10 milyon araba stepne hariç 40 milyon adet lastik demek. Aynı marka zaten yetiştiremez. |
Golf 8 orijinal ekipman olarak ön ve arka camlar ''ŞİŞECAM'' (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gabriel.EspasoPassat , Dacia Duster , Audi A3 camlarının bir kısmı şisecam romanyada üretilmekte.
oradaki Fırınlarda revizyon yaptığımız zaman görüşmüştüm.
O zaman bizim için önemli alan komponentler ithal yani.
-
ben mühendisim ve yedek parça sanayiini az çok biliyorum..araç camı ile karşılatırma olmaz ama örnek vereyimz inşaatlarda şisecamın ürünlerini kullanıyoruz italyadan başka bir bina için dış cephe camı geldi fiyatı iki-üç katı.. lazerle baktık hatalı üretmişler...camda gözle görülmeyecek oranda dalgalanma vardı..üretim hatası..şişecamda ise böyle şeyler ya yok yada çok çok azdır..şisecam araba camında en iyisi tabii ki değil ama kötüde değil..bu tür karalama yapanları ben kaile almam dostum bana elinde bilgiyle gelecek kulaktan dolma safsatalarla ben iş yapmam..dediğim gibi en iyi oemler bizde değil ama kötüde değil..
-
quote:
Orijinalden alıntı: rekoben mühendisim ve yedek parça sanayiini az çok biliyorum..araç camı ile karşılatırma olmaz ama örnek vereyimz inşaatlarda şisecamın ürünlerini kullanıyoruz italyadan başka bir bina için dış cephe camı geldi fiyatı iki-üç katı.. lazerle baktık hatalı üretmişler...camda gözle görülmeyecek oranda dalgalanma vardı..üretim hatası..şişecamda ise böyle şeyler ya yok yada çok çok azdır..şisecam araba camında en iyisi tabii ki değil ama kötüde değil..bu tür karalama yapanları ben kaile almam dostum bana elinde bilgiyle gelecek kulaktan dolma safsatalarla ben iş yapmam..dediğim gibi en iyi oemler bizde değil ama kötüde değil..
Bizim esnafımız çok acımasız, Bosch balata diske bana 830 dedi, Yavusan aldım 300'e hallettim gayette memnundum.
Bosch ithal deyip 50-100 daha geçirmek yerli üreticileri kötülüyorlar. Bende kaale almıyorum, VW er geç burada fabrika da açacak, yerli üretim yapan Mercedes ve MAN tırların hepsi de taş gibi. Er geç biz de isim yapacağız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CEO zaman bizim için önemli alan komponentler ithal yani.
Alıntıları Gösterönemli olan o komponentin kalitesi. Fırından çıkan her ürün o kaliteyi sağlamıyor. En iyi kaliteyi sağlayan ürünler gidiyor. Kriterler ciddi derecede iyiydi camlar için.
-
Yan sanayi uğurlu oto cam yıllardır uygun fiyata cam veriyor piyasaya.
-
Türkiye otomobillere herşeyi üretip, otomobil üretmeyen bir ülkedir ☺️ Böyle ilginç bir özelliğimiz var. Bu arada Rolls Royce’ da bujiler ve bir kaç parça daha Türk üretimidir. Bilgilerinize ☺️
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE10 milyon araba stepne hariç 40 milyon adet lastik demek.
Aynı marka zaten yetiştiremez.
Alıntıları Gösternasıl yani Nexen firması o siparişi üretebiliyorken koskoca Michelin firması bunu yapamıyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdasnasıl yani Nexen firması o siparişi üretebiliyorken koskoca Michelin firması bunu yapamıyor mu?
Alıntıları GösterYok be hocam, yetiştiren kimse ondan alıyorlar. Nexen 2008'den beri VW'le çalışıyor zaten, Golf 6'larda Nexen gelmişti. Eco versiyonu iyi değil ama Golf 8'deki lastik güzel.
-
1.2 tsi 1.4 tsi motorlarda da ateşleme bobini Türk malı
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CEYok be hocam, yetiştiren kimse ondan alıyorlar. Nexen 2008'den beri VW'le çalışıyor zaten, Golf 6'larda Nexen gelmişti. Eco versiyonu iyi değil ama Golf 8'deki lastik güzel.
Alıntıları Göstero zaman tamamdır 👍🏼
Sıkıntı yok arkadaşlar.
-
Tamamdır hocam.
-
Şişecam Dünya'da yüksek katma değerli cam ürünleri üreten firmalardan biridir. AR-GE'ye de çok önem verir.
Türkiye'de otomobil parçası üreten firmaların hepsi çok ciddi denetlemelerden geçtiği için kalite olarak her zaman belli bir çıtanın üzerindedir. Dert edilecek bir durum göremedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CEEh, ruh sağlığı çalışanı sayılırım, anlıyorum psikolojiden.
Yarın bir gün eksperler bu arabalara bakıp ön ve arka camlar yerli üretim, ithal arabada şişecam olmaz, ön arka cam değişmiş dediklerinde Golf 8 ve şişecam araması yaptıklarında bu konuyu görüp şahsıma minnet duyacaklardır.
Skoda Felicia 2001 aracımda tüm camlar Splintex markaydı, yeni arabalarda ön ve arka aynı veya arka ile kelebekler+yan camlar aynı, ön cam farklı olabiliyor. Orijinalliği anlamak için en önemli bilgi araba 0 km iken birisinin yazması. Golf 6 aracımda ön cam Saint Gobain arka Securit'ti ve orijinalmiş.
R-Line Golf'lerde ön ve arkada ise Olimpia var. Ek olarak forumda hemen her alanda benzer konular açıyorum, benim konularımı köpürten tiplerde zaten bu işi saplantı haline getirdi. Foruma şimdiye kadar açtığım konular ana konularla 2 milyon kişinin görmesinin sağlamış. Sadece otomotiv değil.
Forumda VAG konularından ziyade daha çok Citroën konusu açmıştım.
Bende bir şey yok, bak aynı üslup aynı gidişat ama çoğunlukla VW konularını köpürtüyorlar.
https://forum.donanimhaber.com/c-hb-dizel-manuel-f-p-araci-c4-fl-hdi--129005823
https://forum.donanimhaber.com/citro-n-c3-1-6-vti-115-eat6-yakit-lpg--128904504
https://forum.donanimhaber.com/citro-n-c3-aircross-inceleme-resimler--128788814
https://forum.donanimhaber.com/citro-n-c3-inceleme-karsilastirma--128654901
En çok gurur duyduğum konu da şu.
İnsanlar bu konuya bakıp kendi arabalarının donanımlarını öğreniyor, ve benim yazdıklarımla ilan giriyorlar. Şu an 2010-2018 C4'ten tam 36 ilan benim konumdan alıntı içeriyor.
Bu tamamen hastalık işi, şöhret, para için değil.
Alıntıları GösterYapma hocam ya gercekten eksperin aa itahl arabada sisecam olmaz sana orjinal olmayan cam takmis diyecegini mi dusunuyorsun. Boyle bir ekspere denk gelirseniz kosarak uzaklasin zaten.
3 aylik aracta sisecam gorup gidip VW bayine kontrol etmissin. Ne eksperler ne diger kullanicilar senin kadar takmaz bu cam markasini.
-
Türkiye'nin en köklü firmalarından birinin yerli ve milli üretim ile yaptığı ihracattan övüneceğinize bunu bir sorun olarak görüyorsunuz.
-
Benim şirket passatta da açılan tüm camların üstünde duracam yazıyordu,tabii ben de bilmediğim için şaşırmıştım epey ilk farkettiğimde,eskisinde hepsi saint gobain di.
Alman araçların bir çoğunun motor yalıtım malzemeleri, halı tabanları, kapı yalıtım malzemeleri Tekirdağ organize sanayi bölgelerinde yıllardır üretilmektedir..
Ortada şaşırılacak bir durum yok. Bir otomobili bir araya getirirken kullanılan parçalar en az 15 20 farklı ülkeden temin edilir.. far gruplarının üretici lideri dünyada taiwandır mesela.. bizdede tekstil ürünleri üzerine otomobil üreticileri rağbet eder.
Şu konuya (ve diğerlerine) bakınca mesaj kasmaya çalışıyormuşsun gibi geliyor. Psikoloji okuyorum demişsin, çok düşünmekten kendi psikolojinde bazı sorunlar oluşmuş gibi. @TheCaliph_ güzel çıkarım yapmış, dönüp dönüp konularını uplıyorsun, forum için yaptığın hatalı bir davranış. Söyleyeceklerine ekleyeceklerin varsa mesajını güncellersin olur biter.
Türkiye'de üretim meselesine gelince de, inanamayacağın kadar parça imalatı var ve bunların neredeyse tamamı (yan sanayi olarak kullanılanlar hariç) yurt dışına gönderilerek gelecek olan araçlara takılıyor. Motor aksamından mekanik yürüyen aksama, plastik aksamdan jant-lastiğe kadar. Bunun nedenlerinden birisi kaliteli üretim olabilir elbette. Türkiye'nin üretim kalitesi yabana atılacak kadar değildir. İkincisi ülkedeki düşük kur oranı. Hammadde her ne kadar her yerde aynı olsa da işçilik ücreti döviz bazında aşırı düşük. Bu da üreticinin giderini döviz bazında düşürüyor, bunun da fiyatlara etkisi döviz bazında diğer ülkelere göre aşağı yönde oluyor. Yani belki de paramız değerli olsa bu kadar tercih edilmeyeceğiz. Yine de ilk mesajındaki gibi ülkeni yerip Alman'ı yüceltme sevdan boşa çıkmış. Tekrarlama boşuna, bırakın şu gerilla Alman seviciliğini.
-
Tanıştığım birisi gebzede yıllardır jaguar kaporta plastiğini yada benzer bişeyini üretiyoruz demişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X