Şimdi Ara

GOLF VI HAKKINDA YARDIM.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eşim ve ben, babamın engelli oto alımı alabilmesi nedeniyle yüzde 37 ötv indirim hakkını kullanarak bir araç almak niyetindeyiz.
    Arabayı en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum bu kapsamda benim için önemli olan,
    Performans değil, konfor, sağlamlık, güvenlik, sorunsuzluk ve az değer yitirmesi, güncel bir kasa olması.
    Araba artaştırıyorum ama aklım çok karıştı. Haliyle fiyatı yüzünden almayı hiç düşünemediğim araçları,
    Ötv indirimli olacağı ve uzun yıllar kullanılacağımız için doğal olarak daha yüksek fiyatlı araçlara bakmaya başladım. Ancak şu anki durumumda 1000- 2000 tl. nin bile büyük önemi var benim için.
    Normalde yeni city, jazz vb. araçları almayı, eşimin otomatik araç kullanmak istemesi nedeniyle ve ekonomik nedenlerle çok düşünüyordum. Ancak WW de kendi çapımda hayalini kurduğum araçlar var. WW de aldığım fiyatlar ise şöyle sırasıyla,
    Golf 1.6 Trendline Tipt.,DSG: 43.250, ÖTV siz fiyatı ise 31.380 TL. civarı.
    Golf 1.4 TSI Trendline Tipt.,DSG: 46.500, ÖTV siz fiyatı ise 33.900 TL. civarı.
    Jetta 1.6 Prımline Tipt.: 41.650 indirimde , ÖTV siz fiyatı ise 30.400 TL. civarı.
    Birde Passat var indirimde o da 1.6 Trendline 44.300, Ötv siz fiyati 32.330 TL. civarı.
    Yaklaşık bu araçlardan herhangi birini alırsam 20.000 TL. Kredi kullanıcam.
    Diğer araçları düşünürsem normalde aslında yapmam gereken bütçeme göre 10000 TL. kredi kullanıp aracı almak. Ama işte Ötv siz almak benim aklımı çok çeliyor. Olay kısaca bu,
    Sorularım sizlere şöyle olacak
    1. Golf 1.6 ve dsg li olanı mı Tsı dsg mı tercih etmelimiyim sizce. Kullanım farkları artıları, eksileri nelerdir , çok şey kaybedermiyim sizce ? Arada yaklaşık 2500 ytl oynuyor. Ancak trendline baz donanımda esp, hillhorder vb. gibi artıları var ama bagaj vb sıkıntılar yaşayabilirim ileride.
    2. Jetta aslında almayı çok istediğim bir araç uzun vadede sedan olması daha kullanışlı gibi ama, eşimin gözünü korkutuyor kullanması, ve prımlıne donanımı esp vb.gibi artıları barındırmıyor maalesef.
    3. Passat benimde gözümü korkutuyor Şaka bu yana rüya benim için çok ama çok beğeniyorum bir üst sınıf, trendline donanımı da çok yeterli benim için hillhorder, esp vb artıları var . Ama maalesef düz vites, 1.6 motor da düşündürüyor beni performans olarak önemli değil gerçi ama sorun çıkartırmı çok.
    Golf 1.6 dsg tip. durumuma göre bence daha önde.
    İşte böyle arkadaşlar çok uzun oldu kusura bakmayın hepsi farklı araçlar biliyorum ancak fiyatlar aynı hemen hemen. Aralık 2009 umu beklesem, fayatlar düşermi, şu an mı alsam başka markaları da düşünsemmi gibi sıkıntılarım var, gerçi daha önemli sıkıntılarımız olmasın. Sizlerin bu kararlarımda bana yardımcı olmanızı diliyorum. Birde doğuş ta bu fiyatları indirme imkanımız olurmu hangi bayiyi tavsiye edersiniz bu konuda İstanbulda.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Budd -- 4 Mart 2009; 20:13:47 >

• Eğer 1.6 motor yeter bana derseniz DSG şanzımanla beraber güzel bir ikili olacaklardır. Motor şehir içinde gayet yeterli perfomans segiler zaten, bir de DSG konforu ve ekonomikliği eklendi mi sizi üzecegini pek sanmıyorum. Ayrıca çok sorunsuz bir motordur o motor.

Bagaj çok öenmli değil demişsiniz o yuzden Jetta'ya gerek yok bence. Hem golf6 daha yeni bir araç.

Donanım olarak çok dolu olsa bile Passat bence sizin için gereksiz, hem eşiniz de sürecekmiş, kocaman ve otm vitesli de değil.

TSI DSG Golf6 tabi ki en güzel seçenek olur ama mali durumunuzun ne kadar zorlanacagına bağlı.

Aceleniz yoksa yeni Polo'yu bekleyin derim yazın TR'ye gelir. Fakat 2010 yılında 1.2TSI DSG seçeneği de gelmiş olur ve Golf'ten çok daha ucuza alırsınız. Hem bayanlar için kullanımı daha kolay olan bir araba.

2009 Polo
     GOLF VI HAKKINDA YARDIM.

• Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Aralık ayını beklemek daha mantıklı olabilir dediğiniz gibi. Golfte de indirim olabilir belki yükselmede, tüm modellerde olabilir. Şu andaki indirimi nasıl buluyorsunuz. Birde aslında golfte ilk çıktığında daha değişik donanımlar mevcut değilmiydi aklımda öyle kalmış sanki.
  • xuNiQ arkadaşım yorumlarınıza saygı duyuyorum ancak katılmıyorum maalesef.
    Aslında bu konu hakkında bu şekilde açıkca yazmam gereksiz ancak genel olarak düşünceleriniz değişebilir diye ifade etmek isterim.
    Babam 30 yılını verdi bu ülkeye kendisi asker'di ve görev başında iken maalesef malulen emekli oldu. Tedavi süresince ve halen bugün neler çektiğimizi bilemezsiniz.
    Bende askerim 10 yılımı verdim ve vermeye devam edeceğim onurumla şerefimle bu güzel ülkeye, diğer onurlu ve şerefli insanlar gibi. Devlet bize böyle bir hak vermiş, kendisi kullanamaz raporu olursa ki bu da yüzde 90 ve üzeri için 3. derece akrabaları arabayı kullanabilir, ruhsata ta işletebilir isimlerini demiş . Bizim de devlet hastahanelerinden devletin doktorundan alınmış raporumuz var. Sorarım size hal böyle iken bunun neresi suçtur. Başkalarının hakkını yemiyoruzki ahlaksızlık yapalım. Siz zaten babam ve beni ahlak yönünden yargılayacak konunda değilsiniz ve olamazsınızda. Zengin değilim babamda değil, çok zor şartlarda çalışıyoruz mesai kavramımız yok 7 gün 24 saat görev ne derse o. Tabir yerinde olacaksa anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor ama asla şikayetçi değiliz bu durumdan. Bu paraları şerefimizle onurumuzla zar zor kazanıyoruz kusura bakmayın ama böyle bir hakkımız varsa bu şartlarda neden kullanmayalım. Siz bu söylediklerinizi bu kanunu suistimal edenlere sorun bence, engellilerin zor durumlarından faydalanıp onlara para verip iş kuranlara bu insanları kullananlara sorun. Ve birde bu soruyu bu insanları bu duruma düşürünlere sorun. Siz de kusura bakmayın.
    Saygılar.

• Açıklamanız için teşekkür ederim. İlk mesajınızda durumu yeterince izah etmemiş olmanızdan dolayı böyle bir düşünceye kapıldım. Emniyet şeridinin görev aciliyeti olmasa bile trafikte beklemek istemeyen polis araçlarına tahsis edilmesini, özürlü park alanında değnekçilik yapanları, trafiğin anasını ağlatan minibüs şöförlerini her gün görüyorum. Elimden geldiğince hepsinin önüne de taş koymaya çalışıyorum. Siz babam özürlü eşime ve kendime araba bakıyorum diyince haliyle benim de tepemin tası attı. Özür diliyorum. Yaptığınızın meşru olduğuna kanaat ettim.
  • Teşekkür ediyorum medeni cevabınız ve özrünüz için.
  • tredline 1.4 dsg 46.750

comfortline 1.4 manuel 46.500

46500 x 37 % 17205

46500 - 17205 = 29295

comfortline manuel diyorum senin için neden comfortline 5 yıl sonra satacaksınız ikinci el olduğunda ve bu tarz bi araç olduğunda alıcının isteği en az orta donanım olsun diyor tredline alcan satmaya kalktığında kabak bu ne boş hiç bişey yok bunda diye bir sözle karşılaşa bilirsin comfortline dsg al yenge için decem seni ekonomik olarak zorlayacağınıda tahmin ediyorum ve tsı harici sakın alma arkadaşın dediği gibi polo yu da düşün içine siniyorsa jetta ve passatı unut kasa değişcek peugeot 308 de düşün ok mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extreme_oki -- 5 Mart 2009; 2:44:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: extreme_oki

tredline 1.4 dsg 46.750

comfortline 1.4 manuel 46.500

46500 x 37 % 17205

46500 - 17205 = 29295

comfortline manuel diyorum senin için neden comfortline 5 yıl sonra satacaksınız ikinci el olduğunda ve bu tarz bi araç olduğunda alıcının isteği en az orta donanım olsun diyor tredline alcan satmaya kalktığında kabak bu ne boş hiç bişey yok bunda diye bir sözle karşılaşa bilirsin comfortline dsg al yenge için decem seni ekonomik olarak zorlayacağınıda tahmin ediyorum ve tsı harici sakın alma arkadaşın dediği gibi polo yu da düşün içine siniyorsa jetta ve passatı unut kasa değişcek peugeot 308 de düşün ok mi

Kesinlikle doğru söylüyor,ikinci elde hiçkimse yüzüne bakmıyor trendline'nin,kullanırkende senin bakasın gelmiyor..En azından comfort olmalı

• Çok teşşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. Şu an için vazgeçtim aracı alma işinden.
  • golf 6 trend donanımı hiç fena değil..hatta ben klima kontrollerini comforttan daha cok beğendim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.