Şimdi Ara

GÖMÜLÜ DİŞ AMELİYATI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir ay sonra devlet ağız ve diş sağlığı merkezinde gömülü diş ameliyatı olacağım. Bu ameliyat hakkında bilgisi olan var mı? Deneyimleriniz neler? Ayrıca lokal anestezi mi yapıyorlar yoksa genel anestezi mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ben yatık gömülü 20lik çektirdim,2 saat sürdü allah düşmanıma göstermesin diyeyim

• Lokal anestezi ile yapılıyor. Ameliyat anında ağrı olmuyor ama kesme biçme oyma hissediliyor.

Uyuşukluk geçince zonklamaya başlar. Sürekli buz tut ki şişlik az olsun. İlk birkaç gün biraz kötü oluyor. 10 gün kadar da yediğine içtiğine dikkat etmen gerekiyor ki yara bölgesinde enfeksiyon oluşmasın.

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Benimkilerden biri de yatıkmış hatta sinire yakın olduğu için çekip çekmemeye o gün karar vereceklermiş herhalde. 2 saat neler yaptılar? Umarım çok kötü geçmez.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Genel anestezi olsa, uyutsalar daha iyi olurdu herhalde lokal korkutuyor beni biraz.

• Söylemedilerse yalnızca lokaldir diye tahmin ediyorum. Genel yapacaklarını herhalde söylerlerdi. İki durumu da anlatabilirim. Genel + lokalse hiçbir şey anlamadan olur biter. Uyandığınızda lokalin etkisi geçene kadar ilk saatlerde hiçbir şey hissetmezsiniz. Birkaç gün şişkinlik ve ağrı olur. Havluyla buz veya soğuk akü tutmanız tavsiye edilir. Yalnızca lokal ise yapılan operasyona şahit olursunuz ve bu biraz uzun sürebilir. Bir şey hissetmeseniz de bu süre zarfında biraz çekiştirileceksiniz; sabırla beklemeniz gerekiyor. Sadece lokal bu anlamda biraz hırpalayabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • operasyon sıfır acı ile gerçekleşmişti benim, 1 saat civarı gömülü 20lik ameliyatıydı. Sonrasında yanak birkaç gün dayak yemiş gibi acayip şişiyor, buz ve ağrı kesiciyle idare etmek gerekiyor. Onun dışında 10 gün sonra falan dikişleri aldırmaya gidiyordun herhalde. Ameliyat çok sıkıntılı değil ama sonrası biraz ağrılı geçmişti benim, ameliyatta sadece psikolojik zorluğu var 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lokal anestezi ile yapmayı tercih ederler. Diş çekiminde genel anestezi olmaz prosedürel sedasyon olur. İstersen sedasyon talep edebilirsin ama maliyeti epeyce arttırır. Eğer sedasyon tercih edersen propofol ile yaptırt midazolamla değil.

• Allah düşman başına vermesin. Hele devlet biriminde yaptıracaksın.  

• Gömülü 20 yaş dişi işe çokta zor değil. Lokal anestezi için iğneden sonra 10-15 dk beklemekte fayda var. Sonrasında 10-15 dk sürer dişin çekilmesi. Gerekirse dikiş atarlar. Orası uyuşuk olduğu için bişey hissetmezsiniz. Asıl iş uyuşukluk geçtikten sonra olacak ağrı sızıdır. Malesef 1-2 gün yoğun ağrı olabilir. Buda doktorun becerisi ve gömülü dişin zorluğuyla birebir alakalıdır. Buz tutma olayı doktorun söylediği şekilde olmalı, ağız asla sürekli çalkalanmamalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Devlette hocam devlette ne yazık ki. Özel fiyatları internette 2000'den başlıyor yazıyor ayrıca benim 2 tane yirmilik çekilecek. Şimdi özele gitsem kim bilir kaç yazar dedim devlete gittim mecburen.

• Devlette bana bunu soracaklar gibime gelmiyor. Randevuyu 1 dk röntgene bakıp 2 ay sonraya verdi. Kendi kafalarına göre yapacaklar gibi bir izlenim uyandırdı bende.

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Umarım benimde sancısız geçer ameliyat. Teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için hocam.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için hocam. Lokal korkutuyor ama artık yapacak bir şey yok. Öyle olacak gibi duruyor.

• TeomanTeoman T kullanıcısına yanıt

Zaten anesteziyoloji sana randevu vermediyse lokal olacak demektir. Yine de ücretini ödeyerek sedasyon talep etmen mümkün olabilir.

• TeomanTeoman T kullanıcısına yanıt
    Ameliyat yüksek ihtimal sancısız olur acı hissetmezsin ondan sonrası problem

• Gömülü Dişim vardı (20'lik değil ) ön dişlerimden biri için Gömülü Diş Ameliyatı oldum yukarıdaki dişim aşağıya getirilmeye çalışılıyor Lokal Anestezi ile gerçekleşti işlem benim ekstrem durumlar vardı, ama çok acımadı ondan sonra başka operasyonlar geçirdim daha çok canım acımıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.