların suyu daha iyi boşalttığını ve virajda daha iyi suda kızaklama direnci elde edildiğini belirtiyor. Hem de %16 oranında daha iyi bir değerde. (TÜV SÜD Automotive Aralık 2010 testinde, Önde gelen rakiplerine göre denilmiş.)

    Yani ıslak zeminde ben kötü bir performans göstereceğini düşünmüyorum açıkçası.

    bende öyle düşünmek istiyorum ama dünyadaki liderliğine bakınca nokian kış lastiklerinide denemek istiyorum, şuda gerçekki dikey kanallar kadar suyu tahliye etmesi fizik kanunu olarak mümkün değil, navigasyon konusunda 5" yanında verildi demişsiniz ancak fatura vs. göndermekten bahsetmişsiniz tam anlayamadım ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TT46
    bende öyle düşünmek istiyorum ama dünyadaki liderliğine bakınca nokian kış lastiklerinide denemek istiyorum, şuda gerçekki dikey kanallar kadar suyu tahliye etmesi fizik kanunu olarak mümkün değil, navigasyon konusunda 5" yanında verildi demişsiniz ancak fatura vs. göndermekten bahsetmişsiniz tam anlayamadım ?

    Şimdi şöyle, yanında verildi derken fiziki bir alımdan bahsetmedim. Ürünü aldığınızda yanında bir kupon veriliyor. Kuponun üzerinde kazıyarak ortaya çıkan bir şifre var ve bu şifreyi good year'ın internet sitesindeki yere yazıp kayıt oluyorsunuz. Böylece navigasyon cihazı ürünü aldıktan tam 1 ay sonra adresinize postalanıyor.

    Fatura falan olayına gelirsek. Açıkçası bugün ürünü aldığım yerin bana geri dönüş yapacağını söylemiştim. Firma geri aradı ve bana teşekkür ederek bizi büyük bi dertten kurtardınız dedi. Zira ellerindeki kupon piranha neo ya ait kuponmuş ve neo ya da infiniti hd alan herkese aynı kupondan vermişler. Ben adamları uyarınca good year'ı aradılar ve aslında neo ile infiniti hd'nin kuponlarının ayrı olduğunu yanlışlıkla sadece neo kuponlarının gönderildiğini söylemişler. Aldığım kişiler teşekkür ederiz şimdiye kadar buna hiç dikkat etmemiştik, alan müşterilerimizde hiç bizi uyarmadılar dedi ve geçmişte infiniti hd haketen herkese telefon edip bilgi vereceklerini söylediler. Bende 1-2 güne kadar infiniti hd kuponum geldiğinde bayiye gidip kuponumu alacağım. Yani faturayı fakslamak gibi bir durum yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekorender

    quote:

    Orijinalden alıntı: TT46
    bende öyle düşünmek istiyorum ama dünyadaki liderliğine bakınca nokian kış lastiklerinide denemek istiyorum, şuda gerçekki dikey kanallar kadar suyu tahliye etmesi fizik kanunu olarak mümkün değil, navigasyon konusunda 5" yanında verildi demişsiniz ancak fatura vs. göndermekten bahsetmişsiniz tam anlayamadım ?

    Şimdi şöyle, yanında verildi derken fiziki bir alımdan bahsetmedim. Ürünü aldığınızda yanında bir kupon veriliyor. Kuponun üzerinde kazıyarak ortaya çıkan bir şifre var ve bu şifreyi good year'ın internet sitesindeki yere yazıp kayıt oluyorsunuz. Böylece navigasyon cihazı ürünü aldıktan tam 1 ay sonra adresinize postalanıyor.

    Fatura falan olayına gelirsek. Açıkçası bugün ürünü aldığım yerin bana geri dönüş yapacağını söylemiştim. Firma geri aradı ve bana teşekkür ederek bizi büyük bi dertten kurtardınız dedi. Zira ellerindeki kupon piranha neo ya ait kuponmuş ve neo ya da infiniti hd alan herkese aynı kupondan vermişler. Ben adamları uyarınca good year'ı aradılar ve aslında neo ile infiniti hd'nin kuponlarının ayrı olduğunu yanlışlıkla sadece neo kuponlarının gönderildiğini söylemişler. Aldığım kişiler teşekkür ederiz şimdiye kadar buna hiç dikkat etmemiştik, alan müşterilerimizde hiç bizi uyarmadılar dedi ve geçmişte infiniti hd haketen herkese telefon edip bilgi vereceklerini söylediler. Bende 1-2 güne kadar infiniti hd kuponum geldiğinde bayiye gidip kuponumu alacağım. Yani faturayı fakslamak gibi bir durum yok.

    açıklamanız için teşekkürler, ug alacak olursam dikkat ederim.




  • Neo ve hd icin kuponlar ayri. Basvuruya internetten baslamadan once faturayi imkan varsa scannerdan taratin, basvuru sonunda fax cekin yada taradiginiz dosyayi yollayin diyor. Taranan dosyada sadece kayit aninda yuklenebiliyor. Faxda surekli mesgul ve zor fax cekiliyor. Ben uyariyim basimiza geldi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugün ug8 i 210x4=840 tl ye 6 taksit aldım.Önce 800/4 taksit denmişti ama sonra yanlış anlama var 800 nakit fiyatı dediler,neyse aldım.Navigasyon ise verilen karttaki şifreyi internetten doldurarak gönderdim,o esnada scanner olmadığı için fax çektim.Fax ta bir sorun olmadı meşgul olması gibi bir sorunla uğraşmadım.
  • T sinifi mi H sinifi mi aldiniz 840 a
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    Bahse konu Goodyear Ultragrip lastiğin deseni itibariyle karda yol tutuşu ve frenlemesi iyidir. Sulu karda ortalama fren ve tutuşa sahipken yağmurlu yollarda ve göllenmiş sularda iyi bir yol tutuşu beklemeyin. En azından ortada bir kanal olsaymış daha iyi olurdu. Lastiği kötülediğimi düşünmeyin ama bu lastik daha çok Erzurum gibi kış şartları olan bir yerin lastiği. Arada bir kar yağan, çoğunluğu sulu kar şeklinde geçen mevsimler için ortada kanalları olan desenlerden seçmenizi tavsiye ederim.

    Islak ortamlarda Ultragrip 8'in yol tutuşunun iyi olmayacağını söylemişsiniz, ki bana mantıklı da geldi. Fakat Ultragrip 8, ADAC'ın 2011 kış lastiği testlerinde ıslak yolda 1,8 puanla en iyi lastik durumunda. Bu çelişki kafamı kurcaladı açıkçası. Linki de aşağıya kopyalıyorum.

    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2011_Winterreifen_Test_195_65_R15.aspx




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpss

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    Bahse konu Goodyear Ultragrip lastiğin deseni itibariyle karda yol tutuşu ve frenlemesi iyidir. Sulu karda ortalama fren ve tutuşa sahipken yağmurlu yollarda ve göllenmiş sularda iyi bir yol tutuşu beklemeyin. En azından ortada bir kanal olsaymış daha iyi olurdu. Lastiği kötülediğimi düşünmeyin ama bu lastik daha çok Erzurum gibi kış şartları olan bir yerin lastiği. Arada bir kar yağan, çoğunluğu sulu kar şeklinde geçen mevsimler için ortada kanalları olan desenlerden seçmenizi tavsiye ederim.

    Islak ortamlarda Ultragrip 8'in yol tutuşunun iyi olmayacağını söylemişsiniz, ki bana mantıklı da geldi. Fakat Ultragrip 8, ADAC'ın 2011 kış lastiği testlerinde ıslak yolda 1,8 puanla en iyi lastik durumunda. Bu çelişki kafamı kurcaladı açıkçası. Linki de aşağıya kopyalıyorum.

    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2011_Winterreifen_Test_195_65_R15.aspx

    Oradaki ıslık ortamdan kastım su birikintileridir, yoksa normal ıslık yollarda görevini yapar.
    Eğer yaşadığınız yerde belediye işini iyi yapıyorsa problem yok, fakat bozuk yollar, tıkanmış logarları bol yerde yaşıyorsanız özellikle su birikintilerinde hızlı su tahliyesi yapamayacağından aracınızı oldukça yavaşlatacaktır. Anlatmaya çalıştığım budur. Bunun dışında goodyear ın farklı desenli kış lastikleri de mevcuttur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agahs

    T sinifi mi H sinifi mi aldiniz 840 a

    T sınıfı lastik.Bu arada bende bonus ve world kart vardı,son anda ödemeyi world kartla yaptım.Oysa bonusla yapsaymışım 50 tl bonus veriyormuş banka.Bilgilerinize sunulur.Ödemeyi yapıp evde navigasyon için internete girince ''www.good year .com .tr'' nin sitesinde gördüm kampanyayı.Almadan önce siteye bakın kampanya devam ediyormu.
  • Arkadaşlar bu arada eline navigasyon ulaşan varmı.Hiçbir irtibat telefonu vs yok.Eline navigasyon ulaşan arkadaş varsa,ne kadar süre içinde eline geçti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 6 Kasım 2011; 17:22:12 >
  • GEÇEN AY, LASSA SNOWWAYS ERA DAN VAZGEÇİP, UG8 ALDIM. BRZDA SATAN ADAMIN ÖVMESİ İLE
    SONRADAN ARAŞTIRDIM, UG7 2010 YILINDA AVRUPADA 1. OLMUŞ
    DAHA 1 AYLIK OLDĞU İÇİN ŞMDLK BİR SIKINTI YOK. AMA YERE ÇOK SAĞLAM BASTIĞIMI HİSSEDİYORUM
  • bende servise gittiğimde kışlıklarıda taktırayımda birdaha git gel olmasın dedim otelde kalıyorlardı zaten yazlıktan sonra soğuk havalarda ilaç gibi geliyor yahu yol sesi çat diye kesildi zaten zamanı da geldi bu ay taktırın derim yeni alacaklara ya da hazırda kar lasitği olanlara. Gerçi bu sene de pek kar yağışı beklemiyorum ben ama olsun bir gün yağar ve o günde işiniz olur rezil olursunuz yollarda :S

    He unutmadani zincir de alın mutlaka. Bizim türk polisi kış lastiği falan dinlemiyor basıyor cezayı vallaha
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.