Şimdi Ara

2005 elantra hakkında yardım !!!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bugün 2006 model bir dizel getz almaya giderken 2005 model bir elantra aldım. daha doğrusu pazarlık yaptım yarın işlemlerini yaptıracağım. ama olay çok ççabuk gelişti. arabayı ve özelliklerini görünce açıkcası hayran kaldım.4 hava yastığı abs asr otomatik klima vs vs. satan kişi birde üstüne jvc mp3 çalar ve jvc bass takmış.2 adet amfi var. kapılarda componentler var. sistemi 2250 YTL ye taktırdığını söylüyor. yarın zaten faturalarınıda getirecek kaskoya ekletirsin dedi. arabayı 20.000 YTL ye anlaştık.
    ama dediğim gibi arabayla ilgili fazla bir bilgim yok. açıkcası elantra alma gibi bir düşüncem olmadığı için hiç araştırmamıştım. bu forumda yaptığım araştırmada genelde hep yakıt konusu üzerinde durulmuş. yakıttan başka eksileri varmıdır yada artıları nelerdir ????

• hayırlı olsun

valla bneimde o araba hakkında tek duyduğum sorun yakıt

onun dışında bi problem duymadım

kmsi özelliklerini söylersen bişeyler deriz artık fiyat hakkında

mesela burda var 12000kmde 2005 model

21 istiyor ama 20ye bağlanır bence

alternatif çok

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2969359

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • araba 20.00 kmde. üzerinde jvc mp3 player (animasyon ekranlı falan) 2 adet amfi + componentler+ jvc bass var. 20.000 ytl ye anlaştık. ses sistemi 2.250 ytl ye mal olmuş adama. bana salladı gibi geldi ama yarın faturalarını getireyim kaskoyada işletirsin diyince inandım. arabada çizik dahi yok çok temiz bakılmış.
  • valla iyi o zaman hayırlı olsun

teyp felan için fiyat doğru olabilir

dediğin gibi temizse fiyat iyi gibi ama çokda iyi değil

sıfırını 27 ye felan alınabildiği bi durumda

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • hem servise hemde bnim tamirciye götürdüm.araç sağlam o yönden içim rahat. ama hiç aklımda olmayan bir araba olduğu için sanırım bir garip oldum:(
  • hayırlı olsun

ne diyelim alınmış alınmıştır

• Elantra iyi arabadır. Tam aile aracı. Bizim bir öğretmen arkadaşta var.

2008 siyahastra sedan 1,3cdti njoy+sp
    elinden geliyorsa bir ağız tatlandırmaya bak,o ağıza yumruk atmak erkeklik değildir
    kötülere iyilik yapmak, iyilere kötülük yapmak demektir
  • teşekkürler dostum araba çok güzel. sende ne var bilmiyorum ama benimde ağzım opelden yandı. yani bedava astra verseler almam öyle diyeyim sana :)
  • Hayırlısı olsun arkadaşımdada bu araçtan var. Bi ara kullanma fırsatı buldum kullanımı çok rahat ve güzel bir araba yalnız gözüme çarpan bikaç aksaklık yüksek hızda direksiyonu hafif kalıyor ve ne yazıkki şehiriçinde tüketim biraz yüksek.

Orjinal hali ile kullanırsan çok güzel bir alie aracı.
    Geçen güün biraz mod. lusunu gördüm. Adam sadece jant taktırmış, cam filmi ve alçaltmış arabayı.
    Gerçekten çok değişmiş =))
  • Ben starexzedeyim,bu öyle bir marka ki halk arasında öyle kötü bir ünü varki mercedes yıldızını söküp hyundai arması taksan mercedeside yerin dibine batırır,yaptığı arabalar harika hangi sınıfta olursa olsun sınıfının en iyilerinden ama şu yakıt konusu ve agresif rekabet ve satış stratejileri mahvediyor en basit örnek ;liste fiyatı üzerinden 7-8milyar indirim olurmu yaw kimi kandırıyor bunlar,ota boka herşeye kampanya yaparlar buyüzden güvenilirlikleri sıfırdır... tekrar söylüyorum dostum satarım derdin yoksa yani biniciysen çok iyi seçim Allah kaza bela vermesin..
    quote:

Orjinalden alıntı: maverick78

teşekkürler dostum araba çok güzel. sende ne var bilmiyorum ama benimde ağzım opelden yandı. yani bedava astra verseler almam öyle diyeyim sana :)

elinden geliyorsa bir ağız tatlandırmaya bak,o ağıza yumruk atmak erkeklik değildir

• ben biniciyim artık. daha önce tipo ve corsa kullandım. corsaya film çektirdim hava filtresi taktırdım marşpiyer spoiler yaptırdım yere bastım vs vs artık bu tür şeylerden hevesimi aldım. şimdi rahatca binebileceğim konforlu bir araba istiyorum tek isteğim konforlu olsun. uzun müddet binmeyi planlıyorum. yakıtıda bence çok değil. şehir içinde 8 lt yakıyor. izmirde yaşıyorum şehir içinde 600-700 km yaptım ortalaması bana makul geldi açıkcası
  • allah kaza bela vermesin dostum
    quote:

ben biniciyim artık. daha önce tipo ve corsa kullandım. corsaya film çektirdim hava filtresi taktırdım marşpiyer spoiler yaptırdım yere bastım vs vs artık bu tür şeylerden hevesimi aldım. şimdi rahatca binebileceğim konforlu bir araba istiyorum tek isteğim konforlu olsun. uzun müddet binmeyi planlıyorum. yakıtıda bence çok değil. şehir içinde 8 lt yakıyor. izmirde yaşıyorum şehir içinde 600-700 km yaptım ortalaması bana makul geldi açıkcası

• quote:

arkadaşlar ben bugün 2006 model bir dizel getz almaya giderken 2005 model bir elantra aldım. daha doğrusu pazarlık yaptım yarın işlemlerini yaptıracağım. ama olay çok ççabuk gelişti. arabayı ve özelliklerini görünce açıkcası hayran kaldım.4 hava yastığı abs asr otomatik klima vs vs. satan kişi birde üstüne jvc mp3 çalar ve jvc bass takmış.2 adet amfi var. kapılarda componentler var. sistemi 2250 YTL ye taktırdığını söylüyor. yarın zaten faturalarınıda getirecek kaskoya ekletirsin dedi. arabayı 20.000 YTL ye anlaştık.
    ama dediğim gibi arabayla ilgili fazla bir bilgim yok. açıkcası elantra alma gibi bir düşüncem olmadığı için hiç araştırmamıştım. bu forumda yaptığım araştırmada genelde hep yakıt konusu üzerinde durulmuş. yakıttan başka eksileri varmıdır yada artıları nelerdir ????

Alıp almadığını bilmiyorum ama aldıysan iyi seçim. Ben Admıre düşünüyordum önce, ama araştırınce Elantra'nın daha mantıklı bir seçim olduğunu gördüm. Mütevazi ve sorunsuz bir araç gibi geldi bana . Ayrıca Hyundaı'nin, Türkiye'nin aksine dünyada en çok satan modeli olduğunu biliyorum. Ayrıca Amerikada da çok satan Hyundaı modelleri arasındaaşağıdaki bilgi araç hakkında bir fikir verir herhalde.

"Hyundai Elantra - Fazla dikkat çekmeyen bir örnek"

Eğer Elantra'da dikkat çeken bir şey varsa o da güvenilirliktir.
    Tasarımında öyle fazla göze batan yeniliklerin olmaması, fazla dikkat çekmeyen ağırbaşlı günlük kullanım araçları arasındaki yerinden birşeyler kaybetmesine neden oldu. Ön kaputunun altında da heyecan verici yenilikler bulunmuyor: Ne yazık ki iki benzinli motor da boğuk çalışıyor ve vasat itme gücü sağlayabiliyor.
    Elantra'nın benzinli motorları, türlerinin en güvenilir örnekleri arasında yer alıyor. İlk Elantra kuşağının aksine güncel Elantra'yla ilgili olarak en küçük bir okur şikayet mektubu bile bulunmuyor. Ayrıca burada, triger kayışlarının aşınmaya oldukça yatkın olduklarını da hatırlatmak gerekiyor.
    Akü ve immobilizer bazen çalışmayı engelleyebiliyor
    Tüm güvenilirliğine rağmen bir Elantra yine de çalışmıyorsa sorun 1.6 lt'lik versiyonda büyük bir ihtimalle akünün zayıflığıdır. Çünkü zayıf akü, çoğunlukla kısa mesafelerde kullanılan versiyonlarda biraz fazla zorlanıyor. İkinci bir çalıştırma problemineyse immobilizer neden oluyor. Ancak bunların, oldukça nadir rastlanan sorunlar olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Benzer bir saptama, 2001 yılında piyasaya çıkarılan CRDi motorun common-rail enjeksiyon borularında yaşanan kaçaklar için de geçerli. Bu ender problemin dışında sakin çalışması ve yüksek çekiş gücüyle Hyundai'ın dizel motoru, Avrupalı ileri teknoloji dizellerinin karşısında çok iyi bir alternatif. Diğer taraftan bu motor sadece Euro3 normunu karşılayabiliyor. Elantra yolcuları, başarılı koltukları sayesinde en uzun yolculuklarda bile rahatlık sağlıyor. Ancak bu konforda süspansiyonun payı o kadar da yüksek değil. Çünkü başarılı yol tutuşunu Elantra, süspansiyonunun yersiz sertliğine borçlu. Diğer taraftan süspansiyon sertliği konusunda beğeniler çok farklı olabiliyor. Örneğin kimileri, sportif süspansiyonu standart fiyata satın almayı faydalı bir özellik olarak kabul edebilir.

Arka akstaki çubukların inceliği sık sık ayarlama gerektiriyor.

Sensörler kirlendiğinde ABS'de arızalara neden olabiliyor.

Alternatör ve akü, sık sık devre dışı kalabiliyor.

Satın almadan önce tüm aks körüklerini kontrol edin.

Paslanmalar, el freninin zamanla çözülmesini engelleyebiliyor.

Kontrol listesi

Model Tarihi

09/91 Koreli üreticinin sedan modeli, Lantra adıyla Avrupa pazarlarında piyasaya çıktı.
    09/95 Lantra'nın (Elantra) ikinci kuşağı tanıtıldı.
    01/96 Elantra SW tanıtıldı.
    08/00 Yeni model (sedan ve hatchback karoserlerle) tüketicinin beğenisine sunuldu; station versiyon ürün yelpazesinden çıkarıldı. ABS, ön ve yanhavayastıklarının standart olduğu otomobilde 1.6 lt (107 HP) ve 2.0 lt'lik (139 HP) benzinli motorlar görev yapıyordu.
    03/01 2.0 lt 113 HP'lik common-rail dizel motor seçeneği tanıtıldı.

Zayıf noktalar

V kayışı, genginliği azaltığında ses yapabildiğinden dikkatli olmak gerekiyor.

Klima, yoğunlaşma suyunun iç mekana sızmasına, böylece zemin halılarının ıslanmasına neden olabiliyor.

Akü, özellikle kısa mesafelerde kullanılan ADAC'nin istatistiklerinde çalıştırma problemlerinin en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

İmmobilizer ise çalıştırma problemlerine neden olmakta ikinci sırada yer alıyor.

Fren sistemi, sportif kullanım için biraz zayıf kaldığından diskler ve kaliperlerde erken aşınmalar görülebiliyor.

Sonuç
    Kendi değerini otomobiliyle bağdaştırmaktan kaçınanlar, Elantra ile rahatça yaşayabilir. Bu Koreli otomobil de Alman mükemmelliyetçiliğinden ya da Japonların güvenilirliğinden uzak olmasına rağmen, fiyat seviyesi bu iki gruptan çok daha aşağıda. Piyasada pek sık bulunmayan bir model olduğundan, pazarda bulunması da zor olabiliyor.

• dostum verdiğin bilgiler için teşekkürler. arabayı aldım şu an için gayet memnunum. aradığım özellikleri karşılıyor açıkcası. o fiyata ancak 2003 model bir focus alabilirdimki onunda kilometresi fazla olurdu.o yüzden fiyat performans oranından çok memnunum. umarım sende elantra alırsında bu konforu sende yaşarsın:)
  • Arkadaşlar bence Elantra yukarıda da bahsedildiği gibi tasarımının sade olmasından dolayı fazla dikkat çekmiyor...
    Avrupalı otomobiller gibi şişirme bir tasarıma sahip olmadığı için kötü bir araç zannediliyor...
    Şimdi 4 aylık bir Elantram var ondan önce de 2000 model Elantram vardı...
    Ondan da çok memnunum bundan da çok şükür...
    Gerçekten özellikleri bakımından mükemmel bir otomobil bence...
    Bir tanıdık yeni Megane almıştı...
    Bi havayla benim arabayı küçümsedi...
    Fiyatını duyunca da çok para o araba için falan dedi...
    Bi gün benim arabaya bindi...
    Ve Megane aldığına ve söylediklerine pişman oldu...
    Her yönden kusursuz bir otombil...
    Her araç arıza yapabilir...
    Zamanla araba sıfır gibi kalacak değil ya...
    Alındığı gün bozulan nice arabalar gördüm ben...
    O yüzden Elantra'Nın kıymetini bilin...
    Bu forumda birisi Elantra mı Mareamı diye bi başlık açıp karşılaştırmaya almıştı...
    Marea yı Elantrayla bir mi tutuyor acaba...
    Elantra ondan bin kat daha iyi ir otomobil...
    Yenisi de Mayısta geliyormuş sanırım...
    Hadi hayırlısı bakalım...
    Hyundai yapmışsa en iyisini yapmıştır...

2006 Hyundai Elantra 1.6 GLS Ay Grisi

• dostum peki yakıtı nasıl?
    quote:

Orjinalden alıntı: dumurman

Arkadaşlar bence Elantra yukarıda da bahsedildiği gibi tasarımının sade olmasından dolayı fazla dikkat çekmiyor...
    Avrupalı otomobiller gibi şişirme bir tasarıma sahip olmadığı için kötü bir araç zannediliyor...
    Şimdi 4 aylık bir Elantram var ondan önce de 2000 model Elantram vardı...
    Ondan da çok memnunum bundan da çok şükür...
    Gerçekten özellikleri bakımından mükemmel bir otomobil bence...
    Bir tanıdık yeni Megane almıştı...
    Bi havayla benim arabayı küçümsedi...
    Fiyatını duyunca da çok para o araba için falan dedi...
    Bi gün benim arabaya bindi...
    Ve Megane aldığına ve söylediklerine pişman oldu...
    Her yönden kusursuz bir otombil...
    Her araç arıza yapabilir...
    Zamanla araba sıfır gibi kalacak değil ya...
    Alındığı gün bozulan nice arabalar gördüm ben...
    O yüzden Elantra'Nın kıymetini bilin...
    Bu forumda birisi Elantra mı Mareamı diye bi başlık açıp karşılaştırmaya almıştı...
    Marea yı Elantrayla bir mi tutuyor acaba...
    Elantra ondan bin kat daha iyi ir otomobil...
    Yenisi de Mayısta geliyormuş sanırım...
    Hadi hayırlısı bakalım...
    Hyundai yapmışsa en iyisini yapmıştır...

• 8-8,5 arası yakıyor şehir içi. ben izmirde yaşıyorum ve arabayı çiğli alsanca-gaziemir earasında kullanıyorum. ama çok trafiğe takılırsam 9,5lara çıktığıda oluyor
  • quote:

8-8,5 arası yakıyor şehir içi. ben izmirde yaşıyorum ve arabayı çiğli alsanca-gaziemir earasında kullanıyorum. ama çok trafiğe takılırsam 9,5lara çıktığıda oluyor

Ş. arası yakıt durumu nedir? Ses izalasyonu ve performans nasıl?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.