Merhaba arkadaşlar.Kendiniz veya tanıdığınız herhangi birinden gömü bulan çıktı mı acaba? Gerekli ekipmanlarla doğru sonuca ulaşılır mı?
İnşallah yakında bulucaz.(pekde yakın değil, nerden baksanız en az 1-2 sene sürer) aslında dahada uzun sürebilir çünkü cihaz yönünden ümidimizi yitirdik. Gerekli ekipmanlarla kesinlikle doğru sonuca ulaşırsınız. Dayım Almanyada yaşıyor. Yaz tatillerinde Türkiye'ye gelir. Bizim bildiğimiz, daha doğrusu şüphelendiğimiz bi kaç yer var, ama ekipman yok. Dayım Almanya'da iyi bir cihaz buldu, dakat onu gümrükten geçirmek sorun Cihazın fiyatı pahalı ama kiralanadabiliniyor. Biz kiralıyacaktık, fakat gümrük sorunu hayallerimizi suya düşürdü
Kemer Tokası BuLmuştum Ben
forumda biri bulmuştu ama kim hatırlamıorum şimdi
bizim akrabaların köyünde 5 metre falan büyük bi çukur kazmışlar içine inek düşünce yakalandılar
ömrünü hapislerde çürütme riskini alıyorsan bulmak aşırı derecede kolay ama elden çıkaramazsın alıcıların % 90 ı jandarma yada polis başkasına söyledinmi gambazlarsada tadından yenilmez
bizim köylümüz geçen yıl ermeni gömüsü bulmuş.şu anda almanyada.bütün köy define arıyor özellikle gençler :) bu iş için profesyonel jeofizik cihazlar gerekir.emi cihazları ve jeoradarlar iyi cihazlardır ancak pahalıdır.15000eu+kdv gibi fiyatlardan başlar.son zmaanalrda bu gömü işine merak saran çok kişi var.
bizim burda adamın evinin bahçesinde varmıştı. Bahçeye baraka yaptırmış adam devamlı kazıyormuştu meğersem orayı tabi mahalleden kimsenin haberi yok sonra adam baya bir altın, eşyalar felan çıkartmış bir kısmını devlet el koymuş kalan kısmıda kendisine kalmış adam 4 ayda 4 katlı ev yaptırdı altınada eczanesini açtı :)
quote:
Orijinalden alıntı: maswey
bizim burda adamın evinin bahçesinde varmıştı. Bahçeye baraka yaptırmış adam devamlı kazıyormuştu meğersem orayı tabi mahalleden kimsenin haberi yok sonra adam baya bir altın, eşyalar felan çıkartmış bir kısmını devlet el koymuş kalan kısmıda kendisine kalmış adam 4 ayda 4 katlı ev yaptırdı altınada eczanesini açtı :)
Devlet adama verdi mi? Hocam şaka mı yapıyorsun Allah aşkına.. Öyle kanunlar var falan derler köydeki cahil insanları kandırırlar genelde. Sonra devlet el koyar. Benim bildiğim, duyduğum bu.
quote:
Orijinalden alıntı: MuTLu.
quote:
Devlet adama verdi mi? Hocam şaka mı yapıyorsun Allah aşkına.. Öyle kanunlar var falan derler köydeki cahil insanları kandırırlar genelde. Sonra devlet el koyar. Benim bildiğim, duyduğum bu.
Haklısınız Bu Devirde Bırakın Gömü Bulunca Elinizden Almayı Kendi Alın Terinizle Calısıp Kazandıgınızı Bile Elinizden Almayı Düşünen Bir devlet Adama Pay Mı Bıraktı?
kondom bulduydum
quote:
Orijinalden alıntı: Bold-Mg
quote:
Orijinalden alıntı: MuTLu.
quote:
Haklısınız Bu Devirde Bırakın Gömü Bulunca Elinizden Almayı Kendi Alın Terinizle Calısıp Kazandıgınızı Bile Elinizden Almayı Düşünen Bir devlet Adama Pay Mı Bıraktı?
beyler bıraktı diye biliyorum hatta baya altın çıkmış sonuçta adamın kendi bahçesi devlet pay vermiştir mutlaka, gerçi bana çıksa 1 kuruşunu ile kaptırmamaya çalışırdım ya neyse :)
Bizim burda z.burnunda 80 lerde felan bir çayır vardı şuanda hasan doğan amatör futbol tesislerinin olduğu yer adam orda 1 küp altın buldu sonra tabi mafyalar dadandı bir kardeşi mi felan birisini öldürdüler tam emin değilim ama adamın 1 küp altın bulduğu doğrudur.
Ben bu iş için 3 gün dağda kaldığımı hatırlarım.O kadar uğraştık peki nemi oldu?Tam kapak taşına ulaştık derken bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı felaket bir yağmurdu 3 saat sonra kazdığımız yere tekrar gittiğimizde tamamen toprakla kapanmıştı.Hayırlısı buymuş heralde.İleride uğraşıcam bırakmıcam peşini.Sadece osmanlı veya selçukluya ait bir taş bulduk üzerinde arapça yazılar var.Balkonda öylece duruyor.Birde bu işler öyle ha diyince olmuyor görülmeyn varlıklar işin işine girdiği zaman kötü.Ciddi bizim köyde gerçekleşti bu olay.Adamın çıkardığı testi bir anda yok oldu.Ayrıca köyümüzde eski ermeni yerleşim yeri.Yumurta şeklinde bir tepe var paha biçilemiyor oraya.Amerika 24 saat izliyor orayı.Orada bekle veya yanından geç jandarma hemen geliyor.
ben erzurum doğumluyum bizim köyde birisi bu işlerlen uğraşıyodu adamın çocuğuylan arkadaşdım çocuğun babası cebinde saçma sapan bezler nuskalar felan taşıyodu aramanın bile belli duaları varmış herşeyi tamamen yasal yapıyolardı . ekipmanları felanda vardı tabi çocuğun demesi ama pek inandırıcı konuşuyodu bir iki sefer altın felan bulmuşlar sadece evini ve arabalarını bir anda değişdirdiklerine şahit olmuşumdur öle herkezede demezler ben çocuğun ağzından bir kaç cümle zar zor almışdım işde. birde babannem depremde evi yılılınca küçük bir kuranı kerim bulmuş nasıl bişedir hiç bir fikrim yok doğrusu banada göstermedi ben ölünce sen alırdın demişdi gerçi babannemim kuruntusuda olabilir.
ben buldum
quote:
Orijinalden alıntı: bozoklar
Ben bu iş için 3 gün dağda kaldığımı hatırlarım.O kadar uğraştık peki nemi oldu?Tam kapak taşına ulaştık derken bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı felaket bir yağmurdu 3 saat sonra kazdığımız yere tekrar gittiğimizde tamamen toprakla kapanmıştı.Hayırlısı buymuş heralde.İleride uğraşıcam bırakmıcam peşini.Sadece osmanlı veya selçukluya ait bir taş bulduk üzerinde arapça yazılar var.Balkonda öylece duruyor.Birde bu işler öyle ha diyince olmuyor görülmeyn varlıklar işin işine girdiği zaman kötü.Ciddi bizim köyde gerçekleşti bu olay.Adamın çıkardığı testi bir anda yok oldu.Ayrıca köyümüzde eski ermeni yerleşim yeri.Yumurta şeklinde bir tepe var paha biçilemiyor oraya.Amerika 24 saat izliyor orayı.Orada bekle veya yanından geç jandarma hemen geliyor.
Ufak bir ekleme. Orayı tılsım büyüsü ile koruyor 3 harfliler. Evde tekim tırsıyorum yahu. Yani musallat tehlikesi var. Kaya mezarları, oda mezarları var genelde eski yerleşim yerlerinde. Ermeniler savaşa gidiyor ve gömülerini geri geldiğinde almak için gömüyorlar. Ama hiç biri geri dönemiyor. Bunlar için bir sürü taktikler vardır. Tuzaklarla dolu hepsi ben çok araştırma yaptım. 15 Tatil gelsin, araştırmalarıma devam edeceğim. Arkeolojiye merak saldımda. Küçükkende severdim böyle şeyleri... Böyle şeyleri açık ortamda konuşmak bile tehlikeli aslında.
Türkiye de nerde nasıl gömü var bilen bir adam tanıyorum. Adam 85 yaşında ama seni beni cebinden çıkarır. Ve şu anda resmiyette ölü gözüküyor :D
Eskiden özel bir teşkilatta çalışmış ve bütün gömülerin yerlerini tespit etmişler. Tabi adam bu işi yapmıyor. bir kaç kişi niyetlendi, cihaz falanda aldılar ama cihaz tırişka çıktı :D O adamla beraber dağ bayır tepe gezdiler, bir kaç yeri de tespit ettiler, hatta eski yazı falan çıktı, tercüme de ettiler ama bi yerden sonra bulamadılar. çünkü görünmeyen varlıklar tarafından korunuyor bu yerler.
Onlarda vazgeçtiler bu işlerden, o amcayı da görmüyorum artık.. Ama anlattığı bir sürü ilginç şey vardı.. Dolu bir adamdı.
buldupunu devlete bildirirseniz size %20 lik bir pay veriyor sanırım vede araştırma yapmaya devam etmeniz için gerekli belgeleri
quote:
Orijinalden alıntı: Ben Ressam
Acaba aynı yerde mi yaşıyoruz ?
O tepe olayı buradada var. 4 yıl önce millet altın çıkarmasın diye devlet oraya jandarmayı taşımış durumda. 24 Saat izleniyor
Ayrıca çok yakın bir akrabamızın tarlasında altın olduğu tespit edilmişti. 100 milyarlık bir cihaz getirip yerinide ve derinliğini filan tespit ettiler fakat kazma izni çıkmadı malesef. Ankara'ya kadarda gidip izin için uğraşıldı fakat oranın yakın bir zamanda sit alan olarak ilan edildiği anlaşıldı.
Ama öyle böyle değil , 10 milyar dolardan fazla altın gömülü orada. Bu yüzden devlet yakın bir zamanda sit alanı ilan etmiş.Uydudan izleniyor ve bu yüzden umutlarını kestiler o altından. Fakat çıkarsalar bile neredeyse 100 milyarlık bir masraf gerekiyormuş. Zaten bu yüzden cihaz getirip kesinleştirdikten sonra kazmayı planlıyorlardı ki boşuna kazmış olmasınlar okadar parayla.
Bu arada 4 yıllık konu olduğundan haberdarım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme