Şimdi Ara

Golf 7 1.2 TSI Comfortline Önerirmisiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
31.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Golf 7 1.2 TSI Comfortline + Sürüş Konfor Paketi sipariş vermeyi düşünüyorum.

Renk olarak tungsten gri iç döşeme olarakta krem Toplam 60 bin tl vs tutuyor. Ortalama 12 hafta içerisinde teslim diyorlar.

Sizce fiyatlar daha aşağı düşme ihtimali var mıdır?

Bir de bej döşemesi olanlar sıkıntılar çekiyor mu?

1.2 TSI kullananlar yakıt tüketimi paylaşabilir mi?

Önerileriniz bekliyorum teşekkürler

Golf 7 1.2 TSI Comfortline: Kullanıcı Yorumları ve Bilgiler

Volkswagen Golf 7'nin 1.2 TSI Comfortline donanım paketi, uygun fiyatı, yakıt verimliliği ve pratik özellikleriyle dikkat çekmektedir. İşte Golf 7 1.2 TSI Comfortline hakkında kullanıcı yorumlarından derlenen bilgiler:

Performans ve Yakıt Tüketimi:

• 1.2 litrelik TSI motor, 105 beygir güç ve 175 Nm tork üretmektedir.
    • Kullanıcılar, şehir içi sürüşlerde ortalama 6-7 litre/100 km, şehir dışı sürüşlerde ise 4-5 litre/100 km yakıt tüketimine ulaştıklarını belirtmektedirler.

Sürüş Deneyimi:

• Golf 7 1.2 TSI Comfortline, çevik ve dengeli bir sürüş deneyimi sunmaktadır.
    • Direksiyon hassastır ve süspansiyon sistemi konforludur.
    • DSG şanzıman, sorunsuz ve hızlı vites geçişleri sağlamaktadır.

İç Mekan ve Donanım:

• Comfortline donanım paketi, kumaş döşeme, klima, dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi gibi özellikler içerir.
    • İç mekan geniş ve ferahtır, arka koltuklar rahattır.
    • Bagaj hacmi 380 litredir ve koltuklar katlandığında genişler.

Kullanıcı Yorumları:

• Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur. Kullanıcılar, Golf 7 1.2 TSI Comfortline'ın yakıt verimliliğini, performansını, sürüş deneyimini ve iç mekanını övmektedirler.
    • Bazı kullanıcılar, motorun yüksek devirlerde gürültülü olabileceğini belirtmektedir.
    • Ayrıca, bazı kullanıcılar daha fazla güvenlik özelliği olmasını talep etmektedir.

Sonuç:

Golf 7 1.2 TSI Comfortline, uygun fiyatı, yakıt verimliliği, pratik özellikleri ve güvenilirliğiyle öne çıkan bir hatchback modelidir. Kullanıcı yorumları genel olarak olumlu olsa da, potansiyel alıcılar motorun gürültü seviyesi ve güvenlik özelliklerinin eksikliği gibi faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Işık görüş paketini de mutlaka ekletin 500TL gibi bir rakam tutuyor.

Orijinalden alıntı: Barış26

Işık görüş paketini de mutlaka ekletin 500TL gibi bir rakam tutuyor.
    Bugün bayide beyaz renk için ışık paketi dahil 59.400 teklif aldım.

Aralık ayı gibi düşer mi acaba

Orijinalden alıntı: Gokhan_366

Bugün bayide beyaz renk için ışık paketi dahil 59.400 teklif aldım.

Aralık ayı gibi düşer mi acaba

Alıntıları Göster
    bende 8 ekim 2014te aracımı teslim aldım. 1.2 tsi man comfort + sürüş keyif paketi + ışık görüş paketi : 58.800 liraya aldım.

15 günlük kullanım tecrübem aydınlatıcı olurmu bilmiyorum ama tek kelime ile mükemmel bir araç. bu araçtan etkilenmemek mümkün değil. 1.2 motor çekmez gitmez tarzı

hurafeleri aldırış etmeyin. tabi ki 1.4 122kw gibi olmaz ama bu aracında vergi+yakıt+fiyat avantajları var. konfor kalite tasarruf güven hepsi var bu araçta.

şu an için şehir içinde 100km/7lt ortalama var. ileride bu miktar düşecektir. vergisi 258x2 . kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: feykbey

bende 8 ekim 2014te aracımı teslim aldım. 1.2 tsi man comfort + sürüş keyif paketi + ışık görüş paketi : 58.800 liraya aldım.

15 günlük kullanım tecrübem aydınlatıcı olurmu bilmiyorum ama tek kelime ile mükemmel bir araç. bu araçtan etkilenmemek mümkün değil. 1.2 motor çekmez gitmez tarzı

hurafeleri aldırış etmeyin. tabi ki 1.4 122kw gibi olmaz ama bu aracında vergi+yakıt+fiyat avantajları var. konfor kalite tasarruf güven hepsi var bu araçta.

şu an için şehir içinde 100km/7lt ortalama var. ileride bu miktar düşecektir. vergisi 258x2 . kesinlikle tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Fiyatların artması muhtemeldir.

1.2 Tsi motor canlıdır ve makul değerlere sahiptir, doğru bir tercih. O motor kasayı kaldırmaz gibi hurafelere inanmayın.

Bej döşeme haliyle daha hassas ve özenli olmak gerekiyor. Dikkatli olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

1.2 Tsi motor canlıdır ve makul değerlere sahiptir, doğru bir tercih. O motor kasayı kaldırmaz gibi hurafelere inanmayın.

Bej döşeme haliyle daha hassas ve özenli olmak gerekiyor. Dikkatli olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız.

Alıntıları Göster
    2014 Ocak Ayından beri Golf 7 1.2 TSİ kullanıyorum.Aracı ilk aldığımda yakıt tüketimi biraz yüksekti.7.5-8 lt arası şehir içi tüketimi vardı.Şehir içi dediğim karadenizin pek de düz olmayan ,rampaları biraz dik olan şirin bir ilçesi.Aracım şu an 9bin km de yakıt yarım litre kadar düştü diye hesapladım.Bu aralar şehir içi 7-7,5lt arası tüketim aralığında aracımı kullanıyorum. Gelelim şehirler arası tüketim değerlerine. Araç 3 kişiyle 90-100 km sabit hızda klima çalışır halde ortalama 4,8 lt civarı benzin tüketiyor.Benzinin fiyatının bugünlerde 4.75 olduğunu düşünürsek 4,75*4,8=22,8 krş yani 23 krş gibi bir ortalama ile şehirler arası sakin kullanımda yakıt tükettiğini görmüş oluruz.Benzinli bir araç için güzel değerler olduğunu düşünüyorum.Araç gerçek manada sessiz ve rahat bir araç yalnız şu bağımsız süspansiyon işine biraz kafam takılmış durumda.Bildiğiniz üzere 1.2 tsi ve 1.6 tdi motorlarda yarı bağımlı yani torsiyon çubuklu diye tabir edilen süspansiyon sistemi kullanılıyor.Aracımı çok zorlamadığım için öyle aman aman yol tutuşu ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.Yalnız şunu fark ettim.Bayram tatili için gelen arkadaşımın golf 6 1.4 tsi aracını kullandım ve onun aracının süspansiyon sisteminin benim golf 7 ye göre bir tık daha konforlu olduğunu hissettim özellikle bol çukuru olan yollarda. Volkswagen şunu yapmak istemiş sanırım: yarı bağımlı süspansiyona sahip olan golf 7 lerde süspansiyonu biraz sertleştirerek yol tutuşu arttırmayı denemişler yada istemişler ama konfordan ödün vermek dışında ne kadar başarılı olmuşlar bilemiyorum.
    Araç kullanım olarak sürücüye zevk verdiğini düşünüyorum özellikle 2 vitese gaza çöktünüzde her ne kadar 1.4 tsi ler kadar olmasada yüzünüzü güldürdüğünü hissedebilirsiniz. Golf 7 1.2 tsi alacak arkadaşlara tavsiyem otomatik vitesi tercih etmeleri.Ekonomi yapmak için sık sık vites değiştirmek gerekiyor buda bazen can sıkabiliyor.Şu aralar aklımı seat leon 1.6 tdi style modeli kurcalamıyor değil adamlar 60bin tlye golf 7 comfortline dan daha dolu bir dizel araç veriyorlar.Leon hiç bir zaman bir golf olamaz ama yinede aklımı kurcalıyor işte hani birazda dizel diye. Benim gibi öyle çok gezmeyen biriyseniz GOLf 7 1.2 TSi size kesinlikle yetecektir.Almayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullnsınlar araçlarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

2014 Ocak Ayından beri Golf 7 1.2 TSİ kullanıyorum.Aracı ilk aldığımda yakıt tüketimi biraz yüksekti.7.5-8 lt arası şehir içi tüketimi vardı.Şehir içi dediğim karadenizin pek de düz olmayan ,rampaları biraz dik olan şirin bir ilçesi.Aracım şu an 9bin km de yakıt yarım litre kadar düştü diye hesapladım.Bu aralar şehir içi 7-7,5lt arası tüketim aralığında aracımı kullanıyorum. Gelelim şehirler arası tüketim değerlerine. Araç 3 kişiyle 90-100 km sabit hızda klima çalışır halde ortalama 4,8 lt civarı benzin tüketiyor.Benzinin fiyatının bugünlerde 4.75 olduğunu düşünürsek 4,75*4,8=22,8 krş yani 23 krş gibi bir ortalama ile şehirler arası sakin kullanımda yakıt tükettiğini görmüş oluruz.Benzinli bir araç için güzel değerler olduğunu düşünüyorum.Araç gerçek manada sessiz ve rahat bir araç yalnız şu bağımsız süspansiyon işine biraz kafam takılmış durumda.Bildiğiniz üzere 1.2 tsi ve 1.6 tdi motorlarda yarı bağımlı yani torsiyon çubuklu diye tabir edilen süspansiyon sistemi kullanılıyor.Aracımı çok zorlamadığım için öyle aman aman yol tutuşu ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.Yalnız şunu fark ettim.Bayram tatili için gelen arkadaşımın golf 6 1.4 tsi aracını kullandım ve onun aracının süspansiyon sisteminin benim golf 7 ye göre bir tık daha konforlu olduğunu hissettim özellikle bol çukuru olan yollarda. Volkswagen şunu yapmak istemiş sanırım: yarı bağımlı süspansiyona sahip olan golf 7 lerde süspansiyonu biraz sertleştirerek yol tutuşu arttırmayı denemişler yada istemişler ama konfordan ödün vermek dışında ne kadar başarılı olmuşlar bilemiyorum.
    Araç kullanım olarak sürücüye zevk verdiğini düşünüyorum özellikle 2 vitese gaza çöktünüzde her ne kadar 1.4 tsi ler kadar olmasada yüzünüzü güldürdüğünü hissedebilirsiniz. Golf 7 1.2 tsi alacak arkadaşlara tavsiyem otomatik vitesi tercih etmeleri.Ekonomi yapmak için sık sık vites değiştirmek gerekiyor buda bazen can sıkabiliyor.Şu aralar aklımı seat leon 1.6 tdi style modeli kurcalamıyor değil adamlar 60bin tlye golf 7 comfortline dan daha dolu bir dizel araç veriyorlar.Leon hiç bir zaman bir golf olamaz ama yinede aklımı kurcalıyor işte hani birazda dizel diye. Benim gibi öyle çok gezmeyen biriyseniz GOLf 7 1.2 TSi size kesinlikle yetecektir.Almayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullnsınlar araçlarını.

Alıntıları Göster
    sipariş vermedi isen kesinlikle 1.4 tsi 160 lık öneririm.olmadı yine 1.4 tsi 122 lik öneririm.neden dersen ara hızlanmalar için tork çok önemli.1.2 de tork zayıf.
    kaldı ki 1.4 122 likte bile tork 200 ama yetmiyor.160 lıkta tork 240 tır.zaten satış hilesi olan bu 6 vitesten dolayı 1 ve 2 çok kısa 3.4.5 güzel 6 viteste ise 1.4 bile zayıf kalıyor 1.2 ne yapsın.sollama yaparken 6.vites 100 le giderken yapıştırıp geçemiyorsun.işte böyle ani sollama ihtiyacı duyduğun anlarda vites düşmek zorundasın.sanırım bu 160 lıkta 6. vites hızlanması daha iyidir.bu arada ben mk7 1.4 122 lik kullanıyorum.şunuda belirteyim yakıt tüketimi sana bağlı.1500-2000 devir arası çok ekonomik.ani fren ve ani hızlanmalardanda kaçman lazım.benim ortalama şehir içi 6-6.8 arası.ort sürat 30 km.lerde.şehir dışı sabırlı gidersen 4.5-5,5 lt görürsün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.0 Tsi Vs Megane 1.2 TCE
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 51.400 tl ye seat leon 1.2 tsi manuel almak üzereydimki. ekranını büyütemediğimiz ve park sensörünü orjinal olark ekletemediğimi bunlar için 3.5 ay beklemem gerektiğini söyleyince seat bayisi, golf 1.2 tsi ye baktım .

birkaç sorum olacak.

1. 58.600 tl yazıyor vw sitesinde. bayi belki daha ucuza verir mi?

2. 5.8 inch ekranı golfe ekletebiliyor muyuz ? yoksa ondada 3.5 ay mı bekletecez? bunun fiyatı 2850 tl midir? yoksa üzerinde gelen 5 inch ekranın fiyatını düşüyorlar mı?
    3. sürüş konfor paketi 1520 tl ve ışık paketi 460 tl . bu ikisini ekletebilir miyim serviste? yoksa olmuyor mu?

4. seat 5.8 inch ekranı 750 tl ye satarken golf neden 2850 tl ye satıyor anlamış değilim. %90 aynı ekrandır.

5. 17" "Madrid" alüminyum alaşımlı jantlar (Comfortline ve Highline donanım) yazıyor 1160 tl. bunlar golf highlinedaki jantlar mı? o çok hoşuma gidiyor da. bundada benim comforttaki jantın fiyatından düşecekler mi?

6. yoksa aynı paraya git leon dizel mi al dersiniz?
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

51.400 tl ye seat leon 1.2 tsi manuel almak üzereydimki. ekranını büyütemediğimiz ve park sensörünü orjinal olark ekletemediğimi bunlar için 3.5 ay beklemem gerektiğini söyleyince seat bayisi, golf 1.2 tsi ye baktım .

birkaç sorum olacak.

2. 5.8 inch ekranı golfe ekletebiliyor muyuz ? yoksa ondada 3.5 ay mı bekletecez? bunun fiyatı 2850 tl midir? yoksa üzerinde gelen 5 inch ekranın fiyatını düşüyorlar mı?
    3. sürüş konfor paketi 1520 tl ve ışık paketi 460 tl . bu ikisini ekletebilir miyim serviste? yoksa olmuyor mu?

4. seat 5.8 inch ekranı 750 tl ye satarken golf neden 2850 tl ye satıyor anlamış değilim. %90 aynı ekrandır.

5. 17" "Madrid" alüminyum alaşımlı jantlar (Comfortline ve Highline donanım) yazıyor 1160 tl. bunlar golf highlinedaki jantlar mı? o çok hoşuma gidiyor da. bundada benim comforttaki jantın fiyatından düşecekler mi?

teşekkürler

Hocam biraz düşürürsün fiyatı. Ama çok bişey bekleme :) sipariş verdiğin zaman opsiyon artarsa bekleme sürersi artar :) dijon jant highline daki jant oluyor. Serviste eklenme olmuyor maalesef. Ilk baştan sipariş geçilirken eklenmen gerekir. Leon alınabilir bir araç ama şahsen ben içini beğenmedim gittim golf aldım . Dizel leon mu benzinli golf mü dersen sana kalmış orası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

51.400 tl ye seat leon 1.2 tsi manuel almak üzereydimki. ekranını büyütemediğimiz ve park sensörünü orjinal olark ekletemediğimi bunlar için 3.5 ay beklemem gerektiğini söyleyince seat bayisi, golf 1.2 tsi ye baktım .

birkaç sorum olacak.

teşekkürler

Hocam biraz düşürürsün fiyatı. Ama çok bişey bekleme :) sipariş verdiğin zaman opsiyon artarsa bekleme sürersi artar :) dijon jant highline daki jant oluyor. Serviste eklenme olmuyor maalesef. Ilk baştan sipariş geçilirken eklenmen gerekir. Leon alınabilir bir araç ama şahsen ben içini beğenmedim gittim golf aldım . Dizel leon mu benzinli golf mü dersen sana kalmış orası

Alıntıları Göster
    ben de leon un içini beğenmedim.
    golf deki kalite hissi audi gibi nedeyse :)

• 18 ocak'tan bu yana kullanıcısı olduğum bu aracı test için kullandığımdan bu yana hayranım.
    Bugünlerde 5000 km yi biraz aştım ve her kilometrede zevk ve güven duydum.
    Ilk km'lerde uzun süreli yakıt tüketimim 7.8-8 Litrelerde geziyordum. Şimdilerde 6.0 sınırına dayandım.
    Şehirler arası kırılması ancak TDI'lara nasip olabilecek rekorum eğer gündüz saatlerinde yapılsa 3.5 litreleri gorebilirdim belki de.
    Tungsten rengine en uygun iç döşeme rengi bana kalırsa açık gri renkli "Kuvarsit" seçilebilir.
    Donanımları imzamda olduğu gibi. Sürüş Konfor paketi mutlaka ama mutlaka ; fakat ekonominiz elverirse ve ama zorlamanızı isteyeceğim kadar ısrarla Gündüz U Ledli Bi-Xenon farları tavsiye ederim.
    Bu arada fiyatlar her yeni yılda olduğu gibi artacak; üzerine bir de ÖTV artışından kaynaklanan zammı da ekleyelim. Şimdi verseniz bile zam sizi etkiler bana kalırsa.
    Hayırlı olsun

Golf 7 1.2 TSI Comfortline Önerirmisiniz? Golf 7 1.2 TSI Comfortline Önerirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 1 Kasım 2014; 21:45:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SILVERSHADOW kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar.

Sizi görmüşken sorayım dedim. Comfortline'a sürüş konfor, bluetooth donanımı, ışık paketi, U LED ekleyince neredeyse Highline fiyatına denk geliyor. Alınacak aracın uzun dönem (8+ yıl) kullanılacağı göz önüne alınırsa hangisi tercih edilmeli? Park sensörleri, bluetooth ve en önemlisi otomatik şanzıman olmazsa olmazlar. Ancak öyle yorumlar okuyorum ki DSG'den sanki kara bela gibi bahsedilmiş, sizin yorumunuz nedir?
  • Yagmur sensoru, park sensoru, kendiliginden yanan farlar ve bluetooth olmayan araca neden comfortline demisler anlamadim. Ben midlineplus pakete bu opsiyonlari eklettim. Arac simdi comfortline oldu. Bu sekilde almanizi oneririm.

• Siparisi bu sekilde verdim. Surus komfor paketi comfortline donanim icin. Midline plusta ise on- arka park sensoru seklinde.

Orijinalden alıntı: kaan27m

Yagmur sensoru, park sensoru, kendiliginden yanan farlar ve bluetooth olmayan araca neden comfortline demisler anlamadim. Ben midlineplus pakete bu opsiyonlari eklettim. Arac simdi comfortline oldu. Bu sekilde almanizi oneririm.

bende 3 bin lira az verip midline alanlara sasırıyorum. sadece ışık gçrüş farkı var gibi lanse etmişsiniz ama comfort ile midline arasında daglar kadar fark var. iyi arastrın. bana göre sadece direksiyon ve koltuk bile bu comfort almaya deger :)

Orijinalden alıntı: Negatiwe

comfortline da verilen bu koltuk alcantra oluyor sanırım..
    peki bej dışında ne renkler var? siyah vardır heralde. başka var mı gri filan? bunları bulsam da iç mekana karar versem

broşürde şunu buldum. en soldaki 2 kumaş nedir? bunlar midline da verilen mi?

ortada bulunan 3 tane (2 küçük ve bir büyük resim) global ; kuvarsit , titatn siyahı ve kum beji diyor. bunlar anladığım kadarıyla comfortline da verilen. ve sizinki kum beji. eğer öyleyse kuvarsit ve titan siyahı renkler var demektir. siyahı anladım da kuvarsitin farkını anlayamadım. büyük olsaydı keşke fotoğraf.

en sağdaki ikisi vienna deri .benim işim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 2 Kasım 2014; 11:58:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feykbey

quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Yagmur sensoru, park sensoru, kendiliginden yanan farlar ve bluetooth olmayan araca neden comfortline demisler anlamadim. Ben midlineplus pakete bu opsiyonlari eklettim. Arac simdi comfortline oldu. Bu sekilde almanizi oneririm.

bende 3 bin lira az verip midline alanlara sasırıyorum. sadece ışık gçrüş farkı var gibi lanse etmişsiniz ama comfort ile midline arasında daglar kadar fark var. iyi arastrın. bana göre sadece direksiyon ve koltuk bile bu comfort almaya deger :)

Cok fonksiyonlu direksiyonuda opsiyon olarak aldim. comfortline ile ayni paraya geliyor.
    Comforlinedan en temel fark 16 jant, koltuklar, cc ve sis fari. Bunlarin cok onemli oldugunu dusunmedim. Comfortlinedaki jantlari begenmedim, degistirmek istedigimde opsiyon olarak 17 almak zorunda oldugum soylendi. baska 16 jant comfortlina eklenemiyormus.
    Ayrica piano black kaplamada kullanisli degil. Bu yuzden midline plus donanimi tercih ettim artisida highline paketteki bluetooth lu composition media oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Hocam selamlar.

Sizi görmüşken sorayım dedim. Comfortline'a sürüş konfor, bluetooth donanımı, ışık paketi, U LED ekleyince neredeyse Highline fiyatına denk geliyor. Alınacak aracın uzun dönem (8+ yıl) kullanılacağı göz önüne alınırsa hangisi tercih edilmeli? Park sensörleri, bluetooth ve en önemlisi otomatik şanzıman olmazsa olmazlar. Ancak öyle yorumlar okuyorum ki DSG'den sanki kara bela gibi bahsedilmiş, sizin yorumunuz nedir?

Değerli Hocam;
    Öncelikle rakamlar konuşsun.

1.4 TSI DSG 122 beygir Comfortline =71.200 TL
    Gündüz U LED farlı Bi-Xenon Plus farlar =3315 TL
    Bluetooth donanımı için 5" ekranlı olan Composition Color modelinden 5,8" ekranlı Composition media'ya geçmeli.2850TL-1868 = 982 TL
    Işık Görüş Paketi = 451 TL
    Ön ve arkalarda park sensörleri ile Cruise Control de denen hız sabitleyici ile hız sınırlayıcı'dan oluşan Sürüş Konfor Paketi = 1520 TL
    İki yıllık Garanti Uzatma= 1700 TL
    --------------------------------------------------------------
    Toplam: 79.225TL

1.4 TSI DSG 122 beygir Highline =78.800 TL
    Gündüz U LED farlı Bi-Xenon Plus farlar (3315 TL)için Basic Bi-Xenon farların (1710 TL ) tutardan düşülmesi halinde ödenecek fark = 1605TL
    -----------------------------------------------------------------
    Toplam: 82.105 TL
    Öncelikle her ikisine de iki yıllık garanti uzatma eklediğime dikkat etmişsinizdir.
    Aracınızı uzun yıllar kullanacaksanız iki yıl uzatma ile 4 yıl kafanız rahat olacaktır.
    Ama büyük konuşmaya gelmez Golf Mk8'in çıktığında gönlünüzü çalma ihtimalini de göz ardı etmeyiniz.
    Eğer bir kısmına kredi kullanacaksanız seçmeniz zorunlu olan 2 üründen birisi iki yıllık uzatma olursa düşük oranlı kredi kulllanma şansınız da doğacaktır.

Benim bu iki araç arasındaki kişisel tercihim Highline yönünde olurdu. Çünkü ikinci el değerini koruması ve opsiyonel donanımlar için yaptığınız yatırımın geri dönme oranı Highline'da çok yüksek.
    Comfortline'da istediğiniz kadar opsiyon ekleseniz de nihayetinde Comfortline, Comfortline'dır. Opsiyonel donanımları tercih edilmenizde etkin olabilir ama alıcılar bu opsiyonlar için küçük bir miktar da olsa fark ödemeye razı olmayabilirler.
    Dolayısıyla kullandığınız yıllar boyunca size kullanırken haz vermesi ve sürüşünüzü kolaylaştırması yeter de artar, diyerek Comfortline de seçebilirsiniz.

Gelelim DSG konusuna;
    Bunca şikayetin nedeni aslında sayısal olarak fazla olan satılan araçların arasında DSG sorunu yaşayanların oran olarak yüksekmiş algısı oluşturmasından ibaret.
    Bir diğer deyişle kendi sınıfında tartışmasız yıllardır lider olan Golf'ün bunca yüksek sayıda satılırken, satılan araçların içerisinde örneğin %5 olan oranının yüksek sayılara tekabül etmesi nedeniyle adet olarak fazla sayıda olması, üretilen DSG'lerin yüksek oranda arızalı sanılmasına neden olması.
    6 ileri olan kuru tip modeli yıllar içerisinde gelişim göstererek yüksek tork altında dahi sorunsuz biçimde çalışmasını sürdürmektedir.
    Fakat maliyet düşürme ve yakıt ekonomisi gerekçeleri ile 7 ileri yağlı tip DSG' şanzımana geçildi.
    Yıllar içerisinde kullanılarak geliştirilecek ve daha hatasız hale gelecektir.
    Şimdilerde yapılan güncelleme ile kullanılan yağın cinsinin arızalara neden olduğu anlaşılarak değiştirilmesi yoluna gidildi.
    Kasis geçişlerinde ve Arnavut kaldırımı tarzında yollarda DSG şakırtısı denilen ses maalesef kaçınılmaz.
    ZF8 gibi BMW'nin kullandığı örneklere bakarak DSG belirli konularda dikkatli davranıldığında elbette sorunsuz denemez. Fakat ne kadar ekmek o kadar köfte... "BMW'nin ZF8'ini 9000TL'ye kim verdi de biz hayır dedik?" diyen Tarık Hocam'a selamlarımı sunarım
    Öncelikle " ihtiyacınız var mı?" sonra eğer bir ihtiyaçsa bu ihtiyacın "gereklilik mi yoksa zorunluluk mu ?" olduğunu tespit etmeniz.
    Bana kalırsa öncelikler sıralaması şöyle olabilir:
    Öncelikle tüm soruları yanıtlamadan önce ekonomik durumunuz zorlayarak da olsa almaya müsait olmalı
    1. Rahatınıza ve keyfinize düşkün müsünüz?
    2. Kullanacağınız kilometrenin yarıdan çoğunu büyükşehirde ve yoğun trafikte mi yapacaksınız?
    3. Aracı eşiniz de ya da başkaları da kullanacak mı?
    4. manuel kullanmakta özellikle ısrar etmenizi gerektirecek sportif kullanım vb. nedenleriniz var mı?

Bu soruların;
    *Sadece birine evet dediyseniz bir kere daha düşünmeli.
    ** iki ve daha fazlasına yanıtınız evetse mutlaka
    *** sadece ilkine evetse kesinlikle
    **** Yeniliklere açık ve teknolojiyle barışıksanız DSG sizin için ideal aradaki farka bakmayıp almalı.
    Son derece medeni bir şey ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmalı..=)
    Otomatik vitese sahip olan ve manuellerle yarışan başka bir seçenek yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SILVERSHADOW -- 2 Kasım 2014; 19:31:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SILVERSHADOW

quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Hocam selamlar.

Değerli Hocam;
    Öncelikle rakamlar konuşsun.

1.4 TSI DSG 122 beygir Comfortline =71.200 TL
    Gündüz U LED farlı Bi-Xenon Plus farlar =3315 TL
    Bluetooth donanımı için 5" ekranlı olan Composition Color modelinden 5,8" ekranlı Composition media'ya geçmeli.2850TL-1868 = 982 TL
    Işık Görüş Paketi = 451 TL
    Ön ve arkalarda park sensörleri ile Cruise Control de denen hız sabitleyici ile hız sınırlayıcı'dan oluşan Sürüş Konfor Paketi = 1520 TL
    --------------------------------------------------------------
    Toplam: 79.225TL

1.4 TSI DSG 122 beygir Highline =78.800 TL
    Gündüz U LED farlı Bi-Xenon Plus farlar (3315 TL)için Basic Bi-Xenon farların (1710 TL ) tutardan düşülmesi halinde ödenecek fark = 1605TL
    -----------------------------------------------------------------
    Toplam: 82.105 TL
    Öncelikle her ikisine de iki yıllık garanti uzatma eklediğime dikkat etmişsinizdir.
    Aracınızı uzun yıllar kullanacaksanız iki yıl uzatma ile 4 yıl kafanız rahat olacaktır.
    Ama büyük konuşmaya gelmez Golf Mk8'in çıktığında gönlünüzü çalma ihtimalini de göz ardı etmeyiniz.
    Eğer bir kısmına kredi kullanacaksanız seçmeniz zorunlu olan 2 üründen birisi iki yıllık uzatma olursa düşük oranlı kredi kulllanma şansınız da doğacaktır.

Benim bu iki araç arasındaki kişisel tercihim Highline yönünde olurdu. Çünkü ikinci el değerini koruması ve opsiyonel donanımlar için yaptığınız yatırımın geri dönme oranı Highline'da çok yüksek.
    Comfortline'da istediğiniz kadar opsiyon ekleseniz de nihayetinde Comfortline, Comfortline'dır. Opsiyonel donanımları tercih edilmenizde etkin olabilir ama alıcılar bu opsiyonlar için küçük bir miktar da olsa fark ödemeye razı olmayabilirler.
    Dolayısıyla kullandığınız yıllar boyunca size kullanırken haz vermesi ve sürüşünüzü kolaylaştırması yeter de artar, diyerek Comfortline de seçebilirsiniz.

Gelelim DSG konusuna;
    Bunca şikayetin nedeni aslında sayısal olarak fazla olan satılan araçların arasında DSG sorunu yaşayanların oran olarak yüksekmiş algısı oluşturmasından ibaret.
    Bir diğer deyişle kendi sınıfında tartışmasız yıllardır lider olan Golf'ün bunca yüksek sayıda satılırken, satılan araçların içerisinde örneğin %5 olan oranının yüksek sayılara tekabül etmesi nedeniyle adet olarak fazla sayıda olması, üretilen DSG'lerin yüksek oranda arızalı sanılmasına neden olması.
    6 ileri olan kuru tip modeli yıllar içerisinde gelişim göstererek yüksek tork altında dahi sorunsuz biçimde çalışmasını sürdürmektedir.
    Fakat maliyet düşürme ve yakıt ekonomisi gerekçeleri ile 7 ileri yağlı tip DSG' şanzımana geçildi.
    Yıllar içerisinde kullanılarak geliştirilecek ve daha hatasız hale gelecektir.
    Şimdilerde yapılan güncelleme ile kullanılan yağın cinsinin arızalara neden olduğu anlaşılarak değiştirilmesi yoluna gidildi.
    Kasis geçişlerinde ve Arnavut kaldırımı tarzında yollarda DSG şakırtısı denilen ses maalesef kaçınılmaz.
    ZF8 gibi BMW'nin kullandığı örneklere bakarak DSG belirli konularda dikkatli davranıldığında elbette sorunsuz denemez. Fakat ne kadar ekmek o kadar köfte... "BMW'nin ZF8'ini 9000TL'ye kim verdi de biz hayır dedik?" diyen Tarık Hocam'a selamlarımı sunarım
    Öncelikle " ihtiyacınız var mı?" sonra eğer bir ihtiyaçsa bu ihtiyacın "gereklilik mi yoksa zorunluluk mu ?" olduğunu tespit etmeniz.
    Bana kalırsa öncelikler sıralaması şöyle olabilir:
    Öncelikle tüm soruları yanıtlamadan önce ekonomik durumunuz zorlayarak da olsa almaya müsait olmalı
    1. Rahatınıza ve keyfinize düşkün müsünüz?
    2. Kullanacağınız kilometrenin yarıdan çoğunu büyükşehirde ve yoğun trafikte mi yapacaksınız?
    3. Aracı eşiniz de ya da başkaları da kullanacak mı?
    4. manuel kullanmakta özellikle ısrar etmenizi gerektirecek sportif kullanım vb. nedenleriniz var mı?

Bu soruların;
    *Sadece birine evet dediyseniz bir kere daha düşünmeli.
    ** iki ve daha fazlasına yanıtınız evetse mutlaka
    *** sadece ilkine evetse kesinlikle
    **** Yeniliklere açık ve teknolojiyle barışıksanız DSG sizin için ideal aradaki farka bakmayıp almalı.
    Son derece medeni bir şey ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmalı..=)
    Otomatik vitese sahip olan ve manuellerle yarışan başka bir seçenek yok diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Bluetooth donanımı için 5" ekranlı olan Composition Color modelinden 5,8" ekranlı Composition media'ya geçmeli. =2850TL

demişsiniz ama bana söylenene göre bu fiyat farkı olarak 2850 tl istemiyorlarmış. forumda birkaç arkadaş söyledi. sizde color modeli fiyattan düşüyorlarmış. 1000 tl gibi bir rakam ödeniyormuş 5.8" media ekletmek için sonuç olarak
    tam rakamı bilen birisi söylerse iyi olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.