Şimdi Ara

Gömülü Yazılım vs Yapay Zeka Yazılımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir alana kaymak istiyorum yorumlarınızı beklerim

Gömülü Yazılım
    Olumlu:
    -Ortalık malı olmaması, piyasada bu alanda çalışanların %90'ı eecidir
    -Hibrit bir alan olduğu için rekabet daha az, ileride bu alanda uzmanlaşanlar daha değerli olacak
    -İş imkanı daha fazla
    Olumsuz:
    -Zor ve yıpratıcı bir alan, çok karmaşık mide bulandırıcı gözüküyor

Yapay Zeka
    Olumlu:
    -İlgi çekici işler yapılıyor
    -Gelecegi daha parlak
    -Kulaga havalı geliyor xd

Olumsuz:
    -Ortalik malı. CS, ee, mat, fizik, istatistik, makine vs. Birçok bölüm mezununu bu alanda görebilirsiniz
    -Rekabet çok
    -Turkiyede iş imkanı biraz kisitli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rekabetin fazla olmasi daha iyi. Yazilim collective bir alandir, surekli birinden bir sey ogrenirsin.

• TCL linux kullanıyorum

şu gömülü sistem dediğiniz şey !

açıkcası güvenlik standartlarını yükseltmek için şart

gömülü sistem = salt okunur sistem yani

tüm olay rame yüklenir ! makineye hiç bir şey yüklenmez.

özetle bunun nerede başlayıp nerede bittiği ve gerçekçi hedefleri belli !

ama yapay zeka konusuna gelince. başı sonu belli olmayan bir algoritma

bir çok algoritmanın yaptığı tek şey histogram veri analizinde

ilk 3 e çıkan sonuçlar arasında % ihtimali en yükseğe otomat seçeneği yapma

• Bu iki alandan birine ilgin olsaydi zaten simdiye kadar coktan birine baslardin. Boyle menuden yemek secer gibi yapmak yerine kendin hangi alana yatkin oldugunu bul ve onun uzerine git.

• birine yönelmek zorundasın.

• Ben yazılımı ikiye ayırırım. Birinci kısım klasik yazılım-yazılımcılıktır. Nedir klasik yazılımcılık ? İşte bilgilerin tutulduğu bir database vardır.Kullanıcı ile iletişime geçen bir arayüz vardır vb.Dünyadaki yazılımcıların %70 i bu alana giriyor.O kadar da zor bir iş değildir klasik yazılımcılık.4 senelik mühendislik okumana gerek yok (özellikle Türkiyede). Kafası biraz çalışan herkes yazılımcı olabilir.

Bir de 2. bir kısım vardır.Bu kısıma gömülü yazılım, deep learning ,görüntü işleme falan dahildir. İşte herkes bu alanda çalışamaz. Çünkü zordur. Bu işler ile uğraşırken gerçekten mühendislik yaptığını hissedersin.

İkisi arasında ayrım yapmana gerek yok. İkisini de aynı anda götürebilirsin.Yakında - özellikle savunma sanayinde - ikisini de aynı anda isteyecekleri işler çıkacaktır.

• Ben de aynı sekilde düşünüyorum hocam fakat şu anda iş imkanı olarak Türkiye'de gömülü yazılım bir tık önde. Ama zor bir alan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gömülü yazılım nasıl daha önde? İrili ufaklı tüm şirketler data scientist, machine learning engineer aramıyor mu ben mi yanlış biliyorum 🤨

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61C3BA498

Ben yazılımı ikiye ayırırım. Birinci kısım klasik yazılım-yazılımcılıktır. Nedir klasik yazılımcılık ? İşte bilgilerin tutulduğu bir database vardır.Kullanıcı ile iletişime geçen bir arayüz vardır vb.Dünyadaki yazılımcıların %70 i bu alana giriyor.O kadar da zor bir iş değildir klasik yazılımcılık.4 senelik mühendislik okumana gerek yok (özellikle Türkiyede). Kafası biraz çalışan herkes yazılımcı olabilir.

Bir de 2. bir kısım vardır.Bu kısıma gömülü yazılım, deep learning ,görüntü işleme falan dahildir. İşte herkes bu alanda çalışamaz. Çünkü zordur. Bu işler ile uğraşırken gerçekten mühendislik yaptığını hissedersin.

İkisi arasında ayrım yapmana gerek yok. İkisini de aynı anda götürebilirsin.Yakında - özellikle savunma sanayinde - ikisini de aynı anda isteyecekleri işler çıkacaktır.

Saçmalık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.